2022-02-18 358 views
位於西營盤嘅呢間墨西哥風餐廳,由遠望開始,已經見到好特別好colorful嘅佈置同好多墨西哥帽子~~餐廳嘅環境氣氛都相當唔錯~~簡直就好似置身於異國🤩FAJITAS ANGUS BEFF墨西哥烤肉搭配Guacamole、Sour Cream同埋Salsa,有唔同醬汁俾你選擇~~總會搵到適合你自己嘅味道😆 牛肉好嫩好軟,好juicy😆 令人一啖接一啖咁,夾埋墨西哥餅真係好好味😋大推😍EL CARNISADA TACOS墨西哥玉米卷,揀咗係牛肉粒嘅口味,入面有啲生菜蕃茄等等,食落好有口感!不過就要小心啦~因為啲餡料都比較碎,而且佢份量都幾多好難一啖食晒😂只要小心啲都唔會影響到佢嘅質素嘅😆😆😆JALAPENO POPPERS呢個都幾特別,佢係炸咗嘅辣椒入面包住啲芝士。芝士本身都係有少少解辣嘅,食得辣嘅人來講呢係真係唔錯😆 但我就頂唔順啦😂😂😂飲品就叫咗HOT SKULL及VIRGIN MARGARITA兩款~ 餐廳係行骷髏骨頭嘅風格,所以杯都係,真係好特別!雖然係bar,但因為晏晝去食,所以叫咗兩款飲品都係冇酒精!HOT SKULL 係加辣椒嘅飲品,上面半個熱情果可以任加,可以按自己嘅口味加

FAJITAS ANGUS BEFF

EL CARNISADA TACOS

JALAPENO POPPERS

飲品就叫咗HOT SKULL及VIRGIN MARGARITA兩款~ 餐廳係行骷髏骨頭嘅風格,所以杯都係,真係好特別!雖然係bar,但因為晏晝去食,所以叫咗兩款飲品都係冇酒精!HOT SKULL 係加辣椒嘅飲品,上面半個熱情果可以任加,可以按自己嘅口味加辣醬,真係幾特別,啱晒愛辣嘅人士啊😂😂
2022-02-17 309 views
近排去咗西營盤食墨西哥菜 聽講話呢間好好食 唔知係咪真係咁好食呢😚👅𝑅𝑜𝑎𝑠𝑡 𝐵𝑒𝑒𝑓 𝑄𝑢𝑒𝑠𝑎𝑑𝑖𝑙𝑙𝑎𝑠 (𝐻𝑎𝑙𝑓) $98佢嘅薄餅煎得幾香脆 同埋唔會太厚身 牛肉嘅份量幾多 同埋肉質好好 淋得嚟又有牛肉味🤤再配埋芝士 三色椒同埋洋蔥 整得好香 幾惹味😋👅𝑃𝑜𝑟𝑘 𝐶𝑎𝑟𝑛𝑖𝑡𝑎𝑠 𝑁𝑎𝑐ℎ𝑜𝑠 $148呢個好推薦俾大家試‼️佢嘅nachos脆卜卜 上面再淋咗少少豬肉同埋芝士 芝士份量好多 好邪惡🤩調味酸酸甜甜 食極都唔厭 正😍👅𝐽𝑢𝑠𝑡 𝐺𝑖𝑣𝑒 𝑀𝑒 𝐹𝑟𝑖𝑒𝑠 $58呢個係普通嘅薯條 薯條幾大條 偏粗身😛再配咗傳統嘅墨西哥醬汁 唔錯🙈總括嚟講 呢間墨西哥餐廳嘅食物質素幾高😋大家不妨嚟呢度一試😚😋 好味:8.23/10🤑 價錢:7.79/10🤗 服務:7.54/10😝 環境:7.65/10😚 衞生:7.12/10🤩 整體:8.00/10

