2024-11-24 114 views
呢間日式燒肉午市/宵夜好抵食 😍12-4 pm & 9:30後入座會有59折優惠喜歡吃日式燒肉一定唔可以錯過呀!!必推上·九宮格 九宮格有 和牛三角腩、和牛五花、和牛赤身、極黑和牛、和牛三筋、一口和牛、厚切牛舌芯、韓式護心肉、壺漬牛肋肉 ~點一盤就能試9款不同部位的牛肉 很爽 我自己最愛和牛三角腩 油脂很豐富充滿牛味💞蝴蝶結和牛牛頸脊 相比三魚腩無咁油膩但一樣好有牛味 💞和牛燒喜燒2片薄切和牛用火槍炙5成熟再加黑松露蛋黃液做醬汁 令和牛更惹味焦糖菠蘿乳酸/ 驚安水果茶 $38 如果喜歡甜甜酸酸露以喝菠蘿乳酸如果喜歡甜甜的可以喝水果茶 💞💞
呢間日式燒肉午市/宵夜好抵食 😍
12-4 pm & 9:30後入座會有59折優惠
喜歡吃日式燒肉一定唔可以錯過呀!!

必推

紫菜月見飯
焦糖菠蘿乳酸
驚安水果茶
2024-11-23 71 views
尖沙咀CP值高日式燒肉店呢間位於尖沙咀的燒肉店,通風設計都幾好食完之後衣服都無油煙味!極上九宮格($718)九宮格包括有:和牛三角腩磚、和牛沙巴當、和牛友三角、和牛五花、和牛三角腩磚、和牛腹脅、和牛頸脊、極黑和牛、厚切牛舌芯。呢個拼盤可以一次過試曬9種唔同部位,個人最中意厚切牛舌芯,質感爽口,彈牙,而和牛三角腩磚、和牛沙巴當、和牛友三角呢三款就油香十足!和牛壽喜燒($98)店員用火槍炙燒至客人喜歡的熟度,配上沾上黑松露蛋汁,再包住少量米飯🍚和牛脂肪分佈平均,入口嫩滑!

尖沙咀CP值高日式燒肉店

呢間位於尖沙咀的燒肉店,通風設計都幾好
食完之後衣服都無油煙味!

極上九宮格($718)

和牛壽喜燒($98)
2024-11-21 210 views
📍$588 極。九宮格佢個九宮格有3個價位我地今次就揀左個中價位的極。九宮格黎試部位有三角腩、牛腹脅、牛頸脊等等款款都油脂感爆棚其中我地最欣賞和牛三角腩食落口入口即溶之餘,牛味亦都相當重🤤.📍$98 和牛壽喜燒店員會在你面前表演,即係用火槍燒🤣燒之前仲會問你想幾成熟我地唔想d牛太過火,就揀左7成食之前店員仲建議配埋個松露蛋醬食落去係juicy無筋不在話下個醬要同個牛好match,唔會過份地搶左個牛味,大推😆.📍$38 日式薯仔沙律(卡樂B)薯仔沙律面頭鋪滿左蟹籽而個醬汁就用左胡麻醬再加d洋蔥絲咁食落個感覺相當fresh☺️.📍$28 紫菜月見飯個飯撈左少少醬汁食落好惹味不過如果同d牛一齊食就略微搶左d牛味但overall幾高質🤪.📍$28 手打香水檸檬茶📍$18 冷泡白桃烏龍茶 (無糖)前者個香水檸檬味岩岩好唔會係假甜個隻後者就正正常,消濟解膩一流同埋見佢啤酒依家做緊買一送一如果大家好酒精可以試下😝.同埋依家驚安做緊優惠,午市時段 12點-4點同埋宵夜時段 9點半後入座,會有59折呀~

📍$588 極。九宮格
佢個九宮格有3個價位
我地今次就揀左個中價位的極。九宮格黎試
部位有三角腩、牛腹脅、牛頸脊等等
款款都油脂感爆棚
其中我地最欣賞和牛三角腩
食落口入口即溶之餘,牛味亦都相當重🤤

