2024-11-07 157 views
有無和牛控,唔邪惡都唔食嗰種,入口要即溶,又要試到好多唔同部位嘅…!!呢間燒肉店就啱哂你地喇!尤其是佢地嘅九宮格🤤極。九宮格,夠哂兩個人share,都幾抵食,全部都日本和牛,三角腩,和牛赤身,牛頸脊,博多蔥卷,厚切牛舌芯等等,要咩口感嘅和牛都有,咁樣都只係$588🥹另外佢地嘅和牛壽喜燒都好抵食,店員即刻用火槍燒,燒好就撈蛋醬,包住一啖飯食,諗起都肚餓🤤值得一提嘅仲有柚子漬雞肉山,半份只係$28,有好清新嘅柚子味之餘,雞肉仲係嫩滑🤩如果唔夠飽,可以叫埋紫菜月見飯,鍾意辣辣地就叫葱香月見飯,一定夠哂飽🤤🤤🤰🏻🫃🏻

牛魔王嘅你💢必試💢九宮格和牛盛合,價錢由$388起,優質靚和牛,性價比高除咗高質靚牛外,另外仲有豚肉、雞肉及海鮮等食材黑松露牛油果沙律 $48創意又開胃沙律,清新油醋醬汁配搭牛油果熟度完美,加埋黑松露油,亦唔會搶去牛油果味,特別夾🥬野菜六目盛合$38滿足晒客人既蔬菜盤(翠玉瓜、杏鮑菇、番薯、南瓜、菠蘿、秋葵)🍚紫菜月見飯$28用到九州產熔岩蛋店家特色之一,蛋黃光澤濃郁至深橙色,蛋汁撈飯甘甜,簡單又飽肚🥓極•九宮格$588一次滿足口腹🥢和牛三角腩磚🥢和牛三角腩🥢和牛友三角🥢和牛腹脅🥢【時令牛柳粒】🥢和牛博多葱卷🥢和牛赤身🥢和牛牛頸脊🥢厚切牛舌芯逐款食…肉質彈力,口感有咬勁,每款都擁有唔同牛脂香氣,肉質嫩而多汁,吸睛好打卡🍍驚安水果茶|手打香水檸檬百香果梳打 $38/杯誠意果茶人手打製,兩杯都充滿果香,解膩又好飲🎉不同時段更有優惠🔸午市時段 12點-4點🔸宵夜時段 *9點半後入座*🔸驚安會有59折優惠
除咗高質靚牛外,另外仲有豚肉、雞肉及海鮮等食材

黑松露牛油果沙律 $48

🥬野菜六目盛合$38

🍚紫菜月見飯$28

🥓極•九宮格$588

🍍驚安水果茶|手打香水檸檬百香果梳打 $38/杯
誠意果茶人手打製,兩杯都充滿果香,解膩又好飲

🎉不同時段更有優惠
🔸午市時段 12點-4點
🔸宵夜時段 *9點半後入座*
🔸驚安會有59折優惠

2024-11-05
  • 紫菜月見飯
  • 和牛九宮格盛合
驚安燒肉商店 尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖味道評分:☄️(必食之選)>☀️>🌤>⛅️>💨✨和牛選項✨☄️(限量稀有)A4和牛牛板腱 $198油脂比例恰到好處~大人老少都食到!☄️和牛壽喜燒 $98一份兩件~和牛口感順滑,可配飯食用~☀️和牛棒(附月見)$48雞肉就食得多,和牛係第一次見!沾越多蛋漿越好味🤤☀️和牛博多葱卷 $138愛葱人士必食,葱有少少香有少少辣☺️✨餐廳特色✨☀️原條牛舌(半條) $115燒完出嚟超靚!☀️葱香月見飯(微辛口) $28超多蔥!用清新嘅蔥撈飯一流!☄️明太子月見飯 $46味道鹹香,仲有粒粒口感!☀️日式薯仔沙律(卡樂B)$38好特別的造型,有啲卡樂B薯片碎~✨個人喜好✨☀️栗子豬五花 $48☄️手打香水檸檬益力多梳打 $38好大杯!食燒肉必備~✅ 午市(12點)/宵夜時段(9點半後)59折🔥✅想睇更多食評就要follow @gulugirl102 🐰
驚安燒肉商店
尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖

味道評分:☄️(必食之選)>☀️>🌤>⛅️>💨

✨和牛選項✨

☄️(限量稀有)A4和牛牛板腱 $198
油脂比例恰到好處~大人老少都食到!

