2025-01-26 0 views
發現K11 Musea嘅hidden gem!!環境又靚,價錢又唔貴,重點係:啲嘢好好食!鵝肝多士舊鵝肝入口即溶!感動🥹仲用首飾盒裝住,勁精緻三重魚生片水晶麵包每款魚生都好新鮮龍蝦濃湯超濃龍蝦味,飲得出冇加麵粉去整稠個湯🤣黑蒜蘑菇魷魚意粉雖然鹽左少少,但好香蒜味😋大推‼️烤加拿大豬鞍真係勁好食!豬鞍肉質鬆軟!仲要有肉汁!而且好入味! 𝑬𝒙𝒒𝒖𝒊𝒔𝒊𝒕𝒆 𝑺𝒊𝒙 𝑪𝒐𝒖𝒓𝒔𝒆𝒔 𝑻𝒂𝒔𝒕𝒊𝒏𝒈 𝑴𝒆𝒏𝒖:$398(+10% 𝒔𝒆𝒓v𝒊𝒄𝒆 𝒄𝒉𝒂𝒓𝒈𝒆)- 𝑭𝒊𝒓𝒔𝒕 𝑩𝒊𝒕𝒆𝒔:𝑭𝒐𝒊𝒆 𝑭𝒓𝒂𝒔 𝑻𝒐𝒂𝒔𝒕 & 𝑪𝒂v𝒊𝒂𝒓 𝑩𝒍𝒊𝒏𝒊𝒏𝒔鵝肝多士和魚子醬小圓餅- 𝑺𝒎𝒂𝒍𝒍 𝑩𝒊𝒕𝒆𝒔:𝑻𝒓𝒊𝒐 𝑺𝒂𝒔𝒉𝒊𝒎𝒊 𝑪𝒓𝒚𝒔𝒕𝒂𝒍 𝑩𝒓𝒆𝒂𝒅 (𝑯𝒂𝒎𝒂𝒄𝒉𝒊 / 𝑺𝒂𝒍𝒎𝒐𝒏 / 𝑴𝒊𝒏𝒄𝒆𝒅 𝑻𝒐𝒓𝒐)三重魚生片水晶麵包(油甘魚/三文魚/拖羅蓉)- 𝑨𝒑𝒑𝒆𝒕𝒊𝒛𝒆𝒓𝒔:𝑳𝒐𝒃𝒔𝒕𝒆𝒓 𝑩𝒊𝒔𝒒𝒖𝒆龍蝦濃湯𝒐𝒓 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 𝑩𝒓𝒆𝒂𝒔𝒕 𝑨v𝒐𝒄𝒂𝒅𝒐 𝑺𝒂𝒍𝒂𝒅雞胸肉牛油果沙拉- 𝑷𝒂𝒔𝒕𝒂:𝑭𝒓𝒆𝒔𝒉 𝑺𝒒𝒖𝒊𝒅 𝑺𝒑𝒂𝒈𝒉𝒆𝒕𝒕𝒊 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑴𝒖𝒔𝒉𝒓𝒐𝒐𝒎 𝒂𝒏𝒅 𝑩𝒍𝒂
發現K11 Musea嘅hidden gem!!
環境又靚,價錢又唔貴,重點係:啲嘢好好食!
鵝肝多士舊鵝肝入口即溶!感動🥹
仲用首飾盒裝住,勁精緻
三重魚生片水晶麵包每款魚生都好新鮮
龍蝦濃湯超濃龍蝦味,飲得出冇加麵粉去整稠個湯🤣
黑蒜蘑菇魷魚意粉雖然鹽左少少,但好香蒜味😋

