忙忙忙,放工後OT完..大概九時,終於見到Euro Go Go有位啦=3=平日下午想要吃個午餐,等位總是難過登天的,不到晚上九時這些時間都不會找到位子的~Anyway,終於可以有機會慰勞一下辛苦了一整個星期的自己了~今次來到樂富的這家分店~!!!我倆點的並不多,但已經$185了,但這頓的確是物有所值的~煙肉磨菇薯蓉 ($29)先點了這個~煙肉磨菇的味道很香濃,薯蓉的薯仔味重,又夠滑,配合起濃郁的煙肉磨菇,不但香,而且整個口感也十分豐富~菠菜汁龍脷柳意粉 ($53)這個意粉是第一次吃的啦,菠菜汁十分清淡,但加起點點的芝士,味道頓時變得十分突出,香濃吸引;龍脷柳外皮煎得金黃香脆,肉質多汁嫩滑。意粉充滿了菠菜汁跟芝士,整個感覺很和諧,也相當搭配的~薯皮拼盤 ($75)這個是整晚的高潮吧。薯皮每一個都焗至香脆,配合上芝士、薯蓉跟不同的配料,如吞拿魚、煙肉碎、蕃茄汁,啖啖都有驚喜,口感豐富,用料又夠多,味濃卻不漏,香口卻不油膩,推介之選~甜脆香蕉酥 ($28)最後就以香蕉酥結束今次的晚餐,咬開香脆的香蕉酥之後,酥皮包裹著的是豐富的香蕉蓉,但略嫌香蕉蓉不夠「蕉味」。對於這頓晚餐來說,這個味道剛好啦

煙肉磨菇薯蓉 ($29)

菠菜汁龍脷柳意粉 ($53)

薯皮拼盤 ($75)

甜脆香蕉酥 ($28)

最後就以香蕉酥結束今次的晚餐,咬開香脆的香蕉酥之後,酥皮包裹著的是豐富的香蕉蓉,但略嫌香蕉蓉不夠「蕉味」。對於這頓晚餐來說,這個味道剛好啦,也許是剛吃過濃濃的芝士吧~再利用相對淡的香蕉味來減淡一下味蕾上留下來的濃郁芝味,相信是結束這頓晚餐必備的吧~
Other Info. : 在Euro Go Go吃晚餐,一向是平民之選,但隨著漲價跟位子長期爆滿的關係,我已減少到這邊用膳了。今次有機會再踏足這裡,味道依然良好,用料依然足夠,而且用膳後感覺總是良好的~!!有機會一定會再來光顧的~也許下一次OT完之後,也是到Euro Go Go晚餐的啦~=3=
2015-05-14
  • 薯皮拼盤
  • 菠菜汁龍脷柳意粉
  • 煙肉磨菇薯蓉
2013-07-22 315 views
之前同同學食過晚餐, 都覺得唔錯, 所以今日都黎試下佢嘅下午茶!!佢地有個下午茶menu都幾多款架! 有牛角包、通粉、煮青口、焗田螺……好多嘢揀因為我大約9:00度淨係食左好少嘢,已經好肚餓,所以我揀左個New York Cheese Cake ($30), 個餐本身有嘢飲,不過我想飲佢個cream chocolate,所以加$8。今晚會好遲食飯同埋我驚唔夠飽,所以再加多$8配個蕃茄通粉。俾完錢就搵左個位坐底, 3:00都唔係好多人。過左3分鐘度杯嘢飲就到喇!! 我本身好鍾意佢杯cream chocolate. 同其他coffee shop唔同,佢有好多cream架!! 對鍾意食cream嘅我就簡直係perfect!!飲落去又唔會好苦,好好飲!跟住個湯通粉都黎左,蕃茄湯唔會好酸,甜道適中,其他餐廳可能好酸但係依度就唔會喇! 好味道!!不過啲通粉可以腍啲,會好好多。Cheese cake冇咩特别,不過好似太實。總括黎講,其實$46可以食到咁多嘢好抵又好食!! 下次會試下其他tea set!! Yummy yummy!!

