2023-03-20 22 views
平日同朋友食完飯,未係太晏既時候,坐低飲杯野真係好爽~~最緊要係呢到係旺區, 位置中間得黎唔會太嘈,一邊傾計一邊飲野岩曬~🍸Cosmopoitan $108🍸Tequila Sunrise $98兩杯酒精感重啲~但都好易入口,好岩女仔飲呢~🍸調酒師發辦 $138/1超級surprise調酒師哥哥問我地鐘意飲邊類型嘅野直接調比我地飲!我地request 既以清新以主,一杯係檸檬做主調,另一杯係蘋果,兩杯都好fresh之餘,酒精感亦唔會太重!

🍸Cosmopoitan $108
🍸Tequila Sunrise $98
兩杯酒精感重啲~但都好易入口,好岩女仔飲呢~

🍸調酒師發辦 $138/1
2023-03-19 14 views
📍 Fuze Bar🌍中環德己立街40號好利商業大廈2樓 2/F, Ho Lee Commercial Building, 40 D'Aguilar Street, Central📝整體評分:8/10⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝落蘭桂坊happy Friday想搵個地方無咁嘈吵,靜靜地傾下野傾下計。朋友推介左新開張店,幾有vibe。用左光管線條同燈光效果營造科幻感,裝潢十分時尚現代。電子競技場咁,相當有特色beer pong以供玩樂多款特色雞尾酒~~❅God father ❅ $98 (DEWAR'S WHITE LABEL, SODA)❅Jap Jap❅ $108 (SAKE LYCHEE LIQUEUR GREAN TEA)
📍 Fuze Bar

🌍中環德己立街40號好利商業大廈2樓

📝整體評分:8/10

電子競技場咁,相當有特色

beer pong以供玩樂

多款特色雞尾酒~~

終於星期五了🥹 大家諗好今晚去邊蒲未!最近去咗間位於蘭桂坊嘅樓上酒吧,裝修行科幻型格風,仲有beer pong玩添!除咗classic cocktails,佢地仲提供五款以能源為主題嘅cocktails,全部都好得意好有諗頭🤣 我地一行五人嗌咗唔同款,咩都試下🤪 尤其鍾意用上Moscato做base嘅ENLYCHEE,配上荔枝同青檸汁好refreshing🍹整體黎講我覺得呢度幾岩傾計,始終樓上bar唔會太嘈,同埋環境都幾乾淨😎

2023-03-03 29 views
TGIF去邊好🥳🥳係中環有好多酒吧,果日我同朋友食完飯就去咗呢間樓上bar🤓一入去就見到有beer pong 玩😍環境都容納到大概30人,都幾適合一大班人開party佢嘅酒款好多,Cocktail選擇都係,我哋揀咗唔同嘅,咁就可以互相試下味😍賣相真係好靚,好有心機😀酒精度都幾高架🤭唔好覺得佢易入口就掉以輕心😂我地收工都攰到唔想諗,交咗比packer發板🤓最後出黎係好花果香,比較minty既口味🥳

