2020-02-26
最近都少左出街食飯,多左home office,所以今日就去買左幾個飯盒同糖水係屋企lunch hour食。波仔外賣又多款又方便,返到屋企放係冰箱,想幾時食就幾時食,話叮就叮,好方便。我買左兩盒飯同兩個糖水,返屋企就同爸爸開餐,食個豐富既lunch。選了一盒椰汁咖喱雞飯,我一直都好鍾意食波仔既咖喱飯,味道太正,咖喱味又香而且仲唔會太辣。入面仲有薯仔同雞件,好好味,用咖喱汁送飯一流。呢個飯係我大愛之一。另一款選了瑤柱粒雞粒荷葉飯,有塊荷葉鋪面。叮完之後,荷葉味好香,當打開塊荷葉後,見到好足料,好多配料,好好味。啖啖都會食到雞粒等等配料,味道好好,正。食完飯仲食埋兩個大糖水。每款入面都好足料好滋味。由於天氣凍,所以我把成個糖水放入微波爐再加熱,不需幾分鐘,熱辣辣既糖水又係眼前了。真係太方便。紫米露好多料,紫米好好咬好正,又唔會太甜。另外喳咋入面都有好多豆類,好足料好惹味,正。吃叮叮外賣都可以好好味又方便。
我買左兩盒飯同兩個 糖水,返屋企就同爸爸開餐,食個豐富既lunch。
另一款選了瑤柱粒雞粒荷葉飯,有塊荷葉鋪面。叮完之後,荷葉味好香, 當打開塊荷葉後,見到好足料,好多配料,好好味。啖啖都會食到雞粒等等配料,味道好好,正。
紫米露好多料,紫米好好咬好正,又唔會太甜。