👅𝑃𝑜𝑟𝑘 𝐶𝑎𝑟𝑛𝑖𝑡𝑎𝑠 𝑁𝑎𝑐ℎ𝑜𝑠 $148

Just Give Me Fries
Pork Carnitas Nachos
Roast Beef Quesadillas
Just Give Me Fries
要不是曾經在美國居住,曾經在墨西哥旅遊,相信我對於墨西哥文化的認識絕對少之又少,也不會發現香港原來隱藏著不少墨西哥餐廳。El Macho位於西營盤較冷清的某條街道,附近沒什麼餐廳,可是El Macho的氣氛非常熱絡。充滿墨西哥文化氣息的大壁畫、掛滿整家餐廳的墨西哥帽子Sombrero與及播放著讓人引不住舞動的音樂,都讓人彷彿走進Coco的電影世界。如果想要在這裡尋找久違的旅遊感覺,El Macho絕對適合!特別是位於入口處的帽子與小結他可以拿來拍照,如果點飲料的話,還可以要求用充滿特色的彩色骷髏杯子盛載用來打卡!Fish Taco $88沒什麼驚喜的Taco,用石斑魚製作的炸魚塊偏乾,味道中規中矩。Nacho $98上菜時每一塊Nacho都已經平均鋪滿Pulled Pork跟Cheddar Cheese,確保每一口都是滿滿的料!這家的Pulled Pork雖偏甜,但是搭配芝士卻越吃越停不了,另外搭配Guacamole、Sour Cream與Salsa也很推薦!Quesadillas $98每次吃墨西哥料理都必點的Quesadillas基本上不會出錯!有機烤牛肉配上Cheddar Che

Fish Taco $88

Nacho $98

Quesadillas $98
每次吃墨西哥料理都必點的Quesadillas基本上不會出錯!有機烤牛肉配上Cheddar Cheese跟菠菜,絕對是完美的配搭!

推薦度:🤍🤍🤍½
打卡度:🤍🤍🤍🤍½
2021-11-22 539 views
這家墨西哥小店,裝飾很特別,牆及天花都掛滿了七彩顏色的墨西哥帽。平時同周末晚經過,都見到坐滿了人。今次特地選在平日中午去,不用等位。另外,原來平日係有特別的set lunch menu (starter (soup or salad) + main + drink), $98 。好抵前菜沙律,比我想像大份雞肉Quesadilla,熱辣辣上菜,tortilla脆脆的,雞肉好juicy, 仲有芝士,好好食! 仲有三個醬 😍😋 真心推介!冰綠茶,隻杯好特別😆😆

前菜沙律,比我想像大份

Quesadilla

冰綠茶,隻杯好特別😆😆

Quesadilla
《#Mexican_taltal | #SaiYingPun_taltal 》🇭🇰𝔼𝕝 𝕄𝕒𝕔𝕙𝕠 @ 𝕊𝕒𝕚 𝕐𝕚𝕟𝕘 ℙ𝕦𝕟滿滿墨西哥風的餐廳🇲🇽餐廳外到內,由天花板到地下都係墨西哥元素。餐廳外牆畫滿Sombrero & 大大個Skeleton💀 Wall Paint 成為餐廳signature外,更成為打卡熱點!而餐廳入面掛滿色彩繽紛嘅墨西哥帽🎩及寫上骷髏骨的酒杯。到訪過El Macho 2次。每次都係透過openrice訂座,好方便👍🏻而回頭的原因係因為佢地嘅墨西哥食物好岩胃口😋雖然價錢較高,不過份量十足!絕對物有所值!___𝙲𝚑𝚒𝚌𝚔𝚎𝚗 𝚀𝚞𝚎𝚜𝚊𝚍𝚒𝚕𝚕𝚊𝚜 $𝟿𝟾 (𝚜𝚎𝚝 𝚕𝚞𝚗𝚌𝚑)勁飽勁足料嘅Quesadillas🤤配菜唔會多到cover哂雞肉,又唔會好濃味。雖然跟set lunch 嗌係半份(3件)但2個人食都好夠!𝙿𝚞𝚕𝚕𝚎𝚍 𝙿𝚘𝚛𝚔 𝙽𝚊𝚌𝚑𝚘𝚜 $𝟷𝟺𝟾超超超好食😋去咁多次都別嗌嘅nachos!份量十足,面頭嘅肉絲味道味道岩岩好,唔會乾爭爭同唔會一坺嘢咁,每片nacho上面都平均分配肉絲+ Cheddar cheese🧀加埋Tomato Salsa/ g

