花樣年華

Flower Years
2022-10-06 580 views
📍JORDAN - HONG KONG📍#Floweryears#fishandchips 用嘅係鱸魚 口感勁滑 脆皮重要無散開 魚肉重要超級厚 其實淨係魚都正👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻但我今日呢份可惜油左少少 皮會吸左d油入去😵😵薯條又夠脆 一d都唔油勁好吃 但係唔夠熱🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️配松露醫 但松露味道無話好出整體其實都幾得 但總係樣樣美中不足咁 ______________________________
📍JORDAN - HONG KONG📍
#Floweryears
#fishandchips
用嘅係鱸魚 口感勁滑 脆皮重要無散開
魚肉重要超級厚 其實淨係魚都正👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
但我今日呢份可惜油左少少 皮會吸左d油入去😵😵

配松露醫 但松露味道無話好出

整體其實都幾得 但總係樣樣美中不足咁

眾所周知food court,各大商場都有唔同food court,而內裏包含好多唔同餐廳,但味道都係一般般🫠經過佐敦Eaton Hotel門口,比佢food court既大門設計吸引了,所以落去睇睇Food court空間感十足,座位好多,而且比較乾淨👍🏻而各式各樣既餐廳係平時各大商場嘅food court都未見過。蟹肉牛油果墨西哥卷餅 ($68)from 花樣年華 (佐敦)選擇呢個野食仲會送一杯飲品👍🏻外皮烘過,而且又薄又香但蟹肉同牛油果撈埋一齊,味道偏鹹蔬菜份量正常回頭指數: ⭐️⭐️⭐️食物質素: 🌮🌮🌮服務質素: ☺️☺️☺️☺️消費指數: 💰💰(人均消費$68)環境質素: ☘️☘️🍀🍀• Eaton Food Hall佐敦彌敦道380號香港逸東酒店Eaton Food Hall LG樓同類餐廳 #cocofood_西班牙菜同區餐廳 #cocofood佐敦

。蟹肉牛油果墨西哥卷餅 ($68)
from 花樣年華 (佐敦)
選擇呢個野食仲會送一杯飲品👍🏻
外皮烘過,而且又薄又香
但蟹肉同牛油果撈埋一齊,味道偏鹹
蔬菜份量正常

回頭指數: ⭐️⭐️⭐️
食物質素: 🌮🌮🌮
服務質素: ☺️☺️☺️☺️
消費指數: 💰💰(人均消費$68)
環境質素: ☘️☘️🍀🍀

• Eaton Food Hall

同類餐廳 #cocofood_西班牙菜
同區餐廳 #cocofood佐敦
蟹肉牛油果墨西哥卷餅
2022-05-15
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$68 (Tea)
2022-08-15 718 views
早排又去Eaton staycation,package有$200餐飲現金券,所以又去左food hall搵食😝。外賣完返房睇netflix chill住食😋。🔅香炸雞扒配薯條 ($88)雞扒唔會太厚,炸得好酥脆,唔乾,切落去仲shak shak聲😝。原本無咩期待,意外地唔錯!仲要有2大塊,加埋海量薯條🤣🤣。Pepper sauce個人就覺得同雞扒唔太夾,就咁食都得🤣,不過男朋友覺得ok,同埋唔點會好dry 😂。🔅招牌安格斯牛肉漢堡 ($108)Burger上次食左雞,今次食牛😎。成個burger都好大份,牛肉幾厚,唔會好乾。🔅加配雜菜沙律(配麵包及法國牛油) (+$18)沙律酸酸地夠晒開胃,包就偏硬,個人反而幾鐘意😌。💬2個set加埋極多薯條,同男朋友薯條控都食唔晒🤣。價錢唔算話好平,但有埋coupon補少少錢好抵食🖖🏻。

香炸雞扒配薯條
🔅香炸雞扒配薯條 ($88)

招牌安格斯牛肉漢堡
🔅招牌安格斯牛肉漢堡 ($108)

