香港真係好少有花説呢D咁韓系嘅cafe🤤一入到去感覺好好💕好似去咗韓國咁❤️已經有衝動想即刻買機票去韓國😂個裝修真係超級正吖💕店主應該花咗好多心思嚟諗🤤仲有啲霓虹燈真係好靚🤤雖然鋪頭入面兩個霓虹燈都咁靚😂但係個人就比較鍾意綠色嗰個💕而嘢食方面我就比較鍾意呢個茄汁肉丸意粉🤤呢一個意粉比我想像中仲好食💕D意粉唔乾🤤肉丸仲好juice🤤相比起宜X家居嗰啲仲好食❤️呢個雞翼真係我呢D食肉獸嘅最愛吖💕呢個火烈鳥嘅碟真係超可愛❤️

2017-11-13 564 views
朋友黎過介紹中意影相既我一定要黎😂 佢介紹富士山特調同埋獨角獸比我,係好靚,但對抹茶鮮奶專一既我都係選擇番抹茶鮮奶😂抹茶鮮奶 $40個杯真係好靚!😍 好特別!拉花同顏色都靚,影相會特別靚😁 抹茶味濃郁,吾會苦澀又唔會太甜,味道岩岩好,仲幾滑添,好好飲!好想即刻黎多一杯😂雞翼有幾款口味,我揀左蜜糖雞翼 $30(吾記得影)雞翼脹卜卜,幾肥美,皮脆脆的,入面唔會乾,有肉汁,好多蜜糖,好食🤤 雞翼之中我最鍾意食蜜糖雞翼,呢個雞翼正正係我杯茶❤
抹茶鮮奶 $40
雞翼有幾款口味,我揀左蜜糖雞翼 $30(吾記得影)
2017-11-12 755 views
花說是間不達標準的cafe,只可呃到無知的iger去朝聖!🤢👎🏻 風格是淘寶風,而不是韓系少女風。整體感覺很CHEAP.一開首已經覺得開門既指示唔清晰,試左好耐先開到門。因為cafe係open kitchen既關係,導致室內空氣唔夠流通同埋濕氣好重,令成個人都好痴納納。😷因為肚餓坐底就即叫野食。叫左無花果煙三文魚沙律,蒜香蜆肉大蝦意粉同一杯Earl Grey Chocolate.野食order左大概需要半小時有多既時間,而我地坐個張凳唔多舒服,所以d凳整到我地好唔舒服。😵蜆肉意粉碟頭幾大,微辣,蜆肉同大蝦尚可。其實都幾好味,不過偏咸。無花果三文魚沙律 - 三文魚份量都幾多,佢個醬料係日本麻醬,但呢隻就有d酸。味道似芝麻醬加豉油加醋,一般一般。有野樣要加分既係佢有心機將d火龍果整成星星型。雖然食物尚可,但我都不會再光顧呢間Cafe. 👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻因為環境不是太好。我應該店主應該多花費好好裝備餐廳再收取此價錢。