___

Chicken  Quesadilla

𝙿𝚞𝚕𝚕𝚎𝚍 𝙿𝚘𝚛𝚔 𝙽𝚊𝚌𝚑𝚘𝚜 $𝟷𝟺𝟾
Pulled  Pork  Nachos

超超超好食😋去咁多次都別嗌嘅nachos!份量十足,面頭嘅肉絲味道味道岩岩好,唔會乾爭爭同唔會一坺嘢咁,每片nacho上面都平均分配肉絲+ Cheddar cheese🧀加埋Tomato Salsa/ guacamole/ sour cream每啖都好滿足!

𝙿𝚛𝚊𝚠𝚗 𝚃𝚊𝚌𝚘𝚜 $𝟿𝟾
Prawn  Tacos

有驚喜的Taco🌮蝦配上大量Lettuce,面頭灑上Parsley 勁好味而且比其他菜式清新得多🌾

𝙲𝚕𝚊𝚜𝚜𝚒𝚌 𝙼𝚊𝚛𝚐𝚊𝚛𝚒𝚝𝚊 +$𝟻𝟾(𝚜𝚎𝚝 𝚕𝚞𝚗𝚌𝚑)
Margarita

跟set lunch點嘅Margarita 較便宜🙈Classic嘅lime flavour好易入口,飲得出酒精量好少,飲完冇太大感覺呢。
___

📍西環西營盤第三街1號地下 | G/F, 1 Third Street, Sai Ying Pun, Western District
💰 🅿🆁🅸🅲🅴: $180up (per person)

🅴🅽🆅🅸🆁🅾🅽🅼🅴🅽🆃:有特色、濃烈墨西哥風嘅餐廳 🇲🇽 位置唔係特別多,不過幾個朋友一齊嚟食絕對係享受👯‍♀️

🅵🅾🅾🅳:好好味呀🤤唔會太辣太濃味。大推Prawn Tacos 同必點的Pulled Pork Nachos !

