2012-03-31 3193 views
其實未打食評之前, 都唔知原來食咗 buffect 間餐廳叫皇悅小廚, 只因為當日早上朋友話報紙有 coupon, 皇悅酒店 buffet 買一送一, 好以好抵喎 … 就係咁, 食完到打食評這刻, 才知自己係於"皇悅小廚"食 buffet, 而唔係於"皇悅酒店"食 buffet (因為於 openrice, 係 search 唔到 "皇悅酒店" 這間餐廳的) 之前一直都冇諗過寫 buffet 食評的, 因為覺得 buffet 有咁多嘢食, 自己又唔一定全部都食過, 又或者唔會記得曬有咩嘢嘢食 … 但其實, 每間餐廳的 buffet 都有佢哋嘅特色, 主題與不同, 所以, 都覺得可以嘗試寫寫但打食評時, 又有少少嚇一跳, 原來差不多有 30 x 個 喊 嘅表情, 大部份都係話食物味道差, 服務態度又差等. 但可能我哋嗰日好彩啦, service 唔算好差, 食品雖然唔係全部都好好食, 但都唔係太難食, 以買一送一嚟講, 咁嘅價錢, 都算可以接受啦 服務 基本禮貌, 唔算好差, 收碟都收得幾快 環境 環境就真係有待改善. 唔係話地方污濁等問題, 而係枱太多, 枱與枱之間差不多冇空位.

基本禮貌, 唔算好差, 收碟都收得幾快

環境就真係有待改善. 唔係話地方污濁等問題, 而係枱太多, 枱與枱之間差不多冇空位. 我與朋友整晚都好像與隔離枱好 friend 咁, 成晚聽佢哋講嘢.
另外嘅問題就唔太關餐廳事, 而係食客嘅問題. 可能價錢唔算好貴, 所以好多人, 有D搶食 feel lor.

食物/味道
冷盤大概有 :
凍煙鴨胸, 凍燒牛肉, 泰式鳳爪, 薯仔沙律, 凍青口, 白灼扇貝, 日式壽司, 辣味螺肉 - 冇試
日式海帶 - ok, normal 味道
芒果吞拿魚 - 好食, 想再 encore 已經冇啦
酸辣青瓜 - 一般
炭燒翠玉瓜 - ok, 幾好食
凍火腿 - ok, normal 味道
煙三文魚 - ok, normal 味道
芝麻醬玉子豆腐 - 就是普通的芝麻醬+玉子豆腐嘅味道, 唔會難食
蟹籽冷麵 - 麵比較軟而且冇味, 唔太好食
水牛芝士蕃茄 - 夠凍, 但水牛芝士冇咩味, 質地有少少以膠
Salad bar 大概有 :
有一般嘅栗米, 紅腰豆, 雜沙律菜, 菠蘿, 車厘茄, 蜜桃 …

刺身 :
當日只有三文魚刺身 - 算新鮮肥美

湯類 :
蟲草花燉雞 - 好飲, 冇諗過個湯咁甜, 有雞味之餘, 仲有肉嘅鮮味, d 蟲草花又好爽, 好好食, 一共飲咗 2 柵盅

熱盤大概有 :
法式燒 BB 豬配陳年黑松露意大利黑醋 - 好好食, 食咗幾件, BB 豬嘅肉幾嫩, 個陳年黑松露意大利黑醋真係唔錯, 有松露香,味, 唔係得個名話有松露
台南炆豬手 - 賣相唔太好睇, 但好好食, 膠質超豐富, 炆得好淋, 差不多入口即溶
薯蓉鳳尾蝦 - share 食好 d, 都幾 ' 漏 ' 吓
菜胆雞 - 以為會 ' 鞋 ', 但又 ok wor, 咁當然又不算得上滑啦, 但至少唔會好以食擦膠咁 lor
泰式燒豬頸肉 - 爽爽地, 辣辣地, 幾好食
雞肉卷 - 係雞肉包住菠菜, lee 個反而又乾又' 鞋 ', 唔 ok
煙鴨胸 - 都係又乾又' 鞋 ', 唔 ok
煎龍脷柳 - 唔太乾, ok 合格,
白汁蘑菇意粉 - 一般 buffet 嘅意粉都會偏咸, 但 lee 個卻偏淡
時菜 - ok
蝦餃 - 一般茶樓蝦餃
燒賣, 粉果, 小籠包 - 冇試
多士, 日式煎餃子 - 冇試
飲品 :
可無限添飲 - Coffee, Tea, Lemon Tea, Lemon Water … 算幾好啦
甜品大概有 :
其實出到去, 已經冇咩款式啦, 不過都試少少啦
啫喱 - 有色冇味
桂花糕 - 只有甜味, 冇桂花味
Cream puff - normal, ok
Apple pie - 一般, 唔算好食
Cheese cake - 只食到甜味