- 𝑷𝒂𝒔𝒕𝒂:𝑭𝒓𝒆𝒔𝒉 𝑺𝒒𝒖𝒊𝒅 𝑺𝒑𝒂𝒈𝒉𝒆𝒕𝒕𝒊 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑴𝒖𝒔𝒉𝒓𝒐𝒐𝒎 𝒂𝒏𝒅 𝑩𝒍𝒂𝒄𝒌 𝑮𝒂𝒓𝒍𝒊𝒄黑蒜蘑菇魷魚意粉
- 𝑴𝒂𝒊𝒏𝒔:𝑹𝒐𝒂𝒔𝒕𝒆𝒅 𝑪𝒂𝒏𝒂𝒅𝒊𝒂𝒏 𝑷𝒐𝒓𝒌 𝑹𝒂𝒄𝒌 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑷𝒆𝒂𝒓烤加拿大豬鞍配梨
- 𝑫𝒆𝒔𝒔𝒆𝒓𝒕:𝑪𝒉𝒆𝒇 𝑺𝒑𝒆𝒄𝒊𝒂𝒍 𝑫𝒆𝒔𝒔𝒆𝒓𝒕

味道:🤤🤤🤤🤤🤤/5
性價比:🤤🤤🤤🤤🤤/5
2024-12-29 221 views
最近清緊手機啲相,見到大半年前呢幾幅,醒起仲未分享個直升機體驗俾大家😂踏入餐廳時空無一人,幾個侍應好似十面埋伏咁,突然從四方八面跑過嚟🤪既然一場嚟到,見個LED屏幕好似都靚靚哋,就決定照試😳後尾發現全部食物飲品,都係隔離Glasshouse個廚房整完攞入嚟🤔又等極都無侍應入黎埋單,要自己走出餐廳外面搵人🤗 ▪️ Exquisite Five Courses Lunch Tasting Menu 💲268 Per Person 1️⃣ First Bite ▫️ Porcini Mushroom with Black Truffle Crystal Bread(7/10)牛肝菌同埋黑松露味頗香,麵包薄身香脆,仲懶醒同朋友講好似未伏得曬😏2️⃣ Soup & Salad (Choose One)▫️ Sweet Corn Cream Soup with Spanish Ham(5/10)粟米忌廉湯稀身,西班牙火腿消失得無影無蹤,此時此刻寧願飲罐頭粟米湯,不過條麵包烤烘得唔錯既👉🏻👈🏻3️⃣ Small Bite ▫️ Prawns in Olive Oil and Garlic(4/10)食落好油又缺乏蒜香,

1️⃣ First Bite

2️⃣ Soup & Salad (Choose One)

3️⃣ Small Bite

食落好油又缺乏蒜香,雖則有幾隻大辣椒,但係辣得黎,都遮蓋唔到啲蝦陣雪味🤔

4️⃣ Main (Choose One)

▫️ Fresh Squid Black Garlic Mushroom Spaghetti(4.5/10)

雖則有幾舊魷魚,但橫睇掂睇都唔係黑蒜同蘑菇,同上一道Small Bite一樣味,一雞幾味用得唔好嘥咁🫨

▫️ Baked Mixed Seafood Fried Rice with Spanish Ham(5.5/10)
見到塊鐵板已經呆左,得手掌咁上下大細,食落係偏乾既中式臘味飯咁,仲會有煲仔飯嘅飯焦🫢海鮮就有普普通通既蝦、魷魚、青口同埋蜆肉

5️⃣ Chef‘s Special Desserts(4/10)

Chef‘s Special Desserts

口感比較實,係完全無芝士味嘅芝士蛋糕😵

6️⃣ Coffee or Tea

🔎 整體評分(4/10)
2023-12-21 1953 views
今日嚟到尖沙咀「G Room」,環境好靜好靚,背景會輪流轉換好特別,食物都非常好味。日本鮑魚海膽炒意粉:$318鮑魚同海膽嘅味道好濃郁,意粉煮得剛好,口感彈牙。時令生蠔雜錦拼盤(半打):$368蠔肉鮮甜,唔同地方嘅蠔,各有鮮明,味道好豐富。36個月伊比亞火腿蕃茄配西班牙水晶麵包:$138火腿鹹香,蕃茄酸甜,麵包脆身,好好味。黑松露蘑菇湯:$70湯汁濃郁,蘑菇同黑松露嘅味道好香,好適合喜歡黑松露嘅人朱古力脆皮疏乎厘:$138朱古力味道濃郁,脆皮酥脆,疏乎厘香甜,好好味。 G Room Bar & Lounge (尖沙咀)嘅地址係尖沙咀梳士巴利道18號維港文化匯K11 Musea 5樓504號舖12。

