2019-03-15 95 views
昨天食完lunch悶悶地就叫埋同事去APM 逛一陣,順便有d 口喝就飲番杯野飲先,一上完扶手電梯就見到happy lemon! 睇完menu 我地2個就叫左2杯野飲,甜度都可以選正常,3、5、7同埋走糖,而冰度都可以選正常,少冰同走冰!我地2個都係叫左3分糖同正常冰,即叫店員就即整,所以等左一陣就有得飲啦!😋😋1.特濃益力多綠茶,中杯,$23: 超香濃既益力多乳酸既味道,配埋綠茶🍵個味道中和番,雖然係叫左3分糖但都甜左些少,但整體來說都唔錯!😌飲完腸胃都舒暢d!2.岩鹽芝士經典綠茶,中杯,$21: 最愛岩鹽奶蓋,咸咸地芝士香味,建議先開細蓋飲啖香滑奶蓋先,再飲番啖清香既綠茶🍵,爽!😋+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊

+++++++++++++++
2019-03-14 34 views
最近個人既energy level好低,真係唔多happy係觀塘完成左工作,就係apm逛逛經過Fresh Tea by happy lemon就試下係咪真係會happy d la!因為無得坐既關係,平常經過都唔多留意到,今日就見到緣份既野真係話唔埋呢到飲品選擇多,價錢唔貴依家出面既飲料真係越賣越貴,賺黎抗租金叫左杯黑糖鮮奶珍珠,熱飲!真心唔錯wor,夠熱,鮮奶好香珍珠超彈牙,但真係甜左d下次要記得叫少甜!黑糖飲料係愈做愈受歡迎!如果唔想行既話,仲可以叫網上外賣平台啊!東亞卡又可以upgrade!咁岩比錢既時候,freshtea研發梗新飲品,好似係鳯梨檸檬,仲整左d細杯裝比客人飲,聽取意見有心做!期待新產品!飲完心情係好左既!
最近個人既energy level好低,真係唔多happy
係觀塘完成左工作,就係apm逛逛
經過Fresh Tea by happy lemon
就試下係咪真係會happy d la!

因為無得坐既關係,平常經過都唔多留意到,今日就見到
緣份既野真係話唔埋

呢到飲品選擇多,價錢唔貴
依家出面既飲料真係越賣越貴,賺黎抗租金

叫左杯黑糖鮮奶珍珠,熱飲!
真心唔錯wor,夠熱,鮮奶好香

珍珠超彈牙,但真係甜左d
下次要記得叫少甜!

黑糖飲料係愈做愈受歡迎!

如果唔想行既話,仲可以叫網上外賣平台啊!

東亞卡又可以upgrade!
有心做!期待新產品!

飲完心情係好左既!
2019-03-14
$25 (Lunch)
2019-02-24 100 views
今日和友人去APM, 見Freshtea By Happylemon都推出了黑糖珍珠鮮奶。而且只賣$25一杯。於是我就買了一杯試試。說真,以$25一杯的價錢,在出面的鋪頭真是買不到。所以都幾抵飲。黑糖珍珠鮮牛奶要了一杯中size熱的糖珍珠鮮奶。奶味幾濃, 珍珠彈牙,有咬口。但有少少甜。特濃益力多綠茶益力多綠茶有減肥之效。最適合我飲。益力多不算太濃。但不太甜, 不錯。我最怕太甜的飲品。Freshtea By Happylemon還有其他飲品的種類如手榨檸檬茶,岩鹽芝士鮮茶,醇香奶茶,鮮泡茶,水果梳打,抹茶等等系列。下次我要試試其他飲品。

黑糖珍珠鮮牛奶

2019-02-22 64 views
今日同朋友去APM行街,行行下有D口渴,走去happy lemon一下先。見到佢哋有推介嘅「​特濃益力多綠茶」,我早排食得太多好嘢,有D滯脹,一於試一杯。益力多能幫助腸道​消化,加埋健康的綠茶,益力多味較濃,酸酸甜甜,非常適合我。朋友呢,就叫咗佢哋最新嘅「​岩鹽芝士Oreo朱古力 」,杯飲品好有層次,估唔到岩鹽鹹鹹的可以提升芝士嘅味道,更估唔到同朱古力可以咁合襯,再加Oreo,增加口感 。見到朋友好滿足,下次我都試下「岩鹽芝士Oreo朱古力」。

見到朋友好滿足,下次我都試下「岩鹽芝士Oreo朱古力」。
2019-02-19 110 views
由細飲到大的happy lemon經典之選一定係岩鹽芝士奶蓋綠茶味道一直不變 岩鹽芝芝士好好食 奶蓋的份量好多 加上有濃濃的芝士味飲極都唔會厭價錢一樣好親民$21就有得飲另外亦飲了岩鹽芝士oreo朱古力加了oreo的朱古力 味道非常濃郁 又會飲到oreo碎碎 好正另外加上了岩鹽芝士 令到成杯野會咸咸地 好特別 店鋪多了好多新產品下次可以試下 其中黑糖仙草個樣好吸引 好想試下
由細飲到大的happy lemon