🆂🅴🆁🆅🅸🅲🅴:除廚房外,樓面只有一位店員,不過做嘢好快,沒有太大問題。

🄾🅅🄴🅁🄰🄻🄻:已經去過2次,初頭見到都怕要等位,所以次次都through openrice book定位🪑

𝘿𝙤 𝙄 𝙧𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙 𝙩𝙝𝙞𝙨 𝙧𝙚𝙨𝙩𝙤?
🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕(10/10)
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$180 (Lunch)
Chicken  Quesadilla
Pulled  Pork  Nachos
Prawn  Tacos
Margarita
2021-11-10 341 views
喺西環搵到間好有特色嘅 墨西哥餐廳 ,懷念一下疫情前去墨西哥嘅點滴!餐廳細細,全部都係高檯櫈, 但係每一個角落都富有墨西哥風情,滿滿骷髏骨頭裝飾 ,天花板掛滿色彩斑斕嘅草帽 ,令到你唔會覺得喺香港咁!打卡一流!人少少叫咗1 jar Passion fruit margarita ($390), Fajitas iberico tenderloin ($148), Tortilla chips($68), Burritos cracking chicken ($98), Banana Nutella ($98), 埋單($882)! Margarita 係墨西哥特飲,無理由唔叫,tequila 與 passion fruit 非常夾, 帶微酸, 正好配合番微辣嘅墨西哥菜!! Fajitas 係由熱辣辣鐵pan盛載著三色椒炒豬柳配墨西哥餡餅, 味道一般冇乜大驚喜, 豬柳炒得有D 韌,反而個雞卷就好出色,餡餅包住滿滿用墨西哥香料醃製過雞絲,帶有少少辣椒香味,非常惹味!而以個香蕉甜品同 tequila shot作總結,又係一個圓滿嘅一夜!
2021-11-01 292 views
前排正值萬聖節🎃 去左一間係西環嘅墨西哥社企餐廳酒吧 - El Macho感受氣氛👍🏻其實話係萬聖節並不完全正確,因為係墨西哥嘅主要節日其實係叫 - 亡靈節(西班牙文: Dia de los Muertos)於每年嘅11月1同2日,依個節日其實源於印第安阿兹特克人曆法,其後流行於整個拉丁美洲,與萬聖節表現出嘅恐怖,搗蛋氣氛不同,亡靈節其實更重視色彩嘅斑斕同對亡者嘅思念,於印第安嘅死亡哲學觀中,死亡並不可怕,乃是一個生命週期嘅完成;新生命嘅開始,因而於節日中墨西哥人都會載歌載舞慶祝🕺🏻💃🏻關於亡靈節可以睇下早幾年迪士尼pixar嘅動畫電影 - 《Coco》.整個餐廳都以墨西哥傳統象徵死亡嘅骷髏骨裝飾💀做主題,連杯都用上骷髏骨嘅設計🤪- 及 必點飲料🌟Margarita 以Tequila, orange liquer,lime juice調成,配以獨有嘅杯邊鹽,非常refreshing, 鹽更係混合了少量辣椒粉,非常刺激嘅口感👍🏻唔飲酒朋友可叫上mocktail-Virgin Margarita, 杯上嘅花花骷髏非常吸睛,揀左西瓜🍉口味,略為偏甜,但配上杯邊辣椒鹽飲又另一番風味🤙🏻.($1

[Classic Margarita (左)$108]及[Virgin Margarita $75] 必點飲料🌟Margarita 以Tequila, orange liquer,lime juice調成,配以獨有嘅杯邊鹽,非常refreshing, 鹽更係混合了少量辣椒粉,非常刺激嘅口感👍🏻

[Nachos Guapo]($148)& [Quesadillas chicken half]($98)墨西哥餐廳必點小食, nachos 其實份量超大,圖中所見係食到得返1/3轉細碟🤣, 配上cheddar cheese, sour cream同火辣嘅墨西哥辣椒-Jalapeno🌶🔥半溶嘅芝士伴配刺激嘅辣味,嫌唔夠辣朋友餐廳仲配備多款墨西哥辣椒醬任你隨意加辣🤪
Quesadillas-墨西哥芝士餡餅🥙,餅底可選原味或菠菜口味,只係半份已經份量超大🤣,玉米餅唔會烘到濕哂淋哂,入面芝士,青椒,雞肉等熱辣辣,食時可配上各款醬料.

[Fajitas Iberico Tenderloin]($148)亦係傳統嘅墨西哥菜,以鐵鍋熱辣辣炒成嘅豬柳配以三色椒,洋蔥,食時以玉米餅點上醬汁捲成, 不過依個就有啲普通同豬柳都略嫌鞋口😖

雖然野食個人覺得唔算好大驚喜,但餐廳嘅佈置同環境氣氛相當唔錯,特別係依期大熱嘅《魷魚遊戲》餐廳將其加入佈置當中,帶來特別活動❗️仲會有獎品😗可謂非常有趣嘅體驗🙆🏻‍♂️

