2024-09-24 1049 views
2024年9月9日 星期一今日放工後見餓餓地,就諗住喺天后附近搵嘢食下喺電氣道嘅天橋底下見到呢一間舖好似新開張咗冇幾耐,主打乳酪雪糕,裝修得幾有特色,簡約清新,仲keep住有客人幫襯添餐廳有七款配搭咗唔同配料嘅乳酪雪糕杯提供,同一時間都可以自創想要嘅雪糕杯,價錢都唔算太貴,50幾蚊就有交易,比較特別嘅係見到有牛角杯,乳酪雪糕上面竟然加咗牛角包?好奇心驅使之下就點咗呢一個,再加自己想要嘅配料牛角杯加埋五款配料一共大約$70,屬於合理價錢當店員整好製成品拎俾我嘅時候,當場嚇咗一跳,無諗到咁大杯,而且裝滿晒配料,最特別嘅一定係個牛角包,壓扁咗之後咬落更加鬆化同脆口,裡面仍然見到一層層嘅酥皮,同雪糕一齊食味道更加配合,唔會覺得好油膩另外雪糕加咗蜂蜜之後層次更加豐富,而抹茶麻糬就好煙靭,抹茶味都幾突出,同底層嘅抹茶奶凍又係兩個唔同嘅質感,奶凍入口比較幼滑最後不得不提餐廳自家製嘅杏仁脆片,因為咬落去真係好鬆脆,仲食到一粒粒嘅杏仁,整得好香口食完呢杯雪糕之後返到屋企都仍然覺得好飽,晚餐都唔需要食太多
2024年9月9日 星期一
今日放工後見餓餓地,就諗住喺天后附近搵嘢食下

牛角杯加埋五款配料一共大約$70,屬於合理價錢

食完呢杯雪糕之後返到屋企都仍然覺得好飽,晚餐都唔需要食太多
2024-09-09
TakeAway
$60 (Tea)
2024-08-10 2179 views
返工咁辛苦,收工去咗買低脂乳酪雪糕,健康又好味。店舖就係天后地鐵站直行三個街口就到,乳酪雪糕店店名叫“Drool Froyo”乳酪雪糕口感酸酸甜甜、軟滑好味,夠哂消暑,食得好滿足。除咗有4款自選杯選擇,包括有純味杯、滋味杯、滿足杯、牛角杯,另外26款配料選擇:新鮮生果、自家出品、煙煙韌韌、名式餅乾、脆脆 及有9款醬汁選擇[ 牛角杯 $60 ] 配2款配料 + 1款醬汁 (額外配料每款 $5)牛角杯有一塊壓扁咗個牛角包,口感微甜又酥脆,放係中間層嘅醬汁係香甜嘅玫瑰荔枝醬 + 大大粒藍莓,甜甜藍莓又脆口 + 最頂放有咖啡蛋白霜糖。最頂層及低層有軟滑乳酪雪糕包圍住,食落有層次感又滿足[ 滿足杯 $58 ] 配3款配料 + 1款醬汁 (額外配料每款 $5)頂層及低層有軟滑乳酪雪糕,頂層及中間層放有清新口味嘅熱情果醬 + 中間層放有滿滿嘅草莓凍乾,食落口感甜甜脆脆,最頂層配有朱古力麻糬,細細粒又煙煙韌韌,好味道 + 雪糕仲插入三大舊脆卜卜焦糖脆,又脆又甜又好味兩杯乳酪雪糕賣相十分吸引,食之前記得打卡影相先,每一杯都係藝術品,好靚好吸引又好有驚喜

