2022-10-13 364 views
#牛油果雞肉墨西哥餅, 好好味, 味道好夾, 原本係有四件, 但我忘記影相, 得返兩件先記得影相.... # 炸豬手, 唔知係咪Overcook, 豬手食落去個皮好”UN”, 肉比較乾....食完侍應過黎執枱問我地食物品質如何? 我見佢問所以先有向佢反映炸豬手味道, 佢話原來個炸豬手係佢地新出品, 廚師仲改良中。我想表揚侍應及廚師, 佢地希望做到更好的食物, 會向食客詢問食物品質, 勇敢接受批評後再改進。好啦, 我下次再過黎, 會比多次機會佢, 試多次炸豬手, 加油~

食完侍應過黎執枱問我地食物品質如何? 我見佢問所以先有向佢反映炸豬手味道, 佢話原來個炸豬手係佢地新出品, 廚師仲改良中。我想表揚侍應廚師, 佢地希望做到更好的食物, 會向食客詢問食物品質, 勇敢接受批評後再改進。好啦, 我下次再過黎, 會比多次機會佢, 試多次炸豬手, 加油~
2022-10-13 314 views
服務態度極差!!不會再光顧!!不小心倒瀉杯水係檯面,門口登記個女人過嚟態度勁差勁惡咁話我地你咁樣個杯會爆架….就走左去…見到識過嚟話我地但冇人主動攞布或攞紙巾幫我地抹下台面d水離曬譜!!!而且當時只得零星3,4台以前都食過呢間幾次經過今次之後不會再光顧!垃圾!
服務態度極差!!不會再光顧!!

見到識過嚟話我地
但冇人主動攞布或攞紙巾幫我地抹下台面d水
離曬譜!!!
而且當時只得零星3,4台
以前都食過呢間幾次
經過今次之後不會再光顧!垃圾!
2022-05-05
2022-09-23 484 views
📍TST - HONG KONG📍#至尊西班牙海鮮炒飯係鋪滿海鮮 材料都好豐富🦑🦐🐠🍤分量也大 4個人食就差唔多西班牙餐廳海鮮飯 真係必須叫 點知個底就好似普通餐廳嘅炒飯 但係就有好多海鮮同西班牙就拉唔上嫁喇 但可以再香濃d囉————————————————————————至尊西班牙海鮮飯💰HKD : 398
📍TST - HONG KONG📍

————————————————————————

至尊西班牙海鮮飯
💰HKD : 398
2022-09-22 454 views
尖沙咀厚福街一向好多美食,今日中午就去咗一間樓上咖啡店食午餐,佢地標榜亞洲/西班牙Fusion菜。前菜之一香芒牛油果蝦沙律冇咩好挑剔,只係蝦乾咗少少。另外辣味蟹肉撻嘅撻皮焗得唔錯,蟹肉就覺得一般般,只係食到麻辣味。我地最欣賞嘅都係主菜帶子意大利飯,佢嘅芝士味好濃,同時做到義大利飯粒粒分明,帶子調味好出色。飲品方面,鮮奶咖啡嘅拉花失色咗少少,手搖咖啡除咗表面嘅泡泡之外,嘢飲同凍嘅美式咖啡好似。鮮奶咖啡 $38手搖咖啡 $42辣味蟹肉撻 $85香煎帶子忌廉菠菜汁意大利飯 $168香芒牛油果蝦沙律 $135泰式奶茶味麻糬窩夫配雪糕 $108
辣味蟹肉撻

手搖咖啡
鮮奶咖啡
泰式奶茶味麻糬窩夫配雪糕
2022-09-15 423 views
之前都嚟食過,覺得幾好味,今次朋友諗唔到食咩,我就一於話嚟呢間啦。個risotto都唔錯,幾好味,但係帶子鹹左啲。到炸牛喇 唔記得exactly叫咩名,價錢少少貴,但味道都唔錯。令到我地火都黎就係個棉花糖窩夫!嗌上等左個幾鐘!間餐廳未full但就話廚房好多單做唔切,既然係咁,間餐廳幾多位都冇用啦。但係隔離檯遲嗌過我地又有得食喎?真係火都黎…雖然火都黎,但的確黎左又幾好食,份量好多,又有生果。窩夫外脆內軟既,但等咁耐就冇下次喇。

個risotto都唔錯,幾好味,但係帶子鹹左啲。

令到我地火都黎就係個棉花糖窩夫!

