2024-10-28 94 views
這裡的日本梳乎厘班戟簡直太好吃了!我經常打包回公司,然後把它們放進自己的碗裡,這樣吃起來感覺特別享受。這種班戟鬆軟得像雲朵,咬一口就感覺在嘴裡融化,真的太滿足了。搭配的新鮮士多啤梨、藍莓和香蕉,顏色好看得讓人食指大動。士多啤梨的酸甜、藍莓的清新,再加上香蕉的香甜,讓每一口都充滿驚喜。同事們每次看到我吃這道甜品,總是好奇地問我哪裡買的,還會羨慕得直流口水。這份班戟不僅是甜品,更是我一天工作的能量來源!

TakeAway
2024-08-22 526 views
之前係熟客,味道吾錯,今次諗住再幫襯,點知個男侍應態度極度粗鄙惡劣,講真只剩一間鋪態度仲咁差,一肚氣咁食,個梳乎厘等左成半個鐘有多,難食,浪費了人生45分鐘,永不返單!
2024-06-18 1028 views
今日心血來潮,想吃pancake. 這家位於the one IT 店內的flipper 無乜人,十分安靜舒適。梳乎厘班戟由$109-$139, 需時廿五分鐘。榛子朱古力焦糖香蕉班戟$139這班戟真係正!梳乎厘班戟有三件成寸厚,可兩人分享!班戟有滿滿的旦香和牛奶香,口感輕盈香滑,充滿空氣感,好似吃棉花一樣,配上香滑的日式忌廉和朱古力慕絲,甜甜的,沒有太甜膩,還有少少榛果脆脆,再吃一口焦糖香蕉,甜蜜蜜的,和曰本吃的一樣,好滿足。Iced americao $39黑咖啡是甜品的良伴,這咖啡口感順滑,咖啡味道溫和,沒有太酸太苦,入口冰涼,沒有齋啡的苦澀。
今日心血來潮,想吃pancake.

梳乎厘班戟由$109-$139, 需時廿五分鐘

榛子朱古力焦糖香蕉班戟$139

Iced americao $39

2024-06-18
Type of Meal
Tea
2024-05-04 984 views
Flipper’s既Pancake暫時仲係小編既Top 1🌟餐廳Pancake種類好多🥞份量多😋口感超級鬆軟🤪值得一提既係佢地個cream真係好好食😍建議叫原味試吓🍽️小編已經回頭過數十次😍如果中意食疏乎厘pancake🤪一定唔可以錯過🥸Flipper's Pancake is currently the top choice for me as a food editor. 🌟 They offer a wide variety of pancakes 🥞, and the portions are generous. The pancakes have an incredibly soft and fluffy texture, which is a delight to eat. 😋 One thing worth mentioning is their cream, which is absolutely delicious. 😍 I highly recommend trying the original flavor. 🍽️ I have personally visited
餐廳Pancake種類好多🥞
份量多😋口感超級鬆軟🤪
值得一提既係佢地個cream真係好好食😍
建議叫原味試吓🍽️
小編已經回頭過數十次😍
如果中意食疏乎厘pancake🤪
一定唔可以錯過🥸

Flipper's Pancake is currently the top choice for me as a food editor. 🌟 They offer a wide variety of pancakes 🥞, and the portions are generous. The pancakes have an incredibly soft and fluffy texture, which is a delight to eat. 😋 One thing worth mentioning is their cream, which is absolutely delicious. 😍 I highly recommend trying the original flavor. 🍽️ I have personally visited Flipper's Pancake multiple times and have always enjoyed my experience. 😍 If you're a fan of indulgent and fluffy pancakes, you definitely shouldn't miss out on this place. 🥸
2024-04-28 629 views
唔講唔知原來Flippers只係淨返尖沙咀一間分店得間corner細舖講唔上係cafeSpecial聯乘泰迪熊梳乎厘pancake仲有一個Flippers廚師熊仔鎖匙扣送上面有一大塊棉花糖反而遮住隻熊仔濃厚朱古力雪糕加上佛手柑&奶茶mousse幾特別另一個揀咗經典士多啤梨藍莓香蕉pancake梳乎厘pancake一樣充滿空氣感同蛋香可惜無Maple syrup硬係爭咁啲三杯飲品都好靚不過味道真係太甜
唔講唔知原來Flippers只係淨返尖沙咀一間分店