日本鮑魚海膽炒意粉:$318
鮑魚同海膽嘅味道好濃郁,意粉煮得剛好,口感彈牙。
時令生蠔雜錦拼盤(半打):$368
蠔肉鮮甜,唔同地方嘅蠔,各有鮮明,味道好豐富。
36個月伊比亞火腿蕃茄配西班牙水晶麵包:$138
火腿鹹香,蕃茄酸甜,麵包脆身,好好味。
黑松露蘑菇湯:$70
湯汁濃郁,蘑菇同黑松露嘅味道好香,好適合喜歡黑松露嘅人
朱古力脆皮疏乎厘:$138
朱古力味道濃郁,脆皮酥脆,疏乎厘香甜,好好味。

2023-10-09 2035 views
很小空间的一个lounge,环境是封闭的,四面都是电子屏幕营造氛围,情侣约会的话应该感觉还不错,总共也就能做4-5桌的一个空间。上菜太慢,服务员的服务也非常一般,领位一直把我们往旁边餐厅带,结果还没有我们的座位,只能又回到lounge里。如果不提前在openrice上购买优惠套餐的话餐品性价比也不高,量小,2个人吃好怎么也要2000+了,可能还是因为在K11里面吧,餐厅价位都不低,但也没啥特色。不推荐
2023-09-13 1705 views
今日去呢間 位於 #k11musea 5樓嘅 @g.room.hk 體驗十分之好👍首先一入到去係比佢大螢幕吸引住,畫面會不斷轉唔同嘅地方唔同場景,配以唔同嘅音樂,令你唔單止食嘢味覺得以享受,就連視覺同聽覺都可以享受到😌 食物方面,個Pizza有驚喜,超級超級薄身🍕好鐘意啱晒唔鍾意食厚批嘅我👍西班牙迷你青椒配鵪鶉髀Seafood 🦞 platter 都好好味🤤甜品係綠茶疏乎厘💚上面綠色啲脆皮好似菠蘿包嗰啲咁,口感幾特別❣️最後埋單竟然係全1😆1️⃣1️⃣1️⃣1️⃣個服務員話呢組係 #luckynumber *餐廳服務員態度超好,笑容滿面,要讚揚💝