正所謂‘青檸愛嚟啜,啲鹽愛嚟lam’🎵(LaiKei ft. ProdiG - Private Party)臨走前仲有杯free Tequila shot, 非常盡興🕺🏻
2021-10-27 2100 views
最近想食墨西哥菜,就約下朋友啦!跟住朋友就搵左呢間「El Macho」,睇相已經覺得好特別好有特色,店內的裝潢我很喜歡,很colourful 很有味道,一邊食,一邊欣賞,好享受呢😌Small Bites - Seafood Ceviche $138大蝦沙律咁既感覺,有啲好特別嘅汁撈勻,平時食既蝦係爽口或淋身嘅,但這道菜既蝦口感係煙韌架!好特別!帶子也是很有趙口。青瓜、牛油果、蕃茄和洋蔥是非常新鮮。Nacho - Pulled Pork $98玉米片上有豬肉條絲及拉絲芝士,有三個醬沾,試過冇醬料和有醬料,我覺得三個醬一齊加埋一齊食最好味😋Quesadillas - Chicken $98(half)餡料係雞肉、青椒、紅椒、芝士,薄餅唔係好厚所以唔會食完覺得滯住,亦都有三個醬沾,份量都好大件,餡料亦多,食完剛好夠飽。至少味道是非常之好味😋必試👍🏻Hot Skull $68有個生果殼載住辣汁,溝埋飲辣辣哋幾好味😋好特別嘅味道,個辣味似食泰式辣醬(綠色)果隻辣味。Catrina $68桃汁+奇亞籽,味道ok,但我好鍾意隻杯😍
Small Bites - Seafood Ceviche

Nacho - Pulled Pork

Nacho - Pulled Pork $98

Quesadillas - Chicken (half)

Hot Skull

Hot Skull $68

Catrina

Catrina $68
桃汁+奇亞籽,味道ok,但我好鍾意隻杯😍
2021-10-25
Type of Meal
Dinner
Small Bites - Seafood Ceviche
Nacho - Pulled Pork
Quesadillas - Chicken (half)
Hot Skull
Catrina
2021-10-14 308 views
去過墨西哥三次,而家無得飛但係又好懷念墨西哥人嘅熱情同當地嘅美食,呢間El Macho可以稍微解決下我嘅心癢。一般來El Macho我都係飲嘢為主,主要係覺得佢地整Margarita嘅墨西哥骷顱頭杯好colorful。通常weekday來飲會好啲,起碼有happy hour優惠。食物方面,佢地嘅tacos叫做不過不失,總體來講tacos呢種本是平民美食嘅嘢,來到香港都變到偏貴。服務方面,呢度嘅waitresses都幾nice,試過有一次收錯我錢,但係就好識做,請左我飲一個Tequila shot。

$120 (Other)
喜歡食nachos就去了食墨西哥餐🌝//之前上網見到佢呢個手撕豬肉芝士nachos睇落就好吸引試左之後覺得真係好好食 脆卜卜的nachos上面鋪滿芝士拉哂絲好開心手撕豬肉好夠味又唔會好鹹點唔點醬都好食個人鍾意少少重口味最鍾意配牛油果醬 點sour cream都好食蕃茄莎莎就會無咁濃味//墨西哥雞翼炸得幾好配的辣醬係再幫雞翼加分//Tacos本身想叫牛肉的但可能音樂蓋左我地落order最後黎左雞肉生菜食左先知道都無再去換了但雞肉有點老 同埋比較淡味所以無咁襯tacos有點可惜希望下次可以試番牛肉//店舖細細地但好有特色同埋酒杯餐具都好靚酒杯真係好可愛因為個杯而想多少少叫杯酒🙊呢杯cocktail 好fresh又唔會太甜配nachos飲好夾又可以解下膩 唔錯//店內裝飾佈置亦很有心意行到轉角位見到的店舖會給人驚喜
喜歡食nachos

又可以解下膩 唔錯

店內裝飾佈置亦很有心意
行到轉角位見到的店舖
會給人驚喜
$275 (Dinner)
Nacho
墨西哥雞翼
Mexicano
2021-09-01 501 views
// cracking chicken chimichanga & mango margarita //My friend got me to try chimichanga (fried burrito) instead of a regular burrito and it was such a nice decision!! It tasted so good, especially since it was seasoned really well, without being overpowering. It was one thick burrito haha 😂 This also came with the three dips, just like the quesadillas. We also had mango margaritas which were quite nice AND their glasses are so pretty! My friend’s glass was a super cool skeleton while mine was co

