Restaurant: Fairwood (Kwong Yuen Shopping Centre)
Info:

2025-01-15 0 views
大快活早餐CP值及味道來講其實是不錯的,我很喜歡它新推出的蕃茄通粉,蕃茄味道不會太假,那個跟餐的麵包也很新鮮,雞蛋也炒得不錯,不會太乾,裏便有輕微流心的,這個價錢吃到這個質素的早餐,其實也不錯。🫶🏻❤️大快活的飲品味道也很濃,嗌了阿華田飲品,非常濃味。是一個高CP值的醒神早餐!推介!🥰🥰🥰
蕃茄牛肉通粉炒蛋,多士早餐
2025-01-08
10 Minutes (Dine In)
$34 (Breakfast)
蕃茄牛肉通粉炒蛋,多士早餐
2024-11-10 13 views
果然呢間大快活都好多年,今晚冇嘢好食就嚟食吓佢個鐵板餐。呢間大快活多水範圍時間都好多人,所以好少何會走過嚟食。咁既然係大家嘅,大家都期望都唔會太高。早餐嘅時候鐵板唔算好熱,返到迷你都已經即刻淋濕,都係唔會有喳喳聲。咁佢個鐵板有扒類包括牛扒、雞扒芝士香腸,除咗雞翼,當然其他肉都一定係乾嘅,唔會煮到好Juice嘅口感。唯一係個餐包OK。個蘑菇湯同紅豆沙都係杰撻撻一般。但係收緊嘅價錢呢個質素的話都係好貴,下次都係返去食早餐唔建議食鐵板。

2021-08-08 457 views
起身都已經10點幾,諗住去m記食個早晨全餐,驚過左11am時間冇早餐食,咁就刷牙洗面,急急腳落去食早餐,去到m記門口,好多人排隊,又坐滿曬人,咁就只好轉場行左幾間餐廳都好似好多人,行到大快活冇咩人排隊,仲要係門口望入去都有好多位,所以明知道,喺快餐店質素都照食叫咗個餐,唔記得係咩number,本身個餐係雞扒跟烏冬,我就同佢講轉米粉,要講咗兩次,不過最後張單都係出咗烏冬,不過唔緊要烏冬我都食嘅食咗咁多年,食嘅感覺都係一樣,首先唔好講賣相,總知冇希望就唔會有失望,不要期望咁高,是是但但又一餐

,不要期望咁高,是是但但又一餐
2021-07-31
Type of Meal
Breakfast
今日由11am 食左個m 記 之後全個下午都冇食野咁由粉嶺搭巴士 , 返到屋企樓下 , 經過大快活諗諗下想返屋企換件3 之後想出去做運動,  但係屋企冇人, 冇人煮飯 , 但係做運動前一定要食d 野,加上成個晏晝冇食嘢所以就衝咗入去大快活,入到去個menu好多選擇,見到menu 食物相,唔知點解好想食咖哩牛腩飯咁最後我就叫咗咖哩牛腩飯,仲要加辣,飲可樂大快活而家好方便叫完嘢食,將個號碼感應器放喺枱面,自然會有專人拎去你枱面,我再望下張單,唔知點解個職員幫我打埋家飯,唔通佢覺得我似返地盤個咖哩飯啲牛腩煮到好琳,又唔會有好多肥肉不過薯仔就少咗啲,只有一嚿大同一嚿細,個汁唔夠濃味好淡,不過都入到口嘅,未至於入唔到口,個可樂就好多冰,都係可口可樂好味啲反而我見一半人都係打邊爐,下次如果唔係趕時間快食,我諗住打邊爐會開心啲
今日由11am 食左個m 記 之後全個下午都冇食野

咁由粉嶺搭巴士 , 返到屋企樓下 , 經過大快活

諗諗下想返屋企換件3 之後想出去做運動,

咁最後我就叫咗咖哩牛腩飯,仲要加辣,飲可樂

個咖哩飯啲牛腩煮到好琳,又唔會有好多肥肉
不過薯仔就少咗啲,只有一嚿大同一嚿細,

2021-08-06
2021-04-15 201 views
廣源大快活今日嘅服務很出人意料,可謂係「有服務」。員工主動送餐、主動關心辣味是否夠,貼心囑咐「小心燙手」。平日未見嘅服務出現咗。嘗試川菜係嘅水煮牛肉煲,座位一個非常愛川菜,能食麻辣嘅人,都會覺得有d過辣,幸好未加辣。粉絲口感一般,麵筋很入味。肥牛量不少,口感正常。搭配白米飯一碗,份量夠足。

