滿足的飽腹成日出到旺角附近,都唔知食乜🧐原來喺太平道附近有美滿嘅石燒😋🥩石燒紐西蘭頂級肉眼濃厚牛香味,石燒上更發揮至淋漓盡致加入鴨肝、雜錦蔬菜,豐富滿足🍝蒜蓉辣椒蜆肉意粉軟硬適中的意粉,蒜香同辣椒配合得剛剛好🐔烤春雞(半隻) 配BBQ醬嫩滑嘅雞肉,一啖一啖滲入燒烤嘅味道🥬煙三文魚羽衣甘藍雜菜沙律清新而不澀嘅羽衣甘藍,用上意大利黑醋汁,特別可口🍹海鹽菠謝梳打清新之選,夏天最適合🍺Suntory The PREMIUM望著窗邊飲一杯冰凍生啤,忘記煩囂咁正既晚餐,諗起又想再試多次😋🏠Epoch Bistro - 何文田窩打老道67E怡景大廈地舖
滿足的飽腹
成日出到旺角附近,都唔知食乜🧐
原來喺太平道附近有美滿嘅石燒😋

🥩石燒紐西蘭頂級肉眼
濃厚牛香味,石燒上更發揮至淋漓盡致
加入鴨肝、雜錦蔬菜,豐富滿足

🍝蒜蓉辣椒蜆肉意粉
軟硬適中的意粉,蒜香同辣椒配合得剛剛好

🐔烤春雞(半隻) 配BBQ醬
嫩滑嘅雞肉,一啖一啖滲入燒烤嘅味道

🥬煙三文魚羽衣甘藍雜菜沙律
清新而不澀嘅羽衣甘藍,用上意大利黑醋汁,特別可口

🍹海鹽菠謝梳打
清新之選,夏天最適合

🍺Suntory The PREMIUM
望著窗邊飲一杯冰凍生啤,忘記煩囂

咁正既晚餐,諗起又想再試多次😋

2024-03-27 111 views
香噴噴嘅石板燒 ,今日試咗燒春雞同埋紐西蘭肉眼 ,落咗啲牛油去肉嗰度 再反轉 自己可以控制幾多成熟 夠熟就放落碟 肉眼又多汁 有肉味 燒春雞香噴噴 配埋個意粉加汁去炒 原來好好食嫁 下次再黎過
石板肉眼
石板燒春雞
桃茶
桃Soda
2023-12-14 388 views
好食小店,值得推薦。特別推薦麻辣龍蝦仔海鮮意粉,意粉口感好,辣味十足而不油膩,龍蝦足料,整體份量足,價錢相宜。小食好食份量足。飲料足份量。環境坐位舒適,服務質素好。
2023-12-14
$140 (Dinner)
  • 麻辣龍蝦仔海鮮意粉
2023-12-14 248 views
夜晚經過去寵物醫院 過咗去試下。餐廳裝修都好新有半室外,可以望住泊車,因為驚俾人抄牌所以我特登揀咗一個街景位 。入到去店員都介紹咗成個餐牌,一個好抵食嘅二人餐(有湯、小食、意粉、主菜、甜品、餐飲品)。餐湯係南瓜湯 , 佢嗰種味道好獨特,南瓜裏面嘅味道調校得唔會話好重南瓜味有少少帶粟米湯味,之後叫咗個黑松露薯條非常特別好好食嗰種味道比非一般的黑松露特別少少,D薯條係即炸,所以好脆及又唔太乾身,份量算正常及味道都幾好。之後後來嚟咗一個豬仔骨,到嘅時候香濃的味道湧入我的鼻裏, 跟薯條還有跟蘑菇,有一個很好味的汁(豉油芥末)味道整體上非常好。服務員的態度十分之好非常了解他們的食品,還有十分之愛護啲小動物招待非常好,會安置好小動物,又會給他們水和零食。夜晚經過去寵物醫院 過咗去試下。餐廳裝修都好新有半室外,可以望住泊車,因為驚俾人抄牌所以我特登揀咗一個街景位 。

