2024-08-09 846 views
♡♡♡📍富寶會所私房菜 九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓黎左呢度幾次,都已經記得呢度如果食海鮮就最好訂左先,感覺係好d😆😆仲有麻雀可以打,呢樣真係幾好😆問左職員先知原來仲有得包房包場既服務😜🍽️乾煎黃腳𩶘睇個賣相已經睇到條魚有咁吸引🥰!黃腳𩶘仲係大大條啖啖肉~外層煎得極之香脆😆😆,真係係睇到金黃色🤣🤣!內裹既肉質都好細嫩,大人小朋友都會中意食😃!🍽️韭黃滑蛋炒蝦仁看似簡單既菜式其實真係越考功夫😎😎,但係呢度就真食得出佢功架🥰🤭,炒滑蛋真係勁滑,蝦仁同韭黃又好味,成個組合都好好食🤣
♡♡♡
📍富寶會所私房菜
九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓

🍽️乾煎黃腳𩶘

🍽️韭黃滑蛋炒蝦仁
2024-08-08 869 views
去左一間九龍城私房菜,海鮮十分新鮮,但最好提前預訂😉乾煎黃腳🐟乾煎黃腳將黃腳魚用簡單的調味料進行煎製,以大火煎至金黃酥脆,外酥內嫩。味道鮮美,帶有濃郁的海鮮風味,魚肉的鮮甜與焦香相互交融,口感豐富😋豉油黃炒麵🍜豉油黃炒麵則是以黃麵條為主料,配以豉油、蒜末、蔥花等進行翻炒,味道香濃鮮美,豉油的鹹味搭配嚼勁十足的麵條,使味道更加豐富和可口🤤另外有麻雀檯提供一家大細玩樂,也有包場包房服務,而且在慶祝節日更可自訂句子會出展示餐廳大型屏幕,造成開心感動氣氛😚餐廳地址:九龍城侯王道28號一至2樓
去左一間九龍城私房菜,海鮮十分新鮮,但最好提前預訂😉

乾煎黃腳🐟

豉油黃炒麵🍜

餐廳地址:九龍城侯王道28號一至2樓
2024-08-08 787 views
嫲嫲80歲大壽,連埋親戚一共10多人預訂兩檯食晚飯慶祝🤣食晚飯之前可以打牌娛樂一下,訂座前事先聯絡餐廳自訂慶祝語句出示在餐廳屏幕上,嫲嫲見到勁開心🫢.老人家好鍾意食魚,分別叫左乾煎黃腳立同清蒸游水海東星斑,黃腳立煎到外脆內軟效果,魚皮亦冇破爛,十分有功架👍🏻 東星斑澆熱油和醬油,魚肉裹着蔥薑的香氣,順滑爽嫩,兩款各有特色另外蔥爆蝦仁都係幾推介,好爽彈,而且啖啖肉,好岩老人家食,幾有鑊氣🌟我覺得價錢合理,不會太貴,服務也很貼心.富寶會所私房菜 (九龍城)九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓

我覺得價錢合理,不會太貴,服務也很貼心
富寶會所私房菜 (九龍城)
九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓
2024-08-01
2024-08-08 745 views
同長輩去食晚飯通常都係食中式,見到呢間餐廳可以預訂海鮮,同埋最緊要就係可包場有麻雀枱可以比長輩打下🀄️🤣香港啲租金咁貴而家又買麻雀枱嘅餐廳都唔係咁多啦!而菜式方面,我地就叫咗潮式涼瓜排骨煲,可以見到涼瓜嘅份量都唔少,可以分到唔少碗,叫碗飯仲做到湯飯添🤭另外,蔥爆蝦仁都幾肥美,仲有少少帶子粒粒提鮮,蔥粒仲炒到微焦添😆宋王臺九龍城呢間會所餐廳整體都不錯,菜式選擇都幾多,簡單菜式都發揮到水準😗

2024-08-07 594 views
又去左九龍城食私房菜了!上次介紹左比屋企人之後又想食多次就黎二訪左呢間!!-🥢乾煎黃腳立外皮煎到金黃色,魚皮脆卜卜,入面既肉又好嫩滑,水準仍然都係咁高!煎過魚肉同時包含着油份,令到成條魚都好香口🥰 好新鮮🥢蒜蓉豉汁炒花蜆蜆類我通常都係食豉椒炒,冇淋過蒜蓉豉汁炒又幾夾! 花蜆全部都大大隻,好鮮甜,每隻入面都有肉唔會甩哂岀黎😬 而且食落唔會食到沙,新鮮得黎又處理得好好-呢間餐廳仲有包場服務完全歡迎大家慶祝過時過節不過如果要食海鮮就記得同餐廳提前預訂!
又去左九龍城食私房菜了!
上次介紹左比屋企人之後又想食多次
就黎二訪左呢間!!
🥢乾煎黃腳立