總結
其實D嘢都唔係全部都咁難食, 只可說, 一分錢, 一分貨, 如果用正價 $298 + 10%, 就唔太接受到, 但而家唔駛 $200, 就可以食到 Dinner buffet, 係 lee 個物價高漲嘅時勢嚟講, ok la.
2012-03-13
Dining Offer
Others
2012-01-13 2254 views
朋友話買一送一幾抵咁就黎LA埋單都仲要19X一位, 雖然自助餐黎計唔算貴但係食過D野就覺得$19X俾D咁既野我食擺明搞笑姐菜式極少,味道差自助餐應該有既佢都冇, 冇質素都起碼要多款式丫....冇款式應該要有D質素丫....佢偏偏走極端路線,2樣都冇刺身: 八爪魚,劍魚,吞拿,鯛魚(同西九明將不分高下)中式主菜: 總數差不多10款,計埋3款點心, 個燒BB豬,又肥又膩又冇味其他國家菜式: 總數好似唔夠10款日式照燒雞:好似一兜黑水浸住D黑哂既雞扒咁,睇到都冇胃口德國脆皮咸豬手: 講明脆皮,諗住好香口LA, 一打開.....小左聲有水浸住既,冇拎冷盤:扇貝:完全冇味仲好多沙,話我知係擦膠我仲驚喜D,街邊小食檔果D炸帶子好食好多巴拿馬火腿就有創意LA, 果一絲好似紙咁薄既火腿卷住O係條老蓮咁大既餅乾上面,點食先,係唔係玩野唔想人食未唔好拎出黎LAW水牛芝士拌蕃茄,水牛芝士冇味,一咬落去粉碎左,好似食擦膠碎咁仲有數兜果D芝麻八爪魚,螺肉,蟹子沙律呢D現成野甜品有差不多10款:當中個葡撻真係甜到飛起,穌皮又結實又乾涸全餐最正常係蝦餃同泡芙$19X入去食咁既野+蝦餃+泡芙真係貴到不得了我建議去街頭
朋友話買一送一幾抵咁就黎LA
埋單都仲要19X一位, 雖然自助餐黎計唔算貴
但係食過D野就覺得$19X俾D咁既野我食擺明搞笑姐

菜式極少,味道差
佢偏偏走極端路線,2樣都冇

刺身: 八爪魚,劍魚,吞拿,鯛魚(同西九明將不分高下)

其他國家菜式: 總數好似唔夠10款
日式照燒雞:好似一兜黑水浸住D黑哂既雞扒咁,睇到都冇胃口

冷盤:
仲有數兜果D芝麻八爪魚,螺肉,蟹子沙律呢D現成野

甜品有差不多10款:
當中個葡撻真係甜到飛起,穌皮又結實又乾涸
全餐最正常係蝦餃同泡芙

$19X入去食咁既野+蝦餃+泡芙真係貴到不得了
我建議去街頭小食檔食$192仲好
或者去$150以下日式放題都仲好好多

在此奉勸大家, 不可一不可再
2012-01-08
$192 (Dinner)
Dining Offer
Others
  • 無任何美食
  • 想打BOSS就可以試下
(Non-member)
2011-06-11 1707 views
就算買一送一, 個buffet 都係好唔值....冷盤only got 三文魚, 扇貝, 青口, prawns三文魚ok la扇一食落去散哂青口未處理好, 有d海草頌stick on the shell買一送一都唔使咁掛.........對食物質素有d要求好wo.......日本冷面, 食落去林哂小籠包..... 塊皮仲厚個我塊面餃子更加唔掂, 都唔知自已係到食緊咩燒豬,,,, 肉好"鞋"其它望落去唔想食, 所以冇試甜品, 好hea , 有包羅拔臣啫喱粉/魚膠粉 俾我的話我都識整服務: 有個waiter似乎唔係好識尊重, 對d客都乎乎喝喝, 唉.....好難令我相信係酒店餐廳總結: 俾百幾二百入去食d咁既野, 仲要睇waiter d 面色, 抵唔抵食就見人見致.

