🕰️Dining Hour: 18:30-21:30 👥Pax: 2🌳🤎 Wooden furniture and decorations create a cozy and warm environment for gatherings. Though it isn't located in city center, you get a more hygienic environment when compared to some of those small and lousy cafes on hectic streets. Quality of food and drink of this price is quite good; yet, service can be improved, e.g. filling glasses with water more often.📔 Menu.English menu provided by restaurant 💬.Wide price range of dish choices, mainly within $100-$150,

📔 Menu
English menu provided by restaurant 💬.Wide price range of dish choices, mainly within $100-$150, additional $15-$25 for special drinks (*10% service charge applies)
.Only electronic menu provided - by scanning QR code 🤳🏼
Network inside the restaurant is a bit slow, so it took time to load the menu

🍝🍛🍖 Food & Drink ☕🍵🥛
Soup: carrot soup
Main: porelin & mixed mushroom linguine + carbonara
Drink: iced green tea latte (with whipped cream 😋) + iced jasmine fruits tea
Dessert: cheese cake with crumble crust
2021-03-13
$150 (Dinner)
2021-03-25 691 views
今日嚟到依間長沙灣有好多好評的人氣cafe, 餐廳環境舒適,服務態度友善,餐牌雖然要用q r code睇, 但就冇得在電話落單,落單都係要搵番職員落單,但勝在夠環保。 抵讚。今日選了法式烤鴨髀配招待熱情果汁和帆立貝鮮茄蓉天使麵。套餐包括餐湯,主菜,餐飲和甜品(一至五先有得送)。餐湯:蕃茄薯仔湯,可以食到一粒粒蕃茄蓉和薯仔蓉,飲落唔希好有蕃茄味。法式烤鴨髀配焦糖熱情果汁,鴨髀烤得很香脆,肉質細嫩多汁 ,不會很乾很齊,而且配搭焦糖熱情果汁食起來好夾很好食。帆立貝鮮茄用天使麵,份量很足夠,天使麵軟硬適中,鮮茄濃好香。甜品是朱古力芝士蛋糕,好香朱古力味及芝士味唔會太甜,口感亦都不錯。食物價錢經濟實惠,味道亦唔錯,cp值好高,可以再幫襯。

食物價錢經濟實惠,味道亦唔錯,cp值好高,可以再幫襯。
Lunch
2021-01-18 1333 views
咁啱今日放假陪屋企人去深水埗附近診所睇牙醫,上網見到呢一間一直好多好評,一於今日試下! 去到啱啱好唔使等位,一落單唔夠10分鐘啲嘢食已經到齊 啱晒專登出嚟搭車肚餓食飯嘅我哋! 我哋地鐵站A2出口行6分鐘就已經到,位置唔算難搵,餐廳個環境都尚算舒服有格調。佢有個QR code俾我哋用電話上網scan嚟睇餐單,我哋叫咗一個意粉一個沙律另外加咗$12試佢嗰個黑糖玫瑰奶茶。果然冇失望,奶茶味道一流,d野食都好好味,呢間餐廳咁多好評係值得嘅。最後買單唔使+1 $120 抵食 值得推介!

最後買單唔使+1 $120 抵食 值得推介!
lunch  set  餐湯
墨西哥辣椒蝦肉蕃茄蓉意大利粉
燒半生熟牛肉沙律
黑糖玫瑰奶茶
2021-01-18
$60 (Lunch)
lunch  set  餐湯
墨西哥辣椒蝦肉蕃茄蓉意大利粉
燒半生熟牛肉沙律
黑糖玫瑰奶茶
  • 玫瑰奶茶
2020-12-30 5100 views
室外裝修吸引,室內佈置特色其實想黎試下,一直未揾到機會,今年終於可以試到,價錢中上,但食物都多選擇又吸引早前係 社交平台問過係咪可以叫A La Carte 食物,回覆係可以,除左營業時間有變之外,點知去到點餐先被告知冇肉食類,只有意粉同意大利飯類A La Carte 加$20轉Set有湯,甜品同飲品,侍應話湯係雜菜湯,不過上枱後睇落似粟米甘筍薯蓉湯。。。優點係大碗黑松露醬大啡菇 $48價錢平,松露香氣濃郁,不過大啡菇似乎冇落鹽,冇帶起菇味2人Fifty fifty 炸海鮮小食拼盤 $68炸帶子外脆內爽炸蝦正正常常。炸蠔夠Juicy,不過底下嘅炸皮濕左。墨魚漿餅太漿,所謂墨魚其實係急凍八爪魚,質地好韌黑松露雜菌意大利雲吞雜菌忌廉汁 $108份量十足,有六七隻雲吞,而且好大隻,餡料好香好夠味,雲吞皮熟度剛好,唔會太淋爛,個汁仲有好多雜菌日本刺身帶子鮮松露意大利飯 $148有驚喜居然有兩塊鮮黑松露片,加上帶子有質素,煎得又爽又彈,意大利飯就淋左啲,適合返香港人口味Set甜品有芝士餅,橙色粒粒食唔出係咩,質地幾實,似芒果乾,芝士餅夠實夠濃郁食物質素唔係差,侍應嘅服務有待提升入餐廳一刻冇人帶位
室外裝修吸引,室內佈置特色