店鋪多了好多新產品
下次可以試下

其中黑糖仙草個樣好吸引 好想試下

2019-02-18 44 views
晚飯去 Apm ,想揾位食飯都唔容易架。等食期間見到有 happy lemon, 一於叫返杯邊飲邊等。今期推介係黑糖仙草系列,啱我喎。黑糖仙草奶茶$28黑糖奶茶雖然虎紋唔算多,不過都幾大杯又靚靚地的。飲落好有奶茶味,黑糖香得來唔會太甜。仙草是台式的那一種,似涼粉同龜苓膏的混合體。同黑糖奶茶一齊飲口感好match。特濃益力多綠茶 $26朋友一向鐘情益力多,佢所揀的一杯,益力多味濃加上少少綠茶吊吓味。佢話好 good,重點係夠大杯,抵飲大滿足。隊左半杯都未等到食, 好彩有杯 happy lemon 醫吓肚。最後轉陣去左食快餐打邊爐,其實都唔錯吖!

今期推介係黑糖仙草系列,啱我喎。

黑糖仙草奶茶$28
黑糖奶茶雖然虎紋唔算多,不過都幾大杯又靚靚地的。

特濃益力多綠茶 $26

。最後轉陣去左食快餐打邊爐,其實都唔錯吖!

$27 (Other)
1K
Happylemon可算是香港市場中的最早一批的台式茶飲品牌,週末到觀塘apm逛街時,經過Freshtea By Happylemon,重溫一下學生年代的味道。茶飲款式不少,作為經典品牌,也會跟上潮流步伐,當然少不了近期大熱的黑糖和芝士奶蓋系列。這天便點了黑糖仙草奶茶和岩鹽芝士經典綠茶。黑糖仙草奶茶 $25飲前可把杯身上下搖晃,黑糖欠缺了炭燒焦香,但也有掛杯效果,而且仙草下得頗足料。略嫌茶味不夠濃,正常甜度確實偏甜了一點,或者應該選3分糖的甜度會較適合,但奶和茶融為一體,口感順滑。岩鹽芝士經典綠茶 $21表面舖滿厚厚的岩鹽芝士奶蓋,芝士的濃郁鹹香味,稍為蓋過了偏淡的茶味。喝奶蓋茶也有一點小學問,喝時讓杯子微微傾斜,讓茶底透過奶蓋滑入口中,記緊不需以飲管攪拌,只因精髓就在於讓茶底與奶蓋在口中混合交融的微妙配搭。

這天便點了黑糖仙草奶茶和岩鹽芝士經典綠茶。
黑糖仙草奶茶和岩鹽芝士經典綠茶

黑糖仙草奶茶 $25
黑糖仙草奶茶

黑糖仙草奶茶

岩鹽芝士經典綠茶 $21

2019-02-16
TakeAway
$25 (Tea)
2019-02-16 35 views
與朋友相約 一同前往觀塘逛街, 而我們這次的目標, 就是前往apm, 這個商場距離地鐵站十分相近, 加上店舖眾多, 每次也會 有很多的收穫, 購物過後我和朋友也覺得累了, 本打算找一個靜靜的地方坐下好好休息, 沒想到星期天的威力 ,位置餐廳坐滿了, 我們放棄吧 ,朋友則建議購買一杯清新的飲品, 為這一天打打氣 ,而我們也選定家飲品店,全因為回憶。我就點選了手揸檸檬茉香綠茶, 完全不用懷疑我點選, 小冰 ,少甜 ,分量和味道與一般的台式飲料店差不多,我相信就是店員的親切, 一位看起來有點傻氣的男孩, 有禮親切, 好像看到過去的我們。

2019-02-11 41 views
上星期係APM等食飯之濟見到好耐冇見過既happy lemon~~ 中學回憶番晒黎呀!!! 雖然餐牌已跟上潮流既步伐有改動!今次就要左一杯 <<岩鹽芝士經典綠茶 – 微甜 小冰>> $21 (M Size)芝士奶蓋份量OK, 入口幼滑~ 味道比一般既奶蓋咸,因為佢係岩鹽又係芝士既奶蓋!綠茶幾清新~ 茶味幾清香~ 我MAMA都幾欣賞!就咁食芝士奶蓋會好有罪惡感.. 飲D茶可以中和下~ <<OREO曲奇奶茶 – 微甜 小冰>> $23 (M Size)見到杯野就知道有幾邪惡啦! 店員提醒我地飲之前要搖匀~ 因為仲有D吉士忌廉係入面…入口時口感幼滑順暢 (可能因為吉士忌廉既關係,真係好幼滑),而奶茶香濃外仲食到一粒粒既OREO碎.. 令到成杯野飲既口感變得豐富! 飲完都幾飽下. 哈哈哈哈哈

中學回憶番晒黎呀!!!
 雖然餐牌已跟上潮流既步伐有改動!