🔅加配雜菜沙律(配麵包及法國牛油) (+$18)
沙律酸酸地夠晒開胃,包就偏硬,個人反而幾鐘意😌。

TakeAway
香炸雞扒配薯條
🧡🧡🧡花樣年華🧡🧡🧡唔講唔知,原來佐敦逸東酒店地下兩層都係food hall , 唔使走到油麻地或者旺角先食嘢㗎🥳🥳我哋就試咗間意大利餐廳🧡牛肝意大利雲吞配黑松露忌廉汁 $78 🤩7.5/10配鮮果茶雲吞本身冇咩特別,但黑松露醬入口濃郁😝😝,香味都頗濃,都算係幾驚喜,但係份量來講女仔都應該唔夠🙈🙈新鮮果茶薄荷味好重,飲落都幾順口舒服🧡鮮茄大蝦意粉 $68 🤩6.5/10配維他奶一樣份量都唔多,同坊間嘅茄汁意粉差唔多,但就有啲略嫌太酸喇🌊🌊,但係個蝦就做得幾出色,爽口彈牙,夠鮮甜❤️❤️其實個環境都幾靚,有種復古香港風🍇🍇🍷🍷,但份量就認真偏細份啦,如果真係想試,建議叫多幾個小食🙈🙈______________________________味道😋: 7.5/10環境👀: 9/10抵食💰: 7/10花樣年華佐敦彌敦道380號香港逸東酒店Eaton Food Hall LG樓
🧡🧡🧡花樣年華🧡🧡🧡

抵食💰: 7/10

花樣年華
2022-07-15
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$70 (Dinner)
係Eaton樓下有間性價比極高又chill到爆既餐廳 — 花樣年華,主打精釀啤酒,亦有佐酒餐點、西餐選擇。座位方面,除咗有室內室外吧枱,係可以坐係food hall既其他沙發位。係food court 食野既好處當然係各自可以選擇想食既餐點,我就揀左花樣年華嘅啤酒炸魚薯條配鮮果茶($68),炸魚同薯條都係新鮮炸起,超香脆。house tartar sauce鹹度適中,蘸炸魚薯條都好食。如果想飲酒,之前係可以加$38加多杯500 ml Asahi,甘高質又抵嘅舖頭一定要支持!

啤酒炸魚薯條
啤酒炸魚薯條
2022-02-28 973 views
📍Eaton Staycation包咗兩個花樣年華dinner set就去試左下😇本身Eaton Food hall係開放普通人都可以入去,氣氛真心唔錯(偏暗 舊香港風,望落去會見到普慶餐廳🦥)之餘有卡位😝坐得舒服而且唔會有人趕你走👐🏻裡面有好多餐廳有日式西式一次過滿足好多需求💜加上又唔貴,有時成班人出去食就好唔錯🪄講翻dinner set,之前見過食評話分量少😂實際因為set(+18)包左湯同麵包所以都夠飽,意粉分量女仔黎講都ok~💛西班牙黑毛豬火腿羅勒忌廉汁長通粉 $68上碟都幾好睇,黑毛豬火腿只有一片,但係個羅勒忌廉汁都做得唔錯, 普普通通食一餐意粉,但係熱咖啡就真心唔太得☕跟餐番茄湯同麵包都熱,尤其個麵包同外表唔同好鬆軟幾好食🥰💛牛肝意大利雲吞配黑松露忌廉汁因為六點後禁堂食所以拿左翻上去房食, 一開始打開覺得分量有啲少,但係食完都覺得飽個黑松露醬係濃郁都幾香,試左水果茶都係唔得😂可能試下其他會好d

💛西班牙黑毛豬火腿羅勒忌廉汁長通粉 $68

💛牛肝意大利雲吞配黑松露忌廉汁
2022-02-09 866 views
🇭🇰佐敦-花樣年華小編今次去咗哩間位於逸東酒店地下嘅美食廣場,本身我係諗住過嚟食日本烏冬嘅🤫點知俾呢間舖頭嘅設計吸引咗我~好有feel啊 而且而家冇咗晚市 難得有間舖頭好有酒吧嘅感覺 覺得好正啊🥳(但小編係唔點飲酒嘅haha)~同埋見到佢有套餐食 又好似ok咁 就試吓呢間❗️👅香辣鮮茄青口扁意粉 (⭐6/10) $68呢個$68嘅餐,係一個主食再配飲品🥛而今次揀咗既係呢個香辣鮮茄青口扁意粉🍝,一嚟到以為佢係超大碟 點知原來係嗰碟好大 份量好少🤥但味道還好 酸酸甜甜既口味 有少少辣嘅味道,青口又煮得啱啱好,大概有4隻,食落鮮甜👍🏻扁意粉煮得剛好,唔會太淋亦都唔會太生硬~~但份量以女仔嚟講都唔係幾夠食🥴🎏地址: 花樣年華 (佐敦)1.佐敦彌敦道380號香港逸東酒店Eaton Food Hall LG樓#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfollow #likeforlikeback #香港 #followforfollow #food #yummy#likeforfollow #followme #eat #食好西 #吃貨 #likeforlikes #
🇭🇰佐敦-花樣年華