☄️和牛壽喜燒 $98
一份兩件~和牛口感順滑,可配飯食用~

☀️和牛棒(附月見)$48
雞肉就食得多,和牛係第一次見!沾越多蛋漿越好味🤤
和牛博多葱卷

☀️和牛博多葱卷 $138
愛葱人士必食,葱有少少香有少少辣☺️

✨餐廳特色✨

☀️原條牛舌(半條) $115
燒完出嚟超靚!
葱香月見飯(微辛口)

☀️葱香月見飯(微辛口) $28
超多蔥!用清新嘅蔥撈飯一流!
☄️明太子月見飯 $46
味道鹹香,仲有粒粒口感!
☀️日式薯仔沙律(卡樂B)$38
好特別的造型,有啲卡樂B薯片碎~

✨個人喜好✨
☀️栗子豬五花 $48
手打香水檸檬益力多梳打

☄️手打香水檸檬益力多梳打 $38
好大杯!食燒肉必備~

✅ 午市(12點)/宵夜時段(9點半後)59折🔥
和牛博多葱卷
原條牛舌(半條)
葱香月見飯(微辛口)
手打香水檸檬益力多梳打
  • 葱香月見飯
  • 明太子月見飯
2024-11-07 111 views
平日放工都幾喜歡在尖沙咀一帶樓上食肆探店打卡尋美食,是晚來到驚安燒肉商店。特別點了「極上·九宮格」盛合,因為九格內其中有包括J一向喜歡的牛三角和沙巴當,所以是晚就決定打算要豪吃一番!是晚探店環顧餐廳所有方面,五星評分會是因為肉類高質,雪花油脂是肉眼可見的誘人!🍱 極上·九宮格 $718有和牛三角腩磚、和牛沙巴當、和牛三角腩、和牛友三角、和牛五花、和牛腹脅、和牛牛頸脊、極黑和牛、厚切牛舌芯🍳 和牛壽喜燒 $98蘸配黑松露生蛋黃醬🍻 Sapporo生啤 500ml $48_______________驚安燒肉商店 (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖_______________

🍱 極上·九宮格 $718

🍳 和牛壽喜燒 $98
蘸配黑松露生蛋黃醬

🍻 Sapporo生啤 500ml $48

_______________

驚安燒肉商店 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖

_______________
2024-11-06 244 views
這間燒肉店一直都想再次光顧,終於俾我有時間約到朋友陪我去食啦!呢間燒肉店係係尖沙咀嘅樓上舖,餐廳環境都幾大,座位闊落!餐牌上有多款食物可以選擇,除了有自行燒的食物,亦有不少可以即食的食物!上·九宮格,這款是他們熱賣的燒肉拼盤,入面分別有和牛三角腩、和牛五花、和牛赤身、極黑和牛、和牛三筋、一口和牛、厚切牛舌芯、韓式護心肉同埋壺漬牛肋肉!當中和牛三角腩肉味濃郁,有入口即溶嘅感覺!牛舌芯食落口感豐富,壺漬牛肋肉味道甜甜的,牛肉口感都幾鬆軟!柚子漬雞肉山,這款雞肉味道真係好正,食落帶有柚子的清新味道,雞肉肉質嫩滑juicy,非常美味!日式薯仔沙律(卡樂B),薯仔是粒狀,食落綿綿的,加入了洋蔥、卡樂B薯片碎和蟹籽,所以食落口感非常豐富,好特別!和牛棒,這款和牛棒外層脆身,牛肉味都幾香濃,仲附有蛋汁,點上之後口感更滑!和牛壽喜燒,和牛為薄切,店員會即席在客人面前用火槍燒熟和牛,和牛大概燒到5成熟左右,點上黑松露蛋汁,再跟飯一齊食,味道濃郁又惹味!雞皮餃子,餃子的外皮是雞皮,炸到脆卜卜,是一款佐酒小食!紫菜月見飯這碗飯非常大碗,如果女仔食兩個人分都好足夠!飯面有滿滿的紫菜,仲有蛋黃,將其拌入後,味道
雞皮餃子,餃子的外皮是雞皮,炸到脆卜卜,是一款佐酒小食!
紫菜月見飯這碗飯非常大碗,如果女仔食兩個人分都好足夠!飯面有滿滿的紫菜,仲有蛋黃,將其拌入後,味道美味之餘又有口感!
青檸菠蘿梳打,梳打用上大大個啤酒杯裝住,入面有滿滿的菠蘿肉,飲落酸酸甜甜,十分解渴!
焦糖菠蘿乳酸,乳酸味道酸酸甜甜,上面有一舊焦糖菠蘿,脆口酸甜,消滯又好飲!
2024-10-23
2024-11-06 144 views
尖沙咀金馬倫道有唔少高質日式餐廳,朋友推介下試咗位於中國保險大廈嘅日式燒肉店。餐廳入面環境闊落,枱與枱之間有相當距離,感覺不錯。餐牌選擇亦都好多,以QR code落單。上·九宮格($388)- 呢個係餐廳嘅signature菜式,入面共有九款牛,包括和牛三角腩、和牛五花、和牛赤身、和牛三筋、一口和牛、極黑和牛、厚切牛舌心、韓式護心肉及壼漬牛肋肉。相當豐富,啱晒我呢啲有選擇困難症嘅人。多款和牛質素相當高,其他不同牛嘅部位,牛舌心及韓式護心肉亦都好好味,十分之有驚喜。另外亦單點咗蝴蝶切和牛牛頸脊($188)- 呢個牛味好濃郁,肉質好細膩,鍾意佢油脂感相對冇咁重。和牛棒($48@)- 免治和牛棒充滿牛肉香味,口感帶油脂香味,點埋蛋漿,味道唔錯。紫菜月見飯($28)- 呢個係必食推介,紫菜飯撈埋蛋醬一齊食,口感一流,味道好有層次感。野菜六目盛合($38)- 入邊包括有菠蘿、雞髀菇、番薯、翠玉瓜、南瓜及秋葵各兩片,呢個價錢真係相當之抵食。食物嘅質素亦好好,特別係燒菠蘿,入口juicy,酸酸甜甜,非常開胃。飲品方面點咗咗「驚安水果茶」($38)同「菊花蜜」($18)各一。水果茶相賣相極為吸引,亦