綠茶幾清新~ 茶味幾清香~ 我MAMA都幾欣賞!
就咁食芝士奶蓋會好有罪惡感.. 飲D茶可以中和下~

令到成杯野飲既口感變得豐富! 飲完都幾飽下. 哈哈哈哈哈
2019-02-08
2019-02-07 51 views
潮流興黑糖鮮奶,Freshtea 終於出黑糖勢力,馬上放工去試一試嘩嘩嘩,竟然買$25蚊。比起其他店黑糖鮮奶平幾蚊 。好想試試得吾得?我就買了中杯黑糖鮮奶,有黑糖紋都幾靚,我偷偷睇佢地制作佢地好用心做黑糖紋架。重用明治牛奶。我好怕吾知用咩奶架,日本牌子,好放心。先吸底珍珠試一下,好黑糖味,好Q.再試奶,好香之後攪拌一下飲,好飲到不得了,甜味剛剛好,$25蚊真係同貓貓堂有得比見到佢地電視機有黑糖仙草,下次試。仙草都得我飛佛。

我就買了中杯黑糖鮮奶,有黑糖紋都幾靚,我偷偷睇佢地制作
佢地好用心做黑糖紋架。重用明治牛奶
。我好怕吾知用咩奶架,日本牌子,好放心。

先吸底珍珠試一下,好黑糖味,好Q.再試奶,好香

見到佢地電視機有黑糖仙草,下次試。仙草都得我飛佛。

黑糖鮮奶
黑糖鮮奶
2019-01-27 68 views
近排好興飲黑糖鮮奶,今日見到Fresh Tea竟然都有,而且價錢亦相對便宜,便決定買杯"黑糖珍珠鮮牛奶"試一試。首先,因為天氣凍,所以我揀咗熱嘅黑糖鮮奶,所以係個紙杯,睇唔到有無靚靚嘅黑糖紋。不過都無乜所謂啦,味道最重要吖嘛。一飲入口,一股甜甜嘅奶/奶粉味即刻湧住嚟,黑糖味一D都唔突出,而且仲越飲越覺得係死甜,越飲越"漏",飲咗半杯已經想放棄。心諗:說好的黑糖呢?說好的鮮奶呢?無奈又唔想浪費食物,衹好慢慢捱埋佢。以前飲過Feesh Tea/Happy Lemon嘅其他飲品,都係正正常常,今次試新產品,竟然……唉……真係俾黑糖襲擊倒添……

。心諗:說好的黑糖呢?說好的鮮奶呢?
無奈又唔想浪費食物,衹好慢慢捱埋佢

TakeAway
係apm番工,見到派發freshtea By Happy lemon飲品優惠,係俾創紀之城員工!優惠劵買黑糖款既飲品可減免$5,都幾抵,買左一杯大杯既黑糖珍珠鮮奶來試試!折扣完$23甘大杯飲品,十分抵飲!飲落feel到陣陣黑糖味,奶茶唔澀,加左鮮奶都夠甜,珍珠軟熟!
2019-01-08 99 views
很多台式飲品店都推出了現在非常有名的黑糖珍珠鮮奶,今天經過happylemon,見到他出了黑糖系列😻看真一點原來不只平時的黑糖珍珠,還出了黑糖仙草!!因為想比較一下其他店的味道,所以今次也叫了黑糖珍珠鮮奶。價錢方面一點也不貴只是$25,出面很多的店也至少起碼$30才可以買到。除了黑糖系列,當然還有他最出名的手榨檸檬茶。 這個我經常飲所以下次再寫食評吧。黑糖珍珠鮮奶的黑糖味很重,牛奶味也很香。可惜的是珍珠不太彈牙,這個有待改善!

2019-01-07
Type of Meal
Lunch
2019-01-01 55 views
凍凍凍凍凍凍凍⋯呀喂返工果區更凍凍凍凍凍凍🥶🥶又去搵薑奶茶飲⋯暖一暖身又係熱到出煙(LIKE)⋯一開蓋見到有塊薑 🤣...仲要好大塊吓又有d厚身..所以好薑吓...略甜...仲好似有D奶精味🐒🐒。。#四個轆Look #轆出去飲 #薑 #薑奶茶 #台式飲品 #happylemon #吃喝玩樂 #輪椅♿️ #無障礙 #hkfoodblogger #ginger #gingermilktea #milktea #相機飲先
凍凍凍凍凍凍凍⋯呀喂
返工果區更凍凍凍凍凍凍🥶🥶
又去搵薑奶茶飲⋯暖一暖身
又係熱到出煙(LIKE)⋯
一開蓋見到有塊薑 🤣...
仲要好大塊吓又有d厚身..
所以好薑吓...略甜...
仲好似有D奶精味🐒🐒

2018-12-10 78 views
經過官塘大型商場,看到Happy Lemon 都跟上黑糖珍奶熱,推出黑糖珍珠鮮奶牛奶點完不用多等,但一看到飲品就覺和其他台式飲料店比下去。黑糖比想像的少,珍珠沒有咬口,飲料奶味淡,是近日喝過最失望的黑糖珍奶。