今日去呢間 位於 #k11musea
5樓嘅 @g.room.hk
體驗十分之好👍

首先一入到去係比佢大螢幕吸引住,
畫面會不斷轉唔同嘅地方唔同場景,
配以唔同嘅音樂,
令你唔單止食嘢味覺得以享受,
就連視覺同聽覺都可以享受到😌

食物方面,個Pizza有驚喜,
超級超級薄身🍕好鐘意
啱晒唔鍾意食厚批嘅我👍

西班牙迷你青椒配鵪鶉髀
Seafood 🦞 platter
都好好味🤤

甜品係綠茶疏乎厘💚
上面綠色啲脆皮好似菠蘿包嗰啲咁,口感幾特別❣️

最後埋單竟然係全1😆
1️⃣1️⃣1️⃣1️⃣
服務員話呢組係 #luckynumber

*餐廳服務員態度超好,笑容滿面,要讚揚💝
2023-09-12
Celebration
Birthday
🍽️食物方面:Exquisite5️⃣Course Lunch Tasting Menu💲268➕11️⃣Spanish Ham & Tomato Crystal Bread用盒裝好精緻😍鹹香脆口2️⃣Black Truffle Mushroom Soup 濃郁香滑 配長形包浸🍄湯好滋味OR 🥗Burrata & Figs Salad 俾漏杏仁同藜麥🥲3️⃣Crispy Fried Quail w Padron Pepper細細隻鵪鶉髀好油但唔乾 跟2條唔辣🫑4️⃣Mussels with Bread硬包本身無味要浸汁食 青口🆗OR Yellow Spring Chicken💲48🐤皮薄肉嫩 但比想像中少肉 配🥔5️⃣Cheesecake🉑係碟到寫HB staff會唱生日歌🎶🍷Glass Red Sangria💲38唔會太酒 嘢食份量望落唔多但食晒都好飽🤰🏻📷打卡方面:360度LED大MON會轉場景 上山下海 世界各地景點都有 但有啲色tone影到嘢食唔靚😩🔈環境方面:電話收到一格訊號📶load唔到ig 細間但排滿枱凳 好應聲 人多會好嘈同另一間餐廳share廚房同人手🤨我本身食Maison Gaia入去等咗陣
🍽️食物方面:

🔈環境方面:
電話收到一格訊號📶load唔到ig
細間但排滿枱凳 好應聲 人多會好嘈
同另一間餐廳share廚房同人手🤨
我本身食Maison Gaia入去等咗陣都無人理 staff同客都無😓見對面G room有人就入咗 staff有問駛唔駛去返嗰邊(menu唔同)但唔想包場食又廢事佢辛苦就算😐

💬其他資訊:
G Room Bar & Lounge
📍尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea 5樓504號舖
2023-07-27 1013 views
哩個餐廳打卡位就係有個好大弧型大螢幕,會不斷換上各國境色。真係好似置身當地,好靚。朋友特別安排哩間餐廳我地幾個去狂打卡同品嚐佢地既食物。😋布拉塔芝士沙律配無花果及杏仁 $168哩個沙律酸酸甜甜,哩隻芝士都好好味,有火腿 ,無花果,火箭菜,杏仁,藜麥,仲食到好似有d乾莓既味道。配埋少少特別既汁,味道好開胃,好味。😋泰式油甘魚刺身薄切 $168通常食刺食都係日式,今次係泰式。但佢又唔會好辣。配有泰式醬汁加日式魚子,清甜鮮味。😋 36個月伊比利亞火腿 $268平時食開都係配瓜,第一次配脆脆麵包。都幾好食。而且哩款火腿絶對唔咸,好嫩口。好味。😋香烤西班牙乳豬配迷你青椒 $338乳豬皮半脆半淋,但配上超嫩既肉質,岩岩好。好有香烤既味道。😋 燒龍蝦及和牛橫隔肌 $428龍蝦超鮮甜,燒烤龍蝦係最好味。哩隻和牛部位牛味超重,比較少食到咁重味既牛。但係好嫩滑。😋士多啤梨藍莓芝士蛋糕 $0餐廳知道有客人生日,會特別送一件芝士蛋糕加上生日祝福字句,真窩心。現塲背景仲會即時更換配合。氣氛好好。😋吉士棒配紅莓雪葩 $118雖然餐廳已送生日小蛋糕同祝福,但我地再叫甜品,佢地都好貼心再次寫上祝福。讚。哩個必食,本身

😋布拉塔芝士沙律配無花果及杏仁 $168

😋泰式油甘魚刺身薄切 $168

😋 36個月伊比利亞火腿 $268

😋香烤西班牙乳豬配迷你青椒 $338

乳豬皮半脆半淋,但配上超嫩既肉質,岩岩好。好有香烤既味道。

😋 燒龍蝦及和牛橫隔肌 $428

😋士多啤梨藍莓芝士蛋糕 $0

😋吉士棒配紅莓雪葩 $118

雖然餐廳已送生日小蛋糕同祝福,但我地再叫甜品,佢地都好貼心再次寫上祝福。讚。哩個必食,本身都好鍾情吉士,哩個裡面有吉士,外脆既皮,配埋雪葩又熱又冷,好正呀。雖然係紅莓但一d都唔酸,冇得輸。

😋 朱古力脆皮梳乎厘 $148

哩個又係必食,其實見佢甜品menu 有一半都係梳乎厘。都知道係出色既。本人唔係太愛梳乎厘,但哩個我係超愛。個皮係脆,第一次食到咁好味既梳乎厘。仲要即叫即整,下次要試下其他味道。

