今日黎到九龍城食蟹。餐廳招牌上面有大大隻蟹🦀勁容易認,入面有長形吧枱位置及樓上包廂,仲有養滿左活蟹嘅水池。而餐廳提供既活蟹全部都係日本直送到港🇯🇵餐牌~🔸刺身特上二人前$480刺身款式相當豐富,包括蜜柑鯛、紅富士三文魚、油甘魚、金目鯛、深海池魚、海膽、中拖羅及新鮮帆立貝,全部刺身都新鮮肥美~🔸北海道雪場蟹 $380 (0.5-1kg)雪場蟹真係鮮甜到不得了❗️今次食嘅係母蟹,最正嘅係餐廳已經拆晒肉,拎起手就食得,完全唔使煩惱要點樣拆點樣剪😆雪場蟹大大隻,食落肉質鮮甜,仲有一兜蟹膏,可以將蟹肉點落去一齊食~🔸香箱蟹(煮/剪) $150香箱蟹勁有驚喜‼️餐廳又係已經將所有蟹肉、蟹膏拆晒出嚟,放咗喺喺蓋上面,仲要加咗土佐醋啫喱,食落去勁鮮勁好食,哩個絕對係好食必點推介👍🏻

餐牌~

🔸刺身特上二人前$480

🔸北海道雪場蟹 $380 (0.5-1kg)

🔸香箱蟹(煮/剪) $150

2024-02-29 1196 views
這間位於九龍城的日本活蟹專賣店,將新鮮活蟹由日本直送抵港,滿足一眾蟹痴,不用遠赴日本,也能品嘗活蟹獨特的鮮甜味美。🦋刺身特上二人前 $480刺身款式豐富,包括有紅富士三文魚、中拖羅、深海池魚、海膽、帆立貝、蜜柑鯛、油甘魚及金目鯛,刺身件件新鮮肥美。🦋香箱蟹 $150(煮/剪)香箱蟹是雌性的松葉蟹,身形嬌小,師傅細心將蟹肉蟹膏蟹籽拆出,放於蟹蓋上品嚐,猶如一個鮮味盒子,蟹味香氣十足,美味極至。🦋北海道雪場蟹 $380 (0.5-1kg)雪場蟹被稱為蟹中之王,屬帝王蟹中最優質最名貴的品種,肉質飽滿,味道鮮甜無比,蟹香四溢,蟹肉中上乘之選。

🦋刺身特上二人前 $480

🦋香箱蟹 $150(煮/剪)

🦋北海道雪場蟹 $380 (0.5-1kg)
九龍城日本松葉蟹|富士水產餐廳設有吧枱座☺️坐係吧枱可以欣賞師傅即場拆原隻🦀日本松葉蟹🦀大飽眼福😍當中分成蟹腳刺身、三成熟蟹腳、半熟蟹鉗、蟹肉、蟹膏🤗每款都相當美味😆再蘸蟹醋😚鮮味更上一層🍱Omakase午餐定食🍱另叫左一款定食🌈丼飯鋪上色彩繽紛嘅刺身有日本海鱸、拖羅、日本三文魚、帆立貝、油甘魚、海膽、牡丹蝦、玉子、三文魚子🤩每一啖都係幸福滋味喔!🥰富士水產 📍九龍城南角道55號地舖

九龍城日本松葉蟹|富士水產

餐廳設有吧枱座☺️
坐係吧枱可以欣賞師傅即場拆原隻🦀日本松葉蟹🦀大飽眼福😍
當中分成蟹腳刺身、三成熟蟹腳、半熟蟹鉗、蟹肉、蟹膏🤗
每款都相當美味😆再蘸蟹醋😚鮮味更上一層