搭配白米飯一碗,份量夠足。
水煮牛肉煲
水煮牛肉煲
2021-01-29 166 views
好耐無係連鎖店食早餐,今早就去大快活試下先。。。呢間環境舒服,地方乾淨,整潔!吾係間間連鎖店都做到以上的。。。😆!大家好奇怪連鎖店有咩好寫。。來來去去都係食果d 啦。。!短短逗留20分鐘,呢度除左食物一樣外。。還多左嘅係。。呢間嘅員工好螎合,同事之間都好友愛!對客人除左應有嘅禮貌還多一份關心。。可能主要對象係街坊。。。不論係收銀,樓面,負責安排餐飲嘅員工。。對客人都有份誠意,🥰!值得比讚👍👍👍🤗!好!講返食物先。。早餐叫左火腿通,炒蛋多士,熱奶茶。。!老實講。。對連鎖店食物無太大要求,只求位置方便就可以了!今日個炒蛋多士有驚喜啵,炒蛋嫩滑還暖,多士暖暖外小脆内軟熟。。。吾錯吾錯!😋至於個通粉就不過不失。。火腿輕煎過,通粉軟林可以,湯底可以接受😊奶茶有小小茶香。。都滑$30一個早餐。。有個炒蛋多士好食👍😊🤗,奶茶通粉可以接受

奶茶有小小茶香。。都滑

$30一個早餐。。有個炒蛋多士好食👍😊🤗,奶茶通粉可以接受

2020-06-07 263 views
這次來到了沙田的大快活享用我的早餐。不得不說,我認為大快活的早餐相當值得一嘗,因為他的份量十分足夠,絕對夠你應付一日所需的能量,而且價錢也不算貴,是個食早餐的不二之選。
2019-12-23 328 views
下午同家人去食下午茶,遇到了一個態度非常差的收銀,我仲同她講你態度差,點知她回我一句,係咩,我唔覺喎話我落單又唔知自己想食咩,之後到我寫張紙比她打單,她又答一句:咁就差唔多我食到一吐氣,唔會再幫襯,希望大快活檢討下收銀的態度
我食到一吐氣,唔會再幫襯,希望大快活檢討下收銀的態度
2019-12-23
10 Minutes (Dine In)
$38 (Tea)
2019-09-12 286 views
好耐冇食過早餐啦,因為平時都起唔到身,今日特登約咗個fd食!一於就食大快活啦!我叫咗蕃茄通粉餐,有炒蛋、一份大塊嘅多士,加多杯熱咖啡。整體質素唔錯,都夠熱。蕃茄通夠蕃茄味,通粉量算多,一般人都夠飽,熱咖啡就平平無奇,塊多士因為夠熱,d牛油可以溶晒係個包到!30蚊,性價比真係唔錯,至少我又夠飽!香港地d野真係好貴。但我個fd個早餐就唔多掂,個魚柳真係唔好食,唔夠熱,個炸皮同個魚柳分開,對比其他分店真係有d對唔住個招牌。

2019-08-28
10 Minutes (Dine In)
$35 (Breakfast)
2019-05-02 315 views
不太有禮貌 尤其是收銀踏入平時每天經過有沒有進入的大快活 今天突然有興致打算在此吃一頓午飯 今天叫的是咖哩雞塊飯 (惡夢就開了)下單時 收銀的態度惡劣 打單打錯了豬扒飯 還惡人先告狀 說我講錯了 還沒得改回(超大聲)(我也沒跟收銀吵,算了)本來不錯的心情也變得不好 飯只是暖 不太熱 味道一般 衛生一般般 說實話 也可能因為一進這家快餐店 第一個印象不太好 所以整體的評分偏向一般要改善的: (1) 服務態度 (2)食飯的温度希望下一次有更好的改進
不太有禮貌 尤其是收銀
踏入平時每天經過有沒有進入的大快活
今天突然有興致打算在此吃一頓午飯

今天叫的是咖哩雞塊飯 (惡夢就開了)
(我也沒跟收銀吵,算了)

