初見烘焙📍大角咀晏架街61號地下⭐️班蘭冰粽 $33粽皮:班蘭慕絲餡料:鮮芒果楊枝甘露呢個配搭新奇得黎又幾match😂 幾清新嘅味道,同埋呢個嗰樣都幾靚仔✨✅手工製造✅夠創新⭐️綠茶冰粽 $33粽皮:綠茶慕絲餡料:士多啤梨鮮果慕絲❌個綠茶味勁奇怪🙏🏻 比幾個fd試都覺得好伏❌好容易溶+變形,喺室溫半個鐘已經變到好巖巉同埋黐立立 (唔知係咪因為材料唔同,班蘭慕絲嗰個keep得好啲)Overall個人覺得如果經過嘅可以試吓,但係淨係試斑斕味嗰個已經OK🙏🏻 #冰粽 #初見烘焙 #端午節 #糭 #fookdie試伏
初見烘焙
📍大角咀晏架街61號地下
⭐️班蘭冰粽 $33
粽皮:班蘭慕絲
餡料:鮮芒果楊枝甘露
呢個配搭新奇得黎又幾match😂
幾清新嘅味道,同埋呢個嗰樣都幾靚仔✨
✅手工製造
✅夠創新

⭐️綠茶冰粽 $33
粽皮:綠茶慕絲
餡料:士多啤梨鮮果慕絲
❌個綠茶味勁奇怪🙏🏻 比幾個fd試都覺得好伏

#冰粽 #初見烘焙 #端午節 #糭 #fookdie試伏

2024-05-24 229 views
近年有質量嘅麵包蛋糕店已賣少見少,有次路經此地,見到此店飽點賣相精緻,但價錢卻非常平易近人。可惜當日只是路經,未有機會幫襯。今日專誠去到,太多甜點完全花多眼亂。本想買忌廉撻,但因天雨關係恐防會濕晒。所以就買杯裝甜點。最後買咗Tiramisu 同朱古力橙皮同藍莓🫐muffinMuffin 蛋糕鬆軟,唔會太甜。質量果然拍得住高檔bakery質素,但只賣$9。簡直令人驚訝🙀另外Tiramisu個cream打得好滑,咖啡味濃,絕對高質量!大大杯都係$18/杯,絕對值得encore

最後買咗Tiramisu 同朱古力橙皮同藍莓🫐muffin

朱古力橙皮Muffin

Tiramisu

2024-05-24
$18 (Tea)
朱古力橙皮Muffin
Tiramisu
2024-01-16 534 views
"初見"有好可愛嘅貓貓吐司。除此之外,仲有一幅好靚嘅貓貓畫,聽老闆講畫上嘅貓貓係朋友養,而重點幅畫係俄羅斯塗鴉大師Vladimir真蹟(大師曾經係大帽山、汀九橋創作貓畫後,有越來越多鋪頭再現巨型貓貓壁畫)貓貓吐司分別有伯爵茶味/ 咖啡味/ 班蘭味;仲有限量發售"朱古力千層吐司"全人手製作,每一份都係獨一無二,而且麵包採用日式燙種技術,所以特別軟綿綿貓貓吐司(伯爵茶味) $20貓貓造型可愛特別,一打開湧出濃濃嘅伯爵茶香,麵包新鮮軟熟,柔軟有彈性;麵包皮帶有韌度,伯爵茶味濃郁肉鬆包 $10麵包質感鬆軟,餡料勁爆滿,潛艇堡裝著滿滿肉鬆,每咬一啖都會被肉鬆包圍住,口感豐富,我更喜歡這肉鬆包不加沙律醬,不膩而且更食到肉鬆味道♧貓貓紙袋設計都好有心思 ‘‘幸福就是。。。吃飽就睡’’店員親切有禮,貓奴如經開大角咀又想食麵包,可以順道去打卡朝聖,來個 <貓貓。初見 ! >

貓貓吐司(伯爵茶味) $20

肉鬆包 $10

♧貓貓紙袋設計都好有心思
 ‘‘幸福就是。。。吃飽就睡’’