就算買一送一, 個buffet 都係好唔值....
三文魚ok la
扇一食落去散哂

日本冷面, 食落去林哂
小籠包..... 塊皮仲厚個我塊面
餃子更加唔掂, 都唔知自已係到食緊咩
燒豬,,,, 肉好"鞋"
其它望落去唔想食, 所以冇試

2011-06-09
2011-05-12 1278 views
因為有天拿了份免費報紙, 看見這裡有這麼平易的自助餐於是便相約太座一試,開餐前亦有上網睇過食評大概什麼料子心裡有個底, 試咗嘅菜式大致如下:沙律菜品種較少- 但還尚算新鮮, 沙律汁只準備了三款, 亦是勉強可以啦醃菜類有小黃瓜- 調味OK, 密瓜配巴馬火腿 肉切得太簿感覺唔到咩味,泰式鳳爪&腐皮壽司- 鳳爪太硬及壽司飯也太硬,意大利燴飯&芝士焗青口- 味道還可以但兩樣不能吃太多,燒乳豬- 這主菜都幾OK,但食咗兩次後 第三次攞已經見是最尾嗰隻”豬”,可惜呢次衰收尾, 一陣好大嘅”豬味”, 三次食一次唔合格都算正常嘅, 中式燉湯- 只係知道係燉豬肉湯囉,個牌寫住的什麼響螺頭,唔多感覺到!點心- 選了粉菓,算是合格, 煎餃子都OK义燒&切雞- 兩樣只能說中規中矩講真,甜品睇到都沒有興趣動手拿了,所以跳過甜品直接去生果了,拿了火龍果同西瓜兩樣都好甜,想必比吃甜品好,咖啡- 是自己按釦的, 全自動機來說算是不錯的了服務方面: 不能說是酒店質素了, 盡管不是五星酒店,但員工全是木口木面,半點笑容也欠奉,
泰式鳳爪&腐皮壽司- 鳳爪太硬及壽司飯也太硬,
意大利燴飯&芝士焗青口- 味道還可以但兩樣不能吃太多,
, 一陣好大嘅”豬味”, 三次食一次唔合格都算正常嘅,
點心- 選了粉菓,算是合格, 煎餃子都OK
义燒&切雞- 兩樣只能說中規中矩
講真,甜品睇到都沒有興趣動手拿了,所以
咖啡- 是自己按釦的, 全自動機來說算是不錯的了
豬肉湯
點心
普通
2011-04-08
點心
2011-04-07 387 views
該食肆在3月開始, 以buy one get one作招徠, 成人$298(兩位), 小童/長者$98(一位), 是非常扺.但一分錢一分貨, 無論環境, 服務都是令人卻步.第一: 枱與枱之間只夠一人行; 第二: 厠所又黑又臭又濕又塞, ,真係食完都會獲利回吐: 第三: 經常要叫這些侍應, 才肯轉了幾個頭, 先至來清理枱面的碗和碟, 倒水更加不再話下啦, 話知你喝死. 總之, 最好大家時運高, 我睇你唔到, 你睇我唔到, 就最好㗎啦.唉, 雖然價錢是比起好多自助餐都平, 但不代表該食肆要給予以上咁惡劣的環境和服務給客人.
但一分錢一分貨, 無論環境, 服務都是令人卻步.

第一: 枱與枱之間只夠一人行;

第二: 厠所又黑又臭又濕又塞, ,真係食完都會獲利回吐:

2011-03-31
2011-03-19 183 views
因為男友係NEWSPAPER度cut左優惠劵buy one get one free,姐係$360/2個(連+一)早一星期book位當日6:20去到未開始得,要等到6:30先開始一開始就當然要影左相先啦@@甜品&水果:得西瓜好味飲料位:我地飲左好多熱檸茶sushi&冷盤:good!跟住就係我食左ge野ge其中一d呢個湯真係好正好好飲!我同bf都飲左2中,我拎第2次個時係8點幾,岩岩好最後一中比我拎埋xd跟住有2個人問d員工仲有冇都已經冇哂十分搶手全晚我食得最多同覺得最好食就係呢樣,我食左8隻今次個主題係挪威三文魚&BBx豬:x豬我覺得一般8點幾出去拎甜品個時都得番好小,因為比人拎哂,下次要早d先得!講真我同男友都比十分\,因為係真係good!e+仲有一張優惠劵,所以一定會去多次
早一星期book位

當日6:20去到未開始得,要等到6:30先開始
一開始就當然要影左相先啦@@

甜品&水果:得西瓜好味
飲料位:我地飲左好多熱檸茶
sushi&冷盤:good!
跟住就係我食左ge野ge其中一d
呢個湯真係好正好好飲!

