2023-05-08 329 views
常常經過都大排長龍的泰式pancake店 多款pancake選購 難得來到 當然點了最傳統的 泰式巧克力香蕉煎餅 (💰34)剛烤好熱騰騰的煎餅夾著滿滿的香蕉溶 再配上濃濃的巧克力醬 味道一流 不會太甜也太膩👍🏻💓 比得上正宗泰國煎餅味道

2023-04-03 320 views
因疫情好耐冇去過旅行,就食下呢間香港泰式香蕉煎餅感受下泰國嘅味道🤭 每一份煎餅都係即叫即刻,完全新鮮制作!所以等候嘅時間都較長~當然最好嘅享味時間係即整即食啦,脆卜卜得來又熱辣辣❣️原味泰式香蕉煎餅🍌美味指數:👅👅👅👅 (4/5)表面煎到好香脆,加上煉奶同埋朱古力醬係面頭,入面有滿滿嘅香蕉容,真係好邪惡,好豐富~😋 食落去唔會太過甜,而且唔會有油膩感,最啱就係同朋友share一齊食🫶🏻

原味泰式香蕉煎餅🍌
美味指數:👅👅👅👅 (4/5)
TakeAway
2023-03-29 204 views
係油麻地經過一間泰式煎餅店叫左份原味泰式香蕉煎餅 $34因為係即叫即整等多10多分鐘呢份煎餅係外層微咸香脆的餅皮包住甜糯既香蕉 再係上面灑上煉奶同朱古力醬非常美味個人建議可以再加多啲煉奶入去雖然價錢有啲貴 但都值得一試
係油麻地經過一間泰式煎餅店

雖然價錢有啲貴
但都值得一試
原味泰式香蕉薄餅
原味泰式香蕉薄餅
👧🏻想試左泰式煎餅超級耐,諗住去係元朗好出名嘅香蕉仔結果結咗業😫前排見到有推介話旺角都有間好食嘅香蕉煎餅,所以就去試~原味泰式香蕉煎餅🥞🍌$34我哋去既時候冇人排隊,買完後約15分鐘先有其他客人,結果等左20分鐘都未有,仲要排我哋後面嘅客人比我地更早拎到食物😵‍💫👦🏻去問先發現店家好似漏咗我地張單😐講返食物,拎到上手超級熱,即叫即製係加分👍🏻但係味道真係好一般,👦🏻話可以用難食形容。香蕉唔甜,成個餅冇乜味,放入口係一塊「無味但好硬好熱既野」不推薦!❌❌❌✨評分✨食物:4/10環境:/衛生:/服務:/回頭率:3/10

原味泰式香蕉煎餅🥞🍌$34

衛生:/
服務:/
回頭率:3/10
2023-03-11 162 views
Foodie 泰式煎餅🍌Nutella榛子醬香蕉煎餅$39即叫即製香蕉煎餅,煎餅熱辣辣,香脆,香蕉香甜🍌食得多會覺得太甜膩。份量適合兩人share 食,如果一人食晒會好膩同好熱氣
Foodie 泰式煎餅