🍱Omakase午餐定食🍱
另叫左一款定食🌈丼飯鋪上色彩繽紛嘅刺身
每一啖都係幸福滋味喔!🥰

富士水產
📍九龍城南角道55號地舖

2024-01-28 715 views
同老公去九龍城買餸、突然好想食蟹、之前同事介紹尼間水產店就買了一些海鮮和一只皇帝蟹回家吃、於是拉著老公去堂食因為已食過午飯、所以只點了松葉蟹、在等待的時候,見師傅拿出新鮮魚生切片、又忍不住點了一盤刺身,先吃比較淡味的海鱸魚,油甘魚、鯛魚、象拔蚌爽口,帶子彈牙、三文魚鮮美、最後吃埋充滿魚脂的吞拿魚腩跟住再大擦松葉蟹,雖然沒有皇帝蟹這樣濃郁但也鮮甜啖啖肉、蟹膏一點也不腥、蟹腳折開滿滿蟹肉、蟹拑拆開啖啖肉、今餐真係大滿足

2024-01-26 578 views
尼排成日落九龍城做嘢,每次行過尼間充滿日本風的水產店都想入去試試、今日趁放假約埋為食姊妹齊齊開餐一入門口牆壁上的塗鴉已經十分吸睛,水缸內放著大大隻蟹,立即點隻松葉蟹品嘗一番師傅把蟹肉拆絲、蟹殼裝上香濃甜美的蟹膏、用匙羹一匙羹一匙羹食,十分滿足、拆絲的啖啖蟹肉,非常美味、最後食蟹腳、已剪開的蟹腳,很容易用筷子夾出整梳的蟹肉,肉質甜味、新鮮即煮果然不同,鮮甜無比再點一盤刺身滿足一下口感、海鱸魚、三文魚、深海池魚,帶子、象拔蚌、油甘魚、吞拿魚腩、各具特色,但全部都有一個共通點,就是新鮮美味

2024-01-17 410 views
這間富士水產出名日本直送活蟹🦀難得和朋友來到九龍城🫶一於book 位試一試😝.廚師即場在餐桌前烹調原隻松葉蟹及表演拆蟹絕技🤭松葉蟹製成蟹腳刺身、蟹肉絲,三成熟蟹腳及半熟蟹鉗,可以拌蟹膏食或蟹醋食🫶現場煮現場吃,好鮮味喔❤️.另外我們也叫了Omakase午餐定食,丼飯上鋪滿各式刺身(日本海鱸、拖羅、日本三文魚、帆立貝、油甘魚、海膽、牡丹蝦、玉子、三文魚子),一口米飯一口刺身🤤好幸福喔☺️☺️
這間富士水產出名日本直送活蟹🦀
難得和朋友來到九龍城🫶
一於book 位試一試😝

2023-12-07 381 views
九龍城出名多嘢食,今次嚟到一間日本餐廳平時預訂有omakase食,今日就食左丼飯啦🤩.不得不說碗飯真係超大😎點左四款丼飯,每碗都有海膽‼️配埋碗麵豉湯,加左蟹肉+蟹膏煮,嘩一啖蟹肉咁食超爽🤤.1️⃣師傅發辦海鮮丼舖滿咗各種時令魚🐟秋刀魚、蜜柑鯛魚、深海池魚、富士山三文魚、橄欖油甘魚、厚切帶子、牡丹蝦😚款款新鮮,夠晒滿足!.2️⃣海膽✖️三文魚籽丼如果你係海膽忠粉,就千祈唔好錯過啦💯因為呢一碗最多海膽,有成半碗咁多😱全部都係來自北海道嘅~好濃味,呈深橙色🧡加埋三文魚籽個口感絕配,鮮味係完全充滿口腔😍.3️⃣海膽✖️蟹肉蟹膏✖️三文魚籽丼餐廳本身出名食蟹,果然啲蟹肉好鮮甜,絲絲肉都好正🤤撈埋蟹膏食就一流😙4️⃣拖羅三色丼集齊中拖+大拖,兩款嘅魚油都好豐富!唔少朋友都知我鍾意食拖羅,好客氣咁俾左好多件我😋
九龍城出名多嘢食,今次嚟到一間日本餐廳
平時預訂有omakase食,今日就食左丼飯啦🤩
1️⃣師傅發辦海鮮丼

