2013-08-06 3433 views
3號個晚,同同學摸四圈ge時候,肚子咕咕叫個陣睇見電視個度介紹個個打邊爐好鬼正!!於是隔日就雄心壯志咁成班人約埋衝去旺角間日之食燒肉放題.因為我之前食過佢另外就樓下個間火鍋幾好味,所以就黎試下呢間d燒肉, 佢位置只係我上次食個間樓上,離我fd屋企又近,好方便. 佢d坐位寬敞,裝潢感覺似係走簡單和風路線,d鄧坐得幾舒服ga!出面吧檯放住左調味醬同沙律.畢左碗沙律醬同d調味醬番黎,開始燒野食~ 話時話,個晚食得最多野食個個人,其中1個都有我份ga!!哈哈哈我食得最多係雞軟骨、豬頸肉、雞翼、梅肉粒、肥牛仲有羊肉粒,放題ge好處就係任食到好多款野.但係呢度d肉,食落基本上無業過咁製,所以我咪猛咁倒檯面個樽鹽,經我隻巧手調過味之後,本身d肉地唔差,所以食落幾嫩口,豬頸肉肥而不膩仲好爽口;雞軟骨旁邊有d脂肪同肉,所以唔會只咬骨頭,好脆,有d嚼口!至於蔬菜普通左d,我地好少叫,話晒平時屋企食唔少.

至於蔬菜普通左d,我地好少叫,話晒平時屋企食唔少.
2013-08-03
$180 (Dinner)
今日一班朋友去食呢間 因為我地係前一晚book 左位 所以等到吾使等就直接入左 去 入到去見到d環境都吾係好差 而全部枱都爆滿 人地枱d野食都好似吾差 我開始想:做咩咁多喊??? 然後我坐下就明白了 侍應人手嚴重不足。我們一群朋友寫了4張紙 而且幾乎每個項目都埴了4-5件 照道理應該全枱都是食物 但我開始的半小時只吃了5片牛肉片和三粒牛肉粒 待應只來過一次 我好似冇食過野咁 然後我等了半小時 沒有任何肉類送過來 送過來的只有一客中華沙津 但我是叫了4客中華沙津 其他三客消失了 。到我「吃」了一個半小時後 他才給我肉類和其他食物過來 中途我無聊到吃芥茉和燒肉醬。認真.d野食其實都吾錯 但二個小時待應只來了5次 大部分時間枱上都是空的。我們過了二個小時後也只是一半飽 食過m記都飽過佢 仲平$150。侍應人手嚴重不足 大部野食都無來過 兩小時也令我食完好似冇食過 我下世都吾再去 。
Other Info. : 吾知點解張紙吾寫人數會快d
2013-07-28
$184 (Dinner)
2013-07-05 1321 views
因為去旺角百老匯睇戲, 就四圍搵食.夜晚七點多, 已經好多人,去到要等等位.入得去既時候見到裡面d野飲自己拎既,仲有個area放左d疏菜同沙律,我行緊入去個陣已經係度暗暗地打算緊拎乜拎乜ga la!!哈哈坐底之後我地每人tick dd,都tick左唔少肉黎黎,幸好都只係剛開始,仲有差不多2小時慢慢燒黎食.牛舌、肥牛、牛柳粒、豬頸肉、豬大腸.d肉既味道唔差,好似個件豬頸肉同牛舌咁,新鮮而且軟腍得黎有d爽口.件牛柳粒更加d肉質綿又嫩滑,有脂肪亦唔會覺到好肥. d選擇唔少所以我地都tick左唔少,tick左1次d肉夠我地食左成晚= =my GOD!刺身亦新鮮,三文魚幾肥有魚香、魷魚片特別特別爽甜,好味.我地之後八掛仲問個waiter有咩好介紹, 佢就叫我地試下個羊肉粒,佢話好多人客都會點呢味菜ga.我試黎又真係覺得幾好食wor !本身我個人好怕羶味,呢個唔會話好羶,佢羶程度唔會話好羶,d肉唔會鞋仲好嫩,taste not bad ga.食晒咸野我就出去拎左個桂花糕食,淡淡桂花香淡淡甜味,軟厚度恰恰好,唔錯唔錯!!!
!!哈哈

