我哋嗰陣係晚市去 一去到就覺得嗰感覺好有墨西哥風情(?🤣🤣環境好舒服 播住一啲外語歌 係辛苦做完一日嘢之後同朋友chill下係一個唔錯嘅選擇🙌🏻講返嘢食先 餐牌選擇唔係好多 我哋揀咗 Nachos, Quesadillas同埋Tacos🌮各一份呢三款都可揀一種肉嘅餡料 我哋就豬、牛、豬各一 咁就可以試晒唔同口味啦😍Nachos我同朋友都大愛!其實佢就好似紅色包裝嗰包Nachos Cheese薯片咁 再加上牛肉嘅鹹香 係超級好食㗎🥰至於Quesadillas 同Tacos 其實係類似嘅嘢 用tortilla (墨西哥玉米粉烙餅)包住唔同嘅材料 有生菜絲、芫荽、紅椒、黃椒、青椒等等 如果鍾意呢種配搭嘅就一定要試下啦🤪仲有不得不提嘅佢哋會提供埋3款正宗嘅dipping 包括牛油果蓉🥑 (guacamole) 蕃茄莎莎醬🍅 (tomato salsa)同埋酸忌廉(sour cream) 個人就最鍾意牛油果蓉 配tortilla食真係好夾㗎😛Overall黎講呢間餐廳嘅食物都非常正宗 而且環境舒服 想試吓墨西哥菜嘅不妨係一個好選擇(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🤙🏻🍴 El Macho (西環)📍 西環西營盤第三

🍴 El Macho (西環)
📍 西環西營盤第三街1號地下
💰 人約消費~$150-$200
🟢沒有立場資料
推薦指數:💟💟💟💟 (5💟為滿分)

#hkfoodie #香港美食 #香港打卡 #西環美食 #墨西哥菜