2️⃣海膽✖️三文魚籽丼

3️⃣海膽✖️蟹肉蟹膏✖️三文魚籽丼

4️⃣拖羅三色丼
2023-11-15 334 views
而家去九龍城好方便,原來除咗泰國嘢、生果店,仲有間咁出嘅水產店舖連餐廳😍 佢既係專門售賣由日本直送海產品、清酒等嘅零售店,同時亦提供即開即食水產刺身最近仲推出丼飯系列,我哋點咗四款不同,師傅喺我哋面前將一排一排的海膽放入丼飯中,我心裡一直叫住~多啲多啲🙏🏻如我所願,每個丼飯份量滿滿,而且都有海膽😆爆滿~海膽・三文魚籽丼海膽橙紅色的多到爆,甘香鮮甜,食幾多都唔膩😝三文魚籽脹卜卜,咬開鮮味十足蟹控之選~海膽・蟹肉蟹膏・三文魚籽丼大量嘅拆肉蟹腳🦀️拌上蟹膏,還有海膽,唔會太重海鮮又好鮮甜色彩最繽紛~師傅發辦海鮮丼師傅揀咗時令嘅海產,包括深海池魚、富士山三文魚、秋刀魚、北寄貝、帆立貝、牡丹蝦,及海膽拖羅愛好者~拖羅三色丼有中拖大拖,大大件厚切,魚油豐富,齒頰留香每個丼飯都跟麵豉湯、漬物,而且師傅仲請我哋飲佢自己浸嘅梅酒😍

如我所願,每個丼飯份量滿滿,而且都有海膽😆

爆滿~海膽・三文魚籽丼

蟹控之選~海膽・蟹肉蟹膏・三文魚籽丼
大量嘅拆肉蟹腳🦀️拌上蟹膏,還有海膽,唔會太重海鮮又好鮮甜

色彩最繽紛~師傅發辦海鮮丼

拖羅愛好者~拖羅三色丼
有中拖大拖,大大件厚切,魚油豐富,齒頰留香

• 海膽・蟹肉蟹膏・三文魚籽丼
  • 海膽・三文魚籽丼
  • 師傅發辦海鮮丼
  • 拖羅三色丼
2023-11-07 244 views
九龍城日本餐廳都幾多~平時有omakase食,今次就揀咗食丼飯每碗都好大碗啊!!每碗都有海膽,而配搭既麵豉湯,裡面有蟹肉同蟹膏店內有蟹池,魚池,都幾特別!師傅發辦海鮮丼 $220時令肥美秋刀魚,帶有陣陣橘香既蜜柑鯛,魚油脂豐滿既橄欖油甘魚,材料好新鮮包括有深海池魚,富士山三文魚,秋刀魚,北寄貝,帆立貝,牡丹蝦海膽 • 三文魚籽丼 $280北海道海膽超爆多啊!!加上粒粒三文魚籽口感好爽!海膽 • 蟹肉 蟹膏 • 三文魚籽丼 $220海膽都有一半咁多!蟹肉鮮甜得黎又唔腥,配上粒粒三文魚籽同玉子~

店內有蟹池,魚池,都幾特別!

師傅發辦海鮮丼 $220

海膽 • 三文魚籽丼 $280
北海道海膽超爆多啊!!加上粒粒三文魚籽口感好爽!

