2024-06-04 204 views
份量極之少,叫左一個一人餐(雞+3份配菜),另外再加一份冷麵,價值$91,但係份量只有一隻手咁大。雞肉份量極少,只有3件。。。。而且三件都係冇乜肉。另加既冷麵,塞係同一個盒,份量又係極少,一筷子已經夾得晒。價錢極唔抵!男人根本冇可能食得飽
雞肉份量極少,只有3件。。。。而且三件都係冇乜肉。
另加既冷麵,塞係同一個盒,份量又係極少,一筷子已經夾得晒。
價錢極唔抵!男人根本冇可能食得飽
成盒入面得3件雞肉
另加既冷麵,份量極少。。。
Delivery
2024-04-17 258 views
一共只係幫襯過兩次,但係兩次個店員態度都極之差同無故黑面。正常態度去點餐,只係問多咗一句,但係都好似唔知得罪咗佢啲咩,明顯係發客人脾氣,如果佢一日仲喺度做,一日都唔會再幫襯荃灣呢間,去葵芳食算,認真倒米。即使呢間只係外賣店,唔係坐喺度食,亦唔係講Service,但係做人嘅基本禮貌都無,真係好離譜。仲要唔係特別好食,整得好鹹。落咗好多粉,唔知係因為佢心情唔好定係點,不過兩次都係好鹹,雞髀肉都唔係特別滑。
一共只係幫襯過兩次,但係兩次個店員態度都極之差同無故黑面。

2024-01-23 315 views
荃豐中心一帶,真係好多小店發掘,由於這食店在橫巷,一直都沒有在意,依度唔食唔知原來咁多小店。最近睇咗KOL嘅介紹,才發現原來這食店有咁多分店⋯⋯落咗order後,食店會給你一個小牌,叫你大約5-10分鐘過嚟攞,看見這個牌,突然想起在街市買新鮮雞,也會比一個竹牌號碼牌⋯⋯套餐可有加推項目選擇⋯⋯雞夠嫩滑,醬汁相當惹味,雞腳根有𡁻頭,幾種選擇都很吸引,相信下次會再選多種類別選擇。相比台灣的肉燥飯未見豐富,但只是加$12,個人覺得,作為餐配食,相當經濟。整體來說惹味非常,不知不覺會令你吃多咗飯

最近睇咗KOL嘅介紹,才發現原來這食店有咁多分店⋯⋯

套餐可有加推項目選擇⋯⋯

整體來說
惹味非常,不知不覺會令你吃多咗飯

2023-12-25 226 views
不太餓的時候,最好就是吃點這些涼拌小食,不太飽之餘,又可以過過口癮這間鹽水雞開店已有一段日子,今天就儘管一試。食材也算放得井井有條,也算整潔。 選了精選A: 1人份,台味鹽水雞 $50除了有手撕雞肉配菜還有雞腎,甜不辣,芭樂味道是大辣份量不算少, 也有半個盒滿。辣粉夠,很過癮,又不會很重鹹的辣。雞腎切得不算太薄,有咬口。而且不會煮得太心,夠爽脆。甜不辣甜不辣口感較實,有點魚味芭樂爽脆,多汁。雞肉絲份量也不少,而且肉質不嚡。還有其他餐點如下

食材也算放得井井有條,

也算整潔。
選了精選A: 1人份,台味鹽水雞 $50
除了有手撕雞肉
精選A: 1人份,台味鹽水雞

配菜還有雞腎,甜不辣,芭樂
味道是大辣
精選A: 1人份,台味鹽水雞

份量不算少, 也有半個盒滿。
辣粉夠,很過癮,又不會很重鹹的辣。
雞腎
精選A: 1人份,台味鹽水雞

切得不算太薄,有咬口。
精選A: 1人份,台味鹽水雞
而且不會煮得太心,夠爽脆。
甜不辣
精選A: 1人份,台味鹽水雞

甜不辣口感較實,有點魚味
芭樂

爽脆,多汁。
雞肉絲份量也不少,而且肉質不嚡。
還有其他餐點如下
2023-12-06
台灣ET鹽水雞的雞脾肉,雞脾菇和豆腐是一道令人垂涎的美食。雞脾肉嫩滑多汁,帶有鹽水的香氣,完美展現了雞肉的鮮美。雞脾菇的口感韌勁十足,與雞脾肉搭配在一起,增添了豐富的層次感。豆腐綿密滑嫩,能很好地吸收咪粉的味道,為整道小食帶來了豐富的口感。作為下午茶,是一道讓人回味無窮的美食享受。
2023-11-07
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Tea
2023-10-21 192 views
很多地方都有的鹽水雞,以前在觀塘時經常光顧,沒想到來到荃灣也遇到他總有一間係左近咁今天不想吃澱粉,所以沒加涼麵,這算是減輕了一點罪惡感嗎️A餐是雞胸/雞腿或3隻雞翼+任送3款配菜,我選了雞腿配花椰菜、鳳爪根和期間限定的滷水鵪鶉蛋花椰菜很爽脆,花的部分也很掛汁所以吃起來味道很足鳳爪根很有嚼頭,很喜歡吃這種軟骨的位置鵪鶉蛋也滷得很入味,蛋味香濃雞腿分量很多,肉質滑嫩,雞肉味濃郁加了小辣和蒜,很像台灣的味道棒棒的即場填了會員表格,可以立即使用會員優惠,免費贈送一款配菜有魔芋絲、馬鈴薯和皮蛋選擇,魔芋絲最掛汁,所以就選它了