👅香辣鮮茄青口扁意粉 (⭐6/10) $68

🎏地址: 花樣年華 (佐敦)

#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfollow #likeforlikeback #香港 #followforfollow #food #yummy#likeforfollow #followme #eat #食好西 #吃貨 #likeforlikes #blogger #hkfollows #佐敦#花樣年華 #佐敦美食 #floweryear #西餐 @floweryearshk

按一按👇🏻可以看回我們所有的香港好西🤗
#lg_佐敦 #lg_旺角
2022-01-16 753 views
Fish & Chips($68),即叫即炸,炸漿好鬆脆,但魚肉就比較失色(有啲腥),薯條合格。意大利雲吞($68),呢個有驚喜,雲吞本身一般,但個牛肝菌黑松露忌廉汁好得,我去拎餐時已經聞到好香,食落都同樣好味,夠哂濃郁,用嚟撈雲吞就perfect match。

Fish & Chips
意大利雲吞
$68 (Lunch)
意大利雲吞
•酒店中的food hall -花樣年華 主打西班牙美食🥘今次搵食黎到逸東酒店food hall入邊裝修有80年代風格,播著音樂,仿佛置身於鬧市中既另一個空間😇food court有不同國家美食選擇,而呢間花樣年華就主打西餐,質素唔錯。佢地其中12:00-9:30有個set menu 係全日$68,包一個主菜同一杯飲品🌯☕️🥢~啤酒炸魚薯條 Beer battered fish and chips $68炸魚鬆脆,保存到肉汁👍🏻 香港比較少地方可以食到呢個水準,不算厚皮。薯條係粗薯,味道不錯👌🏻🥢~鮮茄大蝦墨汁意粉 Squid ink spaghetti with prawns $68本身以為係食到成口黑色的墨汁,原來係以鮮茄為主,味道開胃,配以幾隻大蝦,整體唔錯,但份量略為有點小份,所以可能叫呢個餐就要叫多份小食啦🤭套餐附送的鮮果茶唔錯,真係粒粒水果🥭=== === === === === === 👄味道:4/5👥服務:4/5🍽環境:3.8/5=== === === === === ===
•酒店中的food hall -花樣年華 主打西班牙美食🥘

今次搵食黎到逸東酒店food hall

套餐附送的鮮果茶唔錯,真係粒粒水果🥭
=== === === === === ===

👄味道:4/5
👥服務:4/5
🍽環境:3.8/5
=== === === === === ===
2021-11-02
Dinner
逸東Food Court! Food Court有好多食物種類選擇,今次俾花樣年華嘅門面吸引咗,而且special set都係$68,價錢好相宜,餐點選擇都幾多。香草烤雞野米雜菜沙律$68- 有少少失望,雞肉係deep fried,炸到好乾,肉質好柴,不過如果鍾意吃雞皮嘅話就要叫呢個沙律,雞皮炸到好脆好似薯片咁。野米似長形紫米,硬硬地,同沙律菜食都夾嘅。乳酪醬汁調味較淡,唔酸。墨西哥雞肉粟米卷餅$68- 朋友食呢個卷餅,上枱嘅時候已經唔熱,醬汁都有少少辣,如果餡料翻熱先上枱應該會好味啲。西班牙黑毛豬火腿羅勒忌廉汁長通粉$68- 賣相幾吸引,如果分量加多啲就更好啦!整體嚟講,食物質素唔差嘅,不過如果下次有機會再嚟食,可能會試吓其他餐廳
香草烤雞野米雜菜沙律$68
墨西哥雞肉粟米卷餅$68
西班牙黑毛豬火腿羅勒忌廉汁長通粉$68
- 賣相幾吸引,如果分量加多啲就更好啦!

