2024-10-13 117 views
職員重覆order時沒錯,收到receipt明明要細,落左大,薯條要原味,佢又加咗辣,叫佢走辣椒,張單都寫住走,最尾都係有,即刻同佢講張單打錯咗,佢話已經冇得改,非常差!觀塘嗰間好好多!
2024-10-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$178 (Tea)
2024-05-30 604 views
這個漢堡外表看起來真的好吸引人,金黃酥脆的麵包和鮮紅多汁的牛肉,簡直是完美的組合!咬下第一口,牛肉的汁水立即流出來,在口中炸開了。肉質簡直嫩到不行,每一口都很入味。加上酸甜夾雜的酸黃瓜片,清爽解膩又很開胃。而且這家店的漢堡也超級大份,非常飽肚。再配上剛剛那杯濃郁香滑的雲呢拿奶昔,整個用餐體驗真的太滿足了!奶昔綿密滑順,入口即化,不膩也不太甜,恰到好處。總之這家漢堡店的手藝真的超級好,無論是漢堡還是奶昔都堪稱完美。下次再來的時候一定要帶上朋友一起分享這頂級享受!

2024-03-05 715 views
five guys荃灣分店好大間坐得幾舒服奶昔口味款式多多而且加煙肉🥓都有不過都係試返正常甜口味嘅草莓奶昔唔會太甜,都算唔錯👍🏻-漢堡包🍔方面叫左煙肉🥓配料炸到好脆嘅同時,超級乾…又乾又硬,同麵包好唔夾!而且價錢都唔平試一次就算了。
five guys荃灣分店好大間
坐得幾舒服

奶昔口味款式多多
而且加煙肉🥓都有
不過都係試返正常甜口味嘅草莓奶昔
唔會太甜,都算唔錯👍🏻
漢堡包🍔方面叫左煙肉🥓配料
炸到好脆嘅同時,超級乾…
又乾又硬,同麵包好唔夾!
而且價錢都唔平
試一次就算了。
2024-01-27 599 views
雖然不太愛吃Burger 但five guys 的milkshake真係幾唔錯連鎖店、位置方便又可以自己選配料仲有脆脆煙肉,幾特別荃灣店一般人都唔多堂食好舒服,唔會好嘈雜(唔計音樂聲)
連鎖店、位置方便又可以自己選配料
仲有脆脆煙肉,幾特別

荃灣店一般人都唔多
堂食好舒服,唔會好嘈雜(唔計音樂聲)
$60 (Last Night Supper)
📍  Five Guys 🗓️ 28 August 2023喺荃灣開咗好耐嘅Five Guys,一直印象只係好貴所以未食過。店舖嘅食物係單點嘅,沒有套餐。環境光猛同空間感足夠,亦有花生免費供給客人食用,而且醬料及餐具也是自助的。今次叫咗以下嘅食物:🍴Cheeseburger $95非常足料嘅漢堡,內厚菜多,不過稍嫌牛油比較多,拎上手都比較油。🍴Bacon Cheeseburger $110其實同cheeseburger係一樣不過加咗啲煙肉,啲煙肉係脆嘅碎粒,唔似外面嗰啲成塊上,容易啲食同埋味道更出。🍴Salted caramel milkshake $60好多人都話Five Guys嘅奶昔係必飲嘅,但比我想像中更甜,可能係點嘅味道問題?下次可能會試下加啲toppings入去。🍴Little fries $48雖然係little,但其實份量都唔細,而薯條嘅份量都冇受杯嘅限制,睇下圖就會明白。呢到嘅薯條好有特色,會食到好綿嘅薯仔蓉喺入面,唔似某快餐店咁好似食空氣😂價錢的確係美國價,店舖真係冇咩人。不過如果下次想搵個地方慢慢坐下,可能都會選擇嚟叫個薯條慢慢嘆。
📍  Five Guys