𝒯𝒽𝒶𝓃𝓀 𝑔𝑜𝒹 𝒾𝓉’𝓈 𝒻𝓇𝒾𝒹𝒶𝓎🤍收工想喺附近飲返杯又冇咩精力去蘭桂坊地鋪嘅酒吧,行行下無意中比我發掘到呢間樓上鋪,今次就嚟介紹下呢間新開張嘅型格酒吧~ 大門口需要禁鍾開門,喺小眾私人會所ғᴇᴇʟ。主題裝潢行ᴄʏʙᴇʀ路線,充滿未來科技感🧬 除咗平時有嘅款式,招牌包括以唔同白酒調製而成嘅創意酒款🍶 小店內仲有可以唱ᴋ嘅包廂房、打卡ᴀʙʟᴇ嘅霓虹燈、電子計分版嘅ʙᴇᴇʀ ᴘᴏɴɢ、ᴅᴊ打碟檯等,麻雀雖小 應有盡有│˙꒳​˙)⸝⋆͛*͛🍻 座位闊落之餘,店員都喺型男美女,心心眼調酒師根據我地嘅口味為我地特別調製咗𝟸款酒,睇得又好飲,啱曬星期五夜晚鬆一鬆.˚⊹ ⁺‧( *´꒳`*)‧⁺ ⊹˚.🍸 .🐈🎀 ᴛᴀsᴛᴇ: ★★★★☆ ᴠᴀʟᴜᴇ ᴡᴏʀᴛʜ: ★★★★☆ .▪ᴇʟᴅᴇʀғʟᴏᴡᴇʀ ᴍᴀʀᴛɪɴɪ $𝟷𝟹𝟾 ▫️ʀᴏɴɢ ᴄʜᴜɴ ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ $𝟷𝟹𝟾.🍸乾花裝飾嘅接骨木花馬丁尼帶有果香同青檸味,雖然加咗少少ᴠᴏᴅᴋᴀ,酒味唔算太濃。味道酸酸甜甜,上層仲有愛心圖案嘅蛋白泡,令人一啖接一啖唔經唔覺就清空曬♡.🍶戎春白酒混合ᴍᴏᴊɪᴛᴏ嘅創作款式。端上嚟嘅話時候燃燒住藍色火
𝒯𝒽𝒶𝓃𝓀 𝑔𝑜𝒹 𝒾𝓉’𝓈 𝒻𝓇𝒾𝒹𝒶𝓎🤍
🐈🎀
ᴛᴀsᴛᴇ: ★★★★☆
ᴠᴀʟᴜᴇ ᴡᴏʀᴛʜ: ★★★★☆
▪ᴇʟᴅᴇʀғʟᴏᴡᴇʀ ᴍᴀʀᴛɪɴɪ $𝟷𝟹𝟾
▫️ʀᴏɴɢ ᴄʜᴜɴ ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ $𝟷𝟹𝟾
🍶戎春白酒混合ᴍᴏᴊɪᴛᴏ嘅創作款式。端上嚟嘅話時候燃燒住藍色火焰,賣相相當搶眼。味道有些許青檸薄荷加鹹檸七的味道,雖然喺白酒,味道都算易入喉✌🏻 ̖́-🤍
📍Fuze Bar @fuze.lkf
🐾中環德己立街40號好利商業大廈2樓

☺︎ ғᴏʟʟᴏᴡ ᴜs @ragdoll.kjai ғᴏʀ ᴍᴏʀᴇ
ʀᴀɢᴅᴏʟʟ ᴅᴀɪʟʏ𓃠⸝⸝꙳ ғᴏᴏᴅɪᴇ𓌉◯𓇋 ‎‎‎ʙᴇᴀᴜᴛʏ⋆̩♬︎ ʟɪғᴇsᴛʏʟᴇ*⋆✈︎

Elderflower  Martini
Rong  Chun  Cocktail
Rong  Chun  Cocktail

• Elderflower  Martini
  • Rong  Chun  Cocktail
2023-02-24 26 views
好開心呢度附近開咗間令人安全感較大同私隱度高嘅酒吧因為開係樓上舖 令人感覺神秘得嚟又夠過癮呢度環境舒適 空間感大重點係經理同員工都好有禮貌又熱情❤️‍🔥重點嚟啦 cocktail 真係好令人驚喜如果要形容我會比如係香水因為都係唔夠前中後調一樣都係咁神奇都係利用唔同嘅元素去創造獨一嘅味道落單嘅時候,表達自己鍾意嘅唔鍾意嘅收到杯嘢飲永遠都有驚喜呢杯主調係芒果同熱情果不好蛋白 調酒師完全滿足我朋友嘅需要無論係個樣款式,定係味道都非常符合我朋友嘅要求另外一杯震驚我嘅味蕾到底係我人生中冇飲過正宗嘅茅台定係呢度嘅茅台溝得咁出色加入蜜桃同埋茅台做主調唔單止賣相靚 更加可以令人一飲再飲看似簡單,但又好非凡兩杯cocktail 都令我哋樂而忘返
好開心呢度附近開咗間令人安全感較大同私隱度高嘅酒吧

