2016-09-17 1031 views
揾左好耐終於揾到個地方靜靜地同朋友食飯旺中帶靜第一次黎差小小行錯路>< 但原來就係時代斜對面wakakakka 叫左2碟意粉份量岩岩好,唔會太多or 太小味道不錯…聽講佢地個lunch 先$48 下一次要同朋友黎試下先得
揾左好耐終於揾到個地方靜靜地同朋友食飯
旺中帶靜
叫左2碟意粉
份量岩岩好,唔會太多or 太小
味道不錯…
聽講佢地個lunch 先$48
下一次要同朋友黎試下先得
carbonara
smoked salmon 扁意粉
網上照片看起來環境清幽可愛實際光臨有些失望而週日中午用餐時間竟然沒有客人讓我們覺得不妙果然沒人是有原因的啊⋯⋯食物選擇不多點了鴨胸義大利麵結過食物來了之後竟有一半麵是冷的一半是溫的請服務生改進後端來還是半溫狀態讓人覺得是否吃到微波食物真是氣人而且義大利麵的口感非常軟爛總覺得自己買回家照著包裝計時煮也不會這麼難吃吧很像隔夜食物那樣令人失望而朋友點的海鮮燉飯還可以不過感覺實在差到爆炸肯定不再光顧
網上照片看起來環境清幽可愛

而朋友點的海鮮燉飯還可以

不過感覺實在差到爆炸
肯定不再光顧
2016-08-26 595 views
環境已經忘了係邊度得知依間餐廳的存在,但睇相就已經俾佢小花園的風格吸引住,所以早就bookmark 左 餐廳有得whatsapp 訂座,仲可以落定order,唔洗去到等好耐先上菜,好貼心 ;)晚餐時間的小花園更添神秘感,驚喜既係"露台"部份其實都係室內,有冷氣哦 ;) 食物食物質素有保證,因為小妹有預訂set dinner,所以是老闆Raymond 親自下廚! 前菜係中湯 (配西餐都真係幾特別 HAHA),真材實料,淡淡地,但飲完唔口渴 ;) 燒雞帶微微檸檬味~Pasta 番茄醬微酸,係因為用真番茄黎做醬而唔係paste!仲有跟餐的花茶好濃好香... 喜出望外 :3加分位老闆Raymond 好熱情,員工們都好nice好friendly,同我地推介左支Rose,美酒、美食加美景,夫復何求~幾特別既地方係老闆唔介意我地行黎行去睇甜品/睇酒,小小既地方好靚好舒服,唔會有拘謹既感覺

食物

set dinner 中湯
蒜香照燒雞
燒雞帶微微檸檬味~
香蒜番茄煩鴨胸長通粉

仲有跟餐的花茶好濃好香... 喜出望外 :3
加分位

2016-08-24
$300 (Dinner)
set dinner 中湯
蒜香照燒雞
2016-08-25 316 views
見到網上面開始有ig介紹呢間cafe 滿懷期待咁去呢度朝聖黎到發現同網上啲相好大出入裝修邊有啲相影得咁靚Menu啲野食選擇極少叫左All day breakfast 同三文魚意粉All day breakfast 價錢唔平 其實外面既cafe平過佢既都唔少 而且份量絕對多過佢地 味道可以 All day breakfast 食物咁穩陣一定不會難食三文魚意粉沒特別 份量也很少野飲亦不見特別失 望!一定唔會再黎
見到網上面開始有ig介紹呢間cafe 滿懷期待咁去呢度朝聖

三文魚意粉
野飲亦不見特別
失 望!
一定唔會再黎
$140 (Lunch)
2016-07-20 954 views
琴日同朋友諗住hi tea,見到新開好似幾吸引咁就去試啦。點知出乎意料之外,個三文魚忌廉汁扁意粉啲汁好夠味又唔會話太咸,價錢都ok。環境好靚,好啱去同朋友坐勁耐瘋狂吹水,影相扮文青。啲waiters 嘅態度service 都幾好,推薦,下次會再去。
2016-07-12
$120 (Tea)
2016-07-18 671 views
一入到去,環境真係好靚好舒服!好似一個花園咁,周圍好多植物~Boss同員工都細心為客人介紹'秘密花園'嘅特色、食物、飲品,最特別嘅係,花園每日都會煲不同款式嘅湯,免費請客人飲,全冇味精,讚!(供應有限,送完即止)。食物好味、精緻,味道唔會太濃味/過鹹,好清新嘅感覺!Boss同員工不時會訪問客人食物味道,又會同客人傾計,感覺好relax、好舒服、親切!餐廳環境真係好靚、好舒服,員工們親切有善、服務好,值得推介!
2016-07-14