2014-04-02
星期日同朋友行完南生圍之後, 茖番元朗揾個下午茶食下先, 有朋友推介去EC kitchen, 小店一間, 主打外賣 及 戶外堂食~ 由於賣的是輕食 同 價錢相宜~ 所以這個格局也不錯, 輕鬆的環境~ 我倆叫了一個餐即造漢堡餐 (一個漢堡包+自取紙包/罐裝飲品+炸薯條共 $30) + 坊間少有的紫心薯條 ($25)等了約10mins 到, 就來啦, 我叫左蘑菇雞肉漢堡, 成個包大約成人拳頭咁大個, 但蘑菇雞肉漢堡(唔計包), 其實都厚厚地, 咬開都好多汁, 不過如果再煎得乾身d 會更好, 已經很不錯~尼個紫心薯條... 太乾啦.. 同埋好甜, 似咬緊條柴咁... 我個人好鐘意食厚身薯條, 尼個炸得好好味, 咸味都啱啱好,係太多茄汁囉... 建議佢唔好茖定比客人自己茖仲好~ 整體來說都係不錯的選擇, 環境我係無落雨的3月去都幾舒服, 但如果係summer 去應該就會幾熱啦~另外佢都有一D 飯餐 及 意粉餐, 大約$48 - 6X到~ 以晚餐嚟計的話, 係幾抵食ka~ 還會再來
等了約10mins 到, 就來啦, 我叫左蘑菇雞肉漢堡, 成個包大約成人拳頭咁大個, 但蘑菇雞肉漢堡(唔計包), 其實都厚厚地, 咬開都好多汁, 不過如果再煎得乾身d 會更好, 已經很不錯~ 尼個紫心薯條... 太乾啦.. 同埋好甜, 似咬緊條柴咁... 我個人好鐘意食厚身薯條, 尼個炸得好好味, 咸味都啱啱好,係太多茄汁囉... 建議佢唔好茖定比客人自己茖仲好~