2024-08-07
TakeAway
$59 (Tea)
2024-11-17 0 views
我嘅愛店天后插旗了💕 質素係一模一樣😂又多個地方食到🫶🏻 呢個夏天拯救咗我好多次🥹 佢嘅froyo係就咁daap都好好食👍🏻❣️牛角杯 焦糖海鹽醬 麻糬 芒果 $60仲未試過扁牛角趁呢個機會試埋🥐 平時出去買都要$20個🥺 牛角非常脆勁多層次 有啲焦香微苦幾高級👌🏻 建議share 有啲飽🙂‍↔️佢嘅froyo係好有奶香酸甜平衡😚 連狗狗都食得🐶焦糖海鹽醬冇得輸🧈 麻糬都係我每次食必點😂 煙煙韌韌的‼️芒果新鮮 就算唔係當造都好甜冇渣🥭❣️Tiramisu $50睇落冇醬好似有啲乾 但其實幾夠味👍🏻而且朱古力粉入口會溶 夾埋froyo嘅酸甜不錯🍫咖啡蛋白霜糖嘅咖啡味超出 好驚喜☕️另外仲有浸咗咖啡嘅手指餅👌🏻❣️Matcha garden $58有抹茶牛奶醬同抹茶麻糬🍵 印象中都好食‼️❣️滋味杯 熱情果醬 藍莓 麻糬 $48其實呢個杯兩個人食已經好夠 過下口癮🥳熱情果醬係暫時食過最鍾意💪🏻
我嘅愛店天后插旗了💕 質素係一模一樣😂

❣️滋味杯 熱情果醬 藍莓 麻糬 $48
其實呢個杯兩個人食已經好夠 過下口癮🥳
熱情果醬係暫時食過最鍾意💪🏻
2024-11-13 0 views
今日喺附近放工去咗呢間bookmark咗好耐嘅希臘式乳酪買Froyo食😻店員非常親切,我哋選擇困難諗唔到點叫,幫我哋整咗嗰好Fruity嘅配搭🫶🏼//🥐牛角杯 $60賣相打卡一流嘅牛角杯😋可以揀兩款配料同一款醬料🤓壓扁嘅牛角包脆卜卜,外層係脆皮朱古力醬,口感滿滿🤤再加上人氣之選嘅開心果碎石同藍莓,平衡翻朱古力嘅甜味🙂‍↕️乳酪雪糕嘅酸度適中,食落好清新❣️🍵抺茶園 $58配料有藍莓、抺茶麻糬、蝴蝶酥同抹茶牛乳醬🤪鍾意食抹茶一定唔好錯過✨抹茶牛乳醬有微甘,麻糬煙韌仲有脆口嘅蝴蝶酥,多重口感😎乳酪雪糕入口軟身,唔會太快融⛄️當甜品食都覺得健康啲🤣

🥐牛角杯 $60

🍵抺茶園 $58
2024-11-11 0 views
想食雪糕類嘅野但又唔想咁肥就食froyo🤪呢間有好多醬/toppings揀可以自己mix & match😙有選擇困難都唔緊要 佢都有7款配撘好嘅組合😎貪心的我揀左1個sauce+4個toppings😆💫抹茶牛乳醬+芒果+抹茶奶凍+抹茶麻糬+開心果碎石超大杯 拎上手都好重手 2個人share就剛好😋Froyo軟滑 最中意嘅topping係底層嘅抹茶奶凍😌必嗌!!面頭嘅碎石好脆 配froyo一流 只係開心果味失左蹤🤣抹茶麻糬煙韌 濃度唔錯 如果有脆皮抹茶白朱古力醬更加分😀見佢menu有個配梅酒丸子嘅組合幾吸引 下次想試😋📍地址: Drool Froyo天后電氣道96號地下A1號舖
想食雪糕類嘅野但又唔想咁肥就食froyo🤪