刺身亦新鮮,三文魚幾肥有魚香、魷魚片特別特別爽甜,好味

!!!
2013-07-04
$170 (Dinner)
2013-06-01 758 views
同朋友玩左一日 跟住黎食野系食鐵板燒放題野食都幾多款下 可以食到一般日本放題野 又有d蔬菜同肉可以燒下 感覺幾好 食物都算新鮮 雪藏野 系甘上下啦塊板系不黏鍋果種材料嘅 唔使成日換板唔粘住d食物 可以保持完整性 (第一次可以食鐵板燒燒出完整嘅多春魚)不過 個爐系用發熱管 好“殘"眼最好嘅就系有醬汁可以自己攞有泰式酸辣醬吖,燒汁吖,中式辣醬等......天婦羅汁系跟天婦羅一齊上 仲系熱到出煙嘅服務態度有d好 有d差(應該系兼職)上野都好快 漏單嘅野都好少價錢中等啦 整體感覺唔錯 可以再黎
同朋友玩左一日 跟住黎食野
系食鐵板燒放題
食物都算新鮮 雪藏野 系甘上下啦
塊板系不黏鍋果種材料嘅 唔使成日換板
不過 個爐系用發熱管 好“殘"眼
最好嘅就系有醬汁可以自己攞
有泰式酸辣醬吖,燒汁吖,中式辣醬等......
天婦羅汁系跟天婦羅一齊上 仲系熱到出煙嘅
服務態度有d好 有d差(應該系兼職
上野都好快 漏單嘅野都好少
價錢中等啦
整體感覺唔錯 可以再黎
2013-04-11
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
Birthday
  • 牛肉粒同天婦羅
2013-05-16 415 views
多位朋友都不約而同話要黎依間一試!!係我好奇之下上黎check左check,仍然係不明所以,但都照黎試一試!!搭電梯上到3樓見到大大個"日之食"招牌.打開門即向waiter報上我地已book台,5丁友.依處環境開揚,仲有好多部電視添啵waiter向我地講解好收費之後我就開始去外面拎野飲同沙律食,另外d朋友就開始劃野食,雖然食得出生果係罐頭又如何,好味就okay la!!疏菜新鮮,good!!佢個三文魚好味啵.望到夠肥美,食落都好肥美,又滑又香其他鮑片同希靈魚都唔錯,甜甜甘甘,唔點芥末醬會清甜d!
佢個三文魚好味啵.望到夠肥美,食落都好肥美,又滑又香
其他鮑片同希靈魚都唔錯,甜甜甘甘,唔點芥末醬會清甜d!
2013-05-15
$168 (Dinner)
2013-05-09 253 views
假日七點多在旺角找地方食晚餐是一件很困難的事。這間餐廳我光顧了兩次,多數八點左右才開始滿座。通常放題也分開三節時間,七點前入座HK138。今次因為行街時間長,所以要食正價;限時兩小時。它的食物種類佷多,有七款點菜紙;又有沙律和飲品吧。以下為我的推介﹕壽司/剌身﹕三文魚肥美又大件,又有魚味,唔錯雞翼條﹕切開左,又易燒,又易食。羊片﹕易入口,羶味不重玉米﹕在眾多菜類中,燒玉米係最好食,因為仲有水份。燒薯仔,南爪就很乾很硬雞脾﹕細細粒,容易食雞軟骨﹕燒完脆卜卜沙律﹕自己選擇款式,又有三種醬料。香草汁很不錯,有清新口感除了以上推介外,其實它還有其他好食的款式,不過有很多也不是我喜好,難以評價。雖然食物不算頂級,上菜也不是快。但燒烤設備就一流,和朋友吹水食飯是個不錯的選擇。
假日七點多在旺角找地方食晚餐是一件很困難的事。