黑松露醬大啡菇 $48
價錢平,松露香氣濃郁,不過大啡菇似乎冇落鹽,冇帶起菇味

2人Fifty fifty 炸海鮮小食拼盤 $68
炸帶子外脆內爽

黑松露雜菌意大利雲吞雜菌忌廉汁 $108

日本刺身帶子鮮松露意大利飯 $148
有驚喜

食物質素唔係差,侍應嘅服務有待提升

入餐廳一刻冇人帶位,冇人比餐牌,冇人提及掃QR CODE,冇人提醒只有下午茶加散點意粉飯類,當時只得一枱客。。。。另外冇野做時間仲坐係廳面玩手機,令人費解,一般玩手機都會企埋一邊而唔係同客人一齊坐喺度

2020-12-29
$231 (Tea)
2020-12-03 1120 views
今日試左呢間幾多好評既cafe 係長沙灣有好出色既cafe 今日係星期六中午 入面得幾個人坐 唔洗排隊因為疫情關係 餐廳採用左 scan QR code 睇餐牌 Lunch set around 5x -8x 左右有餐湯有野飲 抵食👍我叫左蒜香菠菜野菌天使麵先黎個南瓜湯 湯唔係用粉開 飲到一粒粒南瓜溶 唔浠個天使麵既份量都幾多 好重蒜味😹 鐘意佢整得個天使麵唔淋 唔會一patpat
今日試左呢間幾多好評既cafe
有餐湯有野飲 抵食👍
我叫左蒜香菠菜野菌天使麵
先黎個南瓜湯 湯唔係用粉開 飲到一粒粒南瓜溶 唔浠
2020-11-28 999 views
長沙灣 - Fifty Fifty煎ParmaHam三文魚石斑魚柳北海道帶子黑松露risotto甜菊葉甘草茶水果柚子蜜唔錯唔錯👍👍服務員態度很好,有禮又主動實屬佳品店內裝飾亦很優雅見餐牌內午市價錢更更更實惠~~😯😯#fiftyfifty #長沙灣 #hkig #foodie #instafood #hkrestaurant #hkfood #yumyum #loveeating #foodphotography #孤獨的美食家
長沙灣 - Fifty Fifty

煎ParmaHam三文魚

石斑魚柳

北海道帶子黑松露risotto

甜菊葉甘草茶

水果柚子蜜

唔錯唔錯👍👍
服務員態度很好,有禮又主動
實屬佳品
店內裝飾亦很優雅

見餐牌內午市價錢更更更實惠~~😯😯

2020-11-14 808 views
咧間好似係人氣店?!算係慕名而來是日晚餐食左個卡邦尼意粉,澳洲肉眼扒配大蝦。餐飲玫瑰latte,益力多特飲同加配甜品。南瓜餐湯太重麵粉feel,唔推薦Main course兩個都好味。-卡邦尼個醬好味,夠濃郁。-肉眼五成熟,個醬好味,肉質不過不失。薯蓉打得幼滑好味。飲品玫瑰latte唔錯,有玫瑰香,亦唔會過甜。另一杯係菠蘿益力多特飲,都ok。甜品就好一般。跟餐甜品芒果cheese cake。其實只係芒果果肉加係cheese cake裡面,唔夾果肉唔甜,如果係芒果汁/蓉加落cheese cake度都好D,可以成個cake有芒果味。加錢轉左個甜品四重奏.......後悔。個雲呢拿雪糕成陣糖味,唔好食。一舊跟餐既芒果cheese cake。一舊pancake,煎得太乾。一舊tiramisu,正常水準,唯一好味既甜品。店員有禮貌,服務好。
咧間好似係人氣店?!算係慕名而來

