2020-09-22
挑戰四川辣@有間客棧長沙灣順寧道29-39號新寧閣地下D號舖Shop D, G/F, Sunning Court, 29-39 Shun Ning Road, Cheung Sha Wan平時我好小來長沙灣, 都係為了搵食同去附近工廈開倉行街先會來, 估唔到只要用心搵, 呢區都好多野食, 重點係非常抵添。始終因肺炎令到經濟收入大減, 出街佞也要實惠的。食四川辣炒, 大部份小炒都是一百元以下$288 2人餐經濟之選涼菜可要2款, 蒜泥白肉同涼拌青瓜蒜泥白肉腩肉片切得夠薄身, 就算是脂肪多的腩肉位置, 伴以大量蒜泥同醬油食, 口腔全是蒜泥味!!!!涼拌青瓜係比我等一下食重口味昤調劑一下。很多蒜紅燒肉是麻甩老同的呢個生酮KETO 友最愛,腩肉肥肉通通送入口, 醬汁濃香惹味,脂肪入口即溶,甜冰糖汁又可以去辣, 呢個餐跟白飯2碗, 很下飯, 令人不知不覺會食多好多!!!!水煮魚, 挑戰味蕾的主菜重頭戲, 我太怕一堆火紅的紅辣椒, 魚片起骨切骨, 在充滿紅辣椒的湯中煮起, 味道濃郁好好食, 我自己食物鹹酸辣三味融會一起好開胃。唔會太油,食完唔怕胃漲$58 上湯白菜 去火, 食完太多濃味菜式, 安
長沙灣順寧道29-39號新寧閣地下D號舖
食四川辣炒, 大部份小炒都是一百元以下
$288 2人餐經濟之選
涼菜可要2款, 蒜泥白肉同涼拌青瓜
涼拌青瓜係比我等一下食重口味昤調劑一下。很多蒜
$58 上湯白菜 去火, 食完太多濃味菜式, 安份乖乖要份菜吧, 免得上火喉嚨痛幾日。