何文田區都幾多寵物友善餐廳/café ,作為街坊既我地大部分都有幫襯過。呢間係新開的小店。已經睇住個鋪位轉過2次手。之前裝修時已經期待開間寵物友善的餐廳,結果真係如我哋所願🙋🏻所以佢一開張冇耐我哋就帶埋2個寶貝黎幫襯。由於店員友善🤣我忍唔住出手寫人生第一篇食評。好。入正題‼️餐廳設計好有美感,內部簡約,配藤椅感覺清爽。不得不讚美 一下窗口位連戶外座位的設計很聰明,十分適合帶寵物的食客。店員親切有禮,招呼亦好周到,令食客感受到人情味,唔似一般連鎖店咁機械式。店員主動提供盒仔俾我地隻貓貓,用餐後亦貼心斟水我地。另外,用餐當日適逢係中秋佳節🏮,店員仲贈送自家煮的湯丸俾食客一同應節,呢個真係意想不到,令人感覺窩心🩷幫我哋合照前仲細心抹好枱,服務好貼心🫰🏻食物方面我哋叫咗漢堡包同雞肉卷。晚巿+$38就可以配套餐,有餐湯/沙律,及餐飲。磨菇湯好濃郁,沙律個汁清爽開胃,2款主菜都好有水準,雞肉卷入邊的洋蔥好甜,外皮鬆脆;漢堡包個包超軟熟,牛肉質口感豐富,美中不足係漢堡包如果多汁啲就仲正‼️作為街坊,呢間餐廳我哋實會帶寶貝再幫襯👏

作為街坊,呢間餐廳我哋實會帶寶貝再幫襯👏

2023-09-29
$150 (Dinner)
  • 漢堡
  • 芝士雞肉墨西哥烤餅
2023-09-26 66 views
俾裝修呃左入黎。無下次。成餐飯最好味係杯齋啡。好老實我自己對食嘅要求真係無乜,絕對唔係嘴刁嘅人,但呢間野所有野都係無味嘅。個湯同個白汁係一樣味:其實係生粉汁黎嘅 — 似茶記白汁白湯。聲稱石斑嘅魚肉2塊煎左得面頭少少香草味,裡面嘅肉完全無味。所謂嘅「帶子 」其實係珍珠帶子3粒 — 都算,粒野非常之冧,完全無口感,仲要係完全無味。唯一正常嘅嘢食係齋啡,中規中矩正正常常。唯一正面嘅嘢係service。waitress都係真係有努力嘅。態度好嘅。
俾裝修呃左入黎。無下次。

唯一正常嘅嘢食係齋啡,中規中矩正正常常。

石斑帶子意粉
2023-09-26
Type of Meal
Lunch
2023-09-24 66 views
d員工好nice呀,都幾好傾,傾傾下先知而家仲係試業階段,呢間餐廳都幾靚同乾淨啱晒我哋呢班女仔打卡第一次寫食評,因為個牛油果奶昔真係要試,超好飲,上面有雪糕好襯~羊架 薯蓉都好好味,好夠味🥰下次會再嚟!
啱晒我哋呢班女仔打卡

2023-09-24
2023-09-15 106 views
見新開落嚟試吓食lunch。12點冇人,餐點得四個選擇,最後叫咗兩個all day breakfast。餐湯係蘑菇粟米湯,完全冇味,算,放棄。All day breakfast竟然都做得咁失敗!兩件牛油果多士仔,一件得一毫子咁大嘅酱。個炒蛋勁濕,兩條腸叫正常,三文魚霉霉爛爛冇味,沙律菜同茄汁豆好彩都正常。餐飲凍咖啡,冇味,應該溝咗勁多水!最後叫埋單等咗10分鐘都搞唔掂,仲要黎問幾次我哋食咗啲乜嘢,最後唯有我哋自己計數抌低錢俾佢走人!二人埋單$202失敗☹️ 希望做落去會有改善

餐湯係蘑菇粟米湯,完全冇味,算,放棄。

餐飲凍咖啡,冇味,應該溝咗勁多水!

失敗☹️ 希望做落去會有改善
2023-09-12 101 views
焗魚柳飯太濕,唔夠乾,落得水太多,焗爐猛火,飯一陣burn smell, 焗飯 應該用炒飯底,如用要白飯底,可以,不過飯不要落太多水, 飯是生,魚同飯都唔熟。應該要改進! 辣雞飯就ok, 所以多人叫。番茄餐湯太酸 應該要加少少糖減低酸味。
2023-09-12
Type of Meal