🍴Little fries $48

Little  Fries

2023-08-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
今日嚟到瘋魔一事嘅FiveGuy 食漢堡包果然聞名不如見面,睇價錢已經嚇一嚇,平時食開M字頭一個餐都係四五十蚊,呢度一個包已經超過呢個價錢但既然都嚟到,梗係冇所謂啦,一食一定食佢最貴嘅叫左雙層芝士煙肉漢堡(配料就係All The Way),朱古力奶昔同花生醬奶昔,仲有一份大薯條首先要講講個漢堡包真係好大個,對比起M字頭個size,佢應該可以整到三至四個出嚟。淨係睇size已經知道佢唔簡單。Five Guys嘅漢堡肉非常出色,烹調時燒到啱啱好火候,確保肉質的嫩度同多汁。每一啖咬落去,你都感受到肉汁溢出嘅口感。除左個漢堡包,薯條也是絕對不能錯過的。佢炸至金黃酥脆。這些薯條外酥內軟,口感絕佳。另一個唔係食開嘅人唔知,Five Guys落單個時可以無限添加免費的配料,例如蔥、蕃茄、生菜、洋蔥、酸黃瓜等等,打造自己最鐘意嘅完美口味。朱古力奶昔相當濃郁、滑順。口感綿密細膩,讓人彷彿置身於朱古力的世界中。但對比花生醬奶昔你講我更加之鍾意花生醬味。花生醬奶昔係一個超明智嘅選擇。佢將濃郁的花生醬和奶混合在一起,創造出濃郁滋味的奶昔。這款奶昔擁有濃厚的花生味道,給人一種滿滿的滿足感。如果你對花生醬情有獨鍾
今日嚟到瘋魔一事嘅FiveGuy 食漢堡包

但既然都嚟到,梗係冇所謂啦,一食一定食佢最貴嘅

花生醬奶昔係一個超明智嘅選擇。佢將濃郁的花生醬和奶混合在一起,創造出濃郁滋味的奶昔。這款奶昔擁有濃厚的花生味道,給人一種滿滿的滿足感。如果你對花生醬情有獨鍾,這款奶昔絕對值得一試。
雙層煙肉芝士漢堡
2023-07-10
$150 (Lunch)
雙層煙肉芝士漢堡
2023-07-25 571 views
開左咁耐,今次係第一次食😂😂咁岩係荃灣行街,見到唔係好多人,就揀左呢間。入面都好多位置任坐聽朋友講好好食,話一定要飲杯奶昔叫左2個包+中薯條🍟+朱古力奶昔個包有15種配料可以揀7種自由度都幾大🤭🤭可以揀自己鍾意既配料同醬汁中薯條既份量都幾多我地2個人食都好飽薯條係粗身果隻最好飲係杯奶昔😋😋勁香朱古力味當然入口既口感係杰杰地好似食緊朱古力咁真係一讚價錢上就貴貴地但整體都值得食下既同人share食都ok
開左咁耐,今次係第一次食😂😂
咁岩係荃灣行街,見到唔係好多人,就揀左呢間。
入面都好多位置任坐

聽朋友講好好食,話一定要飲杯奶昔
叫左2個包+中薯條🍟+朱古力奶昔

但整體都值得食下既
同人share食都ok
2023-07-23
2023-03-07 1037 views
Five guys花生奶昔就一向出名!🥜🥜🥜今次叫左勁多配料: 花生,bacon, malted milk, salt caramel, oreo with whipped cream 😂😂😂口感超豐富,勁香花生醬之餘會食到好多一粒粒salt caramel 同 oreo! bacon原來會沉係底,口感好似台灣既脆豬肉片咁,好得意!下次要咩都加晒入去!!!😂😋😋😋
Five guys花生奶昔就一向出名!🥜🥜🥜
bacon原來會沉係底,口感好似台灣既脆豬肉片咁,好得意!
下次要咩都加晒入去!!!😂😋😋😋
美式漢堡包店🍔🍟🥤配料可以自由選擇有生菜🥬蕃茄🍅洋蔥🧅蘑菇🍄…醬汁有茄汁🥫蛋黃醬🥚芥末醬 燒烤醬…等等咁多選擇 梗有一款啱自己😝雙層漢堡🍔 $80漢堡牛肉味濃 而且幾juicy 但係個漢堡包 可能用錫紙包住焗到有啲淋 整體算ok芝士熱狗🌭️ $65熱狗有烘過 不過可能因為都係錫紙包住唔會外脆內軟 同埋熱狗腸炸得過咗火 有啲啲濃有機會再食 一定唔會揀熱狗🥲細薯條🍟 $45薯條反而有驚喜 新鮮即炸 外脆外軟 而且仲食到有浸好香嘅花生🥜味道 好惹味😋✋🏼Five Guys @fiveguyshongkong 📍荃灣荃新天地地下高層UG69及UG71號舖📍 銅鑼灣羅素街8號銅鑼灣英皇鐘錶珠寶中心1樓📍大角咀海庭道18號奧海城二期UG樓UG03號舖📍北角炮台山電氣道218號港匯東地下8號舖及1樓📍中環皇后大道中38-48號萬年大廈地庫📍觀塘觀塘道418號創紀之城五期apm大堂C2號舖📍灣仔莊士敦道60號地舖📍尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea 3樓301B-302號舖#fiveguys #fiveguysburgers #五兄弟薯條漢堡包 #漢堡包 #薯
美式漢堡包店🍔🍟🥤
配料可以自由選擇
有生菜🥬蕃茄🍅洋蔥🧅蘑菇🍄…
醬汁有茄汁🥫蛋黃醬🥚芥末醬 燒烤醬…等等