2023-12-14
$250 (Dinner)
Celebration
Anniversary
  • 大啡菇忌廉意粉
  • 豬仔骨
  • 黑松露薯條
2023-12-13 149 views
大啡菇雜菌意粉:這道菜絕對是蘊藏了豐富風味的美食享受。首先,這些雜菌的質地嚴謹,口感豐富,為整道菜增添了豪華感。它的肉質鮮嫩多汁,其他雜菌的香氣完美融合。意粉麵條煮得剛好有嚼勁。此外,配料的選擇也是經過精心搭配的。帶有微妙奶香味的帕馬森乾酪讓整道菜更加濃郁,而新鮮的羅勒葉則為其增添了一抹清新的香氣。麻辣小龍蝦意粉:如果你喜歡辣味,那麼麻辣小龍蝦意粉絕對是你的不二之選。這道菜以鮮美的小龍蝦為主角,搭配狠辣的麻辣醬汁,給你帶來一個熱情四溢的口味盛宴。首先,小龍蝦的鮮嫩肉質讓人垂涎欲滴。它們經過烹調後保持了彈性和鮮度。而麻辣醬汁則是這道菜的亮點,它帶來了獨特的辣味和麻感。此外,配料的搭配也非常出色。洋蔥、蒜末和辣椒組成了一個豐富的調味底座,為整道菜增添了層次感。意粉麵條綿軟可口,完美地吸附了麻辣醬汁的風味,讓每一口都充滿了辣味和鮮美。大啡菇雜菌意粉和麻辣小龍蝦意粉都是令人驚艷的美食選擇。它們各自擁有獨特的風味和口感,給人留下了難以忘懷的印象。
大啡菇雜菌意粉:

麻辣小龍蝦意粉:

2023-12-11 112 views
逢星期一中午都會經過呢度,終於有機會入去試吓 。去到時無咩人,坐得好舒服,有外國cafe嘅感覺 。淨係去食環境都好享受 。午餐價位合理,叫左個焗豬扒飯,番茄醬好味 。前菜要左個沙律,係用甜醋調味既,好食 。聽個侍應哥哥講,佢哋岩岩轉左餐牌,都幾岩我口味 。有機會會再食呢間 。
2023-12-11
$96 (Lunch)
2023-12-08 109 views
平時夜晚經過知道有間新餐廳開咗, 所以專登落去試下。餐廳裝修都令人感到好舒服,可能因窗門比較多可以開關,所以比較開揚及感覺冇咁侷促。我地安排坐係卡位,卡位都好寬濶。我地今次叫左2人套餐(有湯、小食、意粉、主菜、甜品、飲品)。雖然餐湯比較普通羅宋湯,但小食白酒青口就有D驚喜,因份量算多及味道都幾好(冇腥味),仲有5塊蒜蓉飽來點D汁,其實D汁都多。蒜蓉飽又幾好, 飽身較及蒜蓉味剛剛好(因好怕太硬及勁蒜蓉味)。跟住係虎蝦青醬意粉,喱個意粉麻麻地,因蝦唔係好新鲜及個青醬有D奇怪味。主菜係豬仔骨配薯條,豬仔骨有味既,但覺得太冧。諗唔到D薯條係即炸,所以好脆及又唔太乾身,“正“呀!用薯條點埋之前青口汁㖭。最後梗係甜品churro喇,我係第一次食,未食前諗都係一般架喇,但真係又有驚喜喎。因又係即炸,雖然配上雪糕及朱古力醬,但一D都唔甜,真係好味喎! 整體上都係OK既,下次可以再幫襯既小店。聽經理講下星期有新menu, 又可以再試喇。
整體上都係OK既,下次可以再幫襯既小店。
聽經理講下星期有新menu, 又可以再試喇。
2023-12-05
$250 (Dinner)
今日晏咗出街食飯, 經過勝利道見到呢一間餐廳, 價錢亦相當合理, 就即管試一試。 佢哋嘅下午茶餐都仲有焗飯選擇, 今日揀咗菠菜汁魚柳芝士焗飯, 味道相當唔錯。 佢哋嘅半路天位置, 距離馬路都有一段距離, 所以都非常舒服。 洗手間衞生可以再有進步空間。 還是值得下次再嚟!
2023-12-04
$60 (Tea)
2023-12-01 59 views
叫了二人晚餐,南瓜湯非常濃郁好味道,芝士蕃茄茄子安格斯肉丸都唔錯。豬肋骨入味易切開,豬軟骨位都好味,伴碟薯條香脆。大啡菇意粉,大啡菇好Juicy,白汁菇味濃郁,意粉硬度剛剛好,蘋果汁大大杯,咖啡正常發揮。雪糕面包布甸很大碟呢!
蘋果汁大大杯,咖啡正常發揮。
雪糕面包布甸很大碟呢!
2023-11-30 61 views
行過勝利道 見到呢間餐廳 等左陣入去叫左豬扒牛肉腸意粉 石班魚扒蝦意粉 同埋牛扒 整體啲野都黎得快 特別係lunch time 因為真係時間唔多湯就係粟米忌廉湯 野飲都好多選擇 有個海鹽菠蘿梳打 americano 同果汁 檸檬茶 杯特飲睇落都幾有趣另外 我地都追加左啲小食 包括焗雞翼 炸雞槌 同芝士條 都幾多選擇下 希望佢地可以keep住呢間餐廳都幾方便 由旺角東站行落黎何文田大概10分鐘 交通方便 食完仲可以行過去隔離買麵包 聽佢地講 佢地夜晚都有唔同餐單 有機會可以試下
行過勝利道 見到呢間餐廳 等左陣入去
叫左豬扒牛肉腸意粉 石班魚扒蝦意粉 同埋牛扒
聽佢地講 佢地夜晚都有唔同餐單 有機會可以試下
豬扒牛肉腸意粉
Americano同特飲
2023-11-30
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
豬扒牛肉腸意粉
Americano同特飲
2023-11-30 47 views
午市推薦食牛扒餐,新開嘅餐廳嚟講算做得唔錯,價錢合理兼免加一,適合附近上班族嚟幫襯。餐廳室內裝修不錯,環境一流,尤其門口嗰排有得開窗嘅設計係幾特別。下次會再幫襯。👍👍
午市牛扒餐
午市牛扒餐
2023-11-21 60 views
叫左豬斧頭排,雖然有d乾身,但個汁唔錯,加埋薯蓉幾creamy,一齊食都幾配合 😍😍😍😍白酒忌簾青口頭盤幾濃郁 唔會淡mau mau,跟埋蒜蓉多士 點埋汁幾夾!不過有小小覺得個青口個汁咸得滯,但整體幾都幾好食👍👍👍👍軟殼蟹墨汁意粉,軟殼蟹食落有d油膩,意粉個汁太咸,整體普通最後個churros with nutella十分出色,唔會太甜,雪糕好食!一家大細都啱食!👍👍👍👍👍👍👍👍職員態度友善又熱情,下次會再黎食~ 😍😍
軟殼蟹墨汁意粉,軟殼蟹食落有d油膩,意粉個汁太咸,整體普通
職員態度友善又熱情,下次會再黎食~ 😍😍