📍地址: Drool Froyo
天后電氣道96號地下A1號舖
  • 牛角杯
2024-11-08 0 views
雪糕以北海道3.6牛乳同希臘低脂乳酪製作而成,配料醬汁選擇豐富且獨特,甜品控不容錯過除咗可按個人喜好自由配搭,更有預設口味,減省選擇困難症嘅煩惱每杯都份量十足,賣相惹人矚目,打卡一流!乳酪雪糕酸甜開胃,質感濃厚軟滑,味道清新滿足杯 ($58)配3款配料 + 1款醬汁,額外配料每款+$5芒果肉香甜,杏仁脆片薄脆可口,焦糖杏仁太妃糖帶有陣陣咖啡甘香,抹茶奶凍Q彈,茶味濃郁回甘,加上Baileys朱古力醬散發淡淡酒香,瞬間將味道提升至另一層次。牛角杯 ($60)可自選2款配料+1款醬汁,額外配料每款+$5咖啡蛋白霜糖輕盈酥脆,荔枝甜美,繽紛樂鬆脆香甜,濃郁嘅抹茶牛乳醬同酸甜清爽嘅乳酪雪糕融合,將味道層次提升,係令人上癮嘅滋味

每杯都份量十足,賣相惹人矚目,打卡一流!
乳酪雪糕酸甜開胃,質感濃厚軟滑,味道清新

滿足杯 ($58)
配3款配料 + 1款醬汁,額外配料每款+$5

牛角杯 ($60)
可自選2款配料+1款醬汁,額外配料每款+$5

2024-11-06 87 views
前一排喺天后新開分店嘅Drool Froyo,今日終於可以試到😍 夜晚去都仲有好多人喺度排隊🫨 可以揀預先配搭好嘅乳酪雪糕或者自選配料都得👌🏻滋味杯 Small Cup ($48)有得揀兩款配料揀咗焦糖脆脆同埋麻糬🤔 呢間乳酪雪糕嘅口感好特別,綿密又絲滑,入口即溶🤪 每一啖都有濃郁嘅乳酪香味,仲有淡淡嘅奶香🤩 乳酪雪糕冇平時食開咁甜,甜度恰到好處,加埋酸酸哋嘅熱情果醬,酸甜平衡得啱啱好👍🏻 細細粒麻糬煙靭有咬口,令到味道層次更加豐富。鍾意食乳酪雪糕一定要試吓呢間,口感味道都好特別🥰 乳酪雪糕低脂,食落仲唔會有負擔

滋味杯 Small Cup ($48)