🥢蒜蓉豉汁炒花蜆
呢間餐廳仲有包場服務
完全歡迎大家慶祝過時過節
不過如果要食海鮮就記得同餐廳提前預訂!
  • 乾煎黃腳立
2024-08-01 563 views
今日兩個人想食啲家常菜所以就叫左幾樣菜 幾好餸飯第一樣係京蔥炒牛肉好夠鑊氣 本身就好鐘意京蔥個陣味 啲肉亦炒得好林 好好味好好餸飯5♥️/5 🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹第二樣係油泡蝦球蝦好彈牙 唔會覺得好油唔錯分量兩個人食岩岩好 4.5♥️/5🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹最後叫左條魚豉汁蒸黃立䱽食家常菜一定要蒸返條魚 唔洗講都知勁好餸飯😋😋4.5♥️/5

今日兩個人想食啲家常菜

• 京蔥炒牛仔
  • 油泡蝦球
  • 豉汁蒸黃立䱽
2024-07-27 684 views
星期五放假前夕,放工同同事去左聚餐,由於我地比較多人,book左間房,餐廳提供包場包房服務👍食物選擇都幾多,海鮮就最好提前預訂。見到餐廳有個大型屏幕🖥 ,店員話可以自訂語句展示🤣🤣🤣超正!餐廳仲有麻雀檯供娛樂用途,有得食有得玩。京蔥爆牛肉我係牛魔王黎🤣🤣好中意佢既牛肉鮮嫩又帶有嚼勁,京蔥好香而且炒得好有鑊氣!豉汁蒸黃立倉中意食魚🙈但又怕多骨,黃立倉係唔錯既選擇,豉汁好惹味,送飯係一流!

京蔥爆牛肉

豉汁蒸黃立倉
2024-07-22 963 views
同舊同事聚會想坐耐啲熱鬧啲,我哋就去咗富寶會所私房菜食😋因為食嘢同時佢哋有人可以打吓麻雀🀄️(佢哋鐘意打而呢度有得打💕)🐟乾煎黃腳𩶘個人特別推薦✨質感滑嫩,經過乾煎後更加香脆,外脆內嫩👅因為供應有限,店員話下次海鮮類最好提前預訂📍🐂京蔥爆牛肉牛肉嫩滑多汁,配上香蔥炒熟💨帶出一份濃郁嘅中式風味✨牛肉爆炒得啱啱好,保持咗肉質嘅鮮嫩~好食!!💕原來可以同餐廳講想整啲語句係餐廳大型屏幕上面,餐廳會幫你開心share出嚟🥳同埋呢度係可以包場包房開party!同班舊同事講下次可以試吓,冇其他人見到應該會玩得仲癲!🤣

🐟乾煎黃腳𩶘

個人特別推薦✨
質感滑嫩,經過乾煎後更加香脆,外脆內嫩👅
因為供應有限,店員話下次海鮮類最好提前預訂📍

🐂京蔥爆牛肉

牛肉嫩滑多汁,配上香蔥炒熟💨帶出一份濃郁嘅中式風味✨
牛肉爆炒得啱啱好,保持咗肉質嘅鮮嫩~好食!!

2024-07-21
2024-07-18 1005 views
近排有屋企人有開心事要慶祝🍾見到九龍城呢間富寶會所私房菜評價好唔錯,於是就諗住帶埋屋企人過嚟慶祝,果然冇失望 😝蒜蓉豉汁炒花蜆好惹味,啲花都大大隻勁有肉,配埋蒜蓉豉汁超香口,食到一啖一啖,停唔到口😍另外預訂咗一個白灼藍尾油蝦,非常之有驚喜,大隻得來有肉地,單丁白灼已經帶到蝦嘅鮮味,但係呢一道菜要提早一日預訂☺️老媽子都勁鍾意呢一道🤗韭菜花炒鹹豬肉超香口,簡直係白飯小偷,鹹豬肉炒到焦香,食落簡直係刺激味蕾,極級享受,唔知唔覺今餐扒咗兩碗白飯😆餐廳環境都好唔錯,啲枱大張,而且仲可以訂啲私人包廂,啱晒一間人或者係親朋好友食飯,而且上菜速度都唔錯,值得再encore❤️