香草烤雞野米雜菜沙律
墨西哥雞肉粟米卷餅
西班牙黑毛豬火腿羅勒忌廉汁長通粉
2021-12-11
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$68 (Dinner)
2021-12-04 410 views
【 🌮烤雅枝竹雜菜墨西哥卷餅 】---Special Set Menu 配飲品($68)~~~📍評分:9/10 ~~~⏩ 佐敦香港逸東酒店Eaton Food Hall實在係太多野食😂,我又黎搵好野食loo😜!見到呢間西餐廳幾吸引,lunch set睇落都好多選擇又幾抵食👻,就試下啦!~~~墨西哥餅皮好煙韌🌮,非常之有嚼勁😙,麥香味好重🤤,外皮烤到微脆,焦香味好香口😋!入面有滿滿既鷹嘴豆泥🤩,口感好濕潤好綿滑creamy!第一次食雅枝竹,口感爽爽地,味道酸酸地幾refreshing💦,有少少似酸瓜咁🤔,都幾特別!烤番茄乾烤到微微焦香🍅,酸酸甜甜最搶味,食落好濃味好惹味👅,仲食到番茄籽粒既口感!Wrap入面仲有羅馬生菜🥗,同酸酸地既醬汁,又有好多百利香on top🌿,食落都好清新好開胃👍🏻!~~~✅ 整體黎講,味道唔錯,係個輕素食既好選擇💚,亦係健康好味之選!值得一提個日既女服務員好nice😚,服務態度真係唔錯!~~~
【 🌮烤雅枝竹雜菜墨西哥卷餅 】
---
Special Set Menu 配飲品($68)
📍評分:9/10
烤雅枝竹雜菜墨西哥卷餅
2021-11-29
Lunch
烤雅枝竹雜菜墨西哥卷餅
🌹19 November 2021早排見逸東又出左staycation優惠所以又book左今次既package除左包自助早餐仲包左逸東地庫food hall既$200 coupon😜所以我就同朋友推介 可以去食花樣年華因為佢算係幾平價既西餐用coupon唔洗補錢😈1)風乾火腿長通粉 $68 包飲品好surprise仲有支裝維他奶 而家真係好少見講番個主食先主食味道濃郁 但唔會太咸而火腿都肥瘦適中唯獨是覺得擺盤有少少單調建議可加少少菜或蛋落去點綴下賣相會更吸引🤤 唔會望落覺得有啲dry2)烤雞漢堡 不連飲品 $98呢個想講好抵食因為出親去食burger都$100以上首先賣相方面一流 望落已經覺得個set好豐富薯條份量好 夠脆 有薯肉 唔會乾爭爭而個burger入面既雞扒 厚度好足 烤得夠脆 但就覺得亁左少少覺得調味汁可以落多少少 等成個burger口感會rich d 食落就唔會太dry了我地呢度 用左$150coupon 加左$10就食倒了超值😎下次再去逸東的話都只會去呢間因為想試埋佢其他野🥳
🌹19 November 2021

都只會去呢間
因為想試埋佢其他野🥳
2021-11-19
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$80 (Dinner)
这家店在逸东酒店地下,里面有很多档口,会提供很多座位,路过这家,感觉店面设计上比较不错,就过去看了看,我当时去的时候只有一个阿姨,感觉普通话沟通有点费劲,我粤语还不咋滴,就直接英语了,点了一份炸鱼薯条配了罐可乐,点完会给你个餐牌,餐牌上的灯闪了就可以拿着餐牌去取,感觉味道还是不错的。

2021-11-02
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
2021-10-27 469 views
朋友介紹新地方原來係逸東酒店 地庫 有個 food court (Eaton Food Hall) 今天試了花樣年華 價錢不貴  menu上也有好幾個心水選擇點了  大煆  墨汁意粉賣相不錯味道ok  合乎預期  只是份量原來係較少(正常嘅 50% 份量吧) 只可以叫它  輕食 吧 可能主打賣 啤酒  提供各類 送酒 輕身適合一路吹水  一路再order其他 或者 考慮  提供  2個價格與份量 比客人選擇否則  有點中伏感覺  $68 一個set   只有5、6成飽  Food court 環境舒適空間大  客人並不擠擁 亦容易找到坐位播放著悦耳音樂適合  三五知己  坐底慢慢傾冷氣 有點大  實在  同區內 很難找到 一個  如此寬敞嘅空間
朋友介紹新地方
原來係逸東酒店 地庫