如果要形容我會比如係香水
因為都係唔夠前中後調
一樣都係咁神奇
都係利用唔同嘅元素去創造獨一嘅味道

落單嘅時候,表達自己鍾意嘅唔鍾意嘅
收到杯嘢飲永遠都有驚喜
呢杯主調係芒果同熱情果
不好蛋白 調酒師完全滿足我朋友嘅需要
無論係個樣款式,定係味道都非常符合我朋友嘅要求

另外一杯震驚我嘅味蕾
到底係我人生中冇飲過正宗嘅茅台
定係呢度嘅茅台溝得咁出色
加入蜜桃同埋茅台做主調
唔單止賣相靚 更加可以令人一飲再飲

看似簡單,但又好非凡兩杯cocktail 都令我哋樂而忘返
Thanks God it’s Friday. 辛苦了一星期,是時候鬆一鬆(*ˉ︶ˉ*) 今次發掘了一間很有格調的 Bar ,很適合happy hour! 地方闊落,坐得舒服,裝修型格,充滿科幻感,像去了未來世界一樣🧬店員很友善,會視乎客人的口味推介和特調不同飲品,非常貼心。我挑選了一杯靚靚Cocktail🍸Nothing Vodka base,加入蜜瓜汁和菠蘿汁,沒什麼酒味,甜甜地,好適合女士💕朋友選了:🥃Old fashionedWhisky base,感覺像whisky on rock ~北角更香,更多層次,好有煙薰既味道,好香!餐廳放了bong Beer 枱🍻 看到其他客人玩得很嗨,店員亦善於搞氣氛,氣氛好chill~
Thanks God it’s Friday.

店員很友善,會視乎客人的口味推介和特調不同飲品,非常貼心。

我挑選了一杯靚靚Cocktail🍸
Nothing

朋友選了:
🥃Old fashioned

2023-02-18 18 views
好難得約到一班girls 出黎girls talk 一下😍呢班女真係要求多多架!又要chill,又要地點就腳,又想有氣氛,要狂歡下🥳我就揀左Fuze bar,呢到好有feel,啲燈光十分正,仲有DJ Station😍想玩beer pong都得架🤩朋友諗唔到飲咩好,Bar tender 仲專程為佢特製左一杯cocktail,佢就話甜甜地,好似fruit punch 咁,但係bar tender 就話未諗到叫咩名😅所以我諗都係朋友獨有😍另杯就係Romeo and Juliet,幾咁romantic 既名,用左Hendricks gin ,同青瓜味好夾,飲落都好sweet,甜得黎帶點酸,真係完完全全表達到羅密歐與朱麗葉☺️藍綠色既係,Around the world,分左上下層,成個地球咁🌍,係波蘿味既欲中有小小薄荷味😚我就叫左mojito,好classic 既cocktail,好fresh,好清新,佢地亦都跟足Classic 既做法🥳

2023-02-16 21 views
得閒梗係會約返幾個閨蜜👯‍♀️👯‍♀️一齊去飲杯嘢啦,今次為咗就朋友放工,方便會合踏足好耐未去過嘅蘭桂坊朋友揀咗間樓上bar,@fuze.lkf 呢度好似私人會所咁冇咁多閑雜人,而且裝修別具一格,好似去咗超現實世界咁,燈光配合得非常迷幻。飲少少都已經hi hi地哈哈哈哈😂今日我哋四個女仔嚟分別,叫咗三杯不同嘅signature Cocktail🍹羅密歐與朱麗葉Handrick Gin底 有青瓜🥒酒味濃但飲落唔覺,非常易入口好refresh🍸Around the world 有🍍菠蘿汁🌿薄荷同埋gin ,呢幾個物種擺埋一齊嘅配搭,簡直係衝擊味蕾第一次飲到嘅味道非常特別未有名🤭(因為係bar tender ,媽媽特別客製化俾我哋嘅,所以未諗到名)由 Pineapple 🍍 passionfruit 橙汁🍊調製而成,有點似成人版嘅Fruit Punch。基底係gin酒👍另一位朋友就是最Classic嘅CocktailMojito🌿佢真係有最經典嘅黃糖青靈調製而成面頭仲有一個青柑桔嘅乾果食一啖再飲一啖非常醒神🤩
踏足好耐未去過嘅蘭桂坊