飲品方面點咗咗「驚安水果茶」($38)同「菊花蜜」($18)各一。水果茶相賣相極為吸引,亦都相當之大杯,好香水果味。菊花蜜帶菊花香味,清熱下火,食完油膩嘢之後飲啱晒。

值得一提,餐廳仲做緊午市時段 (12nn-4pm)及宵夜時段 (9:30pm後入座)有59折優惠,真係超抵食。

餐廳環境舒適,抽風系統做得好好。適合幾個朋友傾偈食飯。食物質素不俗,值得推介呀。
2024-11-05 259 views
今次我地黎左尖沙咀呢邊行街,我地都鐘意食燒肉,我地今次就去試新野,呢間驚安燒肉商店佢個優惠時段真係驚安,有成59折咁多😍餐廳坐位幾大幾闊落,枱面有齊各種調味粉,有紙巾提供,除左調咪粉仲有燒肉汁,佢地依家新店做緊生啤買一送一優惠,即係$48有兩杯,不過我地要湊仔都係唔飲啦🍻極·九宮格($588)呢度最驚安盛合有唔同級別,我地揀左極呢個盛合,分別有9種唔同既牛肉1️⃣和牛三角腩磚2️⃣和牛三角腩3️⃣和牛友三角4️⃣和牛腹脅5️⃣【時令】(一口和牛)6️⃣和牛博多葱卷7️⃣和牛赤身8️⃣和牛牛頸脊9️⃣厚切牛舌芯九宮黎送黎時,會比埋張卡紙我睇邊款肉係邊一個格,而當中既時令,我地當日就係一口和牛,9種肉都各有唔同,我最鐘意就係和牛三角腩磚同和牛三角腩,佢地有入口即溶既口感,d油脂勁正🐮壺漬牛肋肉($128)壺漬牛肋肉我覺得幾特別,係醃好左既幾條牛肋肉,調味做得幾好,唔洗點汁或者落粉都好夠味,肉質夠嫩,而且份量都幾多😋紫菜牛肉汁飯($24)紫菜牛肉汁飯係燒肉店都好普遍,嗌黎餸燒肉一流🍚葱香月見飯(微辛口)($28)呢個飯就岩曬我,我唔怕食生蛋,仲好鐘意,篤爆蛋黃撈飯超正,飯面鋪滿曬爆香左既蔥,雖然話微辛口,其實唔覺辣,都係來自黑