2022-08-17
2022-09-05 431 views
尖沙咀搵食,食得多日韓西,想轉少少口味,見到呢間性價比都幾合理,而且睇中左個流心Pancake ,決定試吓。今晚人流唔算多,座位舒適寬敞,職員態度好,Menu都幾多野揀,小食,意粉,Pizza,肉,飲品,甜品好似都有兩版。叫左個蟹撻,味道夾同幾有新意,都幾好食。主菜叫左慢煮牛肋條,份量夠三個人食,不過味道係帶甜,唔係我杯茶,肉類我都係偏向咸口味除咗叉燒流心Pancake 係重點,製作時間半個鐘,味道口感都唔會令人失望,好大件切開有流心效果又鬆軟,夠三至四人份量,值得試。

叫左個蟹撻,味道夾同幾有新意,都幾好食。

除咗叉燒

2022-09-05
  • 流心軟芝士麻糬厚鬆餅
好耐冇同啲中同姊妹聚會👭, 跟住有一個friend提議不如食呢間espumo。我哋一行七人book枱,餐廳有提供大枱俾我地坐得都好舒服👍我地就算週六期間 下午茶時段黎,問過職員話可以三點食到六點先交枱,完全可以一齊吹水,傾偈聚會hea, 都唔會有太大壓力, 俾職員逼你夠鐘即刻交枱,好難得👍👍👍我哋最主要係一班女仔坐低傾下偈,所以我哋淨係嗌咗飲品, pizza,意粉同意大利飯仲有兩個甜品🍰,大家一齊share食。香煎帶子菠菜意大利飯($168)帶子總共有三大粒,鮮甜彈牙,唔會縮水, 兩邊有煎香到金黃色👍意大利飯有少少嘅菠菜味,creamy同埋係好正宗嘅煙韌咬口,口感正宗👍巴馬風乾火腿伏特卡番茄珍珠面 ($148)第一次接觸珍珠面,一粒一粒嘅口感煙韌,好啱撈埋番茄汁食👍呢個配新鮮羅馬火箭菜, 同埋parma ham 都幾夾, 珍珠面可以掛到好多汁,感覺係另類嘅意大利飯🤣招牌水果茶沙冰($58)茶底係台灣直送, 同新鮮嘅水果打成沙冰, 好大杯又可以打卡甜度可以調整, 係係呢個炎熱嘅夏天,真係要嚟返杯冰凍透心涼有fresh嘅水果茶沙冰❤流心軟芝士麻糬厚鬆餅($128)佢嘅製作時間需要等30分鐘

香煎帶子菠菜意大利飯($168)

巴馬風乾火腿伏特卡番茄珍珠面 ($148)

招牌水果茶沙冰($58)

流心軟芝士麻糬厚鬆餅($128)
佢嘅製作時間需要等30分鐘,啱曬我哋一堆女仔傾住計等食甜品🤣
上到嚟有驚艷到, 除咗份量大之外,口感鬆軟好似食緊梳乎厘,加上中間真係有好多流心芝士, 同埋麻糬煙韌嘅口感,好出色👍👍👍

日式抹茶麻薯窩夫抹茶忌廉杯雪糕,半份($98)

本身以為係窩夫入面夾住麻薯, 實際係 成個麻薯擺去窩夫機到整成,口感偏硬比較唔係我杯茶🤧 抹茶味都唔係好突出,比較普通🙈

總括而言我覺得餐廳價錢比較中上,不過 都有啲偏cafe質素🙈🙈🙈🙈🙈 甜品可以打卡,下次有機會可能試下比較特色嘅西班牙tapas,同main dish

• 流心軟芝士麻糬厚鬆餅
2022-08-23 377 views
一間裝修不算大和豪華的餐廳,環境像茶餐廳😆,但欣賞餐廳的甜品和飲品十分出色👍🏻,在食物方面豬肋骨就欠缺水準,不知是不是過了時間令肉質太乾,所以比較失望😞,其餘食品西班牙炒飯和薄餅都可以👏🏻,上菜時間也不會太長。服務人員的態度十分有善,而且也很有耐性地為我們逐一介紹每款甜品,十分細心,我們最遺憾的是,餐廳出名的流心芝士甜品很快已經售罄😓,另外我們喜歡餐廳沒有限用餐時間,所以是值得推介的。