2024-11-06 0 views
Froyo 係好多年前興起一股熱潮,但係而家剩返好少分店有呢。今日食完華姐清湯腩仲有少少肚餓,見到呢間乳酪舖簡直心心眼😍佢有兩種玩法,一啲係可以買佢preset嘅乳酪杯,另一啲就係可以自己自由配搭。我哋買左2杯,2杯都極巨型同超多料! 雖然賣哂蝴蝶酥,但佢仲有杏仁甜脆餅代替,好好味,甜度適中。另外大推配料有煙煙韌韌抹茶麻糬,酸酸甜甜,草莓凍乾同脆皮朱古力醬。Froyo 好處就係食完咁巨大嘅甜品都係健康之選,做飯後甜品一流!攞住呢個乳酪杯行慢慢行維園仲有秋風🍂飄過真係好舒服😌꧁☬小編食左咩☬꧂✅ 牛角杯✅ 抹茶園(◔◡◔) ♥️ 人均傷害💰:~ $50♥️
攞住呢個乳酪杯行慢慢行維園仲有秋風🍂飄過真係好舒服😌
꧁☬小編食左咩☬꧂
✅ 牛角杯
✅ 抹茶園
(◔◡◔) ♥️ 人均傷害💰:~ $50♥️
港島又多咗個froyo好選擇!小店位於天后,平日9點後仍然要排隊◎大家可以自行mix and match,好似小編選擇困難症可以直接揀選"drool favourites"•抹茶園牛角杯(藍莓、抹茶麻糬、蝴蝶酥、抹茶牛乳醬)+lotus•黃金寶(芒果、杏仁脆片、蜂蜜)+藍莓froyo 以低脂greek yoghurt同北海道牛乳製成,質感比較厚實同 creamy,而且唔太甜,食完晚餐都唔會好大負擔牛角杯就係將牛角包壓至餅乾,好適合打卡!!toppings 推薦杏仁脆片同lotus 餅乾,無論同邊一隻味都會好夾~
•抹茶園牛角杯(藍莓、抹茶麻糬、蝴蝶酥、抹茶牛乳醬)+
lotus
•黃金寶(芒果、杏仁脆片、蜂蜜)+藍莓
同lotus 餅乾,無論同邊一隻味都會好夾~
2024-10-29 216 views
利申夏天我好鍾意食雪糕。有日過開嚟天后經過呢間小店門口有客人喺度等,埋去望原來係賣乳酪雪糕幾特別噃自己又好少食,同朋友一人買一杯試新嘢。等待期間都不斷有客嚟買froyo睇嚟生意唔錯Matcha Garden 抹茶園~Sauce/醬汁・Matcha Milk Spread/抹茶牛乳醬~Toppings/配料・Blueberry/大大粒藍莓・Matcha Mochi/抹茶麻糬・Palmier/蝴蝶酥So Nice- 朋友食呢款,佢話抹茶醬唔算濃郁有茶回甘,抹茶麻糬幾彈牙,個蝴蝶酥夠酥脆,乳酪雪糕幾滑帶乳酸甜味,藍莓都新鮮清甜 Flat Croissant 牛角杯~Sauce/醬汁・Raspberry 紅莓醬 Toppings/配料・Mochi/麻糬・Freeze Dried Strawberries/草莓凍乾- 呢個係我嗌嘅,食完第一感覺係佢哋嘅食材和配料幾新鮮。乳酪雪糕無普通雪糕咁甜膩、佢係酸中有甜所以食落係開胃嘅。加$3嘅紅莓醬亦唔錯,味道唔太人工化、多酸少甜令整體味道清新啲。麻糬都幾煙韌並唔係雪得耐而變硬,草莓凍乾亦耐嚼chewy甜甜酸酸幾得意。最特別又吸睛米係個脆卜卜嘅壓扁牛角酥囉
Drool Froyo

~Sauce/醬汁
・Raspberry 紅莓醬
Toppings/配料
・Mochi/麻糬
- 呢個係我嗌嘅,食完第一感覺係佢哋嘅食材和配料幾新鮮。乳酪雪糕無普通雪糕咁甜膩、佢係酸中有甜所以食落係開胃嘅。加$3嘅紅莓醬亦唔錯,味道唔太人工化、多酸少甜令整體味道清新啲。麻糬都幾煙韌並唔係雪得耐而變硬,草莓凍乾亦耐嚼chewy甜甜酸酸幾得意。最特別又吸睛米係個脆卜卜嘅壓扁牛角酥囉!鍾意食酸嘢嘅人其實幾啱嗌呢款froyo

2024-10-29 148 views
本身諗住去天后食糖水🍨點知見到有間新開既乳酪雪糕店就轉軚一人叫左一杯乳酪雪糕黎食😋我就叫左個牛角杯,可以自選1個醬+2個醬料我就簡左抹茶醬+抹茶麻糬+蝴蝶酥抹茶控大愛,同抹茶園差唔多,多左個牛角酥雪糕唧到又滿又高,唔會中間得個窿😍扁牛角好大片,咬落好酥脆,仲有啲焦糖係面朋友叫左黃金寶,set好左配搭,岩哂啲選擇困難症既人😆芒果肉+麻糬+杏仁脆片+野生蜂蜜🍯又軟又脆,咬落好有層次,酸酸甜甜又開胃😈
本身諗住去天后食糖水🍨
點知見到有間新開既乳酪雪糕店
就轉軚一人叫左一杯乳酪雪糕黎食😋

我就叫左個牛角杯,可以自選1個醬+2個醬料
我就簡左抹茶醬+抹茶麻糬+蝴蝶酥
抹茶控大愛,同抹茶園差唔多,多左個牛角酥
雪糕唧到又滿又高,唔會中間得個窿😍
扁牛角好大片,咬落好酥脆,仲有啲焦糖係面