這間餐廳我光顧了兩次,多數八點左右才開始滿座。

它的食物種類佷多,有七款點菜紙;又有沙律和飲品吧。

以下為我的推介﹕

壽司/剌身﹕三文魚肥美又大件,又有魚味,唔錯

雞翼條﹕切開左,又易燒,又易食。

羊片﹕易入口,羶味不重

雞脾﹕細細粒,容易食

雞軟骨﹕燒完脆卜卜

沙律﹕自己選擇款式,又有三種醬料。香草汁很不錯,有清新口感

2013-04-28
$170 (Dinner)
2013-05-01 137 views
原來間野食咁多負評!忍唔住平返一下!已經係第二次來呢度食 裝修完之後裝潢係黑色為主 感覺幾好 而且每個卡位都有電視 餐廳前後亦都有兩部大電視 非常貼心 亦唔擔心大家食家掛住睇電視唔走 非常好!食物來得好快 亦都幾新鮮好味丫 唔再好似幾年前啲食評咁講到咁差 最記得贈送呢雪花牛肉粒好正 好有肉味 肉汁香濃 其餘嘅整體印象都幾好味 服務態度唔錯 上啲食物又快又齊 對比呢啲質素的話 價格算合理架啦 下次搵埋其他教會弟兄姊妹去食!
原來間野食咁多負評!忍唔住平返一下!
2013-04-21
2012-10-15 121 views
上次幫親過二樓岩石餐廳水準不錯被老闆強力推介同班兄弟上去一試據說前身係火喎而家係板燒呢一間放題絕對抵食我同班兄弟三文魚狂抱住食刺身回本心態本來以為會同其他放題一樣點十次得兩三次真係黎刺身對比以往去既放題你寫幾多真係比足你兩個鐘點左十二次剌身真係比足哂睇到D所謂劣評有無用腦寫?!168呢個價錢絕對值回票價!上菜超快坐底攞完野飲刺身就到壽司尤其欣賞火灸芝士三文魚壽司我地6個人食左成20幾舊夠鐘坐耐左都5會被人趕走.一般放題未夠鐘就趕你走日之食係完全反轉放題衰既習慣冬瓜蜜非常好飲岩哂食完熱氣板燒仲有甜品半價優惠24蚊個香蕉船落足本3個雪糕球 又多種水果 朱古力卷我地6個一人一個諗整個個人都手軟滿滿足足下次一定會再黎!
上次幫親過二樓岩石餐廳

兩個鐘點左十二次剌身

真係比足哂

睇到D所謂劣評

有無用腦寫?!

168呢個價錢絕對值回票價!

上菜超快

坐底攞完野飲

刺身就到

壽司尤其欣賞火灸芝士三文魚壽司

我地6個人食左成20幾舊

夠鐘坐耐左都5會被人趕走.

一般放題未夠鐘就趕你走

3個雪糕球 又多種水果 朱古力卷

我地6個一人一個

諗整個個人都手軟

滿滿足足

下次一定會再黎!

Other Info. : 劣評既野見人見志 學陳志雲 假的真不了 真的假不了! 正所謂一分$一分貨 168呢個價錢我認為物超所值 可能有D人認為168可以又鮑魚又翅喇
2012-10-14
$178 (Dinner)
Anniversary
  • 壽司
2012-08-28 107 views
今日去左食呢間~朋友搵嘅去到5:55度..6點先開始,咁我地就係門口等左5分鐘~入到去個冷氣有啲凍有得自己揀位~初頭無咩人~一坐底waiter就同我地講148 加一 食2個鐘~野飲都唔錯我自己幾中意蜂蜜綠茶~一開始就嗌左好多野食 啲野食黎嘅時間都唔錯次次都係差唔多食完就黎嗌左刺身,壽司,肥牛,豬頸肉,仲有好多好多~啲質素其實唔錯..無咩真係話好冰咁完全同其他劣評差之千里
今日去左食呢間~朋友搵嘅
去到5:55度..6點先開始,咁我地就係門口等左5分鐘~
入到去個冷氣有啲凍

有得自己揀位~初頭無咩人~

一坐底waiter就同我地講148 加一 食2個鐘~
野飲都唔錯
我自己幾中意蜂蜜綠茶~
一開始就嗌左好多野食 啲野食黎嘅時間都唔錯
次次都係差唔多食完就黎
嗌左刺身,壽司,肥牛,豬頸肉,仲有好多好多~
啲質素其實唔錯..無咩真係話好冰咁
完全同其他劣評差之千里
2012-08-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$162 (Dinner)
2012-08-11 102 views
朋友知我終於讀完書, 慶祝我畢業, 同我黎食放題, 多謝晒呢度上菜速度(上熟食慢) 有少少慢, 有D唔齊.感覺主打食鐵板燒, 因為好多款鐵板Order紙三文魚刺身唔夠肥美, 其他刺身都OK. 用黎鐵板燒既野食就唔錯, 款式多. 豬牛羊雞,海鮮~牛肉都4,5款, 有薄片, 牛柳粒, 牛舌, 又有五花腩, 豬頸肉, 蝦, 魷魚, 腎, 翠肉瓜等 枱上仲有鹽俾自己調味另外飲品有汽水, Fruit Punch飲任外面仲有沙律吧P.S. 呢間放題, 超多電視, 前後左右都有, 望到都有7,8部, 勁呀
朋友知我終於讀完書, 慶祝我畢業, 同我黎食放題, 多謝晒

