2024-09-22 67 views
最近經常黎石塘咀附近工作,繼續探索緊區內優質餐廳!今日就黎試下港大附近既food around。餐廳應該主打外賣,因為店面都比較細,只有bar 位幾個。叫左個冬蔭功虎蝦意粉,依個配搭都比較特別,一於試下佢。個盒細細地但原來好深,意粉份量好大!意粉炒到剛剛好,有al dente 既感覺。而個汁既冬陰功味唔算好出,反而奶香味更加出,少少辣都幾惹味!整體唔錯!而虎蝦一盒有4隻,算係甘。已經去左蝦頭蝦腸,好有誠意!小店經營質素都唔錯,會再黎👍😉

2024-06-10 151 views
是日午餐見到水街上少少原來有間賣意粉小食店,見到都幾吸引,入去幫襯下 買左個最穩陣既芝士焗白汁雞皇意粉加單骨雞翼番office食 ,睇吓o 5 ok, 買時店主話焗既要稍等,嘩,估唔到係即刻焗起,比外賣我時個盒仲熱辣辣,行番office 約5分鐘路程 打開 好香急不及待試試 有驚喜!!$50 食到呢啲咁足份量既意粉,真係附近上班族恩物,再加埋啲即炸單骨雞翼,今日個午餐 真係好滿足黎緊決定要多啲幫襯!試埋其他意粉同埋我見佢餐牌仲有啲好得意既一件件三文治,下次再去買
芝士焗白汁雞皇意粉  香炸單骨雞翼
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
芝士焗白汁雞皇意粉  香炸單骨雞翼
  • 芝士焗白汁雞皇意粉
  • 香炸單骨雞翼
2024-05-17 150 views
反屋企諗唔到食咩就黎食佢 今日有新野 日式明太子忌廉煙肉意粉 外賣到屋企仲好夠熱d意粉唔會好似快餐個d咁淋 仲有少少汁 岩岩好正 成個意粉 好似卡邦尼咁夠曬Creamy,明太子同煙肉又好夾 但唔會太咸 佢又有d雜菇 解一解你膩 幾Balance 大推希望上埋主餐牌🙏🏽
反屋企諗唔到食咩就黎食佢 今日有新野

成個意粉 好似卡邦尼咁夠曬Creamy

大推
希望上埋主餐牌🙏🏽
2024-01-30 108 views
係呢間小店叫左個外賣,海蜆炒意同埋炸單骨雞翼,個意粉冬天黎到仲熱辣辣 好fresh好香蒜味唔臭 蜆肉又多 個汁岩岩好唔會太膩 正!個雞翼 黎到暖暖地 咬落勁脆!仲要係單骨!岩曬我咁懶 一啖咬落去 脆爆大推!
係呢間小店叫左個外賣,海蜆炒意同埋炸單骨雞翼,
大推!

Delivery
  • 香蒜海炒意粉
  • 香炸單骨雞翼
2024-01-05 151 views
星期五10:30晚上去見到仲未閂門,就試一下,蒜蓉大蝦意粉,意粉彈牙,大蝦有四隻,份量很足夠,非常不錯,看得出是用心小店。唔知道係咪兩公婆一齊經營,服務態度非常好。下次想試一下冬陰功意粉。
2023-11-11 159 views
早幾日經過水街,見到以前間Station原來轉左 手,開左間叫Food Around嘅小店;本身諗住買一口齊夾餅做lunch,見佢新開冇耐就試下佢啲野食睇下得唔得先。入到鋪見到佢貼出黎啲相就幾靚仔不過唔知O唔OK,見肚餓,嗌左個芝士焗白汁雞皇意粉,再加多個日式玉子三文治,佢都有啲即炒嘅意粉,不過要等十分鐘,下次先試佢。盒意粉拎到返屋企仲係熱辣辣,芝士夠豐富料都夠多,唔會水汪汪,意粉有咬口;盒意粉望落細細盒,原來都幾多,一條友係食唔曬嘅,好彩同屋企人share食啫。個日式玉子三文治反而有警喜喎,唔係普通嘅蛋治,入面個玉子都幾厚,同個醬汁又好夾,一啖一件,好快就食曬。 😋😋
入到鋪見到佢貼出黎啲相就幾靚仔

芝士焗白汁雞皇意粉

日式玉子三文治

芝士焗白汁雞皇意粉
日式玉子三文治
2023-11-07 70 views
宿舍下面發現以前幫襯開既舖轉左手,感覺環境乾淨左,寫住賣小食,三文治,意粉,午餐未諗到食咩就入去幫襯下。買左個menu 必食吓嘅香炸單骨雞翼,本身都幾鍾意食薯仔沙律,順便試埋。外賣番到去,d野即叫即整,勁邪惡既香炸雞翼,食落好脆好爽!仲要係單骨,勁方便。薯仔沙律細細個但勁足料,估唔到係幾好味,勁飽肚,食完成個中午已經食唔落其他野,夠曬做午餐。下次要試埋佢d焗飯炸意粉先先,見到有其他客食勁香勁正咁
香炸單骨雞翼
2023-11-07
香炸單骨雞翼
2023-10-26 49 views
見到水街口新開呢間小店賣日式三文治 幾特別 買左一份$28日式火腿玉子三文治黎試 價錢都唔貴,包裝設計幾有heart買完一打開,原來係當年去東京食過個啲一件件一口三文治一盒六件,早餐食哂好夠飽!食落好特別 佢搽左層特制醬 同埋個玉子好厚,我仲諗住係甜玉子 ,食落原來係咸咸地 我問老闆 老闆話呢隻叫出汁玉子,配搭落咸食既三文治味道先夾,好開心西環區新開間特式小店下次再黎試埋其他口味先! 我見除左原味,仲有蟹肉同明太子 ,期待下次再試。

買完一打開,原來係當年去東京食過個啲一件件一口三文治
2023-10-23
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Breakfast