2023-12-10
2023-09-25 762 views
Weekend 探老人家經過見到新開小店,門口寫住3:00有撻出爐,諗住買件頂下肚,點知好有驚喜首先鋪面幅貓貓畫真係好靚,問咗老闆可唔可以影相,原來係俄羅斯塗鴉大師Vladimir嘅真跡!店入面仲有好多貓貓主題嘅麵包同甜品,但我一心諗住買撻,所以今次就無買流心忌廉撻先唔講個樣真係好靚仔,曲奇皮焗到好脆,中間啲蛋有少少焦糖味,咬落蛋香味十足,我估應該係加埋吉士一齊打,食落又甜又滑,唔會實的的。未開車已經KO左半打🤣🤣🤣🤣下次要試埋其他面包🥰
Weekend 探老人家經過見到新開小店,
門口寫住3:00有撻出爐,
諗住買件頂下肚,點知好有驚喜

首先鋪面幅貓貓畫真係好靚,
問咗老闆可唔可以影相,
原來係俄羅斯塗鴉大師Vladimir嘅真跡!
店入面仲有好多貓貓主題嘅麵包同甜品
但我一心諗住買撻,所以今次就無買

流心忌廉撻
先唔講個樣真係好靚仔,
曲奇皮焗到好脆,中間啲蛋有少少焦糖味,
咬落蛋香味十足,
我估應該係加埋吉士一齊打,
食落又甜又滑,唔會實的的。
未開車已經KO左半打🤣🤣🤣🤣
下次要試埋其他面包🥰

2023-09-24
2023-07-09 979 views
之前試過初見的旦糕杯和件裝蛋糕,覺得好好味所以昨天訂了2個生日蛋糕🎂🎂,今日替家人慶祝生日,家人十分滿意,8吋士多啤梨忌廉蛋糕,8吋紅莓朱古力蛋糕(店員推介)蛋糕好靚,真材實料用心製作,性價比高朱古力味10分濃郁,紅莓夾心和朱古力十分配合、味道好夾👍👍👍😋😋😋士多啤梨甜甜的大大粒,旦糕軟軟的仲有開心果粒,好好味👍👍👍😋😋😋店員服務好好有禮貌,雖然店舖細細,但係十分整潔,麵包有特式,旦糕杯靚靚的性價比高,真心推薦
之前試過初見的旦糕杯和件裝蛋糕,覺得好好味
8吋士多啤梨忌廉蛋糕,8吋紅莓朱古力蛋糕(店員推介)
蛋糕好靚,真材實料用心製作,性價比高
性價比高,真心推薦
紅莓朱古力蛋糕
士多啤梨開心果忌廉蛋糕
2023-07-09
紅莓朱古力蛋糕
士多啤梨開心果忌廉蛋糕
2023-06-23 731 views
平時每朝返工趕頭趕命,多數都係早一晚買定麵包返屋企做早餐。住喺大同新村嗰邊,平時都好少行過去晏架街,咁啱早幾日放假喺嗰邊食lunch,見到呢間新開麵包舖就入去試吓入到去裝修光猛,店員好有禮貌,佢哋推介我買咗個千層吐司,本身自己未食過,加上店員話每日限量供應,所以買一個返去試吓。食落好軟熟,好好食。不過端午節嗰日想落去再買,已經賣晒😫所以買咗個菠蘿包食,好靚仔,喺街邊行邊食冇影相😆下次會再試吓其他包😂

下次會再試吓其他包😂
千層吐司
千層吐司
超推🙌#初見烘焙夏天炎炎,上堂前最好食返件甜品!知道附近新開左間麵包店,入到去見到麵包同甜品,連布丁包都有,店員話日日新鮮製造,種類都有好多,有時賣完一樣可能就會轉賣另一款,店員好nice。#珍珠奶茶蛋糕($25/件)🧋上層同內層夾心都有珍珠粒粒,食落真係好有珍奶feel#士多啤梨蛋糕杯($28/杯)🍓🍰夏天食真係好啱,酸酸甜甜好清新,而且超足料有成3粒士多啤梨,比起美×同東x堂,真係好食好多!#雪菓子士多啤梨味($18/件)🍓氣溫太熱,外層容易有倒汗水,略為過濕,有d可惜!外層糯米糍皮好煙韌,加埋酸甜草莓果肉醬同草莓cream,味道真係好正! #麻糬波波@芝士味@朱古力味($20/3粒)🧀🧀🍫麻糬波波個size已經大過出面一倍,仲要超香芝士味,忍唔住買3粒。一咬開就知點解芝士味咁濃,竟然係放左一塊芝士片係入面,質地好煙韌,真係激推!👍👍👍朱古力都好正,真係有朱古力粒粒!質地滿分,好後悔冇買多幾粒!重點係甜品咁嘅價錢真係好抵!行過可以去買件食下!初見烘焙大角咀晏架街61號地舖
超推🙌#初見烘焙