今晚嚟咗九龍城,唔想食泰菜,於是又嚟返富寶會所私房菜食返啲靚嘢😘餐廳照舊好闊落,啱晒一班親朋好友聚會,仲可以打吓麻雀,簡直係聚會勝地🤗清蒸游水海東星斑好正,成條魚勁大,食落啖啖肉,而且清蒸更加帶出魚肉嘅鮮味,配埋啲豉油就簡直係一流🥰香煎銀雪魚有另外一番風味,煎香過後風味更佳,魚肉白,食落又好軟滑,配搭埋啲沙律醬,甜甜酸酸更好食🤤金銀蒜粉絲蒸勝瓜好友驚喜,烹調得啱啱好,勝瓜唔會過腍,仲有少少咬口,配搭埋蒜蓉粉絲,吸收晒啲精華,超級滋味,而且又健康,好正😍

2024-07-11
Type of Meal
Dinner
  • 清蒸游水海東星斑
今晚約咗個好耐無見嘅朋友撐枱腳,佢話想食間係九龍城好出名嘅中菜✨富寶會所私房菜✨可以提前預訂海鮮,又有麻雀檯供娛樂用途,如果生日慶生,仲可以提早聯絡餐廳自訂語句展示於餐廳大型屏幕,兼有包場包房服務,佢仲大讚侍應服務態度好!今晚叫咗幾個小菜,幾款都好唔錯,值得推介比大家~🔹蒜蓉豆豉炒花甲將蜆、蒜蓉、豆豉同炒,超有鑊氣,好有大牌檔風味,味道香噴噴,惹味至極,我同朋友都超鍾意!🔹蒜蓉粉絲開邊蒸琵琶蝦新鮮清甜琵琶蝦開邊後配以粉絲、蒜蓉同蒸,賣相吸引!彈牙鮮蝦+香噴噴蒜蓉+爽滑粉絲,送飯一流啊!富寶會所私房菜✨📍九龍城侯王道28號一至2樓
今晚約咗個好耐無見嘅朋友撐枱腳,佢話想

今晚叫咗幾個小菜,幾款都好唔錯,值得推介比大家~

🔹蒜蓉豆豉炒花甲

🔹蒜蓉粉絲開邊蒸琵琶蝦

富寶會所私房菜✨
📍九龍城侯王道28號一至2樓
2024-07-12 706 views
呢間私房菜都是小編間中會同屋企人、親戚或朋友多人食飯的地方,不但空間大,甚至提供包場服務及麻雀臺娛樂,加上味道及食物選擇豐富,口味都大眾化,甚至有適合老一代人的傳統懷舊味道。最近小編先同親戚食完晚飯,當中有2道菜令小編印象深刻。蒜蓉粉絲開邊蒸琵琶蝦基本每次黎到食都會叫新鮮海鮮,所以最好提前預訂。外觀都幾有粵式住家菜的感覺,蒜蓉粉絲蒸扇貝小編食得多,蒸琵琶蝦甚至食這種蝦的次數真的少之又少。琵琶蝦口感有點龍蝦,但體型比較小。香濃蒜香與新鮮蝦肉完美融合,粉絲吸飽鮮蝦的鮮甜多汁。琵琶蝦肉彈牙多汁,搭配粉絲的軟滑,以及蒜香四溢,口感味道層次豐富,令人回味無窮。韭菜花炒鹹豬肉小編第一次食鹹豬肉,以為是泰國或是馬來西亞的家鄉菜,原來是客家菜。香氣四溢的韭菜花與鹹香可口的鹹豬肉融合,韭菜花口感爽脆,部分位置頗嫰口,有點出乎小編意料之外;豬肉咸香味適中,無想像的很鹹,而且肉質不算很鞋,半肥瘦反而有有油脂香味,整體令人食指大動。富寶會所私房菜(九龍塘)九龍城候王道28號1至2樓

