見午市有8折優惠,又撞岩dayoff就決定黎食haha星期五早上book位,侍應話full哂但十幾分鐘後再打,又話有位當日去到其實無坐爆唔知個server係想點叫左一個risotto同牛排LUNCH SET包一杯野飲同自助吧有幾款沙拉前菜,中西餐湯,餐包沙拉前菜都唔錯當日西湯係蕃茄湯 味道尚可, 中湯就似有味精主餐既risotto,味道尚可,略為淡味另一個主餐牛排配薯仔叫左5成熟,但黎到竟然係全熟太失望,肉質十分硬比咁既價錢唔太值食完仲食左甜品,但味道麻麻總括黎講,性價比唔太高食一次就夠了而且地點十分唔方便,離地鐵都幾遠
見午市有8折優惠,又撞岩dayoff就決定黎食haha
當日去到其實無坐爆
唔知個server係想點

叫左一個risotto同牛排

沙拉前菜都唔錯

當日西湯係蕃茄湯 味道尚可, 中湯就似有味精

主餐既risotto,味道尚可,略為淡味
帶子risotto

另一個主餐牛排配薯仔
牛排
叫左5成熟,但黎到竟然係全熟
太失望,肉質十分硬
比咁既價錢唔太值

食完仲食左甜品,但味道麻麻
總括黎講,性價比唔太高
食一次就夠了
而且地點十分唔方便,離地鐵都幾遠
Other Info. : 而家到11月都好似有8折優惠
2017-09-29
$100 (Lunch)
  • 沙拉
2017-10-17 2262 views
今日難得唔使湊囡,搵左間新野試下先!依間餐廳喺工廠區既酒店入面,唔係朋友帶路,完全唔識去😂 環境ok ge, 樓底好高!感覺都幾舒服!依度係semi- buffet! 湯,沙律甜品任食。價錢都ok ge, $88-$138,依家仲有8折野食呢,我覺得沙律吧D沙律唔錯!幾新鮮反而main course 2款都係普通個意大利飯,稔到好似我個囡細個D粥咁😓d蝦似白烚!個牛就正常既!不過我地臨走時,開始不停鑽牆好嘈!應該係間酒店仲未裝修好😔
今日難得唔使湊囡,搵左間新野試下先!
依間餐廳喺工廠區既酒店入面,唔係朋友帶路,完全唔識去😂
環境ok ge, 樓底好高!感覺都幾舒服!

2078 views

野食呢,我覺得沙律吧D沙律唔錯!幾新鮮

反而main course 2款都係普通
個意大利飯,稔到好似我個囡細個D粥咁😓d蝦似白烚!
個牛就正常既!

不過我地臨走時,開始不停鑽牆好嘈!應該係間酒店仲未裝修好😔
2017-10-09
2017-10-16 1599 views
現在好少西餐廳仲可以食到甘便個午餐,半buffet,選咗主菜後,沙律,湯,甜品,茶啡一樣不少,最緊要價錢超抵!!!味道好讚晚餐都唔差,同樣選主菜就有沙律,甜品同茶啡,而且宜家仲有折,環境舒適,真是好適合一家人或者朋友一起去聚餐
2017-10-13 1351 views
喺葵涌全是工業大廈的地方 附近都是茶餐廳 新意欠奉 係朋友口中得之有一酒店餐廳開張口啤不錯 總是full booking 幾經辛苦終於輪到我試新野啦!餐廳以工業風設計 環境舒適 地方寬敞 唔會有焗促的感覺 食物方面係以半自助方式供應 沙律選擇多 有中西湯選擇 又有埋甜品 餐牌選擇多 主茶就選擇左煙鴨胸配意粉 份量適中 味道濃郁多汁👍🏻員工友善親切 好好笑容 當食完主菜後 適時奉上牙簽 出去拎甜品回來 枱面執乾淨又放上新餐具 服務非常貼心 另外因為客人都好多 餐廳員工有預先說明用餐時間 清晰明白 價錢中等 只需八十幾蚊有優良的服務質素 有品質的食材 舒適的環境 值得一去再去!!