總有一間係左近咁
今天不想吃澱粉,所以沒加涼麵,這算是減輕了一點罪惡感嗎

花椰菜很爽脆,花的部分也很掛汁所以吃起來味道很足
鳳爪根很有嚼頭,很喜歡吃這種軟骨的位置
鵪鶉蛋也滷得很入味,蛋味香濃

雞腿分量很多,肉質滑嫩,雞肉味濃郁
加了小辣和蒜,很像台灣的味道
棒棒的

即場填了會員表格,可以立即使用會員優惠,免費贈送一款配菜
有魔芋絲、馬鈴薯和皮蛋選擇,魔芋絲最掛汁,所以就選它了

2023-10-20
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
味道其實ok的,但食唔出邊一度似鹽水雞呢(¯―¯٥) B餐 二人餐 包半隻雞,三款配菜($83)因為有聽講過份量好少,所以加多左個麵 (所以貴過$83…🐽 但!其實都仲係有啲細份( ¯ᵕ¯ )( ¯ᵕ¯ )( ¯ᵕ¯ ) 兩個人都幾難夠飽味道係唔差的!有啲麻醬feel,個人係喜歡的,但有少少重手!而雞既份量都係(¯―¯٥)啦,雞肉唔鞋,但皮肉都幾分離,食落無咁好口感🦖 而配料就無咩好講 ~~ 不過!!有啲覺得佢唔太新鮮! 因為唔小心見到職員喺夾配料前聞一聞左先。。 驚>_< 唯有當睇唔到回頭指數🦖: 2/5 唔得roarrrr唔抵+唔衛生 ~
味道其實ok的,但食唔出邊一度似鹽水雞呢(¯―¯٥)

B餐 二人餐 包半隻雞,三款配菜($83)

回頭指數🦖: 2/5 唔得roarrrr
唔抵+唔衛生 ~
2023-08-27 117 views
夏天唔想食咁飽又唔想食熱嘢鹽水雞係好好嘅選擇等緊嘅時候 有人問路 Staff都好好耐心教佢張點餐紙嘅選擇唔多(最近去完台灣,所以有比較🤪)但嗰日有萵筍都好開心一人雞胸3配菜$50定60唔記得咗😝要咗蒜同蔥 太濃蒜味 食到最後頂唔順要自己倒啲水沖淡 下次會少蒜或走蒜
夏天唔想食咁飽又唔想食熱嘢
鹽水雞係好好嘅選擇
等緊嘅時候 有人問路 Staff都好好耐心教佢
一人雞胸3配菜$50定60唔記得咗😝
2023-08-21 91 views
同朋友一人一份鹽水雞,我嗰份叫咗秋葵、芭樂、豬耳,另外仲加咗面底.超抵食仲有得加一蚊要多隻雞翼!豬耳幾爽口,雞肉都幾滑,半隻唔算好多🤔久唔久食吓都唔錯嘅因為都幾重味
2023-08-01 147 views
朋友減緊肥叫我試吓呢間小店,真心好味又有水準👍👍味道-流又可以加水果,個味道好特別,員工又好笑容又親切,荃灣呢間整得真係好好味,會繼續支持,會介紹比其他朋友幫襯
2023-07-02 170 views
呢間鋪 係香港已經有好多間分店,聽人講好好食。 但自己就真係未食過,今日路過荃灣,見到新開張,好多人排緊隊,咁就試下佢啦。 雖然個鋪面唔大,但好光燦燦,好乾淨。 因為一眼望哂,所以見到佢地帶哂口罩手套咁整d 野食,都好衛生。第一次食,見到咁多配菜揀,真係有選擇困難症,所以就問店長有咩推介,佢話鳳梨、芭樂、高麗菜、甜不辣都唔錯,跟住我就求其揀多2個試試,叫埋枝荔枝烏龍茶,等左一陣好快就拎得。跟住搭左成個鐘車,返到屋企都冇變味,好好食。第一次食,好好食,店員服務都好好。值得再黎買!
。第一次食,好好食,店員服務都好好。
值得再黎買!