📍北角炮台山電氣道218號港匯東地下8號舖及1樓
📍中環皇后大道中38-48號萬年大廈地庫
📍觀塘觀塘道418號創紀之城五期apm大堂C2號舖
📍灣仔莊士敦道60號地舖

#fiveguys #fiveguysburgers #五兄弟薯條漢堡包 #漢堡包 #薯條 #hkig #親子kol #親子 #hongkongkids #kidsblog #hamburger #cheesedog #hotdog #foodblog #hkfoodie #foodie #foodieblogger #foodiehk #blogger
芝士熱狗🌭️ $65
2022-10-15 817 views
間餐廳係咪主打嘅嘢錯咗!點解佢嘅薯條同埋奶昔會好食過漢堡包🤣🤣當然個漢堡包都好好食!但係薯條真係有史以來食過最好食嘅薯條,又夠熱又夠脆,又唔會好油,真係一級棒💯💯個奶昔又係夠晒特別,可以比客人揀自己想家嘅口味,連煙肉都可以加🥓🥓。。。。開頭諗緊係咪暗黑料理,但係估唔到加咗煙肉入去咁好味,口感脆脆地,味道都幾特別,鹹鹹地嘅煙肉加上甜耶耶嘅奶昔,實在不錯🥰🥰至於個漢堡包都好好食,都好多汁,唔會話好乾,客人自己都可以揀配料例如洋蔥、蕃茄等等,自由度較大,想食乜就加乜,very good💕🤤
間餐廳係咪主打嘅嘢錯咗!
點解佢嘅薯條同埋奶昔會好食過漢堡包🤣🤣
當然個漢堡包都好好食!
2022-09-15 869 views
成日經過都想食,今次終於叫到個女去食 Five Guys 啦。結果個傻妹食完一次之後嗰晚巳經想買食過❤️初嘗 milkshake 嘅佢初初見到杯野咁杰一啲都無興趣。但係飲完一啖,雲尼拿味同甜味十足,跟住就飲到唔肯放手。厚切薯條夠晒粗身,食落好多薯仔蓉。而且份量好澎湃,見到咁嘅份量真係超級開心!唔食漢堡包嘅佢,佢只係食咗一個熱狗🌭️ size 其實都好大,包身鬆軟。而我就梗係食雙層芝士漢堡,漢堡包好Juicy ,熱辣辣超級好味。漢堡包嘅配菜,仲可以自己決定,絕對可以揀啲自己鍾意食嘅嘢!雖然兩個包嘅賣相麻麻哋,但係味道一流👍🏻餐廳嘅位置好大,好簡約,絕對冇壓迫感。 鍾意佢紅白色嘅配搭,感覺好似身處外國嘅餐廳一樣👍🏻

2022-07-25 861 views
一直好想試呢間,終於有機會係荃新天地試啦。Burger 係好味,而且一d都唔孤寒,配料免費任加,我簡左蕃茄同炒蘑菇,漢堡好有肉味亦咬口好。milk shake 好杰,亦都係可以任加配料,我簡左oreo 同strawberry,真係每一啖都有Oreo. 感覺就好似飲緊McFlurry 咁😂最後值得一讚係薯條厚切熱辣辣,據稱係用蒙古薯仔。汽水可以無限添飲。唯一要彈既係性價比略低,2個包,1包中薯條,2杯飲品,2個人$3xx。