😋西班牙水果紅酒 $428/jar

平時哩款酒大多數d水果都係個jar裡面,成日倒得好少水果。哩到好貼心,放晒水果係每隻杯裡面,讚。酒精濃度唔算好高,適合唔太飲酒既女士。

螢幕打卡位真係超靚,今餐好似去左好多國家旅行咁。除左境色之外,佢仲有一隻超大海龜,好有趣。服務員超好服務,又sweet,幫我地影相。食物質素高,甜品要讚。記得openrice訂位有八折。好值得黎試下。

⭐️⭐️⭐⭐️⭐️(5星為滿)
G Room Bar & Lounge (尖沙咀)

飲飲食食 #食好西 #周圍玩 #周圍食 #介紹返 #餐廳推介 #美食 #香港美食 #香港打卡餐廳 #打卡 #西式餐廳 #香港特色餐廳推介 #吃貨 #尖沙咀美食 #k11musea #g.room.hk #yummy #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodie #hkfoodblogger #dinner #lunch #brunch
2023-07-16 732 views
本想著來捧場新店 結果小小的店舖裡面坐了一台客人特別吵鬧 大聲喧嘩 肆意大笑 以至於我和朋友說話都要提高八度聲量才能聽見 讓服務員提醒旁邊客人注意也無果 明明是高檔餐廳 這樣素質的客人要換在別家餐廳早就下逐客令了 最後我們消費了幾千 但在一個相當於茶餐廳環境的餐廳匆匆離去
2023-07-16
Type of Meal
Dinner
2023-07-05 657 views
環境優美,隱蔽,人流少,可能我下午過去的原因吧,有點包場的感覺,我是很喜歡這裡的。食物好吃😋,價錢合理,服務nice,環境舒服(浪漫),總體非常滿意,下次再去,✌️👏!很喜歡這邊的小吃,串燒魷魚🦑,沙律,還有雞尾酒,水果酒,棒棒的!
2023-06-28 543 views
主打馬來西亞Fusion菜新派餐廳,把馬來西亞及日本等亞洲風味融入地中海食譜,製成外形精美嘅菜式店內「特大360度曲面LED屏幕 」會隨音樂不斷變换浪漫場景,適合情侣同閨密前往36 個月伊比利亞火腿蕃茄配西班牙水晶麵包擺盤用上透明首飾箱,香脆麪包上放滿蕃茄粒同火腿,味道好夾布拉塔芝士沙律配無花果及杏仁奶香嘅布拉塔芝士遇上杏仁 、無花果沙律,味道酸甜,好清新脆炸鵪鶉脾配西班牙青椒鵪鶉脾外脆內軟,鮮嫩富肉香,配以青嫩西班牙青椒日本鮑魚海膽炒意粉香辣嘅炒意粉帶咬口,配上海膽同原隻鮮鮑魚更顯矜貴香烤西班牙乳豬配迷你青椒皮脆肉嫩肉汁豐盈,配芥辣食味道更豐富焗法國黃油春雞 (半隻) 配燒薯仔法國黃油春雞脂肪較少,皮脆肉嫩,肉汁香溢味美甜品藍莓芝士蛋糕🎈G Room Bar & Lounge🎈尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea 5樓504號舖

