2024-04-12 233 views
Fresh Fresh📍灣仔灣仔道154號南開大廈地下B號舖前日咁岩經過灣仔,見到呢間大熱既烘焙店,即刻被佢既裝修同產品吸引左入去,點知就兩手滿載而歸咁出返黎🔸️手製曲奇餅每盒可以自選9隻味👍🏻每日新鮮手工製包裝十分精緻送人自用都好啱,牛油味都好香,配咖啡或者茶就係一個Perfect既下午茶🔸️麻糬曲奇曲奇好大大件🍪一盒有4件吾同口味💕今次買呢盒有特濃朱古力粒粒🍫焙茶🍃抹茶🍵芝士🧀曲奇唔會過乾💕咬開有滿滿嘅麻糬整返熱更加好食🔸️纏綿拉絲芝士菠蘿包 就如其名,這菠蘿包裏面有大量拉絲芝士,烘熱黎食,外脆內軟,仲好香芝士味!🔸️麻薯QQ球我地揀左開心果味!上面有好多開心果仁碎,食落好香口🔸️麻薯波波我地買左抹茶紅豆同紫薯味,麵包軟熟,入面有好多餡,例如紅豆同紫薯蓉,加埋麻薯,口感超正🔸️港式絲襪奶茶呢款樽裝奶茶,茶味奶味都好恰當,口感順滑,估吾到有驚喜!🔸️散裝蛋糕佢地凍櫃有擺好多款吾同口味既蛋糕,而我就被開心果芝士蛋糕同藍莓芝士蛋糕吸引住,兩款都極重芝士味!個人比較推介開心果味!
Fresh Fresh

🔸️手製曲奇餅

🔸️麻糬曲奇
曲奇唔會過乾💕咬開有滿滿嘅麻糬整返熱更加好食

🔸️纏綿拉絲芝士菠蘿包

🔸️麻薯QQ球
我地揀左開心果味!上面有好多開心果仁碎,食落好香口

🔸️麻薯波波

🔸️港式絲襪奶茶
呢款樽裝奶茶,茶味奶味都好恰當,口感順滑,估吾到有驚喜!

🔸️散裝蛋糕
個人比較推介開心果味!

2024-04-07 207 views
經過灣仔見到呢間簡品堂門口的蛋糕好吸引入面既產品好多種類 唔覺唔覺買左唔少野芒果雪媚娘 - Q軟的糯米皮包住蛋糕 奶油同芒果果肉好滋味芒果糯米糍 & 榛子脆脆糯米糍隕石髒髒朱古力包 – 好香濃既朱古力味OREO & 開心果麻糬QQ - 麻糬好煙韌好味肉鬆怪獸波 - 紫菜肉鬆拉絲芝士麻糬 層次都幾豐富焔燒芝士蜂蜜蛋糕 - 面層微焦既芝士香味配上鬆軟蜂蜜蛋糕好香口飽肚老婆餅/紅豆酥/皮蛋酥 - 除了有特色都有傳統既選擇雜錦曲奇禮盒 - 首先個禮盒好靚 好啱送禮另外佢有成廿款手工曲奇俾你揀 揀啱心水放落禮盒曲奇好香脆 朱古力豆同阿華曲奇幾特別港式絲襪奶茶 - 好有茶味 甜度又恰到好處 飲完好醒神
經過灣仔見到呢間簡品堂門口的蛋糕好吸引
另外佢有成廿款手工曲奇俾你揀 揀啱心水放落禮盒
曲奇好香脆 朱古力豆同阿華曲奇幾特別
港式絲襪奶茶 - 好有茶味 甜度又恰到好處 飲完好醒神
2024-04-07 102 views
🥳經過見到呢間麵包舖有開心果😍二話不說就走咗入去買啲黎試吓❤️見到樣樣都咁吸引🤩就咩都買啲返去做下午茶先☕️🌟開心果糯米糍:糯米糍飽滿又大粒✅外皮煙韌軟熟💯咬開超爆餡😍餡料澎湃多到滿瀉😋開心果口味好香口🥳仲食到粒粒開心果碎添❤️好好食,好推介呀🥳💥麻糬QQ球:麻糬QQ球個個都脹卜卜😋今次試埋開心果口味❤️一樣咁正😊一樣咁好味呀🤤🫓杏仁片:杏仁片細細盒❤️一個人做下午茶就啱曬喇😀咬入口脆卜卜🔥每一啖都有杏仁滿滿嘅香氣💯香酥脆口到忍不住一片接住佢一片食🤣今次我仲冲左杯玉露一齊嘆☕️好爽耶🥳🦋蝴蝶酥:呢個蝴蝶酥內外都烤焗得好鬆脆✅焦香嘅酥皮加埋上層層嘅脆糖👍令蝴蝶酥酥脆嘅外層增加咗唔少口感🥳🍮焦糖布丁麻糬朱古力蛋糕:第一次試又有焦糖又有麻糬嘅朱古力味蛋糕❤️口感嫩滑又香濃👍一食就會愛上😋🥖波波麵包:呢個波波麵包口感香脆又煙韌😍呢個我就揀咗我都好鍾意嘅芝麻口味✅正呀🥳