好味道!!不過啲通粉可以腍啲,會好好多。
Cheese cake冇咩特别,不過好似太實。
Yummy yummy!!
2013-07-20
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
$46 (Tea)
2013-07-04 248 views
4月開張到今日食過數十次了, 食物都算OK, 價錢算貴, 但如果入會後加COUPON就好抵食;最抵食係早餐的芝士火雞三文治; 某D Pizza料好少,黑椒牛肉薄餅比較多料好食;  雞皇意粉少雞肉,多雞皮,味道一般;座位太少,有時中午/下午茶時間會無位; 員工態度都算OK,不過有時早上有人在食早餐就最好不要周圍抺,又抺天花, 那些塵周圍飛好唔衛生囉。
芝士火雞三文治
香蕉班戟
餐湯同沙律, 另外仲有忌廉朱古力
香蕉酥
熱香餅
粟米雞皇意粉, 蘑菇肉醬意粉,芝士青口意粉
百寶薄餅,黑椒牛肉薄餅,夏威夷薄餅,辣肉腸薄餅
2013-07-04
$32 (Breakfast)
芝士火雞三文治
香蕉班戟
2013-06-02 212 views
瞥見Euro-go-go 開新店, 喜愛嚐新嘅sunflowerting自然唔會錯過: 呢晚在下一站出席講座後, 最終可以到此食意粉啦: 人頭湧湧嘅9:00後都有佢嘅魅力喎 : 訂價同賣相普遍受年輕及不拘小節嘅族群歡迎 , 悠揚英文歌在盪漾而且無需加一, 同區來說委實化算啦記得上回在奧海城分店食過carbonara感到十分油膩, 現在就試另一款: 鮮茄煙肉香腸蘑菇意粉($43)超大份量, 味道偏甜, 茄醬濃郁配一些香草味道, 汁液算多材料唔少, 但煙肉明顯太碎而沒有炒香, 或者根本沒有味! 香腸一般有多少渣, 意粉最佳: 中幼尺寸啱口型兼且有嚼勁凱撒沙拉 ($18)(正宗係用長葉萵苣、鳳尾魚、煮蛋、烤麵包小塊拌成的沙拉菜; 用餐時佐以橄欖油、大蒜、檸檬汁和碎乳酪等)將貨就價: 係細咗D而且沒有芝士啊, 但烤麵包粒鬆脆 , 菜葉夠新鮮, 沙拉汁醒胃唔太酸拿鐵 (咖啡$20) 味道比快餐店亦係好少少: 咖啡豆屬甘味略微帶苦, 唔錯咁啦事實真係吃得很飽, 唯有下次有"位"至食埋甜品喔~ 服務員有禮兼且笑口常開, 由收銀至清理員都快手兼做足功夫!~ 座位約有40個, 當然無奧海城分店咁寬敞
呢晚在下一站出席講座後, 最終可以到此食意粉啦:
人頭湧湧嘅9:00後都有佢嘅魅力喎 :
訂價同賣相普遍受年輕及不拘小節嘅族群歡迎 ,
悠揚英文歌在盪漾而且無需加一, 同區來說委實化算
鮮茄煙肉香腸蘑菇意粉($43)
香腸一般有多少渣, 意粉最佳: 中幼尺寸啱口型兼且有嚼勁

凱撒沙拉 ($18)
拿鐵 (咖啡$20)
味道比快餐店亦係好少少: 咖啡豆屬甘味略微帶苦, 唔錯咁啦
事實真係吃得很飽, 唯有下次有"位"至食埋甜品
~ 座位約有40個, 當然無奧海城分店咁寬敞 !

Other Info. : ~ 首先多謝"開飯啦"比咗個驚喜sunflowerting: 1st 寫新食嘅食評的確唔似其他古舊食店有跡可尋, 仲分分鐘食到難食而且係可怕嘅經歷, 但憑藉勇而冒險精神, 都會努力為此"趴趴走" (台語近年來已經用中文字表現出來, 意思就是四處跑喔 :P ) ~ Carbonara源自羅馬的產煤地區Lazio。從前的意大利採煤工人比較貧窮,工作上又要消耗大量體力,要吃飽肚子又要夠便宜,只有將煙肉、雞蛋和芝士這些不易變壞的基本材料以簡單方法烹調。Carbonara這名字亦源於意大利語Carbone,即煤炭的意思,已成為意大利最普通不過的家常菜,每位意大利媽媽都懂煮。一般來說,Carbonara就是用意大利粉、Guanciale火腿片、Pecorino芝士、新鮮雞蛋黃和黑椒煮成。每條意大利粉都被蛋漿包裹,加上半溶而變得濃稠的芝士,火腿配合肉香油脂,香口惹味得令人吃不停口; 但據說正宗的Carbonara是用蛋黃加Pecorino芝士粉和黑椒做成醬汁,沒半點忌廉,而且醬汁要掛在意粉,不會變成稀薄,配搭Guanciale火腿片才夠地道美味。
2013-05-29
Type of Meal