蒜香蜆肉大蝦意粉

有野樣要加分既係佢有心機將d火龍果整成星星型。
無花果三文魚沙律

我應該店主應該多花費好好裝備餐廳再收取此價錢。
2017-11-12
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
蒜香蜆肉大蝦意粉
終於一訪一直好想黎嘅花說喇~一直都比呢個全港首個粉色cafe吸引住🙈.入面有好多霓虹燈😍真係好靚~同埋佢裝修盡見心思!有好多好靚嘅decoration比客人影相!不過我本身都只係諗住打下卡~但估唔到食物CP值都幾高😳完全係驚喜收獲~~~店主好好人 本身同朋友唔知粉紅色枱要預約但為左想影靚相 店主話預約嘅客人未黎都比我地打番幾張卡先😽😽.我同朋友share嗌左無花果煙三文魚沙律 ($78)用無花果呢個配搭好清新!😳但竟然係好夾😍無花果爽甜多汁 配搭我最愛嘅三文魚一齊食好開胃呢~~.牛油果炒蛋多士 ($75)說真的係最最最最最期待嘅一款😍上面舖左滿到快瀉嘅超香滑蛋!蛋味濃不特止 仲有陣陣牛奶香😘配搭牛油果真係好無敵~而多士係用左麥包 好鍾意個陣麥香!微微烘脆表面 令到包邊咬落有微脆感 正啊大推👍.白汁蟹柳蟹籽意粉 ($88)忌廉汁濃稠而不膩😊上面放左好多蟹柳同蟹籽 好重手啊!😂不過意大利粉再硬身番少少就好了🙈.獨角獸 ($48)超吸睛嘅一款飲品啊😍😍 一拎到就忍唔住不停打卡~~~上面忌廉上面仲好有心思地放左好多銀色糖珠超靚啊~~~~少女心爆發了💓入面係梳打 有陣陣玫瑰花香 唔死甜超解渴!.
終於一訪一直好想黎嘅花說喇~
一直都比呢個全港首個粉色cafe吸引住🙈
入面有好多霓虹燈😍

真係好靚~同埋佢裝修盡見心思!
有好多好靚嘅decoration比客人影相!
不過我本身都只係諗住打下卡~但估唔到食物CP值都幾高😳
完全係驚喜收獲~~~
店主好好人 本身同朋友唔知粉紅色枱要預約
我同朋友share嗌左
無花果煙三文魚沙律 ($78)
用無花果呢個配搭好清新!😳但竟然係好夾😍
無花果爽甜多汁 配搭我最愛嘅三文魚一齊食
好開胃呢~~
無花果煙三文魚沙律

牛油果炒蛋多士 ($75)
說真的係最最最最最期待嘅一款😍
上面舖左滿到快瀉嘅超香滑蛋!
蛋味濃不特止 仲有陣陣牛奶香😘
配搭牛油果真係好無敵~
牛油果炒蛋多士

白汁蟹柳蟹籽意粉 ($88)
忌廉汁濃稠而不膩😊
上面放左好多蟹柳同蟹籽 好重手啊!😂
不過意大利粉再硬身番少少就好了🙈
白汁蟹柳蟹籽意粉

獨角獸 ($48)
超吸睛嘅一款飲品啊😍😍 一拎到就忍唔住不停打卡~~~
上面忌廉上面仲好有心思地放左好多銀色糖珠
超靚啊~~~~少女心爆發了💓
入面係梳打 有陣陣玫瑰花香 唔死甜超解渴!
獨角獸

紫薯鮮奶 ($42)
鮮奶味濃濃的 我諗熱飲會更加好飲🤤
紫薯味都好濃郁~~而且味道真係完全唔會假!
紫薯鮮奶

估唔到呢間標榜打卡嘅cafe 野食都咁好味😳😋
真係唔止打卡咁簡單!已mark入revisit list!
提外話
同店主傾左兩句 原來係cafe控嘅兩姊妹一齊努力創業😳😳😳
原來本身就好鍾意cafe 難怪咁有水準!
年輕就咁有為 而且真係睇得出佢地放好多心思~
要多多支持呢❤️!
無花果煙三文魚沙律
牛油果炒蛋多士
白汁蟹柳蟹籽意粉
獨角獸
紫薯鮮奶
2017-11-12 438 views
聽說粉紅色都會帶給人甜蜜快樂的感覺....而且近期IG大熱cafe其中之一.....店內的pink pink顏色令你會忍不住狂影相........😝😝😝😝😝------------------🍹青檸梳打🍹富士山特飲...海藍色好治癒😍 味道清新的不會太甜...🍴小食拼盆...由於我選擇困難症...又想食蜜糖雞亦...又想食薯條...又想食肉丸...最後選擇了拼盆....雞亦狂🙋表示肉質剛剛好很鮮嫩....🤤🤤🍴蒜香蜆肉大蝦意粉Um....好滿足的下午茶....有得食有得影....😍

