2025-05-21
今次去香港迪士尼樂園酒店嘅翠樂庭餐廳食自助餐慶祝小朋友生日,真係一個好開心嘅體驗!一入到餐廳,已經被佢維多利亞風格嘅裝潢吸引住,環境優雅舒適,配埋迪士尼主題音樂,氣氛一流,仲有機會同迪士尼卡通人物影相,真係好有童話感覺。講返食物,呢度有齊中西熱葷同冷盤,包括乳鴿、龍蝦意粉、鮑魚、冬菇等等。龍蝦意粉啖啖肉,龍蝦鮮甜彈牙,意粉掛汁又唔會太膩,值得encore!乳鴿皮脆肉香,啱晒鍾意食中式燒味嘅朋友。鮑魚都煮得入味,唔會過鹹,口感不錯。最欣賞係食物選擇夠多,海鮮、刺身、熱葷、甜品同即製料理樣樣齊,無論你鍾意邊種菜式都搵到心水。甜品區仲有好多造型可愛嘅迪士尼主題蛋糕同雪糕,打卡一流!服務方面,職員好有禮貌又主動,會主動幫你影相同收碟。有兩個位值得一讚我夾緊薯條嘅時候,職員話有新鮮炸嘅準備出爐,叫我等一陣好快,食到新鮮野係好開心㗎;另外,我有一轉拎嘢食向廚師order左個即叫即整嘅意粉,要幾分鐘後先有得拎,但係我拎完一堆食物返埋位已經唔記得咗,之後返去問廚師頭先嘅意粉,佢話已經凍咗再整過俾我。