跟住有2個人問d員工仲有冇都已經冇哂
十分搶手
全晚我食得最多同覺得最好食就係呢樣,我食左8隻
今次個主題係挪威三文魚&BBx豬:x豬我覺得一般

講真我同男友都比十分\,因為係真係good!
e+仲有一張優惠劵,所以一定會去多次
2011-03-17
2011-03-13 115 views
媽咪生日諗住食buffet係報紙見到有coupon 買一送一 媽咪讚抵所以就book左六個哇!!!要搵呢酒店真係好難!!!入到去坐底拎野飲先有lemon tea , coffee & tea佢既飲品係要自己mix既但係!! Coffee 佢係用coffee machine既我諗佢份量較錯左......成個杯都係coffee 叫我點落糖同奶??都係揀lemon tea 好~~~佢食物唔多 冇蟹冇蠔 魚生得三文魚仲要唔靚!!! 底部有d黑黑地!!!好在佢有燉湯!! 都okay呀!!足料!!甜品好唔得!!!大菜糕有香蕉味???strawberry mousse cake 士多啤梨慕士蛋糕 冇甜味!!蘋果卷好難食!!!!!
媽咪生日諗住食buffet

係報紙見到有coupon 買一送一

媽咪讚抵所以就book左六個

哇!!!要搵呢酒店真係好難!!!

入到去坐底拎野飲先

有lemon tea , coffee & tea

佢既飲品係要自己mix既

但係!!
Coffee 佢係用coffee machine既

都係揀lemon tea 好~~~
佢食物唔多
冇蟹冇蠔 魚生得三文魚

仲要唔靚!!! 底部有d黑黑地!!!
好在佢有燉湯!! 都okay呀!!足料!!
甜品好唔得!!!

大菜糕有香蕉味???

蘋果卷好難食!!!!!
2011-03-02
$150 (Dinner)
2010-11-23 102 views
見到成日都做緊買一送一嘅promotion,但見openrice嘅食評就一面倒話差,日前終於有個機會同朋友去咗試試。冷盤方面有:白灼青口 - 夠新鮮,合格! (自己就食咗12隻,白灼本身冇味,但可以配全場有提供嘅醬汁加味,幾好玩架)白灼中蝦 - 自己就唔多鐘意蝦,朋友就食咗幾碟,覺得好好!白灼扇貝 - 勁多沙,一大失敗,唔合格!辣味螺肉 - 慣常味道,自己食咗幾碟,好味的,合格!日式芝麻八爪魚 - 慣常味道,好味的,凱撒沙律 - 慣常味道,蔬菜係新鮮的,合格!薯仔沙律 - 冇試日式蟹柳冷素麵 - 味道唔錯,慣常日本料理味道,合格!日式海蜇 - 慣常味道,合格!鴨胸 - 慣常味道,合格!鴨肉紙米捲 - 比較似越南米捲,食落清新,合格!三文魚壽司,墨魚壽司,玉子壽司,壽司捲都算叫可以,係舊飯有些少硬,整體ok的。三文魚刺身 - 慣常味道,新鮮的,合格! (但冇自己最愛嘅煙三文魚... so sad)各種類普通火腿 - 算ok (當然冇巴馬火腿啦!)...等等,不能盡錄熱盤方面有:炸雞翼 - 普普通通,可以不試燒乳豬 - 非常好! 肉質嫩滑,皮夠脆! (自己當晚最愛之一)小籠包 - 有點過乾
冷盤方面有:
白灼中蝦 - 自己就唔多鐘意蝦,朋友就食咗幾碟,覺得好好!
白灼扇貝 - 勁多沙,一大失敗,唔合格!
辣味螺肉 - 慣常味道,自己食咗幾碟,好味的,合格!
日式芝麻八爪魚 - 慣常味道,好味的,
凱撒沙律 - 慣常味道,蔬菜係新鮮的,合格!
薯仔沙律 - 冇試
日式蟹柳冷素麵 - 味道唔錯,慣常日本料理味道,合格!
日式海蜇 - 慣常味道,合格!
鴨胸 - 慣常味道,合格!
鴨肉紙米捲 - 比較似越南米捲,食落清新,合格!
三文魚壽司,墨魚壽司,玉子壽司壽司捲都算叫可以,係舊飯有些少硬,整體ok的。
各種類普通火腿 - 算ok (當然冇巴馬火腿啦!)