------------------

🍹青檸梳打
青檸梳打

🍹富士山特飲...海藍色好治癒😍 味道清新的不會太甜...
富士山特飲+小食拼盆

🍴蒜香蜆肉大蝦意粉
Um....好滿足的下午茶....有得食有得影....😍
青檸梳打
富士山特飲+小食拼盆
《不負責任食評—花說》膚淺地因為店內好似幾靚就黎左靚相我就影唔到 但野食都ok既🐒———————<菠菜汁煙肉意粉> $78意粉即叫即整係欣賞既啲配料都炒得夠香 好明顯見到啲煙肉係有啲焦焦地既金黃色意粉亦唔係煮到稔哂個啲菠菜味可以再重啲 油亦可以放少啲💛💛❣️————————不過我唔明點解連落單都係出去落都要收加一🐒?而且現場抽風唔太好 又係開放式廚房所以都幾大油煙味列入可一不可再系列未去到失望/唔係唔好食但無乜必要特登出去食或者無乜必要翻兜🐒
《不負責任食評—花說》
菠菜味可以再重啲 油亦可以放少啲
💛💛❣️
————————
不過我唔明
點解連落單都係出去落都要收加一🐒?
而且現場抽風唔太好 又係開放式廚房
所以都幾大油煙味
列入可一不可再系列
未去到失望/唔係唔好食但無乜必要特登出去食
或者無乜必要翻兜🐒
$78 (Dinner)
2017-11-06 720 views
喺長沙灣打完波就約埋女朋友喺附近食少少野,見到哩間cafe 最近好多朋友都去過,女朋友又想試下,咁就黎左食喇。平日下晝黎到人唔多,入到黎女朋友好開心,咁我就配合佢幫佢影靚相啦!我地點左份煙三文魚牛角包配薯條同一杯凍既綠茶鮮奶。等左10分鐘到就黎齊野飲野食,都好快!個牛角包烘得好香脆,夾住大塊既煙三文角同沙律菜口感好清新,薯條炸得金黃色又脆,正!女朋友勁中意飲杯綠茶鮮奶,佢話綠茶味濃,甜味剛好,杯飲品飲得又影得。

2017-11-03 768 views
一間超讚既cafe!!無論環境 服務 食物 我都會俾滿分呀!大滿足😁 同朋友今晚黎左食晚餐 一入到黎已經覺得間cafe既裝修好靚 粉色系列岩哂女孩子😁成間店都充滿影相位 有好多得意小飾物 睇得出好有心思呀!再睇個menu,野食都有好多唔同選擇!決定點左個泡菜肉丸意粉 all day breakfast 同埋白汁三文魚意粉!當食物到時 真係哇左一聲 好少cafe會咁足料架!😜😛完全食得飽呀 份量同用料都係岩哂我呢d咁大食既女仔🤣🤣另外 店員既服務態度都係好親切的 會主動幫手影相!花說係第一間正到令我要打食評既cafe,下次一定要再黎
2017-11-03
Type of Meal
Dinner
2017-10-30 818 views
呢間cafe 吾止係韓風,就連我呢個日本控都好鍾意呢度!💕 粉紅色為主調果邊個feel 好夢幻、少女💓 而綠色同白色為主調果邊就幾文青🤘🏻兩邊都要影晒!😁我同朋友叫左櫻花梳打同熱咖啡。原來櫻花梳打用燈泡形既杯裝!又靚又得意😚 淺粉紅色而且有朵真櫻花係入面,好match 呢度,點影都靚💕而杯熱咖啡都好靚,拉花吾錯,個杯仲好靚!吾係平時果款咖啡杯,睇得出店主對細節位既心思👍🏼 兩杯飲品都幾好飲😋下次黎試下呢度既野食先。
呢間cafe 吾止係韓風,就連我呢個日本控都好鍾意呢度!💕
兩邊都要影晒!😁
我同朋友叫左櫻花梳打同熱咖啡。
兩杯飲品都幾好飲😋
下次黎試下呢度既野食先。