極·九宮格($588)

1️⃣和牛三角腩磚
2️⃣和牛三角腩
3️⃣和牛友三角
4️⃣和牛腹脅
5️⃣【時令】(一口和牛)
6️⃣和牛博多葱卷
7️⃣和牛赤身
8️⃣和牛牛頸脊
9️⃣厚切牛舌芯

壺漬牛肋肉($128)

紫菜牛肉汁飯($24)
紫菜牛肉汁飯係燒肉店都好普遍,嗌黎餸燒肉一流🍚

葱香月見飯(微辛口)($28)
呢個飯就岩曬我,我唔怕食生蛋,仲好鐘意,篤爆蛋黃撈飯超正,飯面鋪滿曬爆香左既蔥,雖然話微辛口,其實唔覺辣,都係來自黑椒既蔥🍳

宇治抹茶最中餅($32)
甜品我地叫左呢個宇治抹茶最中餅,佢賣相幾有趣,好似個貝殼咁夾住個抹茶雪糕,底下仲有d紅豆溶,個雪糕味道唔錯🍨🍵

呢間燒肉店個優惠時段真係勁抵食,正價都唔算貴,折埋直頭係平到爛,佢優惠時段係12-4pm,同埋9:30pm後,基本上只係晚市最旺先正價,所以享受到個折扣優惠都唔難😛
2024-10-28
  • 葱香月見飯
  • 和牛九宮格
2024-11-05 73 views
💬見到九宮格嘅盛合的確係唔容易拒絕,尖沙咀呢間嘅日式燒肉店,食物賣相非常之吸引,唔同級別嘅和牛九宮格,兩人份量都可以吃到好滿足,加上仲有大量食材供應,絕對係豐盛嘅一餐🔥———————————————————————————.🔥上 。九宮格💬點咗最低級號嘅和牛九宮格盛盒,見到肉質已經好高質。由上而下順序品嘗唔同部位,可以一次過食到唔同嘅位置,油脂含量較多所以真係小吃多滋味。.🔥雞翼、雞心🐓💬燒雞類都係燒肉嘅重要環節,由於和牛真的比較膩,其他食物要慎重決定。雞翼鹽烤絕對無需要質疑,而汁醬醃嘅日本雞心非常大粒,勁彈牙又有咬口,超有驚喜 。.🔥大蝦🦐、菠蘿🍍💬蝦同菠蘿都你好夾嘅朋友,蝦大大隻一份有兩隻,菠蘿就有6件,都係和牛以外嘅好選擇 。
———————————————————————————
🔥上 。九宮格
🔥雞翼、雞心🐓
🔥大蝦🦐、菠蘿🍍
2024-10-28
  • 九宮格燒牛盛合
驚安燒肉商店(Gekiyasu Yakiniku)位於尖沙咀,餐廳環境寬敞舒適😌 臨近萬聖節,店內佈置都加入了萬聖節的元素呢~🎃👻 ‼️餐廳最近推出超抵優惠,午餐及宵夜時段可享全單59折🫣‼️🤍極・九宮格 (HKD588)9款和牛包括和牛三角腩磚、和牛三角腩、和牛友三角、和牛腹脅、時令、和牛博多葱卷、和牛赤身、和牛牛頸脊、厚切牛舌芯😍 賣相很吸引,而且都非常高質🤩 當中最喜歡和牛三角腩,肉質嫩滑,油脂分佈均衡,牛味亦很濃郁,超好吃🤤🤍和牛壽喜燒 (HKD98)店員在我們面前將和牛用火槍燒至半熟🔥 和牛肉質細膩,入口即化,搭配特製的黑松露蛋黃醬吃超滋味~😋🤍柚子漬雞肉山(半份) (HKD28)雞肉嫩滑,柚子香氣突出,酸酸甜甜為雞肉增添了清新的風味✨🤍紫菜月見飯、葱香月見飯 (HKD28@)前者飯面舖滿紫菜,而後者舖滿葱,加上生蛋黃,攪拌後配肉吃一流😍🤍SAPPORO生啤 (HKD48/2杯)燒肉當然要配啤酒,SAPPORO生啤買一送一,超級抵!🍻📍驚安燒肉商店 (Gekiyasu Yakiniku) - 尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖

🤍極・九宮格 (HKD588)

🤍和牛壽喜燒 (HKD98)