We also had mango margaritas which were quite nice AND their glasses are so pretty! My friend’s glass was a super cool skeleton while mine was colourful🤣
2021-07-07 1302 views
一去到餐廳 waitress見我帶住狗狗都任我地揀位我地2人揀左bar枱位置 佢都怕太迫 夾親狗狗冇位企 提議我地二人坐3個位 打從心底感謝她的親切友善然後食物好快上枱 全部都好好味 價錢又中等 一定會再去呀
一去到餐廳 waitress見我帶住狗狗都任我地揀位
然後食物好快上枱 全部都好好味 價錢又中等 一定會再去呀
2021-07-04
$300 (Dinner)
充滿墨西哥風格既餐廳~餐廳佈滿著墨西哥既大帽、骷髏骨頭和結他可以俾我地自由配戴拍照~餐廳職員都好熱情會主動幫手拍照☺️👍🏻Nachos : Pulled Pork $98(USA pulled pork, cheddar cheese, jalapeño)必叫菜式! 好好味! 豬好入味! 好嫩!nachos 又脆口~再配搭埋佢試面既三款醬食簡直絕配👍🏻👍🏻一流呀👍🏻食過返尋味☺️Quesadillas : Roast Beef $98(Organic roast beef , red onion, cheddar cheese, spinach, mixed bell peppers ) 牛肉味好濃~外面包住是軟身既薄皮同樣配搭著三款既醬去食,同樣好搭👍🏻Fajitas : Fish $148(Sole fish, with mixed bell peppers, onion , coriander ginger , jalapeño, cumin) 有小小辣,但包埋薄皮去食可以減低辣度,唔食到辣都唔洗怕~同樣都有三款醬料配送~令到口感更豐富~Just give me Fries $58
充滿墨西哥風格既餐廳~
餐廳佈滿著墨西哥既大帽、骷髏骨頭和結他
可以俾我地自由配戴拍照~
餐廳職員都好熱情
會主動幫手拍照☺️👍🏻

Nachos : Pulled Pork $98
必叫菜式! 好好味!
豬好入味! 好嫩!nachos 又脆口~
再配搭埋佢試面既三款醬食
簡直絕配👍🏻👍🏻一流呀👍🏻
食過返尋味☺️
Nachos : Pulled Pork

Quesadillas : Roast Beef $98
牛肉味好濃~外面包住是軟身既薄皮
同樣配搭著三款既醬去食,同樣好搭👍🏻
Quesadillas : Roast Beef

Fajitas : Fish $148
有小小辣,但包埋薄皮去食
可以減低辣度,唔食到辣都唔洗怕~
同樣都有三款醬料配送~令到口感更豐富~
Fajitas : Fish

Just give me Fries $58
Avocado & tomato salad , chili con carne
另外再叫左個薯條
薯條剛剛炸起,熱烘烘的~讚👍🏻
除左蕃茄醬之外,仲有牛油果醬同辣醬
都係覺得最夾係蕃茄醬🤣
Just give me Fries

Dessert: Banana Nutella Chimichange $98
朋友生日,特別叫左個甜品祝賀
可以預先打電話,留低生日者既名
餐廳可以幫手寫名~
而且餐廳仲會好有氣氛地
會全場播放音樂,全場祝賀🤣
甜品係香蕉榛子醬薄pancake
香蕉同榛子醬分量都好充足~
好滿足☺️

Drink:
Margaritas : Classic
(El Jimador reposado tequila , fresh lime , Triple sec, organic syrup )
叫左一大樽,share 飲~
餐廳提供多款味道既Margaritas
第一次,試個最簡單既classic ~
充滿住青檸味,好清新
略嫌有小單調⋯
有機會會再嘗試其他味道~
Margaritas : Classic