南瓜餐湯太重麵粉feel,唔推薦

Main course兩個都好味。
-卡邦尼個醬好味,夠濃郁。
-肉眼五成熟,個醬好味,肉質不過不失。薯蓉打得幼滑好味。

飲品玫瑰latte唔錯,有玫瑰香,亦唔會過甜。
另一杯係菠蘿益力多特飲,都ok。

甜品就好一般。

加錢轉左個甜品四重奏.......後悔。
個雲呢拿雪糕成陣糖味,唔好食。
一舊跟餐既芒果cheese cake。
一舊pancake,煎得太乾。
一舊tiramisu,正常水準,唯一好味既甜品

店員有禮貌,服務好。

• 卡邦尼意粉
2020-11-09 557 views
沒有什麼是一頓美食不能解決的,如果有……那就兩頓~嘻嘻一間實惠又美味的義大利美食餐廳非常喜歡這間餐廳的裝飾,很溫馨也很浪漫💕特別是黑松露薯條,簡直人間美味,每次必點。
虎蝦辣肉腸香蒜鮮茄蓉忌廉尖通粉
蜜糖單骨雞翼
黑白醬薯條
虎蝦辣肉腸香蒜鮮茄蓉忌廉尖通粉
蜜糖單骨雞翼
黑白醬薯條
2020-10-31 625 views
今日去咗長沙灣,約咗妹妹係佢公司附近食午飯,就揀咗佢好鍾意❤️食嚟間餐廳。冇餐牌要用手機掃描QR code睇menu落單。先送上餐湯。澳洲肉眼扒配大蝦🍤,大大塊肉眼扒,肉質鮮嫩好淋,好好味😋大蝦煎得啱啱好,肉質厚夠爽😋馬拉大蜆墨汁麵,蜆肉大大粒有鮮味,墨汁麵煮得軟身程度啱啱好,墨汁醬味道唔錯😊百香果水果茶,酸酸甜甜好開胃,整體都唔錯😊 係市區都有一間有質素高級西餐廳。價錢合理,CP值高,環境舒適,服務態度有善。下次同朋友一齊來食😊
。冇餐牌要用手機掃描QR code睇menu落單。
先送上餐湯。
百香果水果茶,酸酸甜甜好開胃,整體都唔錯😊
2020-10-28 472 views
今日係紅日嘅假期,行勻成個深水埗間間coffee shop都滿晒同埋要排好耐,最後就機緣巧合下食咗依間我就叫咗肉眼扒拼薯菜,$88來講性價比極高,個牛扒係中上嘅質素,好有肉味亦都唔硬,個熟度煮得啱啱好五成左右薯菜係配薯蓉嘅,薯蓉都好好食,但係略嫌牛油味唔夠重加咗錢換咗杯玫瑰奶茶,杯奶茶好好飲,好重玫瑰味朋友叫咗個全日早餐,但係個全日早餐就爭啲,首先唔係好夠熱啦,同埋啲嘢食都普普通通。但係佢真係幾抵食,全日早餐送鮮榨橙汁,再另外包杯嘢飲,啲staff態度又好好,值得再嚟!

薯菜係配薯蓉嘅,薯蓉都好好食,但係略嫌牛油味唔夠重
加咗錢換咗杯玫瑰奶茶,杯奶茶好好飲,好重玫瑰味
肉眼扒拼薯菜
玫瑰奶茶
全日早餐A1
2020-10-26
$100 (Lunch)
肉眼扒拼薯菜
玫瑰奶茶
唔想煮飯唯有落街食,又唔想食咁貴,於是嚟咗呢間平民西餐!價錢好經濟實惠!食物份量足,味道亦都唔錯裝修都幾骨子,燈光昏暗,感覺都有啲情調。呢度用電話落單,方便快捷落單之後好快送上餐湯。其中一個主菜係牛肝菌扁意粉。雖然好快就有得食,但意粉熱辣辣新鮮煮起㗎!意粉質感剛剛好Al dente,加上大量菇菌,幾好食!另一個主菜就係澳洲肉眼配大虎蝦虎蝦好味!蝦頭仲有蝦膏!Set dinner 包埋甜品同餐飲唔想要普通餐飲可以加錢要水果茶,非常消滯甜品都可以加錢轉其他嘢☺️ 呢個pancake好好食!如果pancake皮蛋香再重啲仲正
唔想煮飯唯有落街食,又唔想食咁貴,於是嚟咗呢間平民西餐!