36 個月伊比利亞火腿蕃茄配西班牙水晶麵包
擺盤用上透明首飾箱,香脆麪包上放滿蕃茄粒同火腿,味道好夾

布拉塔芝士沙律配無花果及杏仁
奶香嘅布拉塔芝士遇上杏仁 、無花果沙律,味道酸甜,好清新

脆炸鵪鶉脾配西班牙青椒
鵪鶉脾外脆內軟,鮮嫩富肉香,配以青嫩西班牙青椒

日本鮑魚海膽炒意粉
香辣嘅炒意粉帶咬口,配上海膽同原隻鮮鮑魚更顯矜貴

香烤西班牙乳豬配迷你青椒
皮脆肉嫩肉汁豐盈,配芥辣食味道更豐富

焗法國黃油春雞 (半隻) 配燒薯仔
法國黃油春雞脂肪較少,皮脆肉嫩,肉汁香溢味美

甜品
藍莓芝士蛋糕

🎈G Room Bar & Lounge🎈
2023-06-28 431 views
我最近去了一家fine dining餐廳,這裡的氛圍非常獨特,餐廳內的螢幕不停將世界各地的名勝播放出來,讓人感覺一餐飯就像環遊世界一樣。選擇不多,就是tasting menu頭盤開胃酸酸甜甜。松露蘑菇湯非常濃郁,鮮香的松露味讓我感到完全的滿足。鵪鶉仔伴青辣椒仔,鵪鶉仔肉質鮮嫩,辣椒的香味為這道菜增添了一份獨特的風味。西班牙燒乳豬仔和燒春雞也是讓人覺得意猶未盡的美食佳餚。這也是一次讓我們回味無窮的美食之旅。我們將此次體驗推薦給所有喜愛美食和旅遊的人,您一定不會失望的。

2023-06-25 447 views
今次🐰來到一個不同環境和fusion 的餐廳吃英式下午茶。餐廳有弘形的大螢幕牆,背景會不時更換,令人有環𨔼各國,心曠神怡的開朗。🐰最喜歡當然是威尼斯水城一般的景色。下午茶的特色是用水果紅酒或白酒,配襯36年Parma ham, 炸生蠔、青口、雞翼、芝士和香燒魷魚。那就是上班族最喜歡的happy hour 菜色和酒哦!令水果酒發揮淋漓盡致,還有精緻魚子醬。 猜想不到的是蛋糕四款都各有特點,芝士蛋糕、berry撻,橙味蛋糕等均令油膩感減輕。一般不飽肚的下午茶會备有scones,這個則提供新鮮格仔水果餅,飽肚感不給你吃晚飯的機會。
令水果酒發揮淋漓盡致,還有精緻魚子醬。
2023-06-12 1429 views
今晚拍拖嚟呢度!G room 最特別係有360ᐤ圓弧型嘅LED景,我呢晚係英國景🌉!好似去咗個快閃旅行咁🧳 講返食物,G room主打新派西班牙菜,再fusion亞洲、地中海菜、東南亞等美食元素~ 【 Tasting Menu For Two 💲600/pp 】𝟛𝟞 𝕞𝕠𝕟𝕥𝕙𝕤 𝕀𝕓𝕖𝕣𝕚𝕔𝕠 ℍ𝕒𝕞 & 𝕋𝕣𝕚𝕔𝕠𝕝𝕠𝕣 𝕋𝕠𝕞𝕒𝕥𝕠𝕖𝕤 ℂ𝕣𝕪𝕤𝕥𝕒𝕝 𝔹𝕣𝕖𝕒𝕕🐷36個月伊比利亞火腿蕃茄配西班牙水晶麵包 - 有咸香又脆口~ 𝔹𝕝𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕣𝕦𝕗𝕗𝕝𝕖 𝕄𝕦𝕤𝕙𝕣𝕠𝕠𝕞 𝕊𝕠𝕦𝕡🍄黑松露蘑菇湯 - 濃郁香滑,啖啖菇蓉又唔會太多奶味~𝔹𝕦𝕣𝕣𝕒𝕥𝕒 ℂ𝕙𝕖𝕖𝕤𝕖 & 𝔽𝕚𝕘𝕤 𝕊𝕒𝕝𝕒𝕕 𝕨𝕚𝕥𝕙 𝔸𝕝𝕞𝕠𝕟𝕕 𝕄𝕚𝕩𝕖𝕕 𝔹𝕖𝕣𝕣𝕚𝕖𝕤 𝔻𝕣𝕖𝕤𝕤𝕚𝕟𝕘🥗布拉塔芝士沙律配無花果及杏仁 - 芝士香滑,沙律菜加上無花果幾清甜,杏仁就增添口感~ℂ𝕣𝕚𝕤𝕡𝕪 𝔽𝕣𝕚𝕖𝕕 𝔽𝕣𝕖𝕟𝕔𝕙 ℚ𝕦𝕒𝕚𝕝 𝕨𝕚𝕥𝕙 ℙ𝕒𝕕𝕣𝕠𝕟 ℙ𝕖𝕡𝕡𝕖𝕣🫑 脆炸鵪鶉配西班牙青椒 - 青樣咸咸哋幾好食,鵪鶉香口肉滑唔會好乾~𝔸𝕓𝕒𝕝𝕠𝕟𝕖 𝕊𝕙𝕚𝕤𝕙𝕠 𝕊𝕖𝕒 𝕌𝕣𝕔𝕙𝕚𝕟 ℙ𝕒𝕤𝕥𝕒🍝日本鮑魚海膽炒意粉 -
今晚拍拖嚟呢度!

