食完晚飯,買番杯野飲下。行過臻茶,見到佢選擇都幾多,最後喺花多眼亂之下,揀左芝士多多苺。由於已經夜晚9點幾,所以無咩人排隊,由落單至出單,都係5分鐘內,都算快手。飲品方面我叫原味,又ok wow, 唔會甜得濟,芝士奶蓋味道都中上。不過服務上就普普通通甘,可能仲後生,唔係幾識服務態度呢家野,有待改善。
食完晚飯,買番杯野飲下。

飲咗珍珠奶茶咁多年,呢一次試認真寫一個珍珠奶茶系列。今天路過旺角,買了一杯臻.茶的奶茶,臻.茶擁有多種不同的茶種,有綠茶、紅茶、烏龍茶和白茶等好多不同種類。茶葉來自世界各地,保證了種類的多樣性,選擇方面的確不錯,但臻.茶的性價比其實相對不高,茶的品質不高,是否物有所值就有點問題。茶種類繁多是最大好處,不過真係好平,臻.茶絕對是一個值得一遊的地方。黑糖珍珠大紅袍奶茶個杯個樣幾靚,感覺唔錯。但可惜味道真的一般,杯茶黑糖味真的欠奉!個奶茶茶身好薄,珍珠呢真係超級硬👎🏻,可能係因為假日中午後的時間最多人的時段幫襯,流量可能太高,跟本唔夠時間做一粒正常有煮的珍珠, 否則唔硬成咁。不過價錢咁平, CP值係會拉返高些小, ⚡️ 好味指數:🌕🌕🌕🌘🌘🧀️ 約700-850kcal 卡路里/份

黑糖珍珠大紅袍奶茶
⚡️ 好味指數:🌕🌕🌕🌘🌘
🧀️ 約700-850kcal 卡路里/份
Other Info. : #fitfood4coach ---------- #fitfood4coach #hongkong #foodpicks.hk #travelideas.hk #holidaysmart #hkblogger #getreadyhk #hkppltravel #ublog #getreadyhongkong #weekenddaily #travelreadyhk #popdailyhk #openholidays #meethkcom #hkblog #放假去邊 #ufoodphoto #區區搵食 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfood #hkfoodblog #foodaholichk #香港好去處 #放假去邊 #深水埗美食 #深水埗 #深水埗好去處 #台式飲品
2023-10-06
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$36 (Lunch)
  • 黑糖珍珠大紅袍奶茶
2023-12-23 109 views
這個品牌的品質管理做得不怎麼樣旺角朗豪坊 南昌Vwalk都做得好濃郁 有食慾但是深水埗這間稀薄 料少偶然聽到老闆/店長和店員說:不要搖 這裡是深水埗 不需要搖要求低做得就普通不會再來了
這個品牌的品質管理做得不怎麼樣
做得就普通
不會再來了
無花果愛玉雪梨茶
2023-10-24 121 views
行到頸渴想飲杯肥仔水發現椰汁都賣緊廿幾三十蚊然後見到臻茶做緊promotion芝士青提賣$30蚊就狗衝咗飲完第一啖本豬表示感動!本身諗住個青提係求其搵啲糖水色素溝俾我點知個青提竟然係真材實料blend落去每啖都咬到提子/提子皮啲碎(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)個奶蓋都好夠咸香~
行到頸渴想飲杯肥仔水
發現椰汁都賣緊廿幾三十蚊
然後見到臻茶做緊promotion
芝士青提賣$30蚊就狗衝咗

飲完第一啖本豬表示感動!
本身諗住個青提係求其搵啲糖水色素溝俾我
點知個青提竟然係真材實料blend落去
每啖都咬到提子/提子皮啲碎(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
個奶蓋都好夠咸香~

芝士青提
2023-10-21
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
芝士青提
2023-08-13 146 views
桃桃有桃皮!係剩皮 面積大約手指尾加無名指 條狀 無肉相連!剩皮!我都食到d果肉連皮,或者少少皮無肉。都可以話係飲桃桃要有既心理準備。都明白就算自己削皮,剩少少都好正常,但係你將削出黎既皮當果肉咁放入去就真係無諗過。臻茶係我由得一間深水埗舊店時就話香港幾正既茶飲,時間都係疫情前,天仁沒落之後(開多左鋪之後好淡口)。估唔到臻茶都係咁,新店請既人對於出品是是旦旦,等於拆招牌。油麻地個間都係是是旦旦,店員返工傾計過下日神唔緊要呀,但核心係出品要好呀,你變左傾計係主,削完皮,將皮倒埋入去杯野度,真係無下次

芝芝桃桃
TakeAway
2023-04-08 223 views
新開茶飲店,價錢中間又唔叫好貴…但一分錢一分貨…呢杯芝芝芒芒我只係飲到茶味…一d芒果味都冇😵‍💫😵‍💫唉..34蚊杯我覺得仲衰過葵廣d 十幾蚊一杯仙草奶茶味道正常…我諗呢間同個名一樣…叫茶類飲品可能好啲。平靚正👍🏻香蕉牛油果都係偏淡…老人家勁comment冇味😅😅原本都唔信,飲咗啖芒芒就確認唔關我叫咗半糖嘅事…唔係唔夠甜係唔夠味有時呢啲茶飲店條formula已經set好咗,改變唔會大…應該冇下次lu
新開茶飲店,價錢中間又唔叫好貴…
但一分錢一分貨…
呢杯芝芝芒芒我只係飲到茶味…一d芒果味都冇😵‍💫😵‍💫
唉..34蚊杯我覺得仲衰過葵廣d 十幾蚊一杯