我一向好中意all day breakfast, 因為覺得佢好色彩繽紛,見到人都開心d😁 同埋吾知點解weekend 既心情就係要嘆番個all day breakfast 😂係網上見到花說既all day breakfast 好靚!😳 用左我中意既雲石碟!而且影相好靚咁,吸引到我放假黎食🙆🏻佢地既全日早餐有三款,我揀左all day breakfast B $98 好大份呀!擺放得好精緻😍 真係睇到心心眼!可以幫佢影美美既食物照💕 大啡菇好香好juicy, 出面好少all day breakfast 有大啡菇,所以幾特別。蛋炒得好香滑,德國膠都好好食👍🏼 我好滿意呢個all day breakfast ,讚🤤 中意all day breakfast 既朋友值得一試。

之前黎過一次影左咁多靚相已經有好多朋友問我幾時再同佢地黎花說😂 今次再約左朋友黎食野同影相,當然都係一早book定枱啦✌🏻️上次黎到影唔到哩個flamingo 燈,真係好靚呀!好想知道店主喺邊度買,好想屋企都有一盞😍哩碟黑松露帶子露荀意粉份量都好大,黑松露醬好香,配以白汁source 整個味道好creamy 好香!帶子好鮮味,煎得岩岩好,唔會過熟,入面仲係鮮嫩既。加入露荀好fresh,不錯!同朋友各點一杯梳打,個人好喜歡哩杯薰衣草白桃梳味既,聞到薰衣草既香味,味道係白桃加少少花香味,哩杯梳打好似未喺其他cafe 見過,好特別又好飲!❤️朋友就點左杯玫瑰梳打,佢係超級粉紅控,黎到花說keep 住hyper mode 😂 哩杯梳打粉紅色岩晒佢,我飲左啖都好出玫瑰味,靚之餘味道都幾好。今次再次黎到花說都係影左好多靚相😂 會再黎支持本地小店嫁!
黑松露帶子露荀意粉
薰衣草白桃梳打
玫瑰梳打

今次再次黎到花說都係影左好多靚相😂 會再黎支持本地小店嫁!
Type of Meal
Dinner
黑松露帶子露荀意粉
薰衣草白桃梳打
玫瑰梳打
2017-10-24 644 views
之前超多人打卡既花說~如果想坐粉紅色台要提早去book位喔~環境真的超美超好拍✨👉🏿✨無花果三文魚沙律 Hkd 78 💸係幾特別架,好小餐廳會提供無花果沙律。唔想成日食牛油果,呢款岩晒你地☺️無花果好軟,本身帶有甜味,加埋芝麻醬出加地夾👍🏿三文魚煙過黎,唔腥~沙律超多,好食呀👉🏿✨all day breakfast set a Hkd 78💸算係足料既all day breakfast 😍真心覺得所有野加左沙律醬會無敵😂雖然都係個啲野,不過食完好飽好滿足🤤👉🏿✨富士山特調 Hkd 45 💸係藍色呀勁令😍飲落第一淡最好飲😂最重荔枝味夠甜!但之後就好淡😅👉🏿✨獨角獸 Hkd 48 💸同富士山唔同既係佢個底係粉紅色架🤗都係好令,一樣荔枝味~
之前超多人打卡既花說~
如果想坐粉紅色台要提早去book位喔~
環境真的超美超好拍✨

👉🏿✨無花果三文魚沙律 Hkd 78 💸

👉🏿✨富士山特調 Hkd 45 💸

2017-10-23 550 views
話說潮流興去啲粉紅色嘅餐廳食飯喎影相一流,勁少女風格得個諗字係冇用嘅,要行動出發去食嗰日好彩我哋早左去如果唔係就要大約等半個鐘到九個字。老闆娘仲好好咁樣俾我哋響唔同嘅位置度影相我哋一個就嗌咗意粉另外一個呢就嗌左全日早餐野飲嘅名稱都好特別【黑松露大啡菇什菌意粉】$98 首先個人都幾鍾意食蛋蘑菇咁多汁,而且又係蔬菜都夠晒健康。最重要係面嘅份量非常之大份兩個人食嘅話都綽綽有餘。而且調味不太濃郁,無蓋過晒啲蘑菇味【All day Breakfast C】$98 三個全日早餐呢你有少少分別但係我做緊最豐富嘅C餐。排得好靚,炒蛋滑得來唔會好多油份,而且肉腸好好味,而且好有口感。【富士山特調】$45 對於咁愛去日本旅行嘅香港人來講。富士山呢三個字真係又愛又恨。只要任何產品配上富士山嘅名字大家都好想去睇吓究竟佢嘅真實面目係點樣。但係特別order調教的飲料嘅時候又會擔心外表漂亮但來在味道唔好。今次這間餐廳就配搭得非常好啦。梳打嘅味道唔會太甜,入口都幾清爽架。【獨角獸】$48 零零些些獨角獸呢就有啲忌廉cream係上面。聖杯野都變到好smooth。不過鋪頭,座位唔多,想冇咁多人食嘢影相就一定要早啲排隊啦
話說潮流興去啲粉紅色嘅餐廳食飯喎