熱盤方面有:
炸雞翼 - 普普通通,可以不試
小籠包 - 有點過乾,冇肉汁,唔合格!
點心 - 蝦餃,燒賣,比較乾身,唔合格!
豉汁蒸鱔 - Size唔係大,但好入味,合格! (自己當晚最愛之一)
叉燒 - 肥瘦適中,唔錯,合格!
燒汁鴨胸捲 - 普普通通,可以不試
杞子螺肉雞湯 - 夠甜! 靚湯! 飲咗兩碗! (自己當晚最愛之一)
重有兩款中西湯,自己冇試,朋友話唔夠螺肉湯甜

甜點方面有:
綠茶味蛋糕 - 唔會過甜,可試
草莓味蛋糕 - 唔會過甜,可試
芋頭紫米露 - 冇試
奶油巧克力泡芙 - 細細個,可以食多幾個

例牌水果 - 西瓜好好! (冇自己最愛嘅哈蜜瓜... so sad)

整體:
- 走動空間完全充足
- 收碟速度ok
- 裝飾整潔,環境/座位舒服
- 食物refill速度ok
最尾找數每人約HK$160,算係咁,重想點?
最後...一杯檸檬茶
2010-11-22
最後...一杯檸檬茶
  • 豉汁蒸鱔
  • 杞子螺肉雞湯
  • 燒乳豬
2010-11-18 78 views
去食原因只有一個,平!大人買一送一,小童只係$80一位,一家四口都只係$480找數重想點,都只係想帶D細路食吓 buffet 開心吓。食之前都睇晒呢到D食評,壞多過好,不過老婆好想試吓,咁我只好食之前上去視察吓先。上去打咗個轉,睇落又唔似D食評講到咁差,咁就決定食一次啦。三文魚新鮮度都ok,起碼我返到屋企都冇肚痛。以我個玻璃肚來講,佢算係好新鮮。沙拉,壽司,冷麵都 ok,款式都算係咁。熱盤有十幾樣,棻魚肉飯都齊,重有乳豬仔食,不過乳豬仔我就覺得一般。大鱔都算好味,酒樓食一條都二三百,而家任你食。甜品方面都唔算少款,不過有款好似係拎晒就冇再加之外,其他蛋糕,布丁,啫哩都有換款。如果以價錢睇,有咁多嘢食,味道又唔係差,基本上係叫抵食!

如果以價錢睇,有咁多嘢食,味道又唔係差,基本上係叫抵食!

三文魚
大鱔,棻,點心
多款甜品
  • 三交魚
2010-06-25 82 views
是晚一行四人用買一送一優惠,但非常失望。冷氣唔夠,坐得唔舒服。食物不單賣相差,味道也很差。沙律唔夠凍,熱盆唔夠熱,款式大排檔貨式。還有侍應唔夠,碟堆滿枱都無人來收。不知是否因為半價優惠,所以如此差勁,如果恢復原價,是否也是如此???但如此做法,分明趕客。優惠做到六月底,奉勸已定枱人士三思,否則連$180元也可慳返。
2010-06-22
$180 (Dinner)
上周女友聽朋友話有間酒店有二百幾買一送一BUFFET,我心諗試下無壞,於是四個人今天晚上去左皇悅食.一去到。。。huffyOH NO~~~!!!! 呢度真係做緊"酒店""自助餐"嗎? (雖然我知道百零蚊個人唔應該有過份要求,但係呢度。。實在係。。。挑戰緊人類既極限)冇咩野食就唔在講,佢地廣告上果隻重點推介既乳豬XX加黑松露咩野意大利35年醋汁(果名長到咩野)的皮外觀燒到好似蟹殼,朋友第一眼見到以為有蟹食,食落點知真係似食緊蟹殼。(呀。。真係估唔到香港都有份子料理食,仲要百零蚊任食)想食牛扒,豬扒,雞扒?!(發夢!!!);咁。。咁有的咩野凍食海鮮呀,咪得青口加帶子加三文魚魚生囉!!蟹腳OR生蠔?!(先生你個腦有冇野,係咪飲大左呀?)去到飯呀意粉果的。。。飯得一個意大利抄飯(朋友覺得OK,我冇食到(因我冇飯癮),不評);意粉就精彩LA。。。係得一個咩野忌廉意大利加馬鈴薯加 蘑菇(好似)意粉。。我七點幾出去。。成盤野除有大量馬鈴薯外係冇意粉GA,去到八點幾(中間出了左幾轉)都係冇意粉GA。。亦都唔覺有人REFILL過盤野(真係唔知係其他人夾得太快定係咩LA)可能。。。又係意粉扮薯仔既份子料理

一去到。。。huffy:
OOH NO~~~!!!!
 呢度真係做緊"酒店""自助餐"嗎?

