2018-01-06
呢間cafe當時一開張已經喺網上洗版,原因係入面裝潢充滿少女風,又有好多打卡位。當時已經好想同好姊妹一齊黎,趁着熱潮稍稍減退,上月就同姊妹黎「花說」晚餐。呢度食物選擇唔算好多,主要分全日早餐、意粉、輕食同小食。黑松露帶子蘆筍意粉($108)份量都有唔少,上面有兩隻煎香左嘅大帶子,賣相不錯。意粉炒得乾身,唔會好油,加上大量嘅蘑菇增添唔少口感,如果醬汁可以多d會更好。因為我啱啱病好,所以朋友點嘅大蝦蜆肉意粉我就冇試到,但睇個賣相都唔錯。飲品點左紫薯鮮奶,上面簡單畫左心形拉花,連飲品都相機食先呢!除咗有賣相,飲品味道都交岀水準,飲落有淡淡的紫薯天然味道,唔會太甜。朋友飲品點左富士山特調,又係另一杯相機食先、充滿少女心嘅飲品,飲品以藍色為主調,上面有一層白色嘅奶泡,加上杯身形狀,顏色夢幻,又真係幾似富士山!開頭都怕味道會好假,點知毫冇藥水味,原來藍色係因為波子汽水味!個味道唔差,可以一試。最後當然唔少得同朋友影profile pic啦,見到其他group 明顯悉心打扮過,我地都忍不住笑自己準備不足!
呢度食物選擇唔算好多,主要分全日早餐、意粉、輕食同小食。