朋友叫左黃金寶,set好左配搭,岩哂啲選擇困難症既人😆
芒果肉+麻糬+杏仁脆片+野生蜂蜜🍯
又軟又脆,咬落好有層次,酸酸甜甜又開胃😈
新開張人氣希臘式乳酪店!!除左靚靚外表超岩打卡之外,味道都非常吸引,絕對值得一試!! 🔥- 牛角杯 HK$60 🍦🥐人氣必試牛角杯!!超大熱扁牛角竟然同乳酪雪糕非常夾!!扁牛角即叫即製,暖粒粒充滿焦糖香氣,酥化口感與乳酪順滑質感非常有層次!!香甜朱古力醬淋上酸甜乳酪味道岩岩好,加埋朱古力好伴侶香蕉配搭超經典!!麻糬控必加麻糬粒粒,有不同味道選擇花多眼亂!!
- 牛角杯 HK$60 🍦🥐
$50 (Other)
2024-10-21 260 views
去開天后打波,就順便搵野食!咁啱乳酪就最可以補充運動後需要的蛋白質,愛玩團隊就去試試啦!黃金寶呢款奶酪真係令人食到停唔到口!奶酪柔滑細膩,配埋香脆嘅杏仁脆餅,口感對比好豐富。仲有清甜多汁嘅芒果肉粒,帶出果香,食落好清新。麻糬嘅軟糯Q彈感覺,令層次感十足呀!自選牛角杯:奶酪配牛角包脆餅、火炙棉花糖、海鹽焦糖醬、焦糖脆脆柔滑嘅奶酪配上香脆嘅牛角包脆餅,輕盈嘅脆感即刻提升口感。火炙棉花糖甜得嚟唔膩,仲有微微嘅炙燒香氣。海鹽焦糖醬加咗少少鹹味,完美中和甜味,仲有焦糖脆脆嘅香甜咬感,呢道甜品真係層次豐富,好值得一試!#讓生活多一點歡樂

黃金寶

#讓生活多一點歡樂
天氣熱最岩食杯甜品,最近係天后新開左間希臘乳酪雪糕外賣店,紅色磚牆同白色外牆走小清新風格,值得一提佢地有成26款配料同9款醬汁可選擇,仲有招牌牛角杯,按大家喜好可選自己最愛既口味,今次叫左兩杯味道都好有驚喜牛角杯乳酪雪糕 配2款配料+一款醬汁 $60今次揀左熱情果醬(清新) ,配料加左甜滋滋荔枝、啖啖肉芒果同朱古力碎石+$3牛角包餅皮造型十分酥脆,賣相好岩打卡,乳酪雪糕酸甜開胃,一啖雪糕一啖餅皮口感好特別,熱情果醬酸酸地有助解膩,朱古力碎石朱古力味香濃,食既時候脆卜卜好有咬口

牛角杯乳酪雪糕 配2款配料+一款醬汁 $60

2024-10-20 163 views
夏天總是會想吃冰冷的食物降溫。這次經過種草已久的Drool Froyo一嚐他們的低脂乳酪雪糕杯。乳酪雪糕杯有四個大小,每個可配2-3款配料和1款醬汁。配料和醬汁也有很多款,如果有選擇困難症,店家有七款推薦的口味供選擇。❈ 滋味杯 HK$48這次決定自己選擇配料。滋味杯包括2配料和1醬汁:朱古力麻糬,蓮花焦糖餅和脆皮朱古力醬(+HK$3)。不知道是否因為蓮花焦糖餅,乳酪雪糕間會有些蓮花焦糖餅碎,驚喜又多一份味美;朱古力麻糬,少少甜煙煙韌韌,蓮花焦糖餅插在乳酪雪糕上。朱古力醬淋在雪糕上即變脆皮,神奇。乳酪雪糕幼滑濃稠帶有微微酸甜味道,十分開胃解熱。☆分類標籤#nuttylife

❈ 滋味杯 HK$48

☆分類標籤