海膽 • 蟹肉 蟹膏 • 三文魚籽丼 $220

Lunch
🎶𝐃𝐨𝐧 𝐃𝐨𝐧 𝐃𝐨𝐧唔一定係日本超市百貨既🛍𝐃𝐨𝐧丼𝐃𝐨𝐧丼飯都得既🍚🍚依間本身係零售店🛒由日本直送海產🌊 • 生果 • 清酒🍶...店內有自設蟹池🦀 • 魚池🐟,零售價錢比較抵食我地一行𝟒人,每人都黎一大碗滿滿既丼飯🤲🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 𝟒個人都揀左唔同款,雖然飯碗面勁大,但款款都鋪到滿晒既刺身🌊仲有件厚燒玉子🥚,都幾有睇頭👀仲有個驚喜位係...旁邊配個個麵豉湯🥣,係加左蟹肉🦀蟹膏煮,多左重鮮甜味,唔會得鹹味.▪Assorted Seafood Don 師傅發辦海鮮丼 ($220)個期咩新鮮就有咩,夠晒𝐂𝐨𝐥𝐨𝐮𝐫𝐟𝐮𝐥啦🌈依個季節肥美秋刀魚🐟唔少得,仲有帶橘香既蜜柑鯛🍊,比一般油甘魚油脂較高既橄欖油甘魚🫒(更鮮甜 • 好食)💁🏻‍♀️深海池魚 • 富士山三文魚 • 秋刀魚 • 北寄貝 • 帆立貝 • 牡丹蝦.▪Uni Ikura Don 海膽 • 三文魚籽丼 ($280)海膽份量爆爆爆滿,新鮮唔腥🧡.▪Uni Crab Ikura Don 海膽 • 蟹肉 蟹膏 • 三文魚籽丼 ($220) 蟹肉鮮甜,唔係得海水鹹味個種🦀
🎶𝐃𝐨𝐧 𝐃𝐨𝐧 𝐃𝐨𝐧唔一定係日本超市百貨既🛍
𝐃𝐨𝐧丼𝐃𝐨𝐧丼飯都得既🍚🍚
店內有自設蟹池🦀 • 魚池🐟,零售價錢比較抵食
我地一行𝟒人,每人都黎一大碗滿滿既丼飯🤲🏻

𝟒個人都揀左唔同款,
仲有個驚喜位係...

個期咩新鮮就有咩,夠晒𝐂𝐨𝐥𝐨𝐮𝐫𝐟𝐮𝐥啦🌈
師傅發辦海鮮丼

海膽份量爆爆爆滿,新鮮唔腥🧡
海膽 • 三文魚籽丼
海膽 • 三文魚籽丼

蟹肉鮮甜,唔係得海水鹹味個種🦀
海膽 • 蟹肉 蟹膏 • 三文魚籽丼
海膽 • 蟹肉 蟹膏 • 三文魚籽丼

▪Toro Uni Ikura Don 拖羅三色丼 ($220)
魚油豐富到反晒光✨
拖羅三色丼

🔺另有私房菜𝐎𝐦𝐚𝐤𝐚𝐬𝐞👨🏻‍🍳 (*需提早𝟑日預訂)
🔺仲有外送速遞,可以送到你屋企🚚

2023-11-01 257 views
位於九龍城的富士水產是一家以日本北海道鱈場蟹聞名的餐廳,以其多樣化的菜單和高品質的食材贏得了眾多食客的喜愛。我最近到這裡用餐,讓我對他們的料理印象深刻。首先,他們的左口魚、間八魚和深海池魚都是絕對的美味佳餚。這些魚類新鮮且質感鮮嫩,以出色的烹飪技巧製成,每一口都帶來豐富的海洋風味。如果你喜歡吞拿魚,我強烈推薦他們的吞拿魚魚溶蓉。這道菜以吞拿魚魚肉製成的溶蓉,質地柔軟順滑,口感極佳。再加上白米飯搭配三文魚籽和北海道禮民白海膽,增添了豐富的層次和風味。富士水產的香煎吞拿魚魚鮫也是另一道令人垂涎欲滴的料理。這道菜以香煎的吞拿魚魚肉為主,外皮酥脆,內裡鮮嫩多汁。不要錯過他們的北海道根室鱈場蟹,這是一道絕對的美食盛宴。這道菜以鮮嫩多汁的鱈場蟹肉為主,搭配北海道特產的根室蟹,口感豐富,帶有微妙的甜味。如果你想嚐到獨特的組合,我強烈推薦他們的黑松露蟹肉三文魚子釜飯。這道菜以黑松露調味的蟹肉和三文魚子製成的釜飯,每一口都散發出豐富的香氣和美味。最後,結束餐點時,不妨品嚐一下他們的靜岡蜜瓜。這種甜美多汁的水果是結束美食盛宴的完美選擇,帶來清新的口感和甜美的滋味。

