2021-09-30 85 views
今次完全係衝住杯3D咖啡☕而嚟架🤣🤣 但估唔到其他嘢食都好有驚喜 令我哋非常滿足💕首先講下杯 3D立體拉花飲品☕ ($70) 有超多唔同款式 例如生啤、Ryan、柴柴、貓貓、鬆弛熊、龍貓、小熊維尼等等😍你諗得到嘅卡通人物同動物🐷🐺🐘佢都一定整到可惜嘅係 唔可以指定要邊款圖案 只可以指定要 貓🐱、狗🐶、熊🐻或者交畀天決定所以最後都要交畀命運決定🤣 我就揀咗狗🐶 最後出現嘅就係布甸狗🤣 而除咗咖啡 亦都可以揀鮮奶 我就揀咗玫瑰鮮奶😋 飲落唔算好甜 朋友叫咗杯 牛奶朱古力☕🍫 ($36) 估唔到都有拉花喎😍 仲要係可愛嘅熊仔🐻 睇到我哋心心眼😘主食都同樣令我哋喜出望外 份量對女仔嚟講都算大份 而且比menu相睇落大好多🤣 幾抵食🤪 味道都相當出色💕💕 下次絕對會再嚟😍煙三文魚蒜片意粉 ($138) 啲三文魚排得好靚  有淡淡嘅煙香 味道亦好濃郁 蕃茄蓉烤雞意大利飯 ($128)蕃茄甜甜地 同烤雞一齊食好夾

首先講下杯 3D立體拉花飲品☕ ($70)

3D立體拉花

朋友叫咗杯 牛奶朱古力☕🍫 ($36)
牛奶朱古力

估唔到都有拉花喎😍 仲要係可愛嘅熊仔🐻 睇到我哋心心眼😘

味道都相當出色💕💕 下次絕對會再嚟😍

煙三文魚蒜片意粉 ($138)

啲三文魚排得好靚  有淡淡嘅煙香 味道亦好濃郁

蕃茄蓉烤雞意大利飯 ($128)