• 西班牙海鮮炒飯
  • 西班牙薄餅
  • 甜品
2022-08-09 521 views
帶姪女試下呢間甜品,見到menu即時比呢個甜品吸引住!!楓糖布丁香蕉伯爵窩夫上面個棉花糖真係好大 !!!非常豐富,窩夫外脆內軟,伯爵味好突出鮮果都好多種類色彩繽紛好開心布丁好好食!香酥脆皮雪糕卷賣相好靚口感好特別!
帶姪女試下呢間甜品,見到menu即時比呢個甜品吸引住!!

楓糖布丁香蕉伯爵窩夫
上面個棉花糖真係好大 !!!

非常豐富,窩夫外脆內軟,伯爵味好突出
鮮果都好多種類色彩繽紛好開心
布丁好好食!

香酥脆皮雪糕卷

賣相好靚口感好特別!
2021-06-09
Tea
2022-07-31 587 views
去過三四次,每次也是跟朋友慶祝生日,因為他們的生日棉花糖甜品很誇張打卡一流,味道也不錯叫了豬手,有點冷不是很夠熱也有少少硬,可以再好食啲圖一那個味道幾好的,不錯
去過三四次,每次也是跟朋友慶祝生日,
因為他們的生日棉花糖甜品很誇張
打卡一流,味道也不錯
叫了豬手,有點冷不是很夠熱
也有少少硬,可以再好食啲
圖一那個味道幾好的,不錯
2022-07-13 646 views
之前試過tea set,甜品打卡好靚😍今次同朋友試下lunch set 。一入餐廳好多花花佈置☺️ Lunch set 有是日餐湯及沙律,咖啡, 主食同精選甜品。 我地叫左3個set餐。是日餐湯:忌廉蘑菇湯湯,食落淡淡蘑菇蓉,好香滑有口感再配上已烘牛油法包,層次更豐富。沙律偏硬,感覺放左好耐咁🥲。🌟香煎極黑豚扒配季節蔬菜南瓜蓉黑豚扒煎得好香,肉質好厚同滑, 但有點咸。再配上配上南瓜蓉和薯蓉可以中和黑豚扒嘅咸味。南瓜蓉好濃同香滑,沙律🥗新鮮。🌟蜜糖煙肉粟米薄餅薄餅屬於偏簿,外邊香脆,材料偏小,慶再上層滿滿芝士🥰。🌟香蒜白酒忌廉巴馬風乾火腿扁意粉巴馬風乾火腿味道唔好太咸,扁意粉偏淋,個人比較鐘意硬身意粉。汁方面,忌廉汁唔出,反而比白酒蓋過,唔知係味香蒜炒濃左 食落有點苦味。甜品:朱古力慕絲蛋糕,味道偏甜,但包埋甜品係開心既。
之前試過tea set,甜品打卡好靚😍

🌟香煎極黑豚扒配季節蔬菜南瓜蓉

🌟蜜糖煙肉粟米薄餅
薄餅屬於偏簿,外邊香脆,材料偏小,慶再上層滿滿芝士🥰。

🌟香蒜白酒忌廉巴馬風乾火腿扁意粉

甜品:朱古力慕絲蛋糕,味道偏甜,但包埋甜品係開心既。

2022-07-04 661 views
其實成餐飯就係為左同朋友聚舊兼食打卡潮物🫣估唔到其他食物都唔錯啲意粉都好好食,薯條都好夠脆,黑松露沙律醬好正唔係即刻上菜,食得出熱度,係即叫即整雖然沙田個間裝修再粉紅一點但同朋友食飯梗係搵間就腳啲架啦超多人黎食記得要卜台同埋呢個甜點係要等嘅價錢雖然成百幾蚊,但其實係夠4-6人食嘅我地四個人食都覺得超級飽想食呢個甜品嘅主食唔好嗌爆😆一旱嗌埋,食完前菜主食就差唔多到架啦唯一美中不足嘅就係侍應唔太夠成日都好趕咁,倒水個時倒灑左水一枱都係我都明嘅,店員已經好盡力做架啦只希望星期日呢啲時間可以搵多個人幫輕下佢地啦
其實成餐飯就係為左同朋友聚舊
兼食打卡潮物🫣
估唔到其他食物都唔錯
啲意粉都好好食,薯條都好夠脆,黑松露沙律醬好正
唔係即刻上菜,食得出熱度,係即叫即整