#珍珠奶茶蛋糕($25/件)🧋
上層同內層夾心都有珍珠粒粒,食落真係好有珍奶feel

#士多啤梨蛋糕杯($28/杯)🍓🍰

#雪菓子士多啤梨味($18/件)🍓

#麻糬波波@芝士味@朱古力味($20/3粒)🧀🧀🍫

重點係甜品咁嘅價錢真係好抵!行過可以去買件食下!

初見烘焙
大角咀晏架街61號地舖
  • 雪菓子
  • 芝士麻糬波波
2023-06-10 485 views
平時好少係麵包舖會揀叉燒包既,因為入面太多醬,冇叉燒粒,又肥,又咸。果日見老細推介,又啱啱新鮮出爐,即管一試,結果簡直驚喜~~有幾可係麵包舖買既叉燒包係真係有叉燒粒架,仲要大大粒🤣🤣,又唔咸,麵包又軟,會再試😋😋😋值得推介

值得推介
2023-06-05 340 views
买了一个草莓杯,看到很多街坊都在买怀着试试看的态度也试一下,发现价格不贵,味道也好,蛋糕香软,奶油香甜不腻,草莓也很多,希望可以一直保持这个水准不要变。这家店里的面包蛋糕种类也很多
2023-06-05 257 views
早前經過大角咀呢間新開麵包舖,買咗幾個唔同味嘅鬆餅同朋友試試。當中較特別嘅係合桃圓肉鬆餅,餅質鬆軟、合桃好脆,即使留到第二日食仍好好味!至於朱古力橙皮鬆餅,可以食到粒粒朱古力及橙皮,最重要係橙皮沒有苦澀味!$9/1個,價錢合理。今日經過,再試左佢地個藍莓慕絲蛋糕。藍莓味重、慕絲滑,最緊要係唔甜,可以食兩件都得。佢地仲有個外面較少見嘅伯爵茶卷蛋,$22條,同樣係入口鬆軟,而佢中間個忌廉鹹鹹地,好特別。

$9/1個,價錢合理。

鬆餅

藍莓慕絲蛋糕

鬆餅
藍莓慕絲蛋糕
2023-06-02 284 views
新開張既麵包鋪,就試吓伯爵茶蛋卷同一直hit爆既麵包布丁!伯爵茶蛋卷茶味濃郁,蛋糕質感超鬆軟,甜度適中,值得encore麵包布甸既麵包系鬆脆型,中間布甸似冰花燉蛋,蛋味軟滑清甜,感覺食完沒有油膩感(罪惡感就真 )見佢有好多款式,價錢又抵,以呢個價錢食到咁既質素,抵呀!下次經過一定要再試下其他麵包和蛋糕
2023-05-30 433 views
見到呢間麵包舖新開張,試下佢先好多蛋糕仔好精緻個人最鍾意士多啤梨蛋糕杯,蛋糕唔太甜,cream好滑,細細杯食完都唔會膩,隻杯仲要好得意,最岩比小朋友做下午茶或飯後甜品伯爵茶卷蛋,開頭以為係咖啡味,點知原來係伯爵茶,呢個真係要試下,平時少見有伯爵茶卷蛋,一入口好濃的茶味,中間個d好似係芝士,唔係普通cream,咸咸地,好特別,好好味,推介呢個卷蛋另外仲有一d熱食,圓肉合桃鬆餅、朱古力橙皮鬆餅、藍梅鬆餅、麵包布甸和雞批,自己返去再焗返熱都好正,特別係雞批,餡料豐富呢間可以再食,下次散水餅可以考慮呢間
見到呢間麵包舖新開張,試下佢先

好多蛋糕仔好精緻

呢間可以再食,下次散水餅可以考慮呢間