2023-10-20 97 views
真係經過每次都會買😂超好吃😋最鍾意黑芝麻味麻糬波波,又香又煙靭今次仲試左開心果麻糬包,好多開心果醬🤤配上粒粒麻糬❤️一流佢哋嘅紫菜肉鬆拉絲芝士麻糬波波都好正。
真係經過每次都會買😂超好吃😋
最鍾意黑芝麻味麻糬波波,又香又煙靭
今次仲試左開心果麻糬包,好多開心果醬🤤
配上粒粒麻糬❤️一流
佢哋嘅紫菜肉鬆拉絲芝士麻糬波波都好正。
2023-10-17 77 views
早排經過呢間餅店,已經比佢既門面吸引左。出面擺放住好多好吸引既曲奇,包裝又好靚,不過趕時間所以冇入到去!今次終於可以黎到試下佢地d包喇!一入門口見到麻糬曲奇 $58/4個我覺得有少少貴,所以都係試下其他產品先!今次試左呢個開心果麻糬波!($18/2)返到屋企翻熱! 入面有開心果漿同粒粒麻糬!作為開心果控既我超滿足!!外表完全唔似有咁濃既開心果味!仲買左個班蘭紅豆包試下! 因為出面好少有呢個配搭!食落有淡淡既班蘭味,紅豆唔會太甜!$22,價錢都可以! 下次會再去試埋麻糬曲奇!!
早排經過呢間餅店,已經比佢既門面吸引左。

今次終於可以黎到試下佢地d包喇!

一入門口見到麻糬曲奇 $58/4個
我覺得有少少貴,所以都係試下其他產品先!

開心果麻糬波

今次試左呢個開心果麻糬波!($18/2)
返到屋企翻熱!
入面有開心果漿同粒粒麻糬!
作為開心果控既我超滿足!!
外表完全唔似有咁濃既開心果味!

仲買左個班蘭紅豆包試下! 因為出面好少有呢個配搭!
班蘭紅豆包

食落有淡淡既班蘭味,紅豆唔會太甜!$22,價錢都可以!

下次會再去試埋麻糬曲奇!!

2023-10-15
開心果麻糬波
「簡品堂 Fresh Fresh Bakery」這家主打造型立體蛋糕(3d cake)、各式曲奇、精美西餅、手工蛋捲,近期大熱嘅怪獸波波、麻糬波波、麻糬曲奇等等,這裏都有供應,分店仲越開越多,短短時間已經有12間分店,每次路過都會人頭湧湧,人氣滿滿,非常受歡迎,我今日經過灣仔店都唔執輸,又買咗好多嘢食返屋企🤣🤣▪️怪獸波波🧀原來係紫菜肉鬆拉絲芝士麻糬波波,完全啱晒我呢個芝士控,滿滿紫菜肉鬆包住鬆軟嘅麵包,再加上味道濃郁嘅拉絲芝士和麻糬,口感Q軟,味道有肉鬆嘅甜香和芝士既鹹香,好好味非常推薦▪️朱古力麻糬波波🍫拉絲芝士波波🧀️芝士口味口感煙韌又帶嚼勁嘅波波,包住濃郁奶香嘅流心芝士,入口溶化,鹹香鹹香,而朱古力口味就係最愛佢流心朱古力醬,咬吓去嘅時候一湧而出,朱古力粉絲完全不能抵擋誘惑▪️麻糬曲奇🍪總共有八個口味可以選擇,就揀咗以下四款我最鍾意食嘅😋😋伯爵茶、開心果、泰式奶茶、特濃朱古力粒粒被譽為網紅推薦爆品,未打開拎上手非常重,就已經知道一定係真材實料,外脆內軟既曲奇,包住超級煙靭嘅麻糬,每款味道突出原材料的味道,而且唔太甜,口感滿滿▪️曲奇鐵盒🎁手工曲奇鐵盒賣相超靚,送俾人更是一流,曲奇口味選擇

▪️怪獸波波🧀

▪️朱古力麻糬波波🍫拉絲芝士波波🧀️

▪️麻糬曲奇🍪
總共有八個口味可以選擇,就揀咗以下四款我最鍾意食嘅😋😋
伯爵茶、開心果、泰式奶茶、特濃朱古力粒粒

▪️曲奇鐵盒🎁
手工曲奇鐵盒賣相超靚,送俾人更是一流,曲奇口味選擇更有二十多款,梗有好多款會啱你口味,而且味道酥脆唔太甜,非常好食👍🏻👍🏻
藍莓果醬、朱古力粒粒、竹炭芝士、鐵觀音堅果
腰果咖啡、伯爵茶南瓜籽、薑味杏仁、抹茶杏仁
手唧咖啡、牛油、朱古力、紫薯合桃、腰果牛油
朱古力杏仁、燕麥曲奇、M & M、小紅莓牛油