呢度上菜速度(上熟食慢) 有少少慢, 有D唔齊.
感覺主打食鐵板燒, 因為好多款鐵板Order紙
三文魚刺身唔夠肥美, 其他刺身都OK.
用黎鐵板燒既野食就唔錯, 款式多. 豬牛羊雞,海鮮~
枱上仲有鹽俾自己調味
另外飲品有汽水, Fruit Punch飲任
外面仲有沙律吧

2021 views
2012-08-01
Type of Meal
Dinner
2012-05-12 77 views
book 左位,如果冇book位,要等個幾鐘頭入到去發現張卓有鐵板,有少少熱原來有日式野同鐵板日式野有壽司,刺身,手卷,卷物,拉麵,飯鐵板就有羊肉,海鮮等等講真,原本諗住只是食日本野,唔想食燒野,因為以呢個價錢緊係食日本野啦刺身唔係太得,好似唔夠新鮮,如三文魚,魷魚,特別係果個芥辣八爪魚,好難食反而壽司好好食,例如火炙三文魚壽司,蟹子沙律壽司卷物都唔錯d刺身,如三文魚,你點幾多,佢就比幾多,但係一d寫好少,但佢比好多,攪到食唔哂食物種類唔夠2千x多如果再去,應該都會去2千x飲品任飲,自助式,有汽水,橙汁
book 左位,如果冇book位,要等個幾鐘頭

入到去發現張卓有鐵板,有少少熱

原來有日式野同鐵板

日式野有壽司,刺身,手卷,卷物,拉麵,飯
鐵板就有羊肉,海鮮等等

刺身唔係太得,好似唔夠新鮮,如三文魚,魷魚,
特別係果個芥辣八爪魚,好難食

反而壽司好好食,例如火炙三文魚壽司,蟹子沙律壽司
卷物都唔錯

d刺身,如三文魚,你點幾多,佢就比幾多,
但係一d寫好少,但佢比好多,攪到食唔哂

食物種類唔夠2千x多
如果再去,應該都會去2千x

飲品任飲,自助式,有汽水,橙汁

2012-05-11
$180 (Dinner)
  • 火炙三文魚壽司
  • 蟹子沙律壽司
2011-12-15 59 views
今晚約左6位朋友仔聚聚舊,因為之前已經黎試過一次,覺得ok,所以今次介紹呢班朋友再黎過(上次無打邊邊,今次要試埋)今日係星期二,所以我地3位女士7折,超抵呀~一坐低,我d朋友話上去睇過食評好差喎,問我點解揀呢間,我話我不嬲都唔信食評,只信我試過既感覺,所以咪揀呢度囉~雖然今次坐得逼左d,但都無損我班朋友既食慾,大家一齊大開食界~呵呵~首先梗係食左一輪刺身先啦~黎得又快,又無好似其他食店咁你叫8塊佢比得4塊,呢度真係你叫幾多佢比幾多架,同埋都夠新鮮同夠凍~之後食左好多好多燒物,天婦羅,做頭盤~基本上係無漏過單既~樣樣都好快黎,唔似其他食店咁,你叫10樣黎得5樣....開始打邊邊喇~估唔到都好ok喎~擺到一枱都係呀!!!!不過不消一會又比我地清晒喇~樣樣野都好好,係個爐同個煲比較大,攪到張枱逼逼地.但咁既價錢黎講.就真係好抵喇~

今日係星期二,所以我地3位女士7折,超抵呀~

Other Info. : 我唔明點解佢咁多劣評.......可能而家d人搵錢搵多左,覺得自己係上等人要受上等人既款待啦,但佢地應該忘記左佢地比百幾蚊咋...... 我覺得大家都應該好似我咁,試左先知,唔好亂信食評,試左真係覺得唔好既咪唔好再去囉,好過你試都未試就判人死刑~
2011-11-29
  • 刺身
  • 牛柳粒
  • 燒雞腎
  • 西洋菜
2011-10-23 73 views
雖然幫襯左日之食好多次,十隻手指都唔夠數,不過今次第一次為佢寫食評,一上黎見到咁多喊臉,有點的感覺。都黎不及一一細看,立眼睇落好多負評係因為佢服務態度,同埋好多冇相的食評但我食左咁多次,冇受過不公平對待,更加冇話服務態度差成咁我差唔多次次都係2個人去食,佢對我地態度都好好好有禮貌,今日拖埋妹妹同埋友人去食,8點1x分去到,唔洗等位,企係3樓門口戈陣等人帶位,企係收銀戈個叔叔態度極之好,語氣真係好到不得了對於放題,一直有身邊人話要食刺食食到翻本先得奈何我係一個不沾刺身的人,日之食最特別之處係除左放題外,仲有火鍋或者鐵板燒任君選擇哇哇係豆乳同埋泡菜啊,一次過有晒岩我既2種口味,太好了!不過初頭問,侍應話冇泡菜架(因為張紙都冇呢個湯底選擇)後尾遞左張傳單比佢睇,佢就話幫我問下~唔夠5分鐘就返黎同我地講叫我地唔洗寫單~佢幫我地同廚房落為求試真的湯底,當然要飲下頭啖湯先啦。酸酸味味少少辣,同埋有少少乳香,好好味啊當下好想當湯飲....不過為左要留返黎烚野食,都係口下留情好的食火鍋之前食左好多野,壽司唔多講,普通既水準,燒肉都係不過不失,不過今次有的失手,件件都燒焦少許,刺身的三文魚友人話普普通通
雖然幫襯左日之食好多次,十隻手指都唔夠數,
不過今次第一次為佢寫食評,一上黎見到咁多喊臉,有點
的感覺。