🤍柚子漬雞肉山(半份) (HKD28)
雞肉嫩滑,柚子香氣突出,酸酸甜甜為雞肉增添了清新的風味✨

🤍紫菜月見飯、葱香月見飯 (HKD28@)

🤍SAPPORO生啤 (HKD48/2杯)
燒肉當然要配啤酒,SAPPORO生啤買一送一,超級抵!🍻

• 極・九宮格
  • 和牛壽喜燒
一班朋友約尖沙咀想食日式燒肉之前記得經過呢間餐廳好吸引上到嚟充滿節日氣氛,適逢今日係Halloween一班店員都好有活力唔知佢其他節日會唔會都係氣氛咁好呢?餐廳好多獨立嘅梳化位置全部都好闊落同寬敞,見到仲有私隱度高嘅Private房由於好肚餓,一早睇咗網上Menu 就order「一圈入魂」店員有溫馨提示 和牛嘅醬食係有先後次序味道會由淡至濃首先食咗厚切牛舌心先牛舌心牛味香濃和牛三角腩超香濃嘅牛肉味道由於脂肪開始多少少燒起上嚟即刻有火一擺落口嗰個順滑程度非常之高和牛友三角喺網格上面燒,一格格睇落去牛真係好靚和牛沙巴當好冧好冧 又香呀和牛粒一邊燒已經一邊聞到好香嘅味道真係好吸引🤩 不過建議自己再整細一粒粒先,會易啲熟想特別推介牛頸脊香濃嘅牛味 唔會太肥極級和牛呢個真係冇得頂咁多種牛當中,呢句紋理最美麗脂肪牛肉分布比例都係脂肪較多和牛多士超級期待名貴嘅和牛多士多士上面有黑松露魚子煎到外皮脆卜卜嘅多士加上靚靚嘅和牛一啖咬落去,唔會黐牙唔黐口一啖撻落去,滿滿的快樂同埋滿足原來佢嘅晏晝時間同埋九點後happy hour 飲Sapporo 生啤有買一送一成班朋友一齊歡聚,係個幾好嘅地方鍾意呢間餐廳氣

一班朋友約尖沙咀想食日式燒肉
之前記得經過呢間餐廳好吸引

上到嚟充滿節日氣氛,適逢今日係Halloween
一班店員都好有活力
唔知佢其他節日會唔會都係氣氛咁好呢?