飲少少都已經hi hi地哈哈哈哈😂

🍹羅密歐與朱麗葉

🍸Around the world

未有名

另一位朋友就是最Classic嘅Cocktail
Mojito🌿

2023-02-15 11 views
中環蘭桂坊呢間樓上酒吧同朋友飲野傾計一流!今日放工同同事打算去Happy Hour 傾下計!舒發下工作的疲勞!上到呢間樓上酒吧,地方闊落,坐得舒服,而且裝修十分型格,螢光燈營造氣氛,好似去咗未來世界一樣,非常夢幻!最吸睛就係中央放了張beer bong枱,見客人玩得非常刺激!結果我同朋友都玩了幾舖😅 店員非常靚仔有禮貌,遞上iPad drink list. 種類非常多,應有盡有。而且cocktails都好多選擇,索性請靚仔店員介紹兩杯俾我地!呢杯用咗中國白酒做底酒嘅cocktail估唔到非常好味!酒味濃但融合果汁非常配合,加上杯上面嘅裝飾,我真係好喜歡💕另一杯好似奶昔一般香滑易入口,酒味配合,絕對是用心之作!整體覺得cocktail 好飲,地方舒服,絕對是同朋友相聚好地方!
中環蘭桂坊呢間樓上酒吧同朋友飲野傾計一流!

另一杯好似奶昔一般香滑易入口,酒味配合,絕對是用心之作!

2023-02-13 15 views
無意中發現呢間充滿科技感嘅酒吧🤤 呢到都乾淨企理,有基本嘅beer pong、shishx、大酒、骰盅、cocktail、mocktail等岩曬一班人黎包場開party!仲見到有dj位,可能之後都會有dj同大家一齊挽😳 佢嘅beer pong 仲係電子版有得計分同唔同挽法,好新穎未見過,都幾值得上黎chill下打下卡📍.調酒師好niceeee特登調左杯mocktail比我,有passion fruit、柚子、玫瑰、菠蘿汁、奶等等嘅ingredients,非常有少女心嘅mocktail~ 甜甜酸酸嘅味道好舒服,材料好新鮮,每種味道都好balance,味道都係出面少飲到嘅,好有驚喜 ❤️
Happy Friday🥳 Lets have a break🥂🍾🥃🍸🧉🍹💫..平日生活壓力大又悶悶地,耐唔時都會約下朋友去飲杯野relax 下🍹,LKF 一定係其中一個熱門地!最近比我發現一間新開既Cyber bar,環境極有未來既感覺,帶點迷幻又燈光昏暗,氣氛不錯,好岩黎傾計談心聚一聚!而且設有VIP 獨立房間可以黎開Party🎊,仲有DJ 打碟、Beer Pong & Stack Cup 玩🍺🍺🍻,私穩度高亦都幾好feel 喔,岩晒約埋一班朋友仔黎玩啊🎉!呢晚我都飲左少少,野飲選擇不少有d 仲好IG-able💕,仲可Shixxx 一下,揀左一款味道清新帶甜岩晒我,have a relaxing night🥳。帶果甜🍋🍊🫐🍇Pina Colada 都係我喜愛之一喔!我是你的未來嗎🤗。。快來未來找我!..×××××ש中環德己立街40號好利商業大廈2樓..

帶果甜🍋🍊🫐🍇

Pina Colada 都係我喜愛之一喔!