影相一流,勁少女風格

得個諗字係冇用嘅,要行動出發去食
嗰日好彩我哋早左去如果唔係就要大約等半個鐘到九個字。
老闆娘仲好好咁樣俾我哋響唔同嘅位置度影相
我哋一個就嗌咗意粉另外一個呢就嗌左全日早餐
野飲嘅名稱都好特別

不過鋪頭,座位唔多,想冇咁多人食嘢影相就一定要早啲排隊啦。
話說知道開左間新cafe 我朋友鐘意high Tea 又中意粉紅色 緊係想去試下啦 本來已經whatsapp 預留時間 佢日日都話好滿 我已經係就晒佢話咩時間得就約咩時間而且店員都回覆左同叫我係預定時間早十五分鐘到 由於我同朋友不是住附近(孕婦),我地早左到達 因為怕唔識路(間野真係有d偏)。我同佢早左成半個鐘以上到達目的地、甘我就去到門口,無職員行出黎。甘我就行入去收銀位置 等人黎理我!好啦等到啦甘我就同職員話我約左時間 已經到左 有位通知我地 我地係出面等⋯佢竟然完全無我紀錄!甘我就show我電話出來比佢睇我同員工既whatsapp紀錄,但佢答我:佢問你呢個時間得吾得 你答ok 但佢無答番你好! 《下?甘點解要話我知呢個時間得 同埋問我可吾可以 ,又叫我早到 又叫我準時交枱呢?》(個刻我仲未爆出來,仲保持友好態度,我覺得自己好叻)之後佢同我講:無wo你要等未計約左既今日仲有成20個waiting list ,一係落你係waiting list 。大約幾個鐘後(晚飯時間)會靜d!!甘由於我朋友仲係孕婦黎 無理由要我地企街幾個鐘餓親架 個時3:00 甘我就叫職員差吾多時間打比我地 我地番黎 當然最後係無打黎啦 我只係想講有位我都吾會幫襯 真係好無心做野!約左可以無資料 而且完全入去無人理 無人打招呼 幾個員工無一個在樓面,係晒廚房但卻見有兩三個人企係到都吾理,要叫先好優閒問咩事⋯⋯⋯⋯⋯見d客要自己行去收銀位(即廚房位)落單同催單⋯⋯但呢間野仲要收服務費
我真係慶幸自己無緣試!
2017-10-22 550 views
同朋友講左咁耐,終於約到出黎去花說喇😂 環境好靚!粉紅色果邊好韓風,潮味濃😎 而綠色、雲石台果邊係文青簡約風格,兩邊都要影!!都係我中意既style 💕我同朋友叫左柚子雞翼,有四隻,充滿柚子汁,好野味,不過太肚餓,每人食左一隻先記得未影相🙈然後我叫左個意粉👉🏼黑松露帶子露荀意粉,黑松露香味四溢,食落味道濃郁,好creamy , 中意黑松露既我表示滿意☺ 露荀煮得好青爽,感覺健康😂 有兩粒超大既帶子😳 見到都流口水喇🙈味道調得幾好👍🏼 意粉質感好好,有彈性。意粉、雞翼都好味,服務吾錯,環境又靚又舒服👍🏼 會再黎試下其他野食。