餐廳好多獨立嘅梳化位置
全部都好闊落同寬敞,見到仲有私隱度高嘅Private房

由於好肚餓,一早睇咗網上Menu
就order

由於脂肪開始多少少
燒起上嚟即刻有火
一擺落口嗰個順滑程度非常之高

和牛友三角
喺網格上面燒,一格格
睇落去牛真係好靚

和牛沙巴當
好冧好冧 又香呀

和牛粒
一邊燒已經一邊聞到好香嘅味道
真係好吸引🤩
不過建議自己再整細一粒粒先,會易啲熟

想特別推介牛頸脊
香濃嘅牛味 唔會太肥

極級和牛
呢個真係冇得頂
咁多種牛當中,呢句紋理最美麗
脂肪牛肉分布比例都係脂肪較多

和牛多士
超級期待名貴嘅和牛多士
多士上面有黑松露魚子
煎到外皮脆卜卜嘅多士
加上靚靚嘅和牛
一啖咬落去,唔會黐牙唔黐口
一啖撻落去,滿滿的快樂同埋滿足

原來佢嘅晏晝時間同埋九點後happy hour
飲Sapporo 生啤有買一送一

成班朋友一齊歡聚,係個幾好嘅地方
鍾意呢間餐廳氣氛好環境舒適
2024-10-30
$400 (Dinner)
📍尖沙咀金馬倫道👉🏻開咗間佔地4000呎既寬敞日式燒肉店😳⁉️無錯💁🏻‍♀️就係激安燒肉工房姊妹餐廳✨驚安燒肉商店✨環境寬敞舒適,日式簡約裝潢,每張枱配備獨立燒烤爐,客人可以盡情享受燒肉樂趣👏🏻🔹九宮格燒牛盛合必試之選!有齊九款牛,性價比極高!包括和牛三角腩、極黑和牛,入口充滿濃郁牛香;和牛五花脂肪分佈均勻,入口即化;和牛赤身肉質緊實,口感紮實;厚切牛舌芯嫩滑多汁;韓式護心肉則以特製醬汁調味,帶來一絲辛辣,令人食指大動!🔹壺漬牛肋肉經過特製醬汁醃製,味道香甜濃郁,烤後香氣四溢,肉質嫩滑,每一啖都令人回味無窮!🔹特大薄切牛舌燒至微焦,口感彈牙且味道鮮美,灑上少許鹽即能提味~🔹柚子漬雞肉山(半份)清新爽口雞肉搭配酸甜柚子醬汁,令雞肉更加鮮嫩,清新之選。🔹粟米天婦羅外層酥脆,內裡粟米甜美多汁,係一道令人驚喜既小食。🔹日式薯仔沙律估唔到係用上卡樂B,食落香脆可口,增添趣味。🔹紫菜月見飯、葱香月見飯紫菜香氣撲鼻,搭配濃郁生蛋黃,令人食慾大增~葱香月見飯則帶有微辛口感,蔥香四溢,令人回味。🔹生蛋黃濃郁蛋黃搭配燒肉,增添一層絲滑口感~🔹冷泡白桃烏龍茶冰凍清新夠哂解膩,無糖版本更能突出茶香與白桃香,係燒肉

🔹九宮格燒牛盛合

🔹壺漬牛肋肉

🔹特大薄切牛舌
燒至微焦,口感彈牙且味道鮮美,灑上少許鹽即能提味~

🔹柚子漬雞肉山(半份)
清新爽口雞肉搭配酸甜柚子醬汁,令雞肉更加鮮嫩,清新之選。

🔹粟米天婦羅
外層酥脆,內裡粟米甜美多汁,係一道令人驚喜既小食。

🔹日式薯仔沙律
估唔到係用上卡樂B,食落香脆可口,增添趣味。

🔹紫菜月見飯、葱香月見飯

🔹生蛋黃
濃郁蛋黃搭配燒肉,增添一層絲滑口感~

🔹冷泡白桃烏龍茶
冰凍清新夠哂解膩,無糖版本更能突出茶香與白桃香,係燒肉既完美搭配~

驚安燒肉商店✨
📍尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖
2024-11-02 119 views
呢間燒肉店最出名應該係招牌九宮格,牛魔王必食😍最近做緊午市時段及宵夜時段59折,真係好抵呀!⚇日式卡樂B薯仔沙律好似一座山咁!薯仔沙律配上芝麻醬,再加上卡樂B薯片碎及蟹籽,真係幾好食!⚇上·九宮格一次過可以食到9款牛肉,有和牛三角腩、和牛五花、和牛赤身、極黑和牛、和牛三筋、一口和牛、厚切牛舌芯、韓式護心肉、壺漬牛肋肉,和牛三角腩同埋和牛五花最好食,入口即溶,good!⚇和牛棒 配 月見汁和牛棒燒到外層較乾身,但內𥚃仲係好juicy, 食落好香,又有啲口感,配埋個月見汁,唔錯⚇紫菜月見飯 超大碗!滿滿嘅紫菜,配上九州產熔岩蛋黃,蛋味香濃~⚇蔥香月見飯碗面鋪滿蔥粒及洋蔥,入口微辛,再以甘甜生蛋黃中和辣度後,配上燒肉,perfect!⚇ Sapporo生啤 買一送一,抵飲!⚇ 宇治抹茶最中餅脆餅中間夾住抹茶雪糕及粒粒紅豆🫘唔錯!

⚇日式卡樂B薯仔沙律

⚇上·九宮格

⚇和牛棒 配 月見汁

⚇紫菜月見飯
超大碗!滿滿嘅紫菜,配上九州產熔岩蛋黃,蛋味香濃~

⚇蔥香月見飯

⚇ Sapporo生啤
買一送一,抵飲!