蕃茄甜甜地 同烤雞一齊食好夾
2021-09-27
$180 (Dinner)
牛奶朱古力
2021-09-29 189 views
《3D公仔拉花🌼》———————————————-#FridayCafe 👯‍♀️-喺社交平台見到呢間cafe 嘅相已經心心眼,佢嘅3D拉花咖啡超吸引,就忍唔到拉埋男朋友一齊嚟🤤餐廳裝潢好有特色,睇得出店主用咗唔少心思設計👍🏻-店員take order嘅時候問杯立體咖啡想要整咩樣,除咗基本嘅熊仔🧸貓仔🐈呢啲款式,仲可以試吓request自己中意嘅公仔,我就膽粗粗就揀咗viu tv 隻生啤,估唔到又真係整到出嚟😍 超級可愛吸睛,上面嘅泡泡超鬆軟,可以震吓佢,啱哂影相📸️-點知原來唔止打卡,食物質素都好唔錯😘🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 English breakfastClassic 嘅 all day breakfast 都幾齊料,有炒蛋、腸仔、煙肉、沙律、薯角、法包同茄汁豆,份量都幾大份,男士食都夠食😉🐣 雞肉洋蔥圈呢款小食十分驚喜,意想唔到咁好食💖雞肉味突出,即叫即炸,整得夠哂酥脆😋-⭐ 參考價錢︰(另收加一)English breakfast: $118雞肉洋蔥圈:$883D 拉花cappuccino: $70綠茶沙冰:$50🍌 抵deal 指數:8/10💰 人均消費:$160
《3D公仔拉花🌼》
———————————————-
#FridayCafe 👯‍♀️
點知原來唔止打卡,食物質素都好唔錯😘
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 English breakfast
🐣 雞肉洋蔥圈
⭐ 參考價錢︰(另收加一)
English breakfast: $118
雞肉洋蔥圈:$88
3D 拉花cappuccino: $70
綠茶沙冰:$50
🍌 抵deal 指數:8/10
💰 人均消費:$160
2021-09-25
$160 (Lunch)
2021-09-29 25 views
為了朋友喜歡的3ᴅ立體咖啡而來☕ 不得不讚賞一下咖啡師的手勢真的很厲害‼️👍🏻 經過他的巧手一杯杯可愛的咖啡都吸引著眾人的眼球‼️🥰▫️ ❥$𝟳𝟬 鮮奶泡沫咖啡☕ 是隻很可愛的布甸狗🐶 泡沫持久力強,隔了一段時間🐶仍然清晰可見‼️😻 小店提供了一支細細的飲筒,就不怕會破壞掉可愛的立體圖案‼️😉▫️❥$𝟰𝟬 朱古力咖啡🍫 美美的拉花,濃濃的朱古力味道很突出,好喝‼️😘▫️❥$𝟭𝟭𝟴 英式早餐🍳 滿滿的一盤有炒蛋、炒雜菌、煙肉、火腿、脆皮腸、薯角、蒜蓉包、沙律菜、蕃茄、洋蔥茄汁焗豆‼️ 陣容相當豐富‼️🍞🥐🧅🍅🍄🍳🥓🥪▫️❥$𝟴𝟴 香辣雞中翼🍴 不要小看它,真係有點辣‼️🌶️ 雞翼肉嫩皮脆,辣辣地很刺激很開胃‼️👅 很不錯的小吃‼️👏🏻
2021-09-27 38 views
請問有冇人同我一樣系被哩杯咁kawaii嘅3D立體拉花吸引咗嚟架😂😂,真系好cute好得意,打卡200分👍。老公仲問我飲咩味,我答佢咩味都照殺啦,望住佢我應該咩味都覺得好飲😂。除咗杯飲品,諗唔到食物都有驚喜wor。All day breakfast上檯時仲熱辣辣,絕對係新鮮即整,我想食嘅野都齊集一堂,一下子就KO咗佢。而個Pesto雞肉意粉個羅勒味重,而且雞肉份量充足,夠曬飽肚!餐廳位置好近上環站A出口,招牌嘅Tiffany Blue離遠就認到,內裡雖然唔算大,但系睇得出店家用心佈置,有好多Marvel手辦。其中一面牆滿滿的都是酒嘅display,見到嘅第一個反應係"哇"一聲😂。總體性價比不錯,店員有禮,輕輕鬆鬆又一餐!

• English Breakfast
冇錯,我終於衝出銅鑼灣啦🤣 今次試左上環呢間小cafe,不過小店坐位有限,上菜時間也較長,要耐心等候啊🤣首先揀左沙律諗住做appetizer,黎到先知佢係main嘅份量🤣 沙律菜好新鮮,仲配左我最中意嘅醋!烤雞烤到啱啱好,口感嫩滑,加上我最愛嘅牛油果,真係非常開胃🥰主菜揀左海鮮pizza,我自己都中意薄嘅餅底,因為會冇咁飽🤣 pizza配料都幾豐富,有魷魚、蝦、蜆肉等,味道就不過不失而炸魚都唔錯,有3大條,都係即叫即炸嘅,黎到真係熱焫焫!加埋香脆嘅薯格,有d似英式嘅fish and chips🤣飲品當然點左最吸晴嘅3d coffee啦!我請左店員幫我揀圖案,因為全部都好可愛,我揀唔落手🤣 味道正常,但打卡就一流🥰朋友忠情於tonic espresso,甜甜地真係好好飲🤤

牛油果烤雞沙律

西班牙海鮮薄餅

炸魚拼薯角

cappuccino

朋友忠情於tonic espresso,甜甜地真係好好飲🤤

有氣咖啡
Type of Meal
Tea
牛油果烤雞沙律
炸魚拼薯角
cappuccino
有氣咖啡
2021-09-26 218 views
🚩 卡邦尼煙肉意粉$128一上枱已經聞到好香嘅洋蔥同煙肉味😍而且份量十足👍👍撈埋晒所有材料之後成個意粉好creamy🥰係一個好高水平嘅卡邦尼意粉❤️🚩 煙肉芝士大啡菇 $98有兩大嚿大啡菇 啱晒兩個女仔去Cafe share食🥰芝士煙肉入呢個配搭冇得輸而且大啡菇好Juice唔會好乾👍👍🚩煙三文魚pizza $148上枱嘅時候一望到顏色非常吸引🤪每塊薄餅上邊都會有一塊煙三文魚Pizza係薄底 有沙律醬千島醬菠蘿等等😍😍😍非常惹味❤️❤️❤️推介‼️‼️‼️🚩Green Tea Frappe $50夏日熱辣辣一定要飲番杯沙冰呢杯沙冰抹茶味適中勝在份量都大杯👍👍🚩3D Chococcino Cat $70超可愛3D拉花🥰🥰我就好鍾意貓所以要咗貓貓‼️‼️上枱嘅時候已經覺得好得意呀🥰打卡一流😍🎉🎉🎉影完相之後都唔捨得飲朱古力味適中唔會死甜再撈埋上邊3D拉花令成杯嘢飲有朱古力棉花糖味總結時間🥰食物質素高質‼️👅👅環境都好舒服🤙🏻 仲要係小店💛大家一定要多多支持💛💛💛

[上環 3D立體拉花Cafe Friday Cafe &Wine Bar]

🚩 卡邦尼煙肉意粉$128

仲要係小店💛
大家一定要多多支持💛💛💛

• 3D Chocuccino
2021-09-26 24 views
**********3D Mocha🍫☕️($70)有得揀Cappuccino、Chocuccino同Mocha,而卡通款可以揀熊仔🐻、狗仔🐶、貓仔🐱或者random等Barista幫你整😆最後我揀咗狗仔mocha🐶🍫,冇指明要邊隻狗仔,等緊嘅時候多一分期待🤩-3D Mocha嚟到嘅時候係肉桂狗🐶呀😍要讚一讚奶泡超堅挺👍🏻,打卡打咗好耐都未塌😆餐廳好貼心,會俾一枝幼飲管,等你係唔影響3D拉花嘅情況吓飲到mocha同朱古力沙冰一樣,超濃郁朱古力🍫,當中咖啡亦慢慢滲出👍🏻比例啱啱好**********Chocolate Frappe($52)朱古力沙冰🍫🥤朱古力味香濃,沙冰打到非常碎,好smooth,即使碎冰溶咗都唔會令到整杯飲品好淡**********明太子雞翼🐔($108)將明太子釀入無骨雞翼,啱晒我呢啲懶人,啖啖肉,正!明太子充滿鹹香,雞翼唔使點醃都夠哂味!中間仲有沙律菜🥗配黑醋解膩**********雙重芝士野菌薄餅🧀🍕($128)薄批做餅底,脆卜卜又唔會好飽肚芝士同野菌係perfect match🤩芝士用上mozzarella cheese同chedder cheddar chee

**********
3D Mocha🍫☕️($70)

3D Mocha嚟到嘅時候係肉桂狗🐶呀😍

要讚一讚奶泡超堅挺👍🏻,打卡打咗好耐都未塌😆

**********
Chocolate Frappe($52)
朱古力沙冰🍫🥤

**********
明太子雞翼🐔($108)

將明太子釀入無骨雞翼,啱晒我呢啲懶人,啖啖肉,正!
明太子充滿鹹香,雞翼唔使點醃都夠哂味!
中間仲有沙律菜🥗配黑醋解膩
**********
雙重芝士野菌薄餅🧀🍕($128)
薄批做餅底,脆卜卜又唔會好飽肚
芝士同野菌係perfect match🤩
芝士用上mozzarella cheese同chedder cheddar cheese,焗起香噴噴
**********
店舖擺設不少figure,睇嚟係Marvel fans
非常喜歡杯碟嘅pattern❣️
仲有已標價錢嘅酒,下次都想試吓😆
2021-09-16
$200 (Dinner)
2021-09-26 16 views
- 英式早餐其實All day breakfast 黎黎去去都係個啲料🙈呢度都唔例外😂有炒蛋 沙律菜 牛油雜菌 腸仔 薯角等等😆炒蛋唔會炒到過熟 炒得好滑 仲有蛋汁🥚薯角好熱好脆🤤不過個2塊蒜蓉包啲蒜蓉就唔係好平均😂有忽好多蒜蓉 有忽就冇味😂值得一讚係個份量亦都唔少 男仔都夠食👍🏻 - 蕃茄蓉烤雞意大利飯🐥 呢個ritsotto好入味🤤食落口淡淡都有好濃蕃茄味🍅雞肉份量幾多 唔係得兩舊雞個啲 仲要係大大塊 一啲都唔孤寒☺️仲有啲沙律菜同埋蕃茄仔喺裏面 食落幾fresh唔會滯😋飯偏硬 有口感 唔會做到爛pat pat😜推薦 - 番薯Latte通常都係紫薯Latte 好少見番薯😂黎到係白色一杯嘢🤔番薯味唔夠😥同埋好細杯 呢個麻麻地 - 朱古力沙冰🍫反而覺得沙冰做幾唔錯 好大杯😚朱古力味超濃 唔會比啲冰溝淡晒😝呢個會encore 整體黎講cafe價錢唔算特別平🤔但係嘢食發揮算正常 今次冇試到佢哋出名嘅3D拉花 因為夜晚唔想飲咖啡🤣下次再去會試吓 不過可能cafe人手唔夠 上菜有啲慢😢想食嘅可能要俾少少耐性😆如果大家經過開嘅可以去試吓😋
- 英式早餐

- 蕃茄蓉烤雞意大利飯🐥

- 番薯Latte

- 朱古力沙冰🍫

嚟到呢間cafe,想做文青飲咖啡食adb又得,想chill吓飲酒食西餐都得☺️️工業風水泥牆、木調枱櫈加上酒櫃,都盡顯餐廳嘅格調🍷同埋店主應該係marvel迷(好多ironman擺設🦸🏻‍♂️)如果想喺上環搵間餐廳坐耐啲都係一個唔錯嘅選擇💬▫️德式香腸拼盤| $168 呢個份量超多,cp值極高! 3-4人share都冇問題👨‍👩‍👧‍👦有維也納、紐倫堡(推介❣️)、香草等五款腸,當中咖喱腸比較少見🥘全部都煎得好香,咬落去仲有肉汁💦點埋辣辣地嘅蒜蓉黑椒汁更加可以減輕油膩感🌭▫️忌廉蟹肉意大利飯 | $128risotto creamy有咬口,飯同蟹肉嘅比例幾乎係一半半🦀配埋蟹籽、洋蔥、蘑菇同三色椒,增加口感之餘仲清新咗🍃▫️3D Mocha | $703D拉花可以整貓、狗、熊仔或者交比咖啡師諗(生bear都見過有🐻‍❄️)今次嘗試request ryan款(平時只可以揀random,好彩店員都好nice😘)趴喺杯度嘅ryan真係好得意,連detail位都整得好足🦁重點係我地影完一輪都仲未塌🤫個base可以揀cappuccino/chocuccino/mocha🙋🏻‍♀️咖啡幾香濃,飲唔慣嘅朋友仔可以叫返朱

▫️德式香腸拼盤| $168

▫️忌廉蟹肉意大利飯 | $128

▫️3D Mocha | $70
3D拉花可以整貓、狗、熊仔或者交比咖啡師諗(生bear都見過有🐻‍❄️)今次嘗試request ryan款(平時只可以揀random,好彩店員都好nice😘)趴喺杯度嘅ryan真係好得意,連detail位都整得好足🦁重點係我地影完一輪都仲未塌🤫個base可以揀cappuccino/chocuccino/mocha🙋🏻‍♀️咖啡幾香濃,飲唔慣嘅朋友仔可以叫返朱古力😌

▫️Mocha Frappe | $52
味道有啲似咖啡糖,沙冰blend得好幼滑,解熱一流🥵而且有好多cream,夠晒fat fat🐽

* 餐廳設加一服務費

💫7.5/10
2021-09-18
$150 (Lunch)
  • 德式香腸拼盤
2021-09-21 67 views
/ 喺孖沙街,有間店面特大別突出嘅Cafe,牌面用咗 Tiffany Green嘅 Friday Cafe & Wine Bar ,係間坐位唔多嘅小店,見最多人介紹佢嘅3D 拉花,不過今次我book咗夜晚食,後來先知3D拉花嘅咖啡師已經下班,有啲可惜~希望之後都有機會試下啦/ / 二人Dinner Set /【Appetizer】 忌廉白酒煮蜆 +香炸薯角🍟忌廉白酒煮蜆值得一讚,整得入味,白酒汁好開胃。🍟薯角都新鮮熱上,香脆又惹味﹗餐湯Soup of today for two [ 青豆湯 ]  青豆湯小編都okay,佢真係用青豆打出嚟嘅濃湯,飲落比較稠啲再夾雜住啲青豆衣,青豆味都幾突出的,但根據非正式統計應該有超超超多人唔鍾意青豆🤣【 Main Dishes 】脆燒德國豬手🍖豬手賣相都ok,份量感覺上多啲再開心啲,幾好嘅係豬皮真係脆得嚟都幾有咬口,而且唔多炸粉,點埋介黃芥末香口又惹味。肉質唔會太鞋同痴牙,最底有啲洋䓤、翠玉瓜🥒,配菜份量正常,感覺都可以再多啲。【Pasta】黑松露野菌意粉 黑松露野菌意粉可以話穩陣之選,上面有少少沙律菜搭配,份量賣相都正常,上枱時候都聞到黑松露味好香

/ 二人Dinner Set /
【Appetizer】
忌廉白酒煮蜆 +香炸薯角🍟
忌廉白酒煮蜆值得一讚,整得入味,白酒汁好開胃。
🍟薯角都新鮮熱上,香脆又惹味﹗
忌廉白酒煮蜆

【 Main Dishes 】
脆燒德國豬手🍖

【Pasta】
黑松露野菌意粉
黑松露野菌意粉可以話穩陣之選,上面有少少沙律菜搭配,份量賣相都正常,上枱時候都聞到黑松露味好香,食落松露味都突出,野菌份量都幾足,叫做幾正常發揮👍🏾

自家制鮮果牛奶布丁
我寫食評先發現原來本身有鮮果,嚟到嗰陣見係普通牛奶布丁,唔知係咪今日咁啱冇鮮果~定唔記得放。不過布丁牛奶味幾重同濃郁
自家制鮮果牛奶布丁

然後我哋額外加咗個pizza :
【拿破崙肉腸薄餅 🍕】$128 (小編推介🔥﹗)
Napoletana with Sausage Pizza
因為二人Set入面嘅選擇都比較常見,反而食落pizza有啲驚喜,用料多🥰畀得好足,啖啖都食到豐富嘅材料配搭,而且烘邊夠脆,整體唔會太油,好食的☺️
拿破崙肉腸薄餅 🍕
另外我哋叫咗兩枝啤酒,menu有介紹返各種口味嘅特色,即使唔係飲開都可以睇住嚟揀,我哋就揀咗幾得意嘅帶香蕉味嘅「Banana Bread Beer🍺 」同埋帶柑橘味「VEDETT Extra White🍻 」

/ 🍺 Banana beer $45 /
呢款係帶濃香蕉味🍌嘅啤酒,啤酒帶溫和嘅苦味,混合著香蕉香,會有微微嘅清甜在口中殘留,易入口同回甘都易接受💛

/ 🍺 VEDETT Extra White $45 /
另一支叫咗支白啤,入口帶天然草本🍋同香甜嘅柑橘味🍊,回甘味都好爽口清甜,女仔都好啱飲﹗
VEDETT Extra White

香炸薯角
忌廉白酒煮蜆
拿破崙肉腸薄餅 🍕
VEDETT Extra White
香炸薯角
Banana bread beer
上環可愛立體咖啡拉花cafe “Friday Cafe & Wine Bar “.中上環其實有好多特式cafe ,每間都有不同特別之處,今次Friday Cafe & Wine bar , 主打立體拉花,朋友係愛貓人仕,特別選擇了貓貓圖案的Latte ☕️🐱🐱佢最有心思係前後都有貓💕💕實在太可愛了💕💕而佢哋嘅果茶都好好味🍹.食物方面: All Day Breakfast - 最有心係個茄汁焗豆,係吾係罐頭來,真係有蕃茄🍅而toast 係蒜蓉包來的🍞🍞超開心.肉醬意粉- 原本其實係芝士焗的,因為朋友吃不了芝士,店員好好人的幫我地Taylormade non cheese 肉醬意粉,Service 真心100 分💕

而佢哋嘅果茶都好好味🍹

食物方面:
All Day Breakfast

肉醬意粉

2021-09-19 433 views
之前上網見到好流行嘅立體拉花咖啡覺得好靚好吸引! 🤩不過唔係度度都有得飲同埋整得靚🤔呢個weekend就係上環發掘到呢間cafe and bar唔止有咖啡☕️ 仲有酒飲🍹.🌟忌廉蟹肉意大利飯 ($168)呢個意大利飯嘅忌廉汁非常香濃而且蟹肉係一絲絲 食落去完全唔會有蟹殼🦀亦都加入咗好多蔬菜例如三色椒因為切到細細粒所以好易入口😛加埋面頭嘅蟹籽令口感更豐富 .🌟拿破崙肉腸薄餅 ($128)Pizza嘅餅底係薄同脆身嘅款式🍕所以唔會覺得好飽好濟而且亦都好足料肉腸嘅味道都好好😋有滿滿嘅芝士🧀.🌟 Chocolate Frappe ($52)呢個朱古力frappe嘅朱古力味濃郁仲有好大舊cream🤤賣相同味道都一流.🌟 3D Chocuccino ($70)呢杯飲品絕對係必點之選 亦都係吸引我哋黎嘅原因🤗客人可以選擇動物嘅種類 之後咖啡師就會整一隻俾你我哋揀咗狗之後咖啡師就整左隻好可愛嘅肉桂狗🐶 靚到唔捨得食😍😍而且我地亦都係第一次試Chocochino味道就係朱古力牛奶 就算夜晚嚟食都唔驚一定要點咖啡搞到訓唔著先試到3D Coffee ☕️.呢度嘅店員個個都親切有禮而且仲有成個酒櫃 吧枱除咗有準備
之前上網見到好流行嘅立體拉花咖啡
覺得好靚好吸引! 🤩
不過唔係度度都有得飲同埋整得靚🤔
唔止有咖啡☕️ 仲有酒飲🍹

🌟忌廉蟹肉意大利飯 ($168)

呢個意大利飯嘅忌廉汁非常香濃
而且蟹肉係一絲絲 食落去完全唔會有蟹殼🦀
亦都加入咗好多蔬菜例如三色椒
因為切到細細粒所以好易入口😛
加埋面頭嘅蟹籽令口感更豐富
忌廉蟹肉意大利飯

🌟拿破崙肉腸薄餅 ($128)
拿破崙肉腸薄餅

Pizza嘅餅底係薄同脆身嘅款式🍕
所以唔會覺得好飽好濟
而且亦都好足料肉腸嘅味道都好好😋
有滿滿嘅芝士🧀
🌟 Chocolate Frappe ($52)
Chocolate Frappe

呢個朱古力frappe嘅朱古力味濃郁
仲有好大舊cream🤤
賣相同味道都一流
🌟 3D Chocuccino ($70)
3D Chocuccino

呢杯飲品絕對係必點之選 亦都係吸引我哋黎嘅原因🤗
客人可以選擇動物嘅種類 之後咖啡師就會整一隻俾你

而且我地亦都係第一次試Chocochino
味道就係朱古力牛奶
呢度嘅店員個個都親切有禮

而且仲有成個酒櫃 吧枱除咗有準備調酒嘅工具之外亦都有好齊全嘅咖啡裝備

下次都想來試吓呢度嘅酒🍾
Type of Meal
Dinner
2021-09-19 19 views
🤔作為咖啡控☕️同貓奴🐱成日諗點樣將可以兩樣嘢合2️⃣為1️⃣俾我無意中係上環發現倒呢間隠世3D咖啡拉花☕️2隻貓貓得意到唔捨得飲呀😻😻-😺☕️3D咖啡($70) 可以揀拉😺貓🐶狗🐻熊或者隨機😆見到隔離枱揀咗隨機拉咗隻龍貓出嚟😍超有驚喜👍🏻-🥑🥬素食All day breakfast ($118)雖然係素食但係一啲都唔Dry 👍🏻特別推介牛角包🥐牛油味好香中間甜甜地🍯食完仲想encore!!! 而大啡菇同牛油果🥑都好新鮮👍🏻-🍫朱古力鬆餅($26)係金沙嘅味道🌰榛子味好香🌰不過自己一個食晒有啲Heavy 😆都係share 一齊食開心啲😛-🍎蘋果批($38)蘋果都幾新鮮爽口👍🏻比起平時食開嘅蘋果批帶點酸🍰-📍 Friday Cafe & Wine Bar (上環)上環孖沙街8-10號金滿大廈地舖💁🏼‍♀️餐廳屬於小店系列,坐得都幾舒服幾relax🍃重點係老闆Marvel 粉絲😆場內有好多特色嘅擺設👍🏻得閒不妨去朝聖下👍🏻👍🏻
😺☕️3D咖啡($70)
🥑🥬素食All day breakfast ($118)
🍫朱古力鬆餅($26)
🍎蘋果批($38)
蘋果都幾新鮮爽口👍🏻比起平時食開嘅蘋果批帶點酸🍰
📍 Friday Cafe & Wine Bar (上環)
上環孖沙街8-10號金滿大廈地舖
2021-09-17 14 views
又黎到上環覓食啦xd🥳🥳 今次去咗呢間喺上環地鐵站附近嘅cafe食下午茶:3 間舖頭唔算大但係好cosy❤️ 老闆都好好人🥰 原本好想嗌3D拉花咖啡☕️但係師傅嗰日放假所以試唔到☹️嘢食方面我哋嗌左一個小食一個甜品🥰:🍋 檸檬雞翼搥($88) 雞翼份量都算大🤣 有成六件雞鎚🍗 外層有檸檬汁酸酸甜甜好醒胃🥰 雞翼都好juicy, 不過雞皮略肥膩,唔夠薄🤣🥞 Homemade pancake with icecream ($88)係真係好homemade既感覺🥳 pancake中間夾住香蕉同埋whipped cream, 加埋朱古力雪糕好邪惡🙊Drinks:🫖 Ginger Twist ($50 in pot)🍫 Mocha Frappe ($52)呢杯朱古力咖啡沙冰好正!濃郁得來唔會太甜,因為沙冰嘅緣故啲冰唔會融曬溝淡晒杯野🤣🥳
又黎到上環覓食啦xd🥳🥳

嘢食方面我哋嗌左一個小食一個甜品🥰:
🍋 檸檬雞翼搥($88)

Drinks:
🫖 Ginger Twist ($50 in pot)
🍫 Mocha Frappe ($52)
上環依家有間Cafe專賣可愛3D拉花飲品勁qq \(^o^)/另外都可以選擇飲酒🍷 有好多唔同款既酒款揀好岩同朋友聚會~~芝士肉醬千層麵 $158千層麵兩邊會配上少少薯蓉每一層都有勁多肉醬好濃厚既肉醬味道推薦👍🏻拿破崙肉腸薄餅 $128健康人士之選因為上面會有大量洋蔥🧅大量三色椒仲有肉腸,中意食蔬菜既朋友可以試下🥰3D Chocuccino $70我點了Ryan款😚😚 立體好可愛軟綿綿的😳😳仲要係全身趴係到,飲落去個陣佢去似浸浴咁☺️杯子很可愛精美☺️ 好唔捨得飲呀~~ 甜度岩岩好😝Ice Milk Chocolate $38好香濃朱古力味🍫上面仲會有用可可粉整出黎既小圖案上白同啡影出黎好靚😝
上環依家有間Cafe
專賣可愛3D拉花飲品
勁qq \(^o^)/
另外都可以選擇飲酒🍷 有好多唔同款既酒款揀
好岩同朋友聚會~~

芝士肉醬千層麵 $158
千層麵兩邊會配上少少薯蓉
每一層都有勁多肉醬
好濃厚既肉醬味道
推薦👍🏻

拿破崙肉腸薄餅 $128
健康人士之選
因為上面會有大量洋蔥🧅大量三色椒
仲有肉腸,中意食蔬菜既朋友可以試下🥰

3D Chocuccino $70
我點了Ryan款😚😚 立體好可愛軟綿綿的😳😳
仲要係全身趴係到,飲落去個陣佢去似浸浴咁☺️
杯子很可愛精美☺️ 好唔捨得飲呀~~
甜度岩岩好😝

Ice Milk Chocolate $38