雖然沙田個間裝修再粉紅一點
但同朋友食飯梗係搵間就腳啲架啦
超多人黎食記得要卜台
同埋呢個甜點係要等嘅
價錢雖然成百幾蚊,但其實係夠4-6人食嘅
我地四個人食都覺得超級飽
想食呢個甜品嘅主食唔好嗌爆😆
Rose香檳酒燴焦糖蘋果窩夫

一旱嗌埋,食完前菜主食就差唔多到架啦
唯一美中不足嘅就係侍應唔太夠
成日都好趕咁,倒水個時倒灑左水一枱都係
我都明嘅,店員已經好盡力做架啦
只希望星期日呢啲時間可以搵多個人幫輕下佢地啦
$170 (Lunch)
Rose香檳酒燴焦糖蘋果窩夫
  • 黑松露薯條
2022-07-03 406 views
🧀️流心軟芝士麻糬厚鬆餅 $128絕對係呢間餐廳嘅招牌甜品之一因為即點即烤關係等咗大約35分鐘外貌圓碌碌唔算好大個同朋友食完飯食都唔會覺得負擔好重👌鬆餅外皮微微脆 裏面就比較鬆軟軟綿一切開就會見到好澎拜嘅芝士內餡湧出嚟整體芝士味其實唔太突出 反而係蛋香味最濃打完卡都仲保持到暖暖地非常滿足🥞旁邊有啲冰凍嘅雜莓作點綴之餘又可以增加口感
流心軟芝士麻糬厚鬆餅

打完卡都仲保持到暖暖地非常滿足🥞
旁邊有啲冰凍嘅雜莓作點綴之餘又可以增加口感
流心軟芝士麻糬厚鬆餅
2022-06-27 389 views
呢一間西班牙餐廳🍴🇪🇸最吸引我一定係佢哋個棉花糖窩夫🧇面頭有一大舊粉紅色嘅棉花糖 超打卡able🍬窩夫食落外脆內鬆軟 蛋香十足🥚再加埋雪糕同水果 賣相真係超吸引🫐🍓🍦
2022-06-06 748 views
這天滂沱大雨,馬路上四處都有大大小小的積水,到處也人多車多,約了朋友自然不想遲到,於是到達科學館附近便下車,好不容易在人群社裡穿梭,左擠右擠,才到目的地,結果仍是遲到,真不好意思…點了餐,頭盤很快便到了,先來的是慢煮加利西亞風味八爪魚,賣相不錯,吃起來有過量口感,(有點韌) ,味道清新,前菜之選;由於想吃的意大利飯售罄,我堅持吃西班牙餐一定要有海鮮焗飯, 明明才是兩人,怎樣也吃不下一大鍋足夠4-6人的海鮮焗飯,不管了,任性一次吧!  西班牙果酒醉蜆是另類嘗試,果酒不算清甜那類,回甘味道帶點點苦澀味,喜歡中也有不喜歡。經典的西班牙海鮮焗飯一如預料之內,剩下超過六成,外賣是唯一解決方法。見到鄰座來一客巨型甜品,棉花糖tiramisu 窩夫,賣相完全是100分!  加上柔柔的燭光,情侶餐局必選! 實在按奈不住,要求拍照留念一番,在此,除了感謝鄰座小情人外,也祝壽星女生日快樂!回程時和友人在細雨下慢慢的走到地鐵站,各自回家,然而,我沒有上地鐵,仍想在細雨漫步,感受一下下雨天,聆聽雨水滴溚滴溚落下的聲音。

慢煮加利西亞風味八爪魚
西班牙果酒醉蜆
經典西班牙海鮮焗飯
棉花糖tiramisu 窩夫
2022-05-31
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
慢煮加利西亞風味八爪魚
西班牙果酒醉蜆