⚇ 宇治抹茶最中餅
脆餅中間夾住抹茶雪糕及粒粒紅豆🫘唔錯!
🍖 最近,我來到尖沙咀一間日式燒肉店吃晚飯。這裏的牛肉很好吃,九宮格適合兩人享用,有三個價位,分別是$388、$588和$718。這次我們選了中間的價位。🥩 極•九宮格 $588這款套餐包括和牛三角腩磚、和牛三角腩、和牛友三角、和牛腹脅、時令和牛、和牛博多葱卷、和牛赤身、和牛牛頸脊以及厚切牛舌芯。每種肉類都經過精心挑選,口感鮮美,配上特製醬汁一齊食,超級惹味。🍜 火炙和牛拌冷麵 $68內有青桔仔汁調味,能夠有效中和燒肉的油膩感,係搭配燒肉嘅首選!🍙 紫菜月見飯 $28選用了九州產的熔岩蛋,蛋黃濃郁到深橙色,味甘甜蛋味濃,讓你享受到最原始的風味。🍟 牛油蜜糖日本蕃薯條 $48薯條選用了日本蕃薯,外脆內軟,配上牛油和蜜糖,甜而不膩,非常美味。‼️ 現正做優惠:午市及宵夜時段全單有59折優惠。另外,如果在社交平台 post 相tag餐廳及post相,就會獲得一份小食,小食視乎當日食材由餐廳決定。💰 總計: $805, 2位用餐(已包含10%服務費)
🥩 極•九宮格 $588
🍜 火炙和牛拌冷麵 $68
🍙 紫菜月見飯 $28
🍟 牛油蜜糖日本蕃薯條 $48
💰 總計: $805, 2位用餐(已包含10%服務費)
2024-10-29
2024-11-01 248 views
上・九宮格 $388 有和牛三角腩、和牛五花、和牛赤身、極黑和牛、和牛三筋、一口和牛、厚切牛舌芯、韓式護心肉、壺漬牛肋肉和牛果幾款真係入口即融好正😍😍一定要配埋月見飯一齊食🤩😋😋✨牛舌芯厚身好有咬口正! 呢個9宮格仲有其他款揀! 我覺得9官格就幾抵食✨✨🐮和牛壽喜燒 $98必食必試😍望住佢即燒比您睇😍好打卡able!!燒得岩岩好 5成熟😍😍配埋蛋黃醬+飯好正✨👍🐮韓風護心肉$98 唔記得左9宮格有又再叫多碟🤣 牛味重 少脂肪 啖啖肉,小小韓國醬味。🐷豬頸肉$48一碟都好多,豬頸肉好岩點辣椒青檸醬油食😋😋~正🐮封門柳 $88 呢款軟身啲 都係重牛味少脂肪🫶🍚紫菜月見飯 $28 必叫✨🍋手打香水檸檬益力多梳打38唔係好甜又好清新解膩😍
上・九宮格 $388

🐮和牛壽喜燒 $98

🐷豬頸肉$48
一碟都好多,豬頸肉好岩點辣椒青檸醬油食😋😋~正

🐮封門柳 $88 呢款軟身啲 都係重牛味少脂肪🫶

🍚紫菜月見飯 $28 必叫✨

🍋手打香水檸檬益力多梳打38
唔係好甜又好清新解膩😍
  • 紫菜月見飯
  • 和牛壽喜燒
  • 九宮格燒牛盛盒
呢間燒肉店由疫情開始已經成日幫襯 咁多年嘅午市都係好抵食 而家仲要做緊59折(下面嘅價錢係未有折扣)😭🙏🏻─ ⊹ ⊱ what we had ⊰ ⊹ ─ᡣ𐭩 紫菜月見飯 - 4.5 / 5 $28人人去牛角都話要食牛角飯 呢度廿零蚊已經一碗 連埋隻蛋同牛肉汁 唔使自己落手整🍚ᡣ𐭩 和牛三角腩 - 4.5 / 5 $188入口即溶 油香重過牛肉味ᡣ𐭩 自信漬雞腎 - 4 / 5 $32ᡣ𐭩 雞爽肉 - 4.5 / 5 $48呢個有驚喜!! 雖然唔知道係咩部位😂😂 但係好爽口💯ᡣ𐭩 豬頸肉 - 4 / 5 $48ᡣ𐭩 栗子豬五花- 3.5 / 5 $48呢個比以往失色 肉同脂肪嘅比例可以平衡啲ᡣ𐭩 特大薄切牛舌 - 4.5 / 5 $88份量超多 每一塊入口都好juicy😭 ─ ⊹ ⊱ tldr ⊰ ⊹ ─個人認為食得開心過牛角:3 午市同宵夜真係好抵食💯(ps佢啲蒜蓉真係超級好食🙏🏻🙏🏻)味道: 4.5 / 5價錢: $ 100-200 pp服務: 4 / 5環境: 3.5 / 5cp value: 4.5 / 5re-visit: 已回訪多次😋👍🏻

─ ⊹ ⊱ what we had ⊰ ⊹ ─

ᡣ𐭩 紫菜月見飯 - 4.5 / 5 $28