🍌Nutella榛子醬香蕉煎餅$39
2023-03-11 114 views
係香港食泰式煎餅都會變成富貴食物,不過百物騰貴係可以理解。宵夜時間行過呢間,聞起上尼銩幾香幾吸引所以就停低試下,然後叫左最原始嘅香蕉泰式煎餅。份量尼講係唔少嘅,完整成塊餅,餅底係酥脆質左,餅同餅中間夾住香蕉,基乎每啖都會食到。面頭淋上少量榛果醬同煉奶,同泰國食差唔多。如果中意食濃啲重口味啲可以嗌另一只榛果醬煎餅,就會成個面頭都係榛果醬。一份價錢係$34,唔算好離譜,不過係外賣店冇得堂食,所以都有少少麻煩,始終外賣左就冇咁好味。
2023-02-22 141 views
困左係香港3年 十分掛住泰國既香蕉煎餅🍌🍌🍌係個邊$10食到一份 所以野黎到香港就貴3倍🥶$39一份 不過香港咩都貴就算係咁啦!味道方面都對得住佢既價錢 Nutella醬好足!搽到厚一厚 超級香😋但唔知係啲蕉太薄定太諗 唔太食到蕉既口感 但蕉味好重好夠甜~而且係即叫即整 拎到上手熱辣辣 小小脆口既邊邊 無咩好挑剔了💯不過夜晚去都幾多人等緊 等左大約10-15分鐘先有得食🥲 未去旅行 係香港過下口癮都好唔錯喇💕💯
困左係香港3年 十分掛住泰國既香蕉煎餅🍌🍌🍌
$39 (Dinner)
2023-02-18 108 views
放工喺旺角附近行街,唔想食太飽但係又想食鹹嘅嘢,就諗起呢一間煎餅已經係食咗第三次呢一間煎餅🫰🏻依然係即叫即做,食落熱辣辣因為本人同朋友都好鍾意食芫荽,所以覺得呢個煎餅好好味😆之前食過麻辣雞絲味都好食,估唔到煎餅除咗甜食,鹹食都做得幾好可惜佢呢度冇得堂食,如果有得堂食就唔使個個企街邊食🤣
已經係食咗第三次呢一間煎餅🫰🏻依然係即叫即做,食落熱辣辣
因為本人同朋友都好鍾意食芫荽,所以覺得呢個煎餅好好味😆
可惜佢呢度冇得堂食,如果有得堂食就唔使個個企街邊食🤣
芫荽火腿芝士煎餅
2022-12-17
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$35 (Dinner)
芫荽火腿芝士煎餅
2023-02-14 109 views
心血來潮老婆好想食泰式煎餅.知道旺角有間好似唔錯.睇下搵唔搵到少少泰國既感覺.食完飯7點幾就走左去買塊試下!原味泰式香蕉煎餅 $32等左10分鐘左右就有.熱辣辣既泰式香蕉煎餅.賣相係唔錯既.食落香脆.表面有煉奶同埋朱古力醬但都唔會太甜.香蕉唔會好熟岩岩好.整體不過不失.但講真同泰國始終唔同.未搵得返同泰國還原度8/9成既泰式煎餅.但$32黎講都唔錯.經過唔多人可以一試👍🏻見店舖仲有好多唔同類型既煎餅.下次可以試下其他.見到芋泥都好吸引!
心血來潮老婆好想食泰式煎餅.
知道旺角有間好似唔錯.
睇下搵唔搵到少少泰國既感覺.
食完飯7點幾就走左去買塊試下!

原味泰式香蕉煎餅 $32

等左10分鐘左右就有.
熱辣辣既泰式香蕉煎餅.
賣相係唔錯既.食落香脆.
表面有煉奶同埋朱古力醬但都唔會太甜.
香蕉唔會好熟岩岩好.
整體不過不失.但講真同泰國始終唔同.
未搵得返同泰國還原度8/9成既泰式煎餅.
但$32黎講都唔錯.經過唔多人可以一試👍🏻
見店舖仲有好多唔同類型既煎餅.
下次可以試下其他.見到芋泥都好吸引!
推介指數:🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️|Comment|最接近我喺泰國食過嘅煎餅每一份都新鮮製造所以要預留啲時間等候推介Nutella榛子醬香蕉煎餅📍Location🚇相近地鐵站:油麻地站...#cmhere #hkig #hkfood #hkfoodie #泰國風味 #泰好味煎餅