要改善的: (1) 服務態度 (2)食飯的温度
希望下一次有更好的改進

2019-05-02
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
2019-04-15 320 views
自從知道大快活有健怡套餐,就成為了最近忙於執屋的我們的飯堂。不過今次有點失望,原以為又是多菜的素食餐,怎知今天兩份的選擇都是肉,一份羽衣甘藍汁雞胸紅米飯,一份是豬扒,只是因著紅米飯而感覺健怡,再加上超級健康食品羽衣甘藍汁,所以也決定試試。結果也是一般,不過這價錢始終算是不錯了。
2019-04-11 231 views
星期日放假都要早起身,因為朋友約去游早水。游完大家都肚餓返屋企附近大快活醫肚,中午時候已經坐滿人我們一個等位一個去望下餐牌有什麼東西吃。雞脾餐、咖哩飯、豬扒飯、煲仔飯連素菜食材都有。平時上班午飯都會去大快活食,所以咖哩飯豬扒飯等這些都吃膩了。今日我們選了好似下午茶餐既雞脾餐。哈哈!豉油皇雞髀 + 迷你雪菜肉絲脆皮腸湯米粉 配 熱奶茶 $39鹵水味唔太咸雞脾肉夠味,雪菜米粉份量都多加埋兩條脆皮腸都夠飽肚。蜜味燒雞髀 + 迷你餐肉煎蛋泡麵 配 熱檸水 $39燒雞脾皮脆肉嫰唔會乾身,餐蛋麵唔使講一定好味。不過游完水消耗了的卡路里又回來了。
星期日放假都要早起身,因為朋友約去游早水。

雞脾餐、咖哩飯、豬扒飯、煲仔飯連素菜食材都有。

今日我們選了好似下午茶餐既雞脾餐。哈哈!

蜜味燒雞髀 + 迷你餐肉煎蛋泡麵 配 熱檸水 $39
燒雞脾皮脆肉嫰唔會乾身,餐蛋麵唔使講一定好味。
不過游完水消耗了的卡路里又回來了。

$39 (Lunch)
2019-03-06 148 views
呢間大快活啲嘢食超級唔新鮮,完全唔好食,態度仲要奇差,隻雞翼超級凍超級硬,完全放唔到落口,個西多士濃到完全唔可以放落口,只係同佢講啲嘢凍冰冰換過,黑好黑面仲要語氣超級差,好日都唔返屋企樓下食野,差不多成10年先返嚟一次,一成不變,就算打工也不要這樣的態度,我諗大快活集團應該要檢討一下,我媽媽話這裡因為沒有其他店舖好食,所以先至會食,雖然價錢比較便宜,但我諗以後都唔會再幫襯!(只限沙田廣源邨呢間其他分店除外)
2018-11-22 249 views
尋晚打機打通宵,今朝一起身已經兩點鐘,又到下午茶時間,屋企無晒人唔想煮,決定落樓下大快活醫肚。我點了一個精選茶餐。奶醬厚多士,珍寶腸,細雪菜肉絲米,配細可樂。米粉比較細碗,湯底味精重,雪菜肉絲味道濃;可樂可能溝咗水,比較淡。餐廳主動不提供飲管,潮流興走塑膠,Go Green, 抵讚。厚多士烤得都幾香脆可口,配奶油、花生醬,幾滋味。珍寶腸大啖大啖,幾有咬口,正。埋單$26,叫做飽肚,下午茶黎講算幾抵食,Ok啦。

埋單$26,叫做飽肚,下午茶黎講算幾抵食,Ok啦。
2018-11-18
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$30 (Tea)
收工本身諗住出面食完先返但又未想食野住,所以返到屋企附近先算初頭想是但買啲小食返去,煮個面但落車忽然想鋸扒!諗返起上次大快活個扒就衝左落去搵左一陣,唔見左上次食果個餐...見到個邊爐好似幾吸引(好多人打緊..)望一望有4安士同半磅肥牛餐我就梗係半磅肥牛啦,湯底呢就辣湯!佢仲可以追加配料,雖然望落個餐已經多野但打邊爐點可以無!追加返個午餐肉先~收銀姐姐仲話加2蚊變大杯可樂,抵埋單都只係80蚊多啲啲有肉有菜有丸有烏冬(可轉公仔面)睇到佢個份量同食落正常既質素算性價比中高~
收工本身諗住出面食完先返
但又未想食野住,所以返到屋企附近先算
初頭想是但買啲小食返去,煮個面
但落車忽然想鋸扒!
諗返起上次大快活個扒就衝左落去
搵左一陣,唔見左上次食果個餐...
見到個邊爐好似幾吸引(好多人打緊..)
望一望有4安士同半磅肥牛餐
我就梗係半磅肥牛啦,湯底呢就辣湯!
佢仲可以追加配料,雖然望落個餐已經多野
但打邊爐點可以無!追加返個午餐肉先~
收銀姐姐仲話加2蚊變大杯可樂,抵
埋單都只係80蚊多啲啲
有肉有菜有丸有烏冬(可轉公仔面)
睇到佢個份量同食落正常既質素
算性價比中高~
半磅即係有成兩盤肥牛!
烏冬同追加餐肉,大大塊
整定黎做宵夜XD
2018-11-12
$88 (Dinner)
半磅即係有成兩盤肥牛!
烏冬同追加餐肉,大大塊
整定黎做宵夜XD