價錢好經濟實惠!食物份量足,味道亦都唔錯

裝修都幾骨子,燈光昏暗,感覺都有啲情調。

呢度用電話落單,方便快捷

落單之後好快送上餐湯。

意粉質感剛剛好Al dente,加上大量菇菌,幾好食!

另一個主菜就係澳洲肉眼配大虎蝦

虎蝦好味!蝦頭仲有蝦膏!

Set dinner 包埋甜品同餐飲

唔想要普通餐飲可以加錢要水果茶,非常消滯

2020-10-13
Dinner
昨天偶意到此區午膳,因為餐廳外觀不錯,與家人入座一試,餐廳沒有餐牌提供稍有不便,整體食物味道不錯,值得一讃有80分!但服務態度,收銀員有待改善,再美味的食物,如果沒有良好服務態度,也不會再光顧的。

2020-10-11
Lunch
  • 燒澳洲肉眼扒配巴黎牛油汁
2020-10-04 420 views
今日岀深水埗接太太放工,7點放工去其他地方食就太晏,索性係附近食,行左個圈,決定左呢間Fifty Fifty。餐廳環境算企理,職員有禮。餐牌用QR code睇,但落單都係要搵返職員落單。叫左2個餐,1 ,澳洲肉眼扒配大蝦,叫左5成熟。算大塊的肉眼扒56成熟,香口嫩滑有口感,再配埋個將醬汁,少少甜絲絲,大蝦就一般,另外個牛油薯蓉真係好味,甘的價錢算超值。2,羊架。忘記叫左幾成熟。三塊羊架,應該67成熟,迷迭香5夠多,脂肪反而多左少少而令羊架羶左小小。我就覺得味道一般,太太就覺得5錯。餐飲就正常,最後係甜品,一個是日甜品蜜糖芝士蛋糕,好香蜜糖同芝士味,但又5會好甜,口感亦都5錯。另一個就加錢轉左Tiramisu,太太就話5錯,我就覺得一般。整體泥講,以呢2個餐泥講,叫做抵食,值得一試。有機會下次再試其他餐。
叫左2個餐,
1 ,澳洲肉眼扒配大蝦,叫左5成熟。
2,羊架。忘記叫左幾成熟。

2020-10-02
$200 (Dinner)
中秋佳節當然要去食下大餐一番慶祝啦 去咗一間性價高嘅西餐廳Fifty Fitfty,採用復古風配上柔和燈光份外浪漫舒服不得不讚嘅就係餐廳係用緊QR code餐牌環保之餘,同朋友亦唔洗爭/等睇餐牌當晚嘅餐湯係「雜菜魚蓉湯」用料充足口感豐富而令一主菜「澳洲肉眼扒配大蝦」大蝦夠彈牙肉眼無過熟,切開微帶粉嫩肉汁令食慾大開!另一個就揀咗「卡邦尼意粉」,本身無太多期待但反而最令我驚喜,首先份量夠多醬汁都夠曬濃郁,配料每一啖都食到,啱啱好既質量可算完美是日跟餐甜品係兩款蛋糕都好香好夠味,真係為呢一晚畫上完美嘅句號
中秋佳節當然要去食下大餐一番慶祝啦

當晚嘅餐湯係「雜菜魚蓉湯」用料充足口感豐富
2020-09-29
$165 (Dinner)
2020-09-27 368 views
平民西餐又一個好選擇👍🏻星期六中午黎到無咩人,唔駛等位即入。裝修都幾靚,都有啲chill chill地佢個菜單係網上版,好環保。叫左兩個午餐,兩個都係78蚊,有個餐湯,當日係周打魚沙。香煎鱈魚扒配香草醬意粉 🐟魚皮都煎得金黃香脆,又唔會得雪藏味,可惜嘅係意粉煮得比較油膩🙊法式春雞配燒汁🐥呢碟燒春雞同煎魚一樣外皮煎得香脆可口 雞肉都煎得肉汁鮮嫩 要挑剔嘅係個燒汁有少少頹😂份量有啲細,我食完都唔係好飽🙈。但質素都可以。另外有個唔係幾好嘅問題係個侍應一見我地食完某一樣野就立即收,好趕嘅感覺,但成間餐廳得四至五枱客🤔
平民西餐又一個好選擇👍🏻

星期六中午黎到無咩人,唔駛等位即入。
裝修都幾靚,都有啲chill chill地

香煎鱈魚扒配香草醬意粉 🐟

法式春雞配燒汁🐥

2020-09-12
$78 (Lunch)