蒜蓉粉絲開邊蒸琵琶蝦

韭菜花炒鹹豬肉

富寶會所私房菜(九龍塘)
九龍城候王道28號1至2樓
2024-07-11 659 views
今晚跟住老細帶隊去食lunch😍 真係好少去九龍城食飯 原來有間唔錯嘅私房菜喎👍 富寶會所入面仲有得打麻雀 啱哂啲雀局人士啦🀄️ 不過記得打去book 仲有得包場包房老細話佢上次老婆生日都包左房🤣叫埋餐廳整左句老婆I love you喺餐廳大型屏幕播😃 so sweet☺️▫️清蒸游水海東星斑黎到必須要食海鮮 呢條東星斑 只能夠講夠鮮👍🐟 肉質嫩滑 加啲蒸魚豉油已經正▫️白灼藍尾 (油蝦)白灼藍尾蝦大大隻 夠哂彈牙▫️豉油王乾煎蝦 講到蝦 我就鍾意呢款乾煎蝦碌多啲豉油王夠哂味 啜埋個殼😋如果想食靚海鮮記得要提前預訂📞
今晚跟住老細帶隊去食lunch😍
啱哂啲雀局人士啦🀄️
不過記得打去book 仲有得包場包房
老細話佢上次老婆生日都包左房🤣

▫️清蒸游水海東星斑
黎到必須要食海鮮 呢條東星斑 只能夠講
夠鮮👍🐟 肉質嫩滑 加啲蒸魚豉油已經正

▫️白灼藍尾 (油蝦)
白灼藍尾蝦大大隻 夠哂彈牙

▫️豉油王乾煎蝦
講到蝦 我就鍾意呢款乾煎蝦碌多啲
豉油王夠哂味 啜埋個殼😋

如果想食靚海鮮記得要提前預訂📞
2024-07-10 490 views
聽聞位於九龍城侯王道28號一至2樓的私房菜館名為“富寶會所”的菜色很不錯,喜歡食嘢的我當然會有興趣去品嚐這間餐廳的食物,於是今晚就約了朋友一同前往晚飯聚聚。這間餐廳地方寬敞,不會有擠迫感,坐落感覺舒適。這裏有電動麻雀枱可供娛樂,閒時可以約同三五知己麻雀耍樂聯誼聯誼,忘掉煩重的工作,不愧為一個減壓的好地方。這裏還有大型屏幕,可聯絡餐廳職員自訂語句展示於屏幕上。餐廳還提供包場包房服務,可約同家人或朋友開生日派對歡渡快樂的時光。來到這間餐廳當然都想試吓食海鮮啦,但原來海鮮最好要提前預訂,否則就未必會全部提供到!雖然這樣,透過侍應的慇懃服務,終於都可以品嚐海鮮了。白灼藍尾油蝦大大隻的白灼蝦,食落感覺鮮甜,咬落感覺爽嫩,蝦頭部位還有蝦羔滲出,再加上少許豉油醬汁,凸顯出蝦肉的鮮味。香煎銀雪魚銀雪魚外皮脆口,魚肉又嫩又滑,食落層次感十足,再加上少許沙律醬,提升了魚肉的香味。還有數片節瓜片,不會太冧,感覺清甜。蒜蓉炒蜆熱辣辣的蒜蓉炒蜆端出來香味四散,每隻蜆肉都大大粒,感覺鮮嫩,再吸收了蒜蓉和醬汁的香味,滋味無窮。
這間餐廳地方寬敞,不會有擠迫感,坐落感覺舒適。

白灼藍尾油蝦

香煎銀雪魚

蒜蓉炒蜆
2024-07-09 405 views
屋企人最鍾意食中菜,見到朋友介紹話九龍城侯王道呢間富寶會所私房菜唔錯,即刻帶佢哋去試吓😎呢度環境舒適,仲設有包場包房服務,仲有麻雀枱提供,啱晒我哋🤣 🌟京蔥爆牛肉非常有鑊氣,牛肉炒得鮮嫩入味,京蔥又香又夠嫩,真係完美嘅配搭😌 送飯一流🫶🏻🌟蒜蓉豉汁炒花蜆 蜆肉飽滿,新鮮而且完全冇沙🫶🏻 蒜蓉豉汁炒非常惹味,十分推介嘅一道風味小炒🥰如果食海鮮嘅話,最好提早聯絡餐廳預訂🫶🏻今日都見到隔籬包咗房搞宴會,好有氣氛😎 原來可聯絡餐廳自訂語句展示於餐廳大型屏幕🤩 下次有聚會一定會再嚟試吓🥰

🌟京蔥爆牛肉

🌟蒜蓉豉汁炒花蜆

如果食海鮮嘅話,最好提早聯絡餐廳預訂🫶🏻

2024-07-08
$200 (Dinner)