今天試了花樣年華

價錢不貴  menu上也有好幾個心水選擇
點了  大煆  墨汁意粉
賣相不錯
味道ok  合乎預期
只是份量原來係較少
(正常嘅 50% 份量吧)

只可以叫它  輕食 吧

適合  三五知己  坐底慢慢傾
冷氣 有點大
實在  同區內 很難找到 一個  如此寬敞嘅空間
2021-10-11 638 views
🍔食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻    💵價錢性價:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻    📸打卡指數:👍🏻👍🏻🪑環境衛生:  👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻    🤵🏻店員服務: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻fai.lok 今次去左逸東酒店staycation,想知道最新最好玩地方可以follow  ig@ fai.lok.mode逸東酒店入住package有包花樣年華兩款套餐食物。花樣年華係在逸東酒店大堂樓下的food court,所以基本上落到去都好多位,雖然好快搵到位,但點完餐都等左一段時間,出餐時間就唔係好快,畢竟見佢員工都係得2個人。同一般food court餐廳一樣,餐廳地方唔係好大,餐廳用左霓虹燈做裝飾好懷舊好有特色。Poroini & Truffle Tortellini  + Fresh Fruit Tea( $68 )牛肝菌意大利雲吞配黑松露忌廉汁 + 鮮果茶牛肝菌溝埋黑松露忌廉汁原來可以更加出到黑松露陣味,fai仲用餘下啲汁黎點薯條,要搞清楚雲吞唔係中式個種雲吞,係西式雲吞意粉,雲吞好彈牙又實淨。鮮果茶就真係用鮮果黎沖茶,但一定要提下,浸左下就要拎啲鮮果出黎,fai.lok唔知係浸得耐定係本身陣味就係咁,成
🍔食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
 💵價錢性價:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
📸打卡指數:👍🏻👍🏻
🪑環境衛生:  👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🤵🏻店員服務: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

fai.lok 今次去左逸東酒店staycation,
逸東酒店入住package有包花樣年華兩款套餐食物。

花樣年華係在逸東酒店大堂樓下的food court,
所以基本上落到去都好多位,
雖然好快搵到位,
但點完餐都等左一段時間,
出餐時間就唔係好快,畢竟見佢員工都係得2個人。
同一般food court餐廳一樣,餐廳地方唔係好大,
餐廳用左霓虹燈做裝飾好懷舊好有特色。

牛肝菌意大利雲吞配黑松露忌廉汁 + 鮮果茶
Poroini & Truffle Tortellini + Fresh Fruit Tea 牛肝菌意大利雲吞配黑松露忌廉汁 + 鮮果茶
Poroini & Truffle Tortellini 牛肝菌意大利雲吞配黑松露忌廉汁

牛肝菌溝埋黑松露忌廉汁原來可以更加出到黑松露陣味,
fai仲用餘下啲汁黎點薯條,
要搞清楚雲吞唔係中式個種雲吞,係西式雲吞意粉,
雲吞好彈牙又實淨。

鮮果茶就真係用鮮果黎沖茶,
但一定要提下,浸左下就要拎啲鮮果出黎,
fai.lok唔知係浸得耐定係本身陣味就係咁,
成陣苦澀既水果茶味,fai.lok唔係好建議叫鮮果茶。

The Classic Burger ( $108 )
招牌安格斯牛肉漢堡

The Classic Burger 招牌安格斯牛肉漢堡

安格斯牛肉漢堡個層數唔多,
得安格斯牛肉同埋芝士個陣,
但對fai黎講岩岩好,
因為對fai黎講太多層,一啖食落去真係幾麻煩,
牛肉個層好食先係最重要,
安格斯牛肉食落肉身唔會散,但就好腍,
芝士完全溶化係牛肉到,咬落去好多汁。

升級餐湯 & 麵包及法國牛油  ( $18 )
升級餐湯 & 麵包及法國牛油

雖然個湯好平,
但蕃茄湯,唔係好岩fai,
大家點個陣睇下會唔會轉左其他湯,
不過個麵包幾好食幾鬆軟,仲有少有的法國牛油。
2021-10-09
Dinner