▪️手工蛋卷🫔
濃濃的古早味,充滿牛油和蛋香,口感酥脆,蛋卷其實不用多花巧,最簡單和原始就是美味

• 怪獸波波
  • 麻糬曲奇
2023-09-02 156 views
#fatxwanchai #fatxtinhau #fatxtsuenwan #fatxtuenmun ‼️ 很多元化的餅店‼️•① [ 麻 糬 曲 奇 : 特 濃 朱 古 力 粒 粒 // 班 蘭 椰 奶 // 伯 爵 茶 // 焙 茶 ]|worth a try dik╰(‘ω’ )╯三基本上店裏已經幫大家分好晒一pack pack , 大家可以根據個人口味選擇唔同嘅combinations ✨曲奇很鬆軟,同埋估唔到「 特 濃 朱 古 力 粒 粒」比我最大驚喜~另外,雖然我擺咗幾日,但係啲麻糬都係好煙韌,而且仲可以拉絲┏( .-. ┏ ) ┓|𓋪8/10·② [ 芝 士 包 🧀 ]|呢個有少少失望,因為本身以為係拉絲個種,唔知佢係普通芝士。不過都好食嘅,麵包係鬆軟。仲有其他唔同嘅味道, eg. 肉鬆、紫薯麻糬,可以下次試吓~|𓋪8/10•簡品堂 (灣仔)灣仔灣仔道154號南開大廈地下B號舖
‼️ 很多元化的餅店‼️

|worth a try dik╰(‘ω’ )╯三
𓋪8/10
② [ 芝 士 包 🧀 ]

不過都好食嘅,麵包係鬆軟。
𓋪8/10

簡品堂 (灣仔)
2023-08-09 165 views
帶貓貓去對面獸醫診所睇醫生等緊去照超聲波期間去咗姑娘介紹對面嘅麵包舖買個包食點知佢門口見到啲曲奇好似好好食咁最後都係冇買到包買咗$70曲奇全部味都有一款返返診所急不及待攞出嚟食啲香味香到姑娘都話好想食又熱又鬆脆最鍾意食咖啡味!
帶貓貓去對面獸醫診所睇醫生
全部味都有一款

返返診所急不及待攞出嚟食
啲香味香到姑娘都話好想食
又熱又鬆脆
最鍾意食咖啡味!
2023-08-06 966 views
呢間人氣麵包店「Fresh Fresh Bakery」原來已經開咗唔少分店,今次試呢間係灣仔,中意食麵包既我點可以錯過,就等我嚟幫大家試吓好唔好食😉《麻糬曲奇(四件) $58》麻糬曲奇總共有八隻味,但係當日冇斑蘭椰奶味反而有肉鬆味,有選擇困難症嘅我當然要買晒咁多隻味黎試🤣味道分別有特濃朱古力粒粒,伯爵茶,焙茶,抹茶,朱古力榛子脆脆,芝士同肉鬆味🫣曲奇既質感似美式鬆餅,好飽肚個種💁🏻‍♀️麻糬好軟糯,覺得佢哋嘅麻糬做得幾好👍🏻我幫大家實測過舊舊曲奇既麻糬都拉到絲🤤必試!!!芝士:芝士味冇乜,只係加左好少芝士係面,有輕微既牛油香,應該同原味牛油個款一樣,一般肉鬆:肉鬆味同芝士個款差唔多,但稍微好食啲,肉鬆味岀啲特濃朱古力粒粒:朱古力味好香濃,加咗朱古力粒粒好有口感,果然邪惡嘅嘢係正啲🤣朱古力榛子脆脆:朱古力榛子冇想像中咁好食,榛子味唔夠出,唔夠邪惡,有啲失望🥲焙茶:焙茶味好淡,唔夠茶香🫣伯爵茶:茶味幾岀,係一食就食得出Earl grey既味!抹茶:抹茶味幾香,呢個都唔錯!《紫菜肉鬆芝士拉絲麻糬包 $18》紫菜肉鬆冇想像中咁咸,調味得啱啱好,仲要加埋芝士同麻糬呢啲咁邪惡嘅嘢,都好難唔好食😂《炙

《麻糬曲奇(四件) $58》

麻糬曲奇(四件)

肉鬆:肉鬆味同芝士個款差唔多,但稍微好食啲,肉鬆味岀啲
焙茶:焙茶味好淡,唔夠茶香🫣
伯爵茶:茶味幾岀,係一食就食得出Earl grey既味!
抹茶:抹茶味幾香,呢個都唔錯!