2023-10-09 220 views
九龍城區一帶亞洲美食小館林立,其泰菜與日菜都佔一席之位;這天午餐約了一眾好友到該區的一間日餐用膳,享受了一個非一般的味覺盛宴!店子是將批發零售海鮮與日式餐廳共冶一爐;由於在地鐵站出口的街道上,而好友尚未來到,於是我就打開Openrice大神的地圖而前往;剛走進店內,一下子就被店内的日式氛圍感染了!充滿日漫風格的五彩壁畫醒目地秀出店名:富士水產;對面的櫃檯展示著餐牌與海鮮價錢牌,其中的日式套餐需要提前三天預訂;然後順著走廊前行,旁邊有4人座的壽司吧檯;再前面就是三個放養著活海鮮的大池缸,底座的有十數隻霸氣的大型長腳蟹座陣,牆邊的水缸則有數隻中型長腳蟹......保持著冰冷的水溫,鮮活的長腳蟹移動也略帶輕緩;隨後一眾好友到齊,侍應姐姐帶領我們到閣樓位置進餐;猶如鬧市中的空中樓閣,這個別有一番天地的空間散發著寧靜逸緻的氣息,融合了和風的色調與禪意,實在讓人太放鬆太舒服了!有好友先前已經訂了個室套餐,我們安座後即可上菜;因套餐的主題有長腳蟹,所以好友特意點上日本出產的梅酒佐餐;而餐廳有整盤的五彩繽紛清酒杯可供品酒之用,實在周到!在闊大的櫸木枱上進餐,更突顯了那種優雅感;由刺身開啟這敞味覺之旅,

然後順著走廊前行,旁邊有4人座的壽司吧檯;

隨後一眾好友到齊,侍應姐姐帶領我們到閣樓位置進餐;