我是你的未來嗎🤗。。快來未來找我!
×××[Fuze Bar]×××
©中環德己立街40號好利商業大廈2樓
2023-02-11 21 views
農曆新年前夕,終於收爐啦!老闆為答謝我哋一班同事今年再創佳績,營業額衝破千萬,特意book左蘭桂芳呢間新開業,以元宇宙為主題,穿越未來時空嘅酒吧,讓大家可以喺一個輕鬆氣氛下慶祝,齊齊開懷𣈱飲,拋開跑數嘅壓力!酒吧位於蘭桂坊中心地帶的一幢商廈二樓,出電梯便見到富有元宇宙感覺嘅門面設計,仿如帶你走進另一世界!吧廳內每個角落都悉心設計,配合燈光同音效,好快便能令人投入忘憂舒壓的境界,暫時放下現實的工作壓力!酒吧設計寬躺,客人可與調酒師近距離接觸傾偈,調酒師亦十分健談,亦會因應客人嘅不同要求同口味,調校適合嘅酒料,相當細心!吧內酒類繁多,林林總總, 中西合璧,應有盡有。在埸亦有駐場DJ為大家打碟,音樂非常強勁,讓人陶醉當中!酒吧內設有獨立房間,可以預訂搞小型party聚會,並設有卡拉OK ,三五知己約埋一齊唱歌盡慶!特色酒調推介:蘭桂坊漂移 LKF DRIFT戎春白酒、馬利寶朗姆酒、芒果漿、蛋黃酒、薄荷飲用後,即時達到高度快感安能源ENLYCHEE戎春白酒、利口酒、青檸汁、特製糖漿、氣泡酒、荔枝飲用後,立即補充能量,免疫力增加200%突破 BREAKTHROUGH 戎春白酒、薑力嬌、貴妃利口酒

吧內酒類繁多,林林總總, 中西合璧,應有盡有。

在埸亦有駐場DJ為大家打碟,音樂非常強勁,讓人陶醉當中!

特色酒調推介:
LKF  DRIFT  蘭桂坊漂移

蘭桂坊漂移 LKF DRIFT
戎春白酒、馬利寶朗姆酒、芒果漿、蛋黃酒、薄荷
飲用後,即時達到高度快感

ENLYCHEE  安能源

安能源ENLYCHEE
戎春白酒、利口酒、青檸汁、特製糖漿、氣泡酒、荔枝
飲用後,立即補充能量,免疫力增加200%

BREAKTHROUGH    突破

突破 BREAKTHROUGH
戎春白酒、薑力嬌、貴妃利口酒、檸檬汁、梳打
飲用後,仿如置身元宇宙的維度空間上

2023-01-19
$200 (Last Night Supper)
LKF  DRIFT  蘭桂坊漂移
ENLYCHEE  安能源
BREAKTHROUGH    突破
疫情都有一段時間無去酒吧,今日同朋友去一間新開的酒吧玩樂,位於蘭桂坊內,位置易找。餐廳在一商廈內,私隱度什高,由於是新開,所有裝修和擺設都好新淨。位置闊落,坐得舒適,可以慢慢和朋友暢飲。餐廳裝修風格有少少cyber feel,大廳中央放了張大大beer bong枱,一大班人的話可以玩。打開menu發現飲品數量勁多,睇得眼花。點了杯old fahsion,一陣子便來到了。威士忌有少少新辣,但加上了碎冰、檸檬片和梳打水所以十分易入口,還可以每啖之間飲到香氣。

2023-02-10 27 views
Friday night同friend去左LKF呢間好科幻feel既新bar,私隱度好高,d cocktails 仲唔錯,係三五知己去飲番杯🥂的好地方。酒吧有 champagne,cocktail,mocktail 和 wine 提供。Cocktails 可以隨你口味調教,非常貼心。不過我有選擇困難症🤭 就係menu 揀左兩杯靚靚cocktails 😍🔹NothingCocktail以Vodka做base,加入蜜瓜汁和菠蘿汁,酒精唔算重,入口甜甜地,好啱女仔飲!🔹Blue Hawaii藍色做主調打卡一流,Cocktail以Rum酒做base,加入菠蘿汁和椰子汁,入口幾清新!

🔹Blue Hawaii