推介指數:🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️

📍Location
🚇相近地鐵站:油麻地站
#泰國風味 #泰好味煎餅

2023-01-18 84 views
原味泰式香蕉煎饼🥞,有朱古力酱,香蕉味刚好,不会太浓郁,不是特别喜欢吃香蕉的我也可以接受。刚刚烘焙出来就吃会比较香脆。咬下去香脆酥软,是个不错的小食,32的价格也算是合理,值得一试。
2023-01-09 97 views
這間人人氣煎餅火了很久一直都冇機會試今日經過旺角想去試一試今天我試食的是很多人讚好的污泥流沙奶黃煎餅奶 🎁可以分即刻食和用盒裝走我當然要熱辣辣咁食啦等了大約10分鐘後熱辣辣嘅煎餅準備好啦佢個皮呢外表係剪得很薄和很香脆表面就鋪滿煉奶入邊有滿滿嘅芋泥同埋小小嘅鹹蛋黃表面上再加上煉奶邪惡的化身😈下次想試一試榴連味道的總結:味道不錯 表皮煎得很香脆和很薄,完全沒有油膩感 芋泥和鹹蛋黃的味道都很夾,一個人食會有點腻
這間人人氣煎餅火了很久一直都冇機會試今日經過旺角想去試一試
表面上再加上煉奶
邪惡的化身😈
下次想試一試榴連味道的
總結:
味道不錯 表皮煎得很香脆和很薄,完全沒有油膩感
芋泥和鹹蛋黃的味道都很夾,一個人食會有點腻
TakeAway
2022-12-31 117 views
每次想食都係食飽/準備食嘢今次終於食到啦🤤🤤🤤@foodie_mongkok 原本想Nutella 榛子醬香蕉煎餅但朋友想食花生🥜所以最後食咗🥜🍌花生醬香蕉煎餅 $37先講餅皮 係薄身嘅食落好香脆 驚喜係冇油膩感唔會好似食手抓餅嘅感覺或者印度薄餅咁樣 有啲似豆沙鍋餅嘅餅皮夾心係🍌茸 表面有啲白砂糖同埋粗粒花生醬 仲保留到花生香整體唔會太甜 但個人認為花生同香蕉唔算好夾但花生控表示🥜好好食 🤤🤤下次會想再試其他味仲有好多咸味😂😂仲有飲品選擇 沙冰 奶茶 梳打等⋯
每次想食都係食飽/準備食嘢

仲有好多咸味😂😂
仲有飲品選擇 沙冰 奶茶
梳打等⋯
2022-12-03 106 views
榛子醬香蕉煎餅見到佢有好多新款口味,鹹嘅甜嘅都有,但都係試下啲傳統口味先,再黎食嘅話會想試下榴槤味,見到好多人叫,好香!佢係即叫即整所以都等左一陣,一黎到熱到辣口好正!餅底好脆又唔會太油,好足料啖啖都食到香蕉同榛子醬!同泰國嘅味道一模一樣!但如果價錢都可以泰國少少就更好了!
2022-12-03
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$30 (Last Night Supper)
2022-11-18 102 views
幾年冇去旅行, 暫時都未有時間起行口袋中有唔少食左當去左系列記得係泰國時食個香蕉煎餅係驚嘆雖然見佢一路煎一路加好多好多牛油但真係好好食知道香港都有同類產品一於就去試下叫左最普通的原味星期日下午時間, 等左十來分鐘啦個煎餅熱辣辣, 以為好好食可惜除左熱之外就冇特別香蕉唔熟帶微酸, 加埋朱古力醬都救唔到餅底夠脆既, 可惜冇牛油香仲有少少厚粉feel 呢個熱量炸彈點可能會冇牛油香味!!食完解唔到鄉愁之餘仲勾起左條引希望可以快d 到我出發啦
幾年冇去旅行, 暫時都未有時間起行
口袋中有唔少食左當去左系列
記得係泰國時食個香蕉煎餅係驚嘆
雖然見佢一路煎一路加好多好多牛油
但真係好好食

知道香港都有同類產品一於就去試下
叫左最普通的原味
星期日下午時間, 等左十來分鐘啦
個煎餅熱辣辣, 以為好好食
可惜除左熱之外就冇特別
香蕉唔熟帶微酸, 加埋朱古力醬都救唔到
餅底夠脆既, 可惜冇牛油香
仲有少少厚粉feel
呢個熱量炸彈點可能會冇牛油香味!!
食完解唔到鄉愁之餘仲勾起左條引

希望可以快d 到我出發啦

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)