𝔹𝕝𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕣𝕦𝕗𝕗𝕝𝕖 𝕄𝕦𝕤𝕙𝕣𝕠𝕠𝕞 𝕊𝕠𝕦𝕡
🍄黑松露蘑菇湯 - 濃郁香滑,啖啖菇蓉又唔會太多奶味~

🍝日本鮑魚海膽炒意粉 - 將海膽拌勻意粉食令整體鮮味濃郁,鮑魚幾彈牙~

𝕊𝕚𝕘𝕟𝕒𝕥𝕦𝕣𝕖 ℝ𝕠𝕒𝕤𝕥𝕖𝕕 𝕊𝕦𝕔𝕜𝕝𝕚𝕟𝕘 ℙ𝕚𝕘 𝕨𝕚𝕥𝕙 ℙ𝕒𝕕𝕣𝕠𝕟 ℙ𝕖𝕡𝕡𝕖𝕣𝕤
🐷香烤西班牙乳豬配迷你青椒 - 乳豬皮薄脆口肉又嫩,青椒清甜中帶微咸好提味~

𝔾𝕣𝕚𝕝𝕝𝕖𝕕 ℝ𝕚𝕓-𝕖𝕪𝕖 𝕊𝕥𝕖𝕒𝕜 𝕨𝕚𝕥𝕙 ℙ𝕒𝕕𝕣𝕠𝕟 ℙ𝕖𝕡𝕡𝕖𝕣𝕤
🥩香煎肉眼扒配西班牙迷你青椒 - 牛扒好有肉汁同肉味,配上黃芥辣同帶甜嘅醬汁食味道更濃更惹味~

ℂ𝕙𝕖𝕗’𝕤 𝕊𝕡𝕖𝕔𝕚𝕒𝕝 𝔻𝕖𝕤𝕤𝕖𝕣𝕥𝕤
是日甜品係cheese cake,細細件岩岩好,再加上微酸嘅雜莓減減膩~

ℂ𝕠𝕗𝕗𝕖𝕖 𝕠𝕣 𝕋𝕖𝕒
最後仲有餐茶~

店內座位唔多,大約只有9張格,記住book位啦~
2023-05-31
$660 (Dinner)
2023-06-02 1127 views
位於K11 Musea 5樓嘅絕世靚LED景西餐廳,兩邊有特大弧型嘅LED,仿如置身唔同國度,一時維港,一時海底!十分有氣氛!餐牌主打新派西班牙fushion菜式,我地揀嘅tasting menu,可試哂佢地招牌菜! 🍴Tasing Menu for two $600/位 ✨First Bites🍅36個月伊比利亞火腿番茄配西班牙水晶麵包:咸香軟嫩嘅火腿配上新鮮嘅番茄,好適合做開胃小菜!✨Small Bites 🥣黑松露蘑菇湯:濃郁芳香嘅黑松露蘑菇湯,有粒粒蘑菇口感,香氣十足,配長型麵包條沾湯更滋味! 🥗布拉塔芝士沙律配無花米及杏仁:芝士香滑口感軟糯,沙律菜十分新鮮,加埋粒粒杏仁口感豐富十分fresh!✨Medium Bites🫑脆炸鵪鶉脾配西班牙青椒:椒氣撲鼻,配上炸至金黃色又香脆嘅鵪鶉脾,咸香滿滿!好味道!✨Pasta 🍝日本鮑魚海膽炒意粉:頂層有海膽刺身, 海膽香濃厚實,日本鮑魚口感爽彈好新鮮,海膽汁香濃而不膩又夠哂creamy!好有水準!✨Main🥩香煎肉眼扒配西班牙迷你青椒:賣相極靚嘅肉眼扒,煎得啱啱好Medium 🔥外層小小焦香,切開有肉汁,肉質軟嫩肉味香濃!配埋燒汁一齊食