2017-10-13
$80 (Lunch)
2017-10-09 1284 views
較早前報紙賣得熱烘烘嘅旭日酒店fusion餐聽,於是5號放假就去試下啦,環境唔錯,是半自助型式,主菜由88-138元,但食物質素一般,提供6-7款沙律,4款甜品,百多元午餐價錢都不算貴,但服務真差,我book咗12點,坐下就有人崔我們落單,叫了一份乜…葉蝦扁意粉及煎雪魚,於是出去拿小許沙律食,跟住主菜就到,吃下不久,我在睇雜,無啦啦有個女侍應前來收晒枱面嘅餐具,當時我望下錶約1點,於是我找另一個人問食到幾點,他們說2點,我問為何收晒刀叉,之後他很不願意再拿一隻叉回來,這等態度我已冇心情再坐,於是埋單走了,這間餐聽我係絕對不會推介給大家。
2017-10-06 1104 views
間餐廳開係酒店入面,餐廳裝修以工業風格為主,一入到去感覺好舒服同有空間感。Lunch set 由$88-$138不等,跟餐湯 餐包同野飲,最特別嘅係自助沙律bar,真係任食唔嬲,仲有puff同果子做甜品。主菜叫左燒鴨胸配黑櫻桃汁,味道唔錯。到最後埋單加埋1仲有8折$100有找!好抵食好滿足!

在報紙知道葵涌有家新酒店,趁開業有八折去試下,不過真的好吊腳,跟住地圖都不易找。入到餐廳,裝潢走時尚工業風格,跟附近大廈兩個世界。樓底高,坐滿人也不覺嘈吵。 自助沙律選擇不算多但質量不錯,有幾款包配湯,一般來說西湯比較好。沙律吧的麪包粒較油,不夠乾身。這兒的中湯竟然比西湯出色。當天的冬瓜湯足料,還見到有蓮葉。主菜最平的豬漢堡配粗薯條$88,我不食牛難得有豬漢堡一定要試,肉好厚,個包好大好厚身。豬漢堡是實了點,隔籬枱嫌太乾太硬,我覺得可接受,因為豬一定要熟透。粗薯條還帶油,要用紙吸油。$98的蝦扁意粉一般正常,味道較淡。甜點有4款,中規中矩,配咖啡好襯。咖啡杯碟是透明的,份外精緻,奶也加熱了。

豬漢堡配粗薯條
2017-09-08
$90 (Lunch)
Dining Offer
Coupon
  • 豬漢堡配粗薯條
2017-09-17 1573 views
同事小蚊子話呢頭開左新餐廳(係酒店入面),仲要係西餐廳,太太太好了!於是LUNCH TIME一支箭去左食飯,呵呵呵入到黎個環境好好,坐得舒服,間餐廳幾靚,真係呢區少有⋯⋯呢度係食semi buffet,我同小蚊子急不及待出去拎野食,唔係話好多款,但絕對夠食!有中西湯都好飲,唔係HEA煲,salad bar既烤南瓜係超級勁好食!!!我同小蚊拎左好多條~HEHE!仲有D日式豆腐呀,木瓜沙律同薯仔沙律都唔錯~雖然望落普普通通飽左3成之後黎個main dish,我果個係帶子意大利飯,超驚喜呀,帶子算大粒同用牛油煎過好香,個飯又好creamy!!估唔到葵涌會有咁好食既意大利飯小蚊子個熱狗佢都話好正呀!D汁夠多又好味!薯條係粗薯條,剛剛炸起好正呢!最後我叫左杯蕃茄汁(幾特別),食埋甜品泡芙仔 (好似around有4款度,有D日式甜品和菓子我唔好所以冇食到),好滿足咁走LU~好滾動呀!以酒店黎講真係好平,而家有折唔洗$100就落到樓⋯⋯呢間將會係我地既飯堂,除左"葵涌好地方茶餐廳"之外,HAHAHAHA~

入到黎個環境好好,坐得舒服,間餐廳幾靚,真係呢區少有⋯⋯

salad bar
salad bar
dessert
帶子意大利飯
肉醬熱狗配薯條
  • 烤南瓜,帶子意大利飯,肉醬熱狗
2017-08-29 2776 views
葵興有新餐廳!餐廳用左新興工業風做主題,夠型格👅地方幾大,坐得幾舒服👊🏻位置唔算好就腳,但食物質素確不錯😍新開張自助午餐仲有8折吖 一一一一一一一一一一一一一一 1️⃣自家製豬肉漢堡包🍔 $88 評分: 7/10 價錢包自助沙律吧同一杯餐飲🤗豬肉口感幾好,厚身得黎完全唔會乾,加埋芝士食落好香😗另外仲有粗身薯條添 2️⃣燒羊柳配羊肉汁🐑 $128 評分: 7/10 價錢包自助沙律包同一杯餐飲🤗羊肉唔會蘇,肉香幾重,食落好有嚼勁