《紫菜肉鬆芝士拉絲麻糬包 $18》

《炙燒蜂蜜芝士蛋糕 $38》
見到唔少人都買呢個,所以決定買黎試吓,估唔到又幾好食,蛋糕面既芝士味好香,咸咸地令到蛋糕嘅味道提升左,蛋糕本身係海綿蛋糕嘅質感,入口好軟熟,幾好食😋
炙燒蜂蜜芝士蛋糕

《拉絲芝士波波(五個) $25》
呢個芝士波波拉絲效果都有少少,可能焗返熱佢效果會明顯啲,芝士味道有少少咸,食落唔太特別,可以唔使特登買🙈
拉絲芝士波波(五個)

《黑芝麻麻糬波波(五個) $25》
呢個比較有驚喜,黑芝麻味好香,中意芝麻既朋友一定要試下,麻糬既份量就冇想像中咁多,有少少失望🤔
黑芝麻麻糬波波(五個)

簡品堂(Fresh Fresh Bakery)

[⭐️5分為滿分]
味道⭐️⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️⭐️⭐️
服務⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢⭐️⭐️
推薦⭐️⭐️⭐️⭐️
炙燒蜂蜜芝士蛋糕
黑芝麻麻糬波波(五個)
  • 麻糬曲奇
  • 黑芝麻麻糬波波
2023-07-16 255 views
哩間超人氣麵包店不經不覺已經係好多地方插旗,今日嚟灣仔見完客經過灣仔道偶爾發現到佢嘅蹤影,又點可以錯過呢,即刻入去買小妹最愛嘅麻糬波波同人氣推薦麻糬曲奇🍪 小貼士番到屋企再焗番熱佢更滋味😆麻糬粒粒有好多口味,喜歡鹹食嘅可以揀芝士味🧀️,而喜歡甜食嘅就有朱古力🍫、紫薯、黑芝麻、抹茶🍵紅豆🫘等,期待下次會再有新口味😎小妹就揀咗顏色好靚嘅抹茶紅豆同紫薯麻糬波波。抹茶紅豆麻糬波波大大粒,入面包住麻糬同粒粒紅豆,麻糬波波嘅甜味都係來自紅豆自身,麻糬麵包好軟熟,一包5粒都只係$38咋😳紫薯麻糬波波有著美美嘅粉紫色外表,每粒波波都十分飽滿,最驚喜係入面除咗有麻糬外仲有粒粒紫薯蓉🤤🤤麻糬內餡仲會有拉絲嘅效果添😎麻糬曲奇🍪一盒有4種口味,包括原味、培茶、抹茶同芝士。拎上手咁重手道知道份量十足,曲奇本體係軟曲奇質地,牛油味好香而且非常鬆化,重點係每一件入面都包住軟糯嘅麻糬軟心,好滿足😌

TakeAway
___________🏖餐廳簡介🏖___________店舖裝修非常新淨,光線充足,🌶📝也是被吸引入去的,店內展示櫃迫滿不同種類的麵包曲奇,而且很多還是主打麻糬內餡,那一堆麻糬山簡直是誇張得令🌶📝想將全部搬回家😳 -_____________🍽食物🍽_____________🍪麻糬曲奇餅 $58/4塊推介指數 ■■■□□曲奇餅本體有手芯般巨大,吃一個已經有飽肚感😳而麻糬是比較稀身的那種😊絕對有拉絲效果。曲奇不是脆口,反而是濕潤黏口的,有點像光酥餅(?!-🥥斑蘭椰奶味推介指數 ■■■■□班蘭味突出,曲奇上的畫花有着濃濃椰香味,而麻糬果然拉絲,份量亦不少☺️ 基本上每一口都能吃到麻糬內餡🍡-🍵焙茶味推介指數 ■■■□□有紅茶香氣,相對比較單調的一個,因為沒有任何甚麼變化的配料,而唯一好處是甜度低-🧀 芝士味推介指數 ■■□□□芝士味比較普通,反而奶香味較重,芝士的味道主要是曲奇上有撒芝士碎🌟-🍫特濃朱古力粒粒推介指數 ■■■■□味道及口感最好的一款☺️曲奇面有大量的朱古力粒,味道香濃但不會過甜👍🏻👍🏻-_________🌶辣椒紙總結📝__________整體:🌶🌶🌶.5環境:🌶🌶🌶🌶員工:🌶🌶
___________🏖餐廳簡介🏖___________