2022-06-24 825 views
今日放咗工就去荃灣搵老公,星期五,梗係要食好嘢慶祝。老公話想食Five Guys,當然好啦,我一向都好鍾意❤️佢哋嘅薯條,超香脆,每次去主要都係為咗佢哋嘅薯條!不過今日真心有啲失望🙍,我哋叫咗個Cheese burger 🍔,細薯條🍟同海鹽焦糖奶昔🥛🥤。🍔 味道唔錯,牛肉香而肉汁豐富,芝士可以做到少少🤏🏽拉絲效果😍,麵包都好軟熟,配料都好食。我哋叫咗hot sauce,但食唔出半點辣味🌶,反而芥末醬味道更出。🍟 今日嘅薯條真係令人好失望😞,我哋叫咗little size,最後我哋食咗⅕都無就無再食喇。薯條一啲都唔香脆,食落油淰淰,腍擗擗,唔新鮮,好似放咗好耐咁。🥛🥤 味道係唔差嘅,加上whipped cream入口更細滑。不過飲飲吓,我哋發現唔對路:「咦!唔係喎,我哋唔係叫雲呢拿味㗎喎!」雖然味道不錯,但我哋一啲都飲唔出海鹽或焦糖味,反而得雲呢拿味,係咪出錯咗呢?

2022-06-24
$100 (Dinner)
2022-06-14 576 views
上次係尖沙咀食過,覺得薯條比漢堡好味,今日再試試,結果得出奶昔比其他好味。叫咗 Little Bacon Cheeseburger($85),Cheese Dog($65),Little Fries($65)Five Guys Style 及 Cajun Style 各一 ,Milkshake($55)老實講,漢堡同熱狗真係好一般,最扣分嘅係啲包焗到濕哂,坊間好多小店都整得更好味。薯條比起上次食都失色咗,食落感覺偏油,唔夠乾身同脆口,有少少失望。奶昔有驚喜,要咗朱古力同煙肉,原來炸煙肉碎同奶昔一齊飲又幾夾,有趣,唔錯。

Little Bacon Cheeseburger
Cheese Dog
Milkshake
$147.5 (Dinner)
2022-06-07 1525 views
14-5-2022(Sat)晏晝,同老公行街買嘢,一時未有決定,就先食個tea再諗,老公見到唔知食咩嘅呢間,我睇真啲,係五兄弟,之前路過灣仔時都見過,老公都話想試,咁o衣o家唔使出灣仔試啦.我哋搵個位坐低後至睇menu,最後決定要:2. $55.00嘅朱古力雲呢拿奶昔加煙肉老公見咁新奇嘅配搭,所以揀佢.呢個味道唔太甜,開頭食到嘅煙肉係粒狀,好脆口,之後食到嘅就明顯食到豬膻味,最後重原來個底有一大片煙肉.味道:4.5分4. $55.00嘅鹽味焦糖雲呢拿奶昔呢個都幾甜,鹽味只有少少.味道:2分等咗幾耐吓,食物至做好.1. $55.00嘅全牛熱狗呢個我幫老公額外加A.1.牛扒醬同洋蔥,呢個都OK正常冇問題.味道:3分3. $50.00嘅素食三文治買嘅時侯,收銀都會問要唔要芝士?我答唔要.打開睇,好似冇乜醬,個包都幾好食,其他嘢都一樣正常冇問題.味道:3分環境:好大好舒適.衛生:一般,張枱抹得唔乾淨.

我哋搵個位坐低後至睇menu,
最後決定要:

2. $55.00嘅朱古力雲呢拿奶昔加煙肉
味道:4.5分

4. $55.00嘅鹽味焦糖雲呢拿奶昔
呢個都幾甜,鹽味只有少少.
味道:2分
左: 鹽味焦糖雲呢拿奶昔, 右: 朱古力雲呢拿奶昔加煙肉
等咗幾耐吓,食物至做好.
左: 素食三文治, 右: 全牛熱狗
1. $55.00嘅全牛熱狗
呢個我幫老公額外加A.1.牛扒醬同洋蔥,
全牛熱狗
呢個都OK正常冇問題.
味道:3分

3. $50.00嘅素食三文治
買嘅時侯,收銀都會問要唔要芝士?我答唔要.
打開睇,好似冇乜醬,
素食三文治
個包都幾好食,其他嘢都一樣正常冇問題.
味道:3分

環境:
好大好舒適.
衛生:
一般,張枱抹得唔乾淨.
2022-05-14
$107.5 (Tea)
  • 朱古力雲呢拿奶昔加煙肉