青口
豬斧頭排
軟殼蟹墨汁意粉
churro
2023-11-21
青口
  • 白汁忌廉青口配蒜蓉多士
2023-11-18 38 views
環境開揚,依家天氣涼涼地,坐外面都好似幾舒服☀️食物份量可以,煙三文魚新鮮,薯餅夠脆!不過薯條可以熱啲。Overall性格比高,為起都係百幾蚊一個人,有湯有主菜有嘢飲,適合渡過一個悠閒嘅週末😊
環境開揚,依家天氣涼涼地,坐外面都好似幾舒服☀️
食物份量可以,煙三文魚新鮮,薯餅夠脆!不過薯條可以熱啲。
2023-11-15 53 views
旺中帶靜. 优雅的潮店. 下午茶及午餐皆有水準. 按旺角/何文田的地舖收費是超值了.食物質素中上. 有可以進步的空間.但想方便又舒適的地方take a break, this is THE PLACE.
2023-11-12 50 views
放假去睇寵物,經過經過這間餐廳環境氣氛和餐牌內容覺得幾好,就入嚟試吓。二人餐有多款: 西蘭花蘑菇湯🥣、水牛芝士沙律前🥗,主菜選了珍寶大蝦帶子蘑菇意粉🍝和炸魚薯條🍟,炸魚外脆內軟肉質肥厚,還有甜品和餐飲,非常豐富,份量十足。👏🏻另外再點了我們羊架和牛扒,不會Overcooked 味道好。👌🏻來想叫小食拼盤,但因為太飽怕食唔落留返下次再試試。😅食物有水準,環境及服務都非常好,可戶外用餐,寵物友善,大寵物進餐廳用膳。職員服務好又細心。😊😆
來想叫小食拼盤,但因為太飽怕食唔落留返下次再試試。😅

2023-11-12
Type of Meal