生果呢。。。有AB兩種:西瓜同火龍果。。去到呢度,已經唔多想再批評的咩LA

飲品有: A 清水; B熱檸檬茶

雪糕: 冇(邊果話去"酒店"食DINNER"BUFFET"一定會有雪糕?!

最後。。四個人吹水涼冷氣去到九點幾就走。。。之後大家覺得仲有的肚餓,就去左POKKA CAFE食甜品醫肚。。

(好後悔,點解係食BUFFET之前冇上網睇下的食評呢?)
2010-01-25
2009-12-29 80 views
今日UNCLE請我地去食BUFFET;第1次去呢間酒店;所以好大期望!開餐;;先食左D STARTER`忌廉湯;好好味!不過好{希}!跟左片法飽,有暖住!不過個爐DESIGN吾好!拎O既時候1吾小心就會{辣}到!食落幾好味;仲係脆架!SALED,薯仔沙律吾錯,吾係太{留}!仲有個長通粉沙律;好酸!我食得好酸架本身;但係都頂吾順之後食左個CAESAR SALED,好正宗的做法,芝士粉吾夠多!醬汁有蛋黃醬.法汁.千島醬.油醋汁.食左SUSHI,冇3文魚!!真係好吾開心!!成枱都喊晒咁,哈!有大大隻8爪魚,好野味!SUSHI飯吾會硬!咬落岩岩好!不過吾係咁凍;新鮮度可以!之後熱盤西蘭花炒鮮蝦,蝦吾夠;不過幾大隻!個汁整得吾錯~LAMB;跟左個MINT JELLY食,非常出色火雞;跟GRAVY,真係吾錯!甜品;好失望的甜品....黑森林;已經算係最好食的了..不太甜;CHRISTMAS PUDDING;1D都吾好食..痴牙!!APPLE PUFF;吾好味;林晒!!冇APPLE味架!!樹木CAKE;吾錯;好甜!不過好香朱古力味€聖誕曲奇
今日UNCLE請我地去食BUFFET;
第1次去呢間酒店;所以好大期望!
開餐;;先食左D STARTER`
忌廉湯;
好好味!不過好{希}!
跟左片法飽,有暖住!不過個爐DESIGN吾好!
拎O既時候1吾小心就會{辣}到!
食落幾好味;仲係脆架!
SALED,
薯仔沙律吾錯,吾係太{留}!

仲有個長通粉沙律;好酸!
我食得好酸架本身;
但係都頂吾順
醬汁有蛋黃醬.法汁.千島醬.油醋汁.
食左SUSHI,冇3文魚!!

真係好吾開心!!成枱都喊晒咁,哈!
有大大隻8爪魚,好野味!SUSHI飯吾會硬!咬落岩岩好!
不過吾係咁凍;新鮮度可以!
之後熱盤
西蘭花炒鮮蝦,蝦吾夠;不過幾大隻!
個汁整得吾錯~
LAMB;跟左個MINT JELLY食,非常出色

火雞;跟GRAVY,真係吾錯!
甜品;
好失望的甜品....
黑森林;已經算係最好食的了..不太甜;

APPLE PUFF;吾好味;林晒!!冇APPLE味架!!

樹木CAKE;吾錯;好甜!不過好香朱古力味€

聖誕曲奇;咁岩拎正舊係杏仁O既..勁僧..哈
有件好似LAMINGTON O既CHOCOCLATE,吾錯!有朱古力醬;正!
仲有架..不過已經好難食.......
生果
淨係食左西瓜..吾甜的...