有好友先前已經訂了個室套餐,我們安座後即可上菜;
因套餐的主題有長腳蟹,所以好友特意點上日本出產的梅酒佐餐;
而餐廳有整盤的五彩繽紛清酒杯可供品酒之用,實在周到!
在闊大的櫸木枱上進餐,更突顯了那種優雅感;
四款刺身
刺身開啟這敞味覺之旅,四款魚片舖墊在彩紋瓷碟上,魚肉的紅白交替,多少透出了雪中紅梅的傲氣!
四款刺身
晶瑩透白的左口魚,肉質爽滑,味清而鮮,蘸上醬油反帶出其內蘊之甘甜!
間八魚
紅白相映的間八魚,厚身一點的魚片嚐起來也感到十分爽滑,而本味濃郁,蘸點綠芥末有更美妙的平衡!
深海池魚
帶著銀光魚皮的深海池魚,其鮮味很突出,而且嫩滑的肉質有點油脂感,十分討喜!
大拖羅
點點雪花的大拖羅,豐潤的油脂入口綿滑,夾雜著海洋氣息,蘸點醬油更將其鮮味提升!
長腳蟹
焦點之一的長腳蟹,餐廳已將其長腳分成許多小份並羅列在木餐板上,而且將最精華的蟹膏起出另放進小瓷碟;
長腳蟹
雪白的蟹身肉十分爽滑,帶著海水的鹹鮮特顯鮮味!
長腳蟹
再來一件蟹肉,加上一小勺綿滑的蟹膏,更加突出的鹹鮮味,與鮮甜的蟹肉渾然天成,口感極之美妙!當然,長腳蟹蟹腳一梳梳的雪肌,肉質較為緊密而彈牙,濃濃的海潮氣息也很討喜味蕾!過程中配搭著梅酒,酸酸甜甜的酒液令蟹肉的鮮味更上一層樓!
北海道禮文白海膽配上三文魚籽及吞拿魚魚肉蓉
第二道重頭戲是北海道禮文白海膽配上三文魚籽及吞拿魚魚肉蓉(盛載魚肉的筲箕很有漁家風情);
北海道禮文白海膽配上三文魚籽及吞拿魚魚肉蓉
產自北海道禮文島的整板白海膽(亦即紫海膽),本身用木盒盛載已顯示質素極高,鮮甜綿滑多汁,入口稍稍咀嚼便有股濃郁甜味在舌尖上擴展開來!
北海道禮文島白海膽
北海道禮文白海膽
用大片的薄脆紫菜捲起來嚐味,鹹甜甘鮮脆滑交雜,層次感十足!
除此之外,另一種和食法就是配上丼飯;
北海道禮文白海膽配上三文魚籽及吞拿魚魚肉蓉
當禮文海膽,三文魚籽及吞拿魚肉三種極鮮的海洋贊禮交織在一起,以丼飯形式呈現,不單止觀感吸引,連味感也是滿滿的多重鮮味包圍著舌尖,之後有良久的甘美餘韻!
香煎吞拿魚魚鮫
香煎吞拿魚魚鮫,有煙燻與味噌醬油的滋潤與加持,擠上鮮擰汁後,在果酸引導下,魚鮫位的油潤感與鮮濃的魚味,瞬間碰撞出美妙的花火,並以梅酒相佐,酸甜滋味更大大增強了魚鮫位的極妙韻味!
黑松露蟹肉三文魚子釜飯
配上北海道根室鱈場蟹的黑松露蟹肉三文魚子釜飯,鮮綠的細蔥加三文魚籽點綴著,已經有相當的吸晴度,而且在煲飯時更飄揚著誘人的香氣!蟹肉及米飯的微微焦香,黑松露的獨特香氣,聞著已令人食指大動!尤以鱈場蟹蓋蓋著飯來煮,吸收其味之餘更有效將複雜的味道鎖進飯粒中!
黑松露蟹肉三文魚子釜飯
裝進飯碗中,粒粒分明,油份適中而明亮,鱈場蟹絲的鮮味與黑松露醬的香氣全然滲進飯粒之中,帶幾分咀嚼感之餘三文魚籽又在當中盛放煙花般的鮮味,多重口感更見滋味,真正的色香口味俱全!
靜岡蜜瓜配乳酪
甜品環節是靜岡蜜瓜配乳酪,甜美多汁的靜岡蜜瓜口感軟滑,配襯著乳酪既美味又營養豐富,是這個和風海鮮個室餐宴十分完美的收結!

在如此優雅的氛圍之中嚐一個富士鮮味盛宴,也夠攝人心靈,美味入魂!
2023-09-27
間八魚
深海池魚
大拖羅
北海道禮文島白海膽
北海道禮文白海膽
靜岡蜜瓜配乳酪
2023-10-08 209 views
部份人九龍城都係食泰國嘢,但估唔到有間臥虎藏龍高質日本店,門面裝潢有霸氣好有日本風味,門口直入已經有一個好大養蟹缸👍🏻隻隻生生猛猛🦀係見得到嘅新鮮💛地下嗰層有少量座位,應該係可以品嚐到廚師發辦,樓上就適合三五知己包場環境闊落,坐得好舒服,好似置身日本一樣。食日本野又點可以冇刺身,左口魚、間八魚、深海池魚、大拖羅。每款都好新鮮💛間八魚口感幼滑細膩、風味鮮甜,大拖羅肉質最為肥美,深海池魚肉質鮮嫩肥美,脂厚油香香煎吞拿魚魚鮫,表面焦香又厚肉,,肉質軟嫰係keep住juicy💛油香豐富用黎炙燒最適合不過,魚鮫真係愈大愈美味三色套餐亦相當正將頂級北海道禮民白海膽配合三文魚籽加吞拿魚魚蓉~層次口感相當豐富建議配合埋紫菜,口感大滿足. 當然唔少得我最愛嘅香蔥芝麻伴飯一流終於到主角出場🦀🤣北海道根室鱈場,全場瘋狂打卡,食材新鮮真系好重要,蟹肉勁飽滿鮮甜亦食到海水嘅鮮味。將蟹肉點蟹膏一齊食非常甘香,嗰種滿足感我到而家都仲記得🤣黑松露蟹肉三文魚子釜飯飯焦金黃,香脆帶韌,也有微微焦香配合啖啖蟹肉勁香口🤤甜品係靜岡嘅蜜瓜🍈&軟滑布甸,香甜濃郁,口感細緻順滑,清新作結尾,今日又係圓滿嘅一餐💛