2017-08-24
2017-08-28 1846 views
Don't look in the windows... Taste it's delicious food! Yes! It's a hotel! There is pretty neat seats, tasty food and good service!During lunch time, there serves semi-buffet, but at night it's a restaurant! The photos are included please check them out!!!
Beef  Lagsana
2017-08-27
$150 (Dinner)
Beef  Lagsana
  • Mashed  Potato  Soup  (Soup  of  the  Day)
2017-08-17 2213 views
嚟開呢頭,唔知食乜好,search吓搵到呢間新開嘅餐廳,走嚟試試。一入到嚟,裝飾走工業風,好特別!lunch set由$88至$138不等,包自助沙律吧、主菜、咖啡或茶。沙律吧有兩大鍋湯,一鍋係好足料嘅青紅蘿蔔、另一鍋唔知係乜野嘅西式湯;沙律嘅種類唔算多,但都足夠,例如有pasta、粟米火腿、菜、麵包等,仲有啲Puff及日式和果子做甜品,唔係好特別,不過咁嘅價錢OK啦燒英國豬柳配蜜糖洋蔥汁 ($108)可以配飯、意粉或薯菜。三大塊連皮嘅豬柳呈粉紅色,肉質唔韌,都還可以,不過肉味就冇乜,而且上菜後凍得好快;倒啲汁食會好味啲,整體普通水煮三文魚柳配野菌忌廉汁 ($118)相反呢個就吸引好多,魚皮冇魚鱗,肉質粉嫩幼滑,反而唔點汁會更加好味;意粉總算軟硬適中。呢道菜比豬柳好味好多weekday嘅lunch time,有好多喺附近返工嘅朋友嚟食,到1點嗰陣差不多坐滿晒,想嚟食嘅記住訂位。質素都叫做OK,尤其是8月趁新開張有8折,可以一試

燒英國豬柳配蜜糖洋蔥汁 ($108)
燒英國豬柳配蜜糖洋蔥汁

水煮三文魚柳配野菌忌廉汁 ($118)
水煮三文魚柳配野菌忌廉汁

$100 (Lunch)
水煮三文魚柳配野菌忌廉汁
2017-08-08 1819 views
餐廳今日第一日開張,一入到去就被2層樓高嘅樓底,工業風的設計懾住。整體裝修都好配合番周邊嘅環境,燈光給予人一種溫和嘅感覺。好難得而家餐廳仲有侍應會對住你微笑,職員見到我地掛住傾偈未食得切嘢,主動問我地要唔翻熱。食物質數同價錢完全唔成正比,價錢係椰x閣嘅價錢,但有番酒店嘅水準。磨菇湯有香濃嘅菇味,食得出由唔同嘅菇煮出來。Portobello 上配芝但用蕃茄汁去解番芝士嘅膩,非常出色。香煎三文柳有做到慢煮嘅水準,外脆內嫩。黑毛豬豬排厚肉多汁。整體都做得好好。而且仲發現佢地有手工啤同生啤,下次要試下先
磨菇湯有香濃嘅菇味,食得出由唔同嘅菇煮出來。
香煎三文柳有做到慢煮嘅水準,外脆內嫩。
黑毛豬豬排厚肉多汁。
整體都做得好好。
而且仲發現佢地有手工啤同生啤,下次要試下先
2017-08-08
$100 (Dinner)
2017-08-08 1831 views
今日咁岩經過,見到佢哋新開張,又有八折優惠,所以就入咗去試佢哋嗰個半自助午餐。話明半自助午餐,梗係要有沙律吧啦,款式方面都幾多,總共有六款沙律,仲有湯,麵包。至於主菜方面,都有幾多選擇,我就揀咗佢哋嘅自製豬肉漢堡配薯條。可能因為塊漢堡係自製嘅關係,所以食落都特別有口感同埋多肉汁。再加上芝士半溶狀態,都真係唔錯架。最後仲有一杯餐飲添,計埋八折+1之後,價錢都唔使$80 ,都真係幾抵架。環境方面,都真係幾型格嘅工業風風格,樓底都高,坐得好舒服,都幾啱一大班人一齊食下飯飲下野架。值得推介!
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch