2007-03-12 246 views
人物:楊太,奇榮,阿A,阿M,阿M男友,珍妮絲,愛立信,馬尾,史提芬日期:2007年3月10日時間:晚上六點幾我地九個人既約會,終於係今日實行喇,好開心.入到去海鮮街,隨意地揀一間黎試食,叫咗個八人套餐,四碗飯,汽水五罐.叫咗老闆娘,將全部食物加大.埋單HK$1,260.海鮮湯:有瀨尿蝦,花蟹,大白菜既湯,都ok.白灼海蝦-- 都有成斤半架,點辣椒豉油,好味.清蒸鮑魚仔-- 每人兩隻,隻隻都好容易取出黎食,啖啖肉.生炒排骨-- 個脆漿略嫌佢厚身左,但個汁都ok,勁多青椒,太少菠蘿.清蒸海上鮮-- 兩條蒸紅鮪,清哂倉.薑蔥炒蟹-- d crab有膏架,好正,好甜.蒜蓉蒸扇貝-- 好多粉絲,不過略為細粒,好似瑤柱仔.清炒白菜仔--一般.芝士龍蝦送伊面底-- 個汁略咸,但龍蝦數量都唔少架.加一碟:豉椒炒蟶子-- 味道好正,連我平時好少食辣的人黎講都話好味架.飯後送,甜橙一碟.
日期:2007年3月10日
時間:晚上六點幾

海鮮湯:有瀨尿蝦,花蟹,大白菜既湯,都ok.
白灼海蝦-- 都有成斤半架,點辣椒豉油,好味.
清蒸鮑魚仔-- 每人兩隻,隻隻都好容易取出黎食,啖啖肉.
清蒸海上鮮-- 兩條蒸紅鮪,清哂倉.
薑蔥炒蟹-- d crab有膏架,好正,好甜.
蒜蓉蒸扇貝-- 好多粉絲,不過略為細粒,好似瑤柱仔.
清炒白菜仔--一般.
芝士龍蝦送伊面底-- 個汁略咸,但龍蝦數量都唔少架.
飯後送,甜橙一碟.