TakeAway
又要慶祝朋友生日,唔想再買美心、A1 bakery、聖安娜呢啲連鎖店試吓呢間近年被追捧嘅麵包舖,本身因麻糬曲奇而出名揀咗個比較大路嘅新鮮生果蛋糕🎂▶️ 芒果慕絲脆脆蛋糕 ($168)頂層係芒果慕絲加cream,仲有唔少鮮甜嘅香芒粒芒果比想像中多汁🥭之後有兩層海綿蛋糕🍰質感尚算鬆軟輕身,夾雜少少芒果醬底層係朱古力脆脆🍫 有朱古力味但唔會太甜咬落脆口好似碎cornflakes咁,令蛋糕有層次口感👍🏻整體蛋糕味道甜度適中,唔會好似傳統鮮果蛋糕咁多忌廉唯一係賣相普通啲 (嗰日去見到其他鮮果蛋糕塌塌地)服務還好,可以價錢寫生日牌,店員即時唧朱古力蛋糕盒夠挺身,搬運蛋糕過程唔易倒塌🙈不過就冇比蛋糕都同蠟燭然而性價比唔錯,一個蛋糕可以分到6-7份
試吓呢間近年被追捧嘅麵包舖,本身因麻糬曲奇而出名

揀咗個比較大路嘅新鮮生果蛋糕🎂

▶️ 芒果慕絲脆脆蛋糕 ($168)
頂層係芒果慕絲加cream,仲有唔少鮮甜嘅香芒粒
芒果比想像中多汁🥭
之後有兩層海綿蛋糕🍰質感尚算鬆軟輕身,夾雜少少芒果醬
底層係朱古力脆脆🍫 有朱古力味但唔會太甜
咬落脆口好似碎cornflakes咁,令蛋糕有層次口感👍🏻

整體蛋糕味道甜度適中,唔會好似傳統鮮果蛋糕咁多忌廉
唯一係賣相普通啲 (嗰日去見到其他鮮果蛋糕塌塌地)
服務還好,可以價錢寫生日牌,店員即時唧朱古力
芒果慕絲脆脆蛋糕

蛋糕盒夠挺身,搬運蛋糕過程唔易倒塌🙈不過就冇比蛋糕都同蠟燭
然而性價比唔錯,一個蛋糕可以分到6-7份
芒果慕絲脆脆蛋糕
2024-04-02 120 views
見好多人幫襯嘅fresh fresh麵包,今次先生特地係公司附近買俾返嚟俾我食🥰🧋港式絲襪奶茶香港人必飲奶茶,呢款樽裝奶茶,茶味奶味都好恰當,好飲😋飲完精神晒💛拉絲芝士菠蘿包第一次見芝士配搭菠蘿包,好新穎,食落出奇地夾,值得一試🤎肉鬆怪獸波好鐘意食!幾似小貝,外面係肉鬆,入面有醬、麻薯,口感超好!一定再會回購👍🏻🫘抹茶紅豆麻薯波波一樣好鐘意,麵包軟熟,入面有紅豆、麻薯,超夾口感好好👍🏻🍫麻薯QQ球要咗朱古力味,超好食!勁多朱古力餡,整熱食仲有半溶口感好正,外面係朱古力脆脆😍🍪曲奇禮盒一共九款曲奇,有朱古力豆味、手唧開心果、牛油原味、士多啤梨心心、抹茶杏仁、朱古力杏仁、原味朱古力粒粒、手唧咖啡味等等,每款唔同外型,曲奇夠鬆化😋🚩簡品堂 (灣仔) @freshfresh_3dcake 📍灣仔灣仔道154號南開大廈地下B號舖