2021-06-04
$250 (Dinner)
Celebration
Birthday
Nachos : Pulled Pork
Quesadillas : Roast Beef
Fajitas : Fish
Just give me Fries
2021-06-26 856 views
食店: El Macho🇲🇽正宗墨西哥菜💚🤍❤️啊張和張媽點餐👦🏻👩🏻第二次嚟食了,今次嚟chill下試下啲輕食~1)$238《☀️Summer Platter☀️》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:呢個夏日拼盤包括3舊🌮墨西哥卷餅(辣牛肉、豬肉、雞肉),個辣牛肉碎好鬼惹味😋再加埋一大pat牛油果醬同啲蕃茄碎一齊食,口感好豐富!除咗有tacos外,仲有三隻墨西哥炸雞翼(Mexican wings),同樣係炸得好juicy多汁!墨西哥辣椒卷,外表好似梨🍐🤣採用嘅係青辣椒,入面充滿住芝士,好地道好香口,食到啲籽會超辣!仲有一大盤墨西哥玉米片 (Tortilla chip),有三個醬可以點(牛油果醬,辣番茄醬同埋Sour cream),食到停唔到口!套餐包咗杯飲品,揀咗杯西班牙水果酒(Sangria),係紅酒mix水果粒,幾易入口~2)$98《🍌Banana Nutella Chimichanga》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:呢款甜品真係唔係到到都食到,香蕉墨西哥捲餅食落類似香蕉朱古力酥餅,口感唔錯,略嫌朱古力唔夠多🤣El Macho (西營盤)📍西環西營盤第三街1號地下👉🏼港鐵西營盤站C出口轉左行
食店: El Macho🇲🇽正宗墨西哥菜💚🤍❤️

啊張和張媽點餐👦🏻👩🏻
第二次嚟食了,今次嚟chill下
試下啲輕食~

1)$238《☀️Summer Platter☀️》
評分(10分滿分):8️⃣

評分(10分滿分):8️⃣

El Macho (西營盤)📍
西環西營盤第三街1號地下
👉🏼港鐵西營盤站C出口轉左行落斜路👈🏼

我哋嗰陣係晚市去 一去到就覺得嗰感覺好有墨西哥風情(?🤣🤣環境好舒服 播住一啲外語歌 係辛苦做完一日嘢之後同朋友chill下係一個唔錯嘅選擇🙌🏻講返嘢食先 餐牌選擇唔係好多 我哋揀咗 Nachos, Quesadillas同埋Tacos🌮各一份呢三款都可揀一種肉嘅餡料 我哋就豬、牛、豬各一 咁就可以試晒唔同口味啦😍Nachos我同朋友都大愛!其實佢就好似紅色包裝嗰包Nachos Cheese薯片咁 再加上牛肉嘅鹹香 係超級好食㗎🥰至於Quesadillas 同Tacos 其實係類似嘅嘢 用tortilla (墨西哥玉米粉烙餅)包住唔同嘅材料 有生菜絲、芫荽、紅椒、黃椒、青椒等等 如果鍾意呢種配搭嘅就一定要試下啦🤪仲有不得不提嘅佢哋會提供埋3款正宗嘅dipping 包括牛油果蓉🥑 (guacamole) 蕃茄莎莎醬🍅 (tomato salsa)同埋酸忌廉(sour cream) 個人就最鍾意牛油果蓉 配tortilla食真係好夾㗎😛Overall黎講呢間餐廳嘅食物都非常正宗 而且環境舒服 想試吓墨西哥菜嘅不妨係一個好選擇(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🤙🏻🍴 El Macho (西環)📍 西環西營盤第三

🍴 El Macho (西環)
📍 西環西營盤第三街1號地下
💰 人約消費~$150-$200
🟢沒有立場資料
推薦指數:💟💟💟💟 (5💟為滿分)

#hkfoodie #香港美食 #香港打卡 #西環美食 #墨西哥菜