📍$98 和牛壽喜燒
店員會在你面前表演,即係用火槍燒🤣
燒之前仲會問你想幾成熟
我地唔想d牛太過火,就揀左7成
食之前店員仲建議配埋個松露蛋醬
食落去係juicy無筋不在話下
個醬要同個牛好match,唔會過份地搶左個牛味,大推😆

📍$38 日式薯仔沙律(卡樂B)
薯仔沙律面頭鋪滿左蟹籽

食落好惹味
不過如果同d牛一齊食就略微搶左d牛味
但overall幾高質🤪

📍$28 手打香水檸檬茶
📍$18 冷泡白桃烏龍茶 (無糖)
前者個香水檸檬味岩岩好
唔會係假甜個隻
後者就正正常,消濟解膩一流
同埋見佢啤酒依家做緊買一送一
如果大家好酒精可以試下😝
2024-11-21 208 views
平時食燒肉都有啲要求🤓 除左環境既乾淨通風外,牛肉都一定要夠新鮮,朋友介紹尖沙咀既「驚安燒肉商店」果然高質👍🏻 餐廳以單點為主,保持食物質素,價錢仲經濟實惠😍 最近餐廳更推出午餐﹑宵夜全單𝟓𝟗折優惠,勁抵食呀‼️ ❝ 上‧九宮格 $𝟑𝟖𝟖 ❞基本上每枱都必叫九宮格,有分三個𝚕𝚎𝚟𝚎𝚕選擇,啱哂我地兩個人,可以一次試哂9款唔同牛肉部位🤩 最得意係有張貓紙寫哂肉名,好食可以再𝚎𝚗𝚌𝚘𝚛𝚎.ᐟ 「上‧九宮格」有和牛三角腩﹑和牛五花﹑和牛赤身﹑極黑和牛﹑和牛三筋﹑一口和牛﹑厚切牛舌芯﹑韓式護心肉﹑壺漬牛肋肉,每款肉都新鮮厚切👍🏻 我地最鍾意和牛三角腩,雪花紋極靚,油脂肥美,入口即溶🤤❝ 和牛壽喜燒 $𝟗𝟖 ❞呢個唔洗自己燒😆 店員即席用火槍將和牛炙燒至六七成熟,油脂四溢,再沾特調壽喜燒汁,口感鮮嫩柔滑,配上一口壽司飯非常滋味😋❝ 壺漬牛肋肉 $𝟏𝟐𝟖 ❞以蘋果﹑雪梨﹑薑﹑醬汁醃製牛肋肉,燒熟後味道特別鮮甜,入口彈牙而軟腍,喜愛呢份獨特口感😍.ᐟ ❝ 柚子漬雞肉山(半份) $𝟐𝟖 ❞餐廳仲有肉類供應,半份雞肉份量都唔少,超高CP值.ᐟ 雞肉醃得入味🐓充滿柚子香氣,清新爽嫩,值得一試👍🏻❝ 豚肉博多