🧋港式絲襪奶茶

💛拉絲芝士菠蘿包
第一次見芝士配搭菠蘿包,好新穎,食落出奇地夾,值得一試

🤎肉鬆怪獸波

🫘抹茶紅豆麻薯波波
一樣好鐘意,麵包軟熟,入面有紅豆、麻薯,超夾口感好好👍🏻

🍫麻薯QQ球

🍪曲奇禮盒

🚩簡品堂 (灣仔) @freshfresh_3dcake
📍灣仔灣仔道154號南開大廈地下B號舖
💖經過灣仔發現呢間連鎖麵包店好多人,就去湊熱鬧望下,點知買落一堆嘢🤣,麵包同麻糬控肯定會停唔到手👋🏻!1️⃣麵包🔸纏綿拉絲芝士菠蘿包🧀:幾特別嘅搭配!脆皮菠蘿包配上香濃嘅拉絲芝士,鹹甜搭配更香口。🔸黑松露芝士貝果🥯:bagel口味選擇多,呢款嘅黑松露味香得黎唔會太搶,同芝士粒好夾,口感柔韌有嚼勁。🔸隕石髒髒朱古力包🍫:朱古力控至愛😍,出面嘅朱古力cream灑上可可粉、oreo碎、朱古力波,多重朱古力味得黎口感豐富,咬落係朱古力流心。🔸肉鬆怪獸波👾:推薦!出面係香口嘅肉鬆紫菜,柔軟嘅麵包包裹住大塊煙韌嘅芝士麻糬,仲可以拉絲~🔸抹茶紅豆🍵/紫薯麻糬波波🍠:必買嘅CP值產品(佢地嘅麻糬產品都值得試!),$28大大包有5個。多款口味都係搭配奶香嘅麻糬,抹茶紅豆味入面係綿密嘅紅豆蓉🫘,味道香甜;紫薯係粉糯嘅紫薯餡,甜味清淡健康。2️⃣小吃🔸麻糬曲奇🍪:推薦!一上手好有重量,超足料。一盒有4種口味,我嘅係肉鬆、伯爵茶、芝士同抹茶,好厚實一塊、望落唔似曲奇🤣,咬落偏鬆軟但唔散,帶烘培物嘅牛油香,每塊入面都有大塊拉絲麻糬。芝士同肉鬆味更鹹香,兩款茶嘅就更清淡醇厚。🔸曲奇禮盒🎁:個盒已經贏左😛,適合送禮。入面有

1️⃣麵包

2️⃣小吃

🔸曲奇禮盒🎁:個盒已經贏左😛,適合送禮。入面有十幾款曲奇,包括朱古力碎、伯爵茶、培茶、抹茶、紫薯、牛油、m&m等。全部都係厚身一口size,口感偏脆,茶味嘅曲奇味道清淡唔假甜,其他款嘅牛油香就更濃郁。