🍴Tasing Menu for two $600/位
✨First Bites
✨Small Bites

✨Medium Bites

✨Pasta
✨Main

🥩香煎肉眼扒配西班牙迷你青椒:賣相極靚嘅肉眼扒,煎得啱啱好Medium 🔥外層小小焦香,切開有肉汁,肉質軟嫩肉味香濃!配埋燒汁一齊食好夾無得彈!
🍗焗法國黃油春雞(半隻)配燒薯仔🥔 :烤至金黃色黃油春雞皮好薄,雞肉軟嫩好juicy,配菜薯仔剛好外脆內軟!
Chef’s Special Dessert :最後嘅cheese cake芝香滑溜,十分精彩!
✨飲品點了ice lemon tea,冰涼都可解解膩!

G Room Bar & Lounge
地址:📍尖沙咀K11 MUSEA 5樓 50
  • 香煎肉眼扒
  • 焗法國黃油春雞
  • 日本鮑魚海膽炒意粉
2023-06-01 377 views
這家餐廳最大的賣點是大屏幕上美景,仿如置身於海洋之中,又可以欣賞夜景,可說是打卡必到!我們點了Tasting menu : 600pp📌36 個月伊比利亞火腿和三色西紅柿水晶麵包賣相好美,看到馬上拿起手機拍照,味道也不錯👍🏻📌黑松露蘑菇湯蘑菇湯香滑口感佳,加入黑松露的香味,比一般蘑菇湯味道更好📌布拉塔芝士沙律配無花果及杏仁整個沙律配搭得不錯,感覺好清新📌脆炸鵪鶉脾配西班牙青椒鵪鶉脾和青椒都炸至香脆,調味也不俗,鵪鶉脾肉質尚算嫩滑📌日本鮑魚海膽炒意粉海膽味好濃郁,鮑魚爽口入味📌香烤西班牙乳豬配迷你青椒油膩充足,很肥美,肉質好軟冧入味📌香煎肉眼扒配西班牙迷你青椒調味不錯,但略嫌有點韌📌甜點: 芝士蛋糕吃完甜點非常滿足,很豐富的晚餐😌.📍 G Room Bar & Lounge (尖沙咀)尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea 5樓504號舖
我們點了Tasting menu : 600pp
📌36 個月伊比利亞火腿和三色西紅柿水晶麵包
賣相好美,看到馬上拿起手機拍照,味道也不錯👍🏻
📌黑松露蘑菇湯
蘑菇湯香滑口感佳,加入黑松露的香味,比一般蘑菇湯味道更好
📌布拉塔芝士沙律配無花果及杏仁
整個沙律配搭得不錯,感覺好清新
📌脆炸鵪鶉脾配西班牙青椒
鵪鶉脾和青椒都炸至香脆,調味也不俗,鵪鶉脾肉質尚算嫩滑
📌日本鮑魚海膽炒意粉
海膽味好濃郁,鮑魚爽口入味
📌香烤西班牙乳豬配迷你青椒
油膩充足,很肥美,肉質好軟冧入味
📌香煎肉眼扒配西班牙迷你青椒
調味不錯,但略嫌有點韌
📌甜點: 芝士蛋糕
吃完甜點非常滿足,很豐富的晚餐😌
📍 G Room Bar & Lounge (尖沙咀)