整體:🌶🌶🌶.5
環境:🌶🌶🌶🌶
員工:🌶🌶🌶
食物:🌶🌶🌶🌶
(滿分為五隻🌶)
小總結,對於今次🌶📝無意地試了新店市來說,實在是很滿意,整體味道不錯,雖然價錢亦不算平,但絕對可以一試😉 辣椒紙非常有興趣想Freshfresh的其他產品,特別是超軟熟麻糬波波✨️
📍 簡品堂
人均消費:~$60

#麻糬 #拉絲 #芝士 #朱古力 #焙茶 #斑蘭 #椰奶 #灣仔美食 #852 #hkfoodlover #hkfoodie #foodiehk #foodie #hkblogger #hk #hkig #hkeat #hkgirl #mschillipaper #為食辣椒紙
2023-04-23
TakeAway
$60 (Tea)
麻糬拉絲曲奇
斑蘭椰奶麻糬曲奇
2023-07-11 210 views
行行下街發現有麻糬波波 ✨麻糬波波控當然要試下👀-🍫朱古力麻糬波波 $25 @ 5粒-與其話係麻糬波波,佢應該叫「麻糬麵包」🥹 有啲俾佢呃左 少sad🥹-心目中嘅麻糬波波應該係外脆內煙韌😍但呢一款外層係朱古力麵包🍫內有濃濃朱古力醬同麻糬🍪 口感豐富🙌🏻 但嫌略甜🤏🏻-整體中上🔸但滿足唔到我呢個麻糬控😣如果當麵包食係ok👌🏻但當麻糬波波就唔合格😿-ᰔᩚ 好味指數:🍫朱古力麻糬波波 6/10
行行下街發現有麻糬波波 ✨麻糬波波控當然要試下👀
如果當麵包食係ok👌🏻但當麻糬波波就唔合格😿
ᰔᩚ 好味指數:
🍫朱古力麻糬波波 6/10

朱古力麻糬波波
這間麵包店有多間分店,主打造型蛋糕和手工麵包🥯,原來最近在灣仔開了新分店,地點對我來說十分方便。這次買了人氣波波系列,$28一袋足足有5個,價錢算經濟實惠,另外還買了個蛋糕🍰給媽媽當早餐。꧁🧀拉絲芝士波波꧂ 麵包口感柔軟, 芝士味道濃郁,帶有鹹香味,用焗爐或微波爐翻熱還可做到拉絲芝士的效果。꧁🍫朱古力麻糬波波꧂ ($28/5件)麻糬波波口感煙韌、外脆內軟,裡面有超多的朱古力粒,每一口都是濃郁的朱古力味。꧁🍯焰燒芝士蜂蜜蛋糕꧂($38)蛋糕口感綿密鬆軟,比坊間的古早味蛋糕更有空氣感,微帶蜂蜜的味道,外層的芝士🧀味濃郁帶鹹香,沒想到芝士和蜂蜜如此搭配。✧ ˚ · . *:・゚✧*:・゚✧・゚: *✧・゚:* .· ˚ ✧🍞Fresh Fresh Bakery 簡品堂 @freshfresh_3dcake📍灣仔灣仔道154號南開大廈地下B號舖味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡✧ ˚ · . *:・゚✧*:・

꧁🧀拉絲芝士波波꧂

꧁🍫朱古力麻糬波波꧂ ($28/5件)

꧁🍯焰燒芝士蜂蜜蛋糕꧂($38)

📍灣仔灣仔道154號南開大廈地下B號舖

味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡
服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡
環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡
價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡
回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡

#freshfreshbakery #灣仔美食 #灣仔 #麵包店 #蛋糕 #美食推薦 #香港美食 #香港打卡 #打卡 #香港好去處 #食好西 #吃貨 #foodie #foodiehk #hkfoodie #hkfood #hkrestaurant #hkcafe #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodlover #hklife #hkgirl #hongkongfood #hongkongfoodie
2023-06-21 151 views
📍灣仔《Fresh Fresh》朱古力麻糬波波🍫$28抹茶紅豆麻糬🍵$28口感軟韌 又唔會太甜✅芝士蜂蜜蛋糕🧀$38食落去好鬆軟 入面充滿空氣感仲有其他蛋糕🎂色彩繽紛🌈又𥄫睛👀❤️🧡💛💚💙💜
2023-06-11
  • 抹茶紅豆麻糬
  • 朱古力麻糬波波
2023-06-20 147 views
前一排麻糬野好hit🔝而呢間好多麻糬食物,當然要食下😋麻糬波波有好多口味,如芝士味、抹茶紅豆味、朱古力味…⭐️特濃黑芝麻麻糬波波個麵包皮混入黑芝麻,質地好鬆軟,中間餡料係黑芝麻蓉同麻糬,口感煙韌,有淡淡黑芝麻香氣,一包有5個。用微波爐叮返熱,可以拉到麻糬條⭐️紫薯麻糬波波呢個麻糬波波同黑芝麻味差唔多,但餡料係紫薯蓉同麻糬,甜度適中⭐️麻糬曲奇🍪麻糬曲奇一盒有4款不同味道,係呢啲味道中嘅其中4款-斑蘭椰奶、焙茶、特濃朱古力粒、抹茶、原味牛油、朱古力榛子脆脆、伯爵茶芝士。用微波爐叮返熱,好香牛油曲奇香味
前一排麻糬野好hit🔝而呢間好多麻糬食物,當然要食下😋

麻糬波波有好多口味,如芝士味、抹茶紅豆味、朱古力味…

⭐️特濃黑芝麻麻糬波波

⭐️紫薯麻糬波波

⭐️麻糬曲奇🍪

2023-06-14 225 views
Fresh Fresh 簡品堂👨🏻‍🍳拉絲芝士波波 (五件)$25芝士味道濃郁,帶有鹹香味!一袋入面就有足足五件,啱晒同屋企人朋友share,分甘同味!(建議:食之前可以放入微波爐叮30秒,入面嘅拉絲芝士會溶溶地,更加好食㗎!🤤🤤)🔸朱古力麻糬波波(五件)🍫$28呢個朱古力麻糬波波,入面有超級多朱古力粒!🍫啖啖都係濃郁嘅朱古力味😋😋配埋煙煙韌韌嘅麻糬,真係會令人一啖接一啖!(建議:食之前放入微波爐叮30秒,朱古力溶咗味道嘅更加濃郁架!💓焰燒芝士蜂蜜蛋糕🧀🍯 $38呢個焰燒芝士蜂蜜蛋糕,外層嘅芝士味道濃郁帶少少鹹香!🧀裏面嘅蜂蜜蛋糕,口感綿密鬆軟,帶微微嘅蜂蜜味道!係一個幾新鮮嘅配搭✅特別推介:🔸
Fresh Fresh 簡品堂👨🏻‍🍳
拉絲芝士波波 (五件)$25
芝士味道濃郁,帶有鹹香味!
🔸朱古力麻糬波波(五件)🍫$28
焰燒芝士蜂蜜蛋糕🧀🍯 $38
特別推介:🔸
焰燒芝士蜂蜜蛋糕
朱古力麻糬波波(五件)
焰燒芝士蜂蜜蛋糕
朱古力麻糬波波(五件)
  • 朱古力麻糬波波
2023-06-09 149 views
Fresh Fresh 簡品堂喺附近就會有一間!買麵包真喺幾方便!芝士麻糬波波$28焗返熱的話裡面嘅芝士仲可以拉絲添,波波質感入口鬆軟帶有空氣感,建議一次過食兩粒朱古力麻糬波波 $28一包有5個,裡面喺朱古力醬,如果留到三嘅話就更加正,裏面有層厚厚嘅煙韌麻薯麻糬曲奇系列$58一盒有4款大大件曲奇,包括原味、伯爵茶、抹茶、朱古力,軟心曲奇外皮,咬落去都幾濕潤,裡面喺爆滿嘅麻糬,麻糬好煙韌,岩哂鐘意食麻糬嘅朋友🤪手工制鬆脆蛋卷$60自家製作嘅蛋卷,每條都由師傅親自卷起,工夫食物嚟!打開包裝已經聞到蛋香咪,咬落去好鬆脆!自己食或者送俾朋友都唔錯!

芝士麻糬波波$28

朱古力麻糬波波 $28

麻糬曲奇系列$58

手工制鬆脆蛋卷$60

2023-06-07 127 views
人氣大熱麻糬曲奇🍪一直都好想試下呢款麻糬曲奇,一撕開就系拉絲嘅麻糬❤️大癲!完全系我杯茶,燒著左我🔥🔥 我就買左盒麻糬曲奇系列$58,一次過可以試哂4款口味,朱古力、綠茶、焙茶、芝士,我自己最中意系綠色,淡淡嘅清香味!同埋,一咬落去,D麻糬系超級軟綿綿☁️ 非常好食啊!麵包種類都好多,但一見到D麻糬包包🥯十分吸引‼️我就揀左2款,一款系招牌口味嘅芝士,一款系新出嘅芝麻口味😍芝士款就有粒粒嘅芝士粒,而芝麻款就有芝麻醬+麻糬系裡面😍OMG, 真系要燒哂身邊所有人先🤣🔥🔥一定吾可以錯過呢間啊!
人氣大熱麻糬曲奇🍪