🔸朱古力/芝麻味爆谷🍿:可愛嘅小熊包裝🐻,口感外脆內香軟,朱古力味香甜濃郁、芝麻味就更清香。

🔸Tiramisu慕斯西餅🍰:超多口味選擇,要左tiramisu味,厚切大塊,蛋糕體溼潤帶酒香,綿密嘅cream cheese灑上可可粉同各種裝飾物。

3️⃣飲品🥤
🔸港式絲襪奶茶:味道醇厚,茶香濃郁,口感絲滑細緻
🔸純鮮漿:味道清淡健康帶絲甜味,口感順滑無顆粒感

💖佢地麵包做緊買三送一,以質量同產品豐富程度黎講幾值得食!
1K
2024-03-08 1070 views
拉絲芝士波波班蘭戚風蛋糕到灣仔晚飯後路經一家麵包店, 超光猛的店面, 跟四周圍相比更見突出! 離遠已經看到很多人進進出出, 手拿著一袋二袋的, 意味這裡麵包的味道必定超凡! 🍫隕石髒髒朱古力包 ~ 朱古力怎麼會髒呢? 根本愛到不行! 濃香可可粉、滿滿香滑朱古力粒, 雖有著暗黑的外表, 但味道絕不是暗黑料理, 口感鬆軟味道濃郁, 大愛! 🍍纏綿拉絲芝士菠蘿包 ~ 本以為髒髒包已經很驚艷, 怎料這菠蘿包更好! 這個芝士拉絲也太幼滑了, 黃金香脆的外層, 內裡郤藏著柔軟的芝士, 芝味滿分!🥯黑松露芝士 Bagel ~ 一打開盒就已經聞到濃濃的松露香, 芝士大大粒足圍了一圈! 愛吃松露的絶不可錯過!肉鬆怪獸波 ~ 紫菜肉鬆拉絲芝士麻糬波波, 超濃郁芝士味道, 滿滿的肉鬆及紫菜絲, 麵包鬆軟, 加上煙靭的麻糬, 超多重口感, 一試難忘! 🦁獅子王肉鬆拉絲芝士包 ~ 見到個樣已經是非買不可, 這是要多可愛啊! 濃香芝士拉絲, 咸咸甜甜的肉鬆更是增添口感!🧀拉絲芝士波波 ~ 太有驚喜! 因外表平平無奇, 本來沒甚麼期望, 但味道太驚艷了! 芝士味極濃, 早上配上一杯咖啡, 醒神的一天開始! 🎂班蘭戚
隕石髒髒朱古力包
纏綿拉絲芝士菠蘿包
肉鬆怪獸波
拉絲芝士波波
🎂班蘭戚風蛋糕 ~ 店主推介, 每星期空運新鮮斑蘭葉製成的, 班蘭味道超級香, 蛋糕輕盈鬆軟!
班蘭戚風蛋糕
🍪最後買個鐵盒曲奇! 每日新鮮手工製的健康曲奇, 打開盒已經香味撲鼻, 味道多選, 色彩繽紛, 不只是小孩, 連大人也搶著吃呢!
另外店家的袋也超美, 是我最愛的鮮粉紅色!
  • 拉絲芝士波波
  • 班蘭戚風蛋糕
  • 鐵盒曲奇
  • 肉鬆怪獸波
  • 纏綿拉絲芝士菠蘿包
  • 隕石髒髒朱古力包
2024-03-06 176 views
香港烘焙店越来越多特色啊🧁Viola就好鐘意呢間Fresh Fresh 款式多多,除咗麵包🍞仲有曲奇🫓蛋糕🍰蛋卷🧇餅乾🍿爆谷同奶茶等! 小朋友之選隕石髒髒包🍫朱古力脆脆 超級表面有肉鬆怪獸波🍪滿滿肉鬆海苔碎 中間係芝士麻糬 口感十足厚切吐士🍞週末西多士早餐 就靠佢喇!曲奇禮盒🍪可自選唔同口味,Viola仲準備帶去生日會同小朋友一齊食媽媽之選黑松露芝士貝果🥯 裡面有黑松露汁同芝士🧀️翻熱後更香更軟熟啊班蘭紅豆包🫘一直都喜歡佢地班蘭產品 今次一樣鐘意啊🥤港式絲襪奶茶~有驚喜,甜度低有茶味麻糬系列🥯麻糬係真材實料㗎 多款味道 百試不厭 😝

小朋友之選
隕石髒髒包🍫朱古力脆脆 超級表面有
肉鬆怪獸波🍪滿滿肉鬆海苔碎 中間係芝士麻糬 口感十足
厚切吐士🍞週末西多士早餐 就靠佢喇!

媽媽之選
班蘭紅豆包🫘一直都喜歡佢地班蘭產品 今次一樣鐘意啊
🥤港式絲襪奶茶~有驚喜,甜度低有茶味
麻糬系列🥯麻糬係真材實料㗎 多款味道 百試不厭 😝

2024-03-03 86 views
近年香港開咗好多特色烘焙店,呢間Fresh Fresh愈嚟愈多分店,產品選擇多元化,除咗主打麵包,仲有曲奇、蛋糕、餅乾、爆谷同奶茶等,今日就買咗幾款嚟試吓。提提大家如果屋企有焗爐/微波爐,可以稍微烘熱先食,更加滋味😋隕石髒髒包~表面有朱古力脆脆🍫食落口感唔錯獅子王🦁~超級可愛,有大量肉鬆,入面仲有芝士班蘭紅豆包~有淡淡班蘭清香,內有紅豆餡芝士肉鬆波波~又係岩晒芝士控,入面較多奶油QQ球~試咗紫薯麻薯同芝士味,麻署Q彈、紫薯較出眾🥤港式絲襪奶茶~有驚喜,甜度低有茶味曲奇禮盒~最後揀多盒曲奇禮盒,可自選唔同口味,個人最喜歡朱古力杏仁曲奇🍪🛎️必試指數:8/10🔆