另一個揀咗經典士多啤梨藍莓香蕉pancake
梳乎厘pancake一樣充滿空氣感同蛋香
可惜無Maple syrup硬係爭咁啲

三杯飲品都好靚不過味道真係太甜
士多啤梨香蕉味pancake $139。但物有所值,超級好食,入口即融,香香的蛋味。在The One四樓I.T.入面。同商場有另一間又貴又無這間那麼好食,還要迫人一人叫一份為最低消費。我呢間無最底消費,一份兩三個人食都無問題,我覺得正常尺寸可分兩人食剛好,或兩個人各叫兩個mini尺寸。鋪頭有四名店員很禮貌,主動端上薄薄檸檬水。給完錢等30分鐘就有,全部即叫即做,所以特別好吃。店舖比較細間,所以繁忙時間要預留時間排隊。
2024-04-21
$70 (Dinner)
  • 原味性價比很高
2024-04-17 252 views
Flippers 的疏乎厘班㦸令人一試難忘。今次又特登再來。人氣爆燈:士多啤梨🍓藍莓🫐香蕉班戟鬆軟的班㦸、奶味蛋味香濃,再加上新鮮的水果粒,好食到唔想同人share 😅黑松露薯條:也是必食之選,醬很多😗😗

人氣爆燈:士多啤梨🍓藍莓🫐香蕉班戟

黑松露薯條:也是必食之選,醬很多😗😗

2024-04-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$120 (Tea)
  • 黑松露薯條
2024-02-20 586 views
來到the one食flippers,只能walkin排隊,餐廳環境就真的很一般,唔太打卡able。餐廳位置在賣衣服的店裡面一個小角落,排隊的話也要一段時間,只有幾張檯,落單後即刻做,趕時間就放棄啦!大份的雜莓pancake和mini size的焦糖原味,水果不酸,pancake效果都很鬆軟,cream都幾好味,整體不錯。份量不算多,share一齊食不會太膩。flippers收舖時間都算早,所以要快啲搞掂晚飯黎食。

flippers收舖時間都算早,所以要快啲搞掂晚飯黎食。

2023-12-28 654 views
諗好嘢埋收銀落單,通知沒有任何飲品賣,只有水提供,但其後又會見到有其他客人購買到所謂限定嘅椰子馬蹄鮮奶,我哋就只能飲清水,在場職員一對手套走全場,抹完枱執完嘢摸口罩摸面掉垃圾等動作後,冇換手套捽手等就直接切香蕉等配料,見到都咪話唔驚
2023-12-28
Waiting Time
25 Minutes (Dine In)
$130 (Tea)
2023-11-19 652 views
味道還可以,焦糖香蕉最好味,只係略嫌太多cream!最大缺點等待時間過長!我中午12點入去,12:35分先有得食⋯性價比低,兩啖就食晒,當過下口癮就得!偶爾食吓都幾開心😊
2023-11-07 493 views
我一向唔好甜品,但食過呢個疏乎厘pancake後,甜點呢個係我嘅選擇之一。疫情後仲生存嘅店,理應係較有實力,但事實係相反,好多店都難食,之前都試過其他pancake,真係難食,今次去返flipper,呢間舖細細,好大機會都要等位,但佢係無令我失望,佢不時有新款可試,pancake味道都keep到好味,好fresh嘅香甜,又唔會有旦腥味,不論味道同鬆軟度都係好好 可能食過好差難食,再返佢呢個品牌,覺得好正。就連飲甜道適中, 我不好甜(糖嘅死甜),但又喜歡食朱古力我,佢嘅朱古力雪巴好啱我,雖然都係用朱古力醬沖,但佢做出黎就係有唔同嘅味道,不係死甜過種。