總計;真係麻麻;
最好味應該係頭湯大架啦....吾好抱咁大期望啦對甜品!
PS;服務好好!!好NICE架D SERVIER~
碟就吾係太乾淨..拎左好多隻都好WU JOE!~
SALED & JAPANESE FOOD
第1 ROUND
樹木蛋糕~
所謂的甜品....
LAMB & TURKEY
樹木蛋糕~
LAMB & TURKEY
生果&甜品枱
凱撒沙律XD
(Non-member)
2009-12-05 60 views
上次朋友生日,介紹去lee間食dinner buffet..我地唔算夜去...7點幾見個場冇咩人, 都知有d事去拎野食...雖然有三文魚,青口,帶子lee d但係全部都唔新鮮, 見到個樣就唔想食有好多熟食, 但係個look望落去就巳經開胃唔知仲以為比200蚊去食燒味buffet...甜品得2,3款cake, 同埋大菜糕...個大菜糕, 仲係屋企整都好過佢...好過份, 去一次就夠買一送一 真係冇好野9點幾 叫人埋單咁早叫得人埋單既buffet....大家心照啦

上次朋友生日,
介紹去lee間食dinner buffet..
我地唔算夜去...7點幾
見個場冇咩人, 都知有d事

去拎野食...
雖然有三文魚,青口,帶子lee d
但係全部都唔新鮮, 見到個樣就唔想食

有好多熟食, 但係個look望落去就巳經開胃
唔知仲以為比200蚊去食燒味buffet...
甜品得2,3款cake, 同埋大菜糕...
個大菜糕, 仲係屋企整都好過佢...

好過份, 去一次就夠
買一送一 真係冇好野

9點幾 叫人埋單
咁早叫得人埋單既buffet....
大家心照啦
2009-11-20
$200 (Dinner)
2009-11-24 86 views
剪左報紙既買一送一coupon,想話同老公食,點知食物質素都係減半,無以前食brunch buffet咁多野食,仲有夜晚又無雪糕,三文魚同壽司又少,我同老公都覺得好唔值,所以話食野同買野一樣唔好貪平,好無保証,大家唔好比買一送一呃呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2009-11-23
2009-09-23 75 views
朋友生日, 見買一送一咁抵於是一齊去試下頭盤選擇唔多大量既沙律, 不過一d都唔吸引三文魚刺身同煙三文魚都唔錯 - (但已經係全個自助餐最好既貨式)熱盤毫無心思大量放耐左會乾既菜色豬柳,乾身既咖哩雞, 薄身冇料既薄餅乾身既鑲鴨胸煎三文魚柳名為黃金包既炸雲吞全部都好....乾選擇唔多, 味道唔好, 同埋覺得冇心思對於一d需要放出來長時間展示的食品一定要考慮唔可以比佢乾既問題唔止係存放既食具更加係食物本身既煮法而係蔬菜方面更精彩一盆唔記得係唔係通菜既冇汁東西 - 完全冇興趣加一盆西蘭花遙柱汁淋面大佬,自助餐你起碼炒勻佢咁咪即係先取既連淋係面既遙柱一次取清下面只剩近乎白炙既西蘭花....甜品方面90%啫喱類 = 冇用心全部開粉 加水 雪凍 完事起碼將cake shop賣剩既蛋糕送上黎比我地消滅佢啦連雪糕都冇亦可說小見飲品方面連冰都冇粒所以凍飲係欠奉既最核突係到我去取飲品時連杯同匙都冇曬又冇人fill番雖然人手可能唔多夠但做得酒店呢d表現真係比較難睇總括來說食完會好失望呢個唔係價錢所致係冇用心去做既問題
朋友生日, 見買一送一咁抵
於是一齊去試下

頭盤選擇唔多
大量既沙律, 不過一d都唔吸引

熱盤毫無心思
大量放耐左會乾既菜色
豬柳,乾身既咖哩雞, 薄身冇料既薄餅
乾身既鑲鴨胸
煎三文魚柳
名為黃金包既炸雲吞
全部都好....乾
選擇唔多, 味道唔好, 同埋覺得冇心思
對於一d需要放出來長時間展示的食品
一定要考慮唔可以比佢乾既問題
唔止係存放既食具
更加係食物本身既煮法

而係蔬菜方面更精彩
一盆唔記得係唔係通菜既冇汁東西 - 完全冇興趣
加一盆西蘭花遙柱汁淋面
大佬,自助餐你起碼炒勻佢
咁咪即係先取既連淋係面既遙柱一次取清
下面只剩近乎白炙既西蘭花....

甜品方面90%啫喱類 = 冇用心
全部開粉 加水 雪凍 完事