隕石髒髒包~表面有朱古力脆脆🍫食落口感唔錯
獅子王🦁~超級可愛,有大量肉鬆,入面仲有芝士
班蘭紅豆包~有淡淡班蘭清香,內有紅豆餡
芝士肉鬆波波~又係岩晒芝士控,入面較多奶油
QQ球~試咗紫薯麻薯同芝士味,麻署Q彈、紫薯較出眾
🥤港式絲襪奶茶~有驚喜,甜度低有茶味

🛎️必試指數:8/10🔆
2024-02-29
2024-02-03 210 views
其實幫襯過fresh fresh 好多次,好多分店都有去過,灣仔店好新同產品種類好多。尤其快到新年,仲多咗好多新年產品。睇我買左幾多野😂早餐、甜品、新年野都比我掃左。曲奇我真係勁喜愛,好鬆脆,原味、朱古力係我長期會揀,宜家仲有開心果味、伯爵茶☕️真係食唔停口第二樣係店員今次介紹我!朱古力麻糬布甸蛋糕!佢雖然係甜品,但唔會膩🥹 好好味個蛋糕好鬆軟,唔係我想像中好實嘅口感。店員冇推介錯,我買果日得返一個淨!因為就快新年,仲揀左花生角,同埋試左絲襪奶茶🧋當然仲買左麻糬朱古力波波做早餐🥣

睇我買左幾多野😂早餐、甜品、新年野都比我掃左。

第二樣係店員今次介紹我!朱古力麻糬布甸蛋糕!

2024-02-03 158 views
今日經過灣仔呢間麵包店,見到門面放住各式各樣曲奇、蛋糕、麵包,被心入面碳水魔鬼召喚左,入去買左好幾樣野試。🥢招牌黃金花生角🥜花生角一打開已經好香,咬落好鬆脆,就過年買黎食下好應節。🥢店內主打麻糬波波我揀左兩隻味道🧀拉絲芝士波波,一咬落已經好多芝士醬,好濃郁。🍫朱古力麻糬波波,入面有好多朱古力醬,仲有真麻糬,好滿足。🥢紫菜肉鬆芝士拉絲麻糬包兩個麻糬包都幾大個,香口肉鬆再加芝士,好味道喔!🥢曲奇餅🍪一打開盒就見到各式各樣曲奇,味道唔會太甜,好脆口,我食完一塊又一塊。🥢港式絲襪奶茶奶茶茶底真係港式😍飲落茶濃奶滑,食個包配奶茶係100分!如果有少甜揀就更正。我另外仲買左幾款麵包,全部大大個又好夠料,性價比極高💯

🥢招牌黃金花生角🥜
花生角一打開已經好香,咬落好鬆脆,就過年買黎食下好應節。

🥢店內主打麻糬波波
我揀左兩隻味道
🧀拉絲芝士波波,一咬落已經好多芝士醬,好濃郁。

🍫朱古力麻糬波波,入面有好多朱古力醬,仲有真麻糬,好滿足。
🥢紫菜肉鬆芝士拉絲麻糬包
兩個麻糬包都幾大個,香口肉鬆再加芝士,好味道喔!

🥢曲奇餅🍪

🥢港式絲襪奶茶

我另外仲買左幾款麵包,全部大大個又好夠料,性價比極高💯
  • 朱古力麻糬波波
  • 拉絲芝士波波
  • 招牌花生角
2024-01-30 136 views
麵包控一定唔可以錯過啲間🍞😍呢間近期大熱的麵包店, 主打麻糬波波一共有12款口味, 色彩繽紛🌈特色口味有開心果, 紫菜肉鬆, 脆皮紫薯等等口味, 全部都好吸引☺️每個都脹卜卜, ǫ彈又大粒, 每個大約$7-$9🥯🍩我地當日去到好多熱人氣口味已經無哂🥺除咗麻糬波波外, 另外亦有好多款招牌食品: 有朱古力麻糬布丁蛋糕, 麻糬曲奇, 黃金花生角, 雜錦曲奇禮盒, 港式奶茶等等🍪🍮🥧每樣產品都價錢實惠💰啱哂新年買下啲送禮佳品🧧
麵包控一定唔可以錯過啲間🍞😍