可能食過好差難食,再返佢呢個品牌,覺得好正。

📸️🫡今天又是特種兵在香港工作的一天,下午在海港城完成工作之後和朋友約著下午茶,行到The One之後就有選擇困難症,不過朋友還是遷就我的甜品腦袋選擇了吃Kiseki Pancake💖🥞🧁🍽️今天點的梳乎厘在餐牌上擁有很長的名字是🍓🫐🍌🥞#士多啤梨藍莓香蕉班戟,但是士多啤梨還不是季節所以酸出天際了😖😖😖不過個人覺得莓果類嘅Pancake酸甜口感搭配得當,不會因為有奶油的參與而有甜膩的感覺👍🏻⏰一份pancake的製作時間大概是20分鐘,如果剛好店內顧客比較多的話,等待時間會更長⌛️⌛️⌛️🥤另外飲品類的……朋友點了双重朱古力冰沙🍫🍧,而我點了熱茉莉花茶🍵,餐牌上沒有黑咖啡,只有奶咖🤷🏾❤️鍾意Kiseki Pancake的朋友還是值得來打卡的,日本台北都有flipper's的店鋪喔~
士多啤梨藍莓香蕉班戟
2023-10-12
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$115 (Tea)
士多啤梨藍莓香蕉班戟
午市時間,入座時得自己一張檯,要左一份原味pancake,加點左杯熱鮮奶coffee中和下~~~熱鮮奶coffee-做好後已經上抬即飲,有d愕然,溫度只係算微微溫熱,差唔多常溫咁,失望原味pancake-望上去幾有食欲,但裡面竟然濕笠笠,好似食緊打發左的蛋液咁,本人有d接受唔到,同平時食的其他pancake口感有d唔一樣,失望+1雖然無咩期望,pancake方面只可以話唔係我鐘意的口感,但無念過萬無一失的熱鮮奶coffee都出事

2023-08-19 723 views
搬離了希慎廣場後第一次來到九龍Flipper’s 面積大了一點,但感覺唔似新裝修,一面是用餐區;當日店員只有一位,完全感受到他是吃力的。抹茶紅豆班㦸 $129 + 10% charge 忘記舊店是否不須加一人客不多的情況下,大概15 分鐘已經將「抹茶紅豆班㦸」送到面前,好耐冇見過這個畫面,對我來講仍然吸引,急不及待將空氣班㦸切開一小部份再加埋抹茶忌廉、黑蜜、紅豆蓉等,入口即容的感覺仍然一樣,班㦸蛋味香濃;紅豆軟糯好味,不是一般交來的貨色,-切味道如舊,仍然最喜歡它,整體甚是高質。

搬離了希慎廣場後第一次來到九龍Flipper’s

抹茶紅豆班㦸 $129 + 10% charge
忘記舊店是否不須加一

2023-07-07 836 views
我認識這餐廳的原因是因為每一次經過她的銅鑼灣分店時都見到大排長龍,對我這個不喜歡等位的人來說,我的反應都是「噢,應該是幾好食的,不過不用預我😂。」這晚因為想同朋友在The One食甜品,所以終於試了這間餐廳,不過都要等10分鐘。我們排隊時,侍應還走過來跟我們說last order的時間,如果不能在那時間之前有枱,那麼我們便會白等!我們最後選擇搏一搏,然後 … 成功入座!我們是最後入座的那枱,非常幸運!我們在等的期間已在看大餐牌選好了吃那一款疏乎厘,不過坐下時,卻發現了大餐牌沒有的款式,就是這個 …❤️薄荷朱古力班戟:非常好吃,雖然到這刻我都還是不明白為什麼薄荷的顏色是藍色,而不是綠色 😂另外,我們還是點了大餐牌的❤️榛子朱古力焦糖香蕉班戟:相對薄荷朱古力,這個沒有那麼特別,而且偏甜,但還是很好吃!我覺得她都真是值得大家等一等的一間餐廳來呀!

我覺得她都真是值得大家等一等的一間餐廳來呀!
Type of Meal
Last Night Supper