但我食左咁多次,冇受過不公平對待,更加冇話服務態度差成咁
我差唔多次次都係2個人去食,佢對我地態度都好好好有禮貌,
今日拖埋妹妹同埋友人去食,8點1x分去到,唔洗等位,

對於放題,一直有身邊人話要食刺食食到翻本先得
奈何我係一個不沾刺身的人,
日之食最特別之處係除左放題外,仲有火鍋或者鐵板燒任君選擇
試過係女士日去,都係態度好好~
哇哇係豆乳同埋泡菜啊,一次過有晒岩我既2種口味,太好了!
不過初頭問,侍應話冇泡菜架(因為張紙都冇呢個湯底選擇)
後尾遞左張傳單比佢睇,佢就話幫我問下~
唔夠5分鐘就返黎同我地講叫我地唔洗寫單~佢幫我地同廚房落
豆乳泡菜湯鍋

不過今日發現到多左的新野食!
汁燒茄子
確實的名唔記得左,但真係好好味,不過油就多左的...佢的油份量可以煎到隻蛋了

滲晒落茄子入面,成口油,但真係好好味。
大蟹棒壽司
蟹棒不能放過,但今次蟹棒下的飯好黏好實,但其他壽司又冇呢個情況
xx炒銀芽
喜歡吃芽菜的人有福了
好好味,但有的薑係入面
蔥炒牛肉
呢個好多叫多幾次,因為的汁又係真係好好味,牛肉本來普普通通,但因為的汁化腐朽為神奇
食剩湯
再飲湯,已經得返的酸味,但用來食烏冬都好入味好好吃

其實,如果覺得2小時的放題時間唔夠,何不考慮下比多少少錢不限時任食呢,
咁樣就唔會造成催尾單或者趕埋單的情況出現啦
雖然唔知的負評孰真孰假,
但係今日的不限時任食,由8點多坐到11點,
同友人相處耐左,多得日之食延長左我地既相聚一刻!

不過甜品要係埋單戈陣問定侍應,如果唔係可能侍應唔會主動提供。
個人認為加一服務費係食過咁多間以黎最值得的!

笑臉係比服務同埋湯底的
2011-10-23
試過係女士日去,都係態度好好~
豆乳泡菜湯鍋
汁燒茄子
xx炒銀芽
蔥炒牛肉
食剩湯
(Non-member)
2011-09-23 43 views
星期2,跟3名女性朋友突然心血來潮想食放題,甘岩想起呢間是日係女仕日有7折就try try,但因為係無預約到既情況下想試下呢間,所以心裡都抱住可能無位既心態喇。上到去見到有成半間店都空枱心諗十分luncky點知一個企門口既男人(應該係話得事既),佢同我講半小時內都無枱,俾人book曬,叫我地轉既板之燒,話雖然無折但都幾好,本身都諗住使旦喇,費是搵,但聽完友人講話有睇到預約本係得一兩個預約名味有刪去之後,就一齊決定搵第二間,唔食唔係因為無折,而原因係我地都覺得如果你因為7折而開得半間就無謂賣行廣告,等到d客黎到睇到有位但無得入,有咩為?如果係甘小家就吾好做呢個優惠吸客喇

上到去見到有成半間店都空枱心諗十分luncky

Birthday
2011-08-26 38 views
睇完戲已經十點第過有位, 咪去試下, $138加一任飲任食, 有火鍋有刺身, 但係刺身細細粒, 炸物: 天婦羅蝦比較好大身d 燒物: 串燒蝦好細隻, 串燒牛舌可以好處係上菜快, 但係座位狹窄
2011-08-25