2024-01-30 118 views
好鍾意食FreshFresh嘅麻糬波波,一收到風旺角東站開左即刻要去踩下場幫襯先!🎊🤩👍本來淨係想買麻糬,但係去到覺得樣樣都好吸引掃咗好多貨,分享吓曲奇禮盒一盒有9款口味,人手製作仲可以自由配搭口味🧧紅色禮盒好啱新年斑斕蛋糕一打開個盒已經香味撲鼻,拎上手軟綿綿,入口好香斑斕葉嘅味道,口感好軟熟而且唔會太甜招牌黃金花生角因為有時出邊買嘅花生角好厚粉,但呢個樣樣都啱啱好,口感好鬆化,入面嘅花生脆卜卜🥜朱古力麻糬波波一咬下去,就食到內裡濃郁的朱古力醬(有少少流心)而外層好鬆軟,就算第二日食口感都冇變紫薯麻糬波波散發出濃郁的甜味,順滑香甜,配上波波的嚼勁,整體味道鮮美港式絲襪奶茶呢款奶茶口感好滑味道香濃,茶味好突出!唔會太甜!

掃咗好多貨,分享吓

曲奇禮盒

斑斕蛋糕

招牌黃金花生角

紫薯麻糬波波
散發出濃郁的甜味,順滑香甜,配上波波的嚼勁,整體味道鮮美

港式絲襪奶茶
呢款奶茶口感好滑味道香濃,茶味好突出!唔會太甜!
2024-01-25 159 views
Fresh Fresh Bakery由曲奇餅做起,係細個嘅時候都曾經風靡所有少女🤣最近佢地大熱嘅麻糬product又令佢地成為新一年大熱食品。色彩繽紛又成價比高嘅麻糬QQ每次一出爐都吸引唔少人排隊買。店內除左一向熱賣嘅曲奇餅外,仲多左好多麵包。🌸麻糬波波🌸$28 (5件)一般嘅麻糬波波都係細細粒,呢間就大大舊,有啲似麵包。自己食完一次都成日回購做早餐。麵包食等出師傅用左好多時間去揉麵團,麵包十分鬆軟。平時自己一般食麻糬,因為好多時都會一舊舊,好難吞。但佢地嘅麻糬好軟糯🤩配埋濃厚嘅朱古力漿一齊食就岩岩好。因為料足又大份,基本上一舊都好夠飽,頂到成朝🦾🌸麻糬QQ🌸$7-9 (一粒)麻糬QQ係波波係細款版,外皮係曲奇脆皮。稍為可惜嘅係當日大熱嘅朱古力同M&M冇出爐,排左隊都食唔到🥲。自己買左大熱嘅開心果味、摩卡咖啡同紫薯味。開心果味極濃, 超值得買黎食

店內除左一向熱賣嘅曲奇餅外,仲多左好多麵包。

🌸麻糬波波🌸$28 (5件)

🌸麻糬QQ🌸$7-9 (一粒)
麻糬波波
朱古力味麻糬波波
麻糬QQ
麻糬波波
朱古力味麻糬波波
麻糬QQ
2024-01-23 93 views
🇭🇰Fresh Fresh Bakery·抹茶紅豆麻糬波波$28呢間我其實本身係睇中佢個麻糬曲奇既 但係因為佢1盒4塊實在太多啦 所以最後我地就決定買佢個麻糬波波😈雖然佢個名叫麻糬波波 但係其實佢係麵包黎既 當佢係麵包咁食我就覺得佢好好食🤣佢個麵包本體係超級鬆軟 我地下一日做早餐仲係好好味 之後雖然個抹茶味唔算話好農 但係都食得出既🍵佢中間仲有好大舊mochi 好軟孰 完全唔會韌😎😎不過入邊紅豆就唔算好多🫘·#rbyeat#rbybakery#rby灣仔 #rby天后 #rby荃灣 #rby葵涌 #rby青衣 #rby屯門 #rby天水圍·📍灣仔灣仔道154號南開大廈地下B號舖📍天后電氣道50號地舖📍荃灣青山公路 - 荃灣段300-350號荃錦中心2樓186-187號舖📍葵涌圍乪街6號石籬商場一期1樓A105B號舖📍青衣担杆山路6號長發廣場地下109A號舖📍屯門青海圍18號置樂花園地下67B號舖📍屯門龍門路55-65號新屯門商場3樓139-140號舖📍天水圍天瑞路77號天澤商場地下14號舖
🇭🇰Fresh Fresh Bakery

📍青衣担杆山路6號長發廣場地下109A號舖
📍屯門青海圍18號置樂花園地下67B號舖
📍屯門龍門路55-65號新屯門商場3樓139-140號舖
📍天水圍天瑞路77號天澤商場地下14號舖
$14 (Breakfast)
抹茶紅豆麻糬波波