食日本野又點可以冇刺身,左口魚、間八魚、深海池魚、大拖羅。

三色套餐亦相當正

黑松露蟹肉三文魚子釜飯
飯焦金黃,香脆帶韌,也有微微焦香配合啖啖蟹肉勁香口🤤

2023-10-07 177 views
餐廳位於九龍城,是一間日本料理店。這裏令我最驚喜的就是他的裝潢,店家自設蟹池。長腳蟹,其新鮮、肉質鮮美。長腳蟹的蟹腳肉豐滿飽滿,帶有淡淡的甜味,每一口都帶來滿足感。蟹肉的質感柔軟,入口即化,令人愉悅。搭配適度的蒸煮,保留了蟹肉的原汁原味,能夠細細品味海鮮的鮮美。加上餐廳精心製作,方便進食。刺身選用最優質的時令魚類,切成薄片,保留了魚肉的鮮嫩口感。每一口都帶來迷人的海洋風味,令人回味無窮。搭配醬油和芥末,提升了魚肉的風味,當中深海池魚等令我停不了口。蟹肉蓋飯,其豐富的蟹肉和口感豐滿的白飯令人停不了。蟹肉的鮮甜與白飯的香氣相結合,帶來一種令人垂涎欲滴的組合。蟹肉的鮮嫩與白飯的蓬鬆完美融合,每一口都帶來滿滿的滿足感。

2023-09-29 191 views
每次去九龍城,都一定會去食好西🥳🥳今次去一間有新鮮水產賣、亦可以坐低慢慢食嘅小店「富士水產」,食蟹蟹蟹🦀🦀🦀.。先黎一客刺身:左口魚、間八魚、深海池魚、大拖羅,肉質鮮甜、厚薄恰到好處,最愛大拖羅😍😍😍.。再黎一份三色套餐:⭐️三文魚籽~脆卜卜嘅三文魚籽,夠晒新鮮👍🏻⭐️北海道禮民白海膽~海膽好鮮甜,完全無苦澀味,包紫菜食,一流👍🏻👍🏻⭐️吞拿魚魚蓉~配以香蔥、芝麻,加少少山葵豉油,伴飯一流👏🏻👏🏻.。香煎吞拿魚魚鮫:外層煎得好香脆,不過魚肉仍然夠滑、夠juicy,真心好味👍🏻👍🏻.。是日重點:北海道根室鱈場蟹~~超大隻鱈場蟹,大大舊蟹肉、超鮮甜超juicy,啖啖肉咁食蟹,真係超級正😍😍!食到停唔到口丫!😅😅😅.。黑松露蟹肉三文魚子釜飯:睇到呢幾樣食材嘅配搭,都估到煮出嚟一定好好味啦!👍🏻.。靜岡蜜瓜 + 布甸:蜜瓜香甜多汁,日本出產嘅水果,真係冇得輸!牛奶布甸好滑,為呢一餐蟹蟹盛宴完美作結🥳
。再黎一份三色套餐:
⭐️三文魚籽~脆卜卜嘅三文魚籽,夠晒新鮮👍🏻
2023-09-25