❝ 上‧九宮格 $𝟑𝟖𝟖 ❞

❝ 和牛壽喜燒 $𝟗𝟖 ❞

❝ 壺漬牛肋肉 $𝟏𝟐𝟖 ❞

❝ 柚子漬雞肉山(半份) $𝟐𝟖 ❞

❝ 豚肉博多葱卷 $𝟒𝟖 ❞

豚肉肥瘦相稱,捲起細香葱口感更豐富,可以中和豚肉油膩感👍🏻

❝ 野菜六目盛合 $𝟑𝟖 ❞

野菜拼盤新鮮又豐富😍 有翠肉瓜﹑杏鮑菇﹑番薯﹑南瓜﹑菠蘿﹑秋葵,特別推介菠蘿🍍 鮮甜多汁.ᐟ

❝ 手打香水檸檬茶 $𝟐𝟖 ❞

真係由店員手打既檸檬茶🤣 酸甜味道清爽解膩🍋
2024-11-20 179 views
人均$300起|尖沙嘴|烤肉|驚安燒肉商店感謝在地人帶路沒想到現在的烤肉店是這麼捲的尖沙嘴鬧市竟然可以有59折優惠實在太划算啦怪不得這裡人氣滿滿啦!午市時段 12點-4點宵夜時段 *9點半後入座*驚安會有59折優惠你們看一下他們家的和牛誠意十足的說港幣98的和牛壽喜燒即叫即燒,蘸上現拌的黑松露生雞蛋醬也太香了吧再來一客厚切牛舌芯入口即化的脂肪誰懂呀你以為這樣子就完事了嗎?不要被這一份上•九宮格牛肉拼盤嚇壞了不敢想信三百多塊可以吃上一口和牛和牛赤身和牛五花和牛三角腩等九款和牛系列產品一咬爆汁的感覺是真的讚🥹蒜香炒雜菇也淺嚐了火炙和牛拌冷麵和葱香月見飯你們能明白生雞蛋拌著蔥花的快樂嗎再給你們安利啦!現在只要在社交媒體上打卡即可獲得免費小吃一份輕鬆薅了一份脆炸雞軟骨——————為食分界線——————📍 驚安燒肉商店人均消費: $300#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood #hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogge
人均$300起|尖沙嘴|烤肉|驚安燒肉商店

感謝在地人帶路
沒想到現在的烤肉店是這麼捲的
尖沙嘴鬧市竟然可以有59折優惠
實在太划算啦
怪不得這裡人氣滿滿啦!

午市時段 12點-4點

蘸上現拌的黑松露生雞蛋醬
也太香了吧
再來一客厚切牛舌芯
入口即化的脂肪誰懂呀

你以為這樣子就完事了嗎?
不要被這一份上•九宮格牛肉拼盤嚇壞了
一咬爆汁的感覺是真的讚🥹

蒜香炒雜菇
也淺嚐了火炙和牛拌冷麵和葱香月見飯
你們能明白生雞蛋拌著蔥花的快樂嗎

再給你們安利啦!
現在只要在社交媒體上打卡
即可獲得免費小吃一份
輕鬆薅了一份脆炸雞軟骨

——————為食分界線——————
📍 驚安燒肉商店

人均消費: $300
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
早排黎左尖沙咀嘅「驚安燒肉商店」食日式燒肉。以前有黎過覺得佢哋性價比都幾高,肉類質素都好高,今次再黎都無改變諗法,味道依然好!4個人黎叫左個一圈入魂就啱晒。呢一圈圍著火爐邊嘅和牛拼盤,賣相好澎湃。一份拼盤有齊10款唔同部位嘅和牛部位,每款都係四人份,所以好夠食!有極上牛舌芯、和牛三角腩、和牛友三角、和牛沙巴當、和牛五花、和牛封門柳、一口和牛、牛頸脊、極黑和牛、壺漬牛肋肉。每一款都好高質素,肉味濃厚,脂香十足,有啲部位更係入口即化。和牛壽喜燒一份有兩片和牛。呢個會由店員負責用火槍燒,將和牛燒到半熟,再配搭黑松露蛋黃液。呢個好好味!黑松露香好突出,和牛肉質又滑又嫩,肉味同牛脂香都好出!柚子漬雞肉山。呢個好抵食,雞肉份量都好多!雞肉帶有淡淡柚子清香,肉質都有彈性,可以一試!蔥香月見飯同埋紫菜牛肉汁飯。食日式燒肉少不了要一碗飯黎搭配。呢度有呢兩款特別少少嘅飯,蔥香月見飯 滿佈蔥花,同埋水汪汪嘅蛋黃,好香口!另一款就係超多紫菜配淋上牛肉汁嘅米飯,呢個更好味!有紫菜嘅香脆口感,牛肉汁甜甜嘅味道都好惹味。飲品選擇都好豐富!除左有各款酒類飲品啤酒、梅酒等等外,仲有好多特飲。水果茶唔錯!感覺好足料,果香
早排黎左尖沙咀嘅「驚安燒肉商店」食日式燒肉。
4個人黎叫左個一圈入魂就啱晒。
呢一圈圍著火爐邊嘅和牛拼盤,賣相好澎湃。
和牛壽喜燒一份有兩片和牛。
柚子漬雞肉山。
呢個好抵食,雞肉份量都好多!
雞肉帶有淡淡柚子清香,肉質都有彈性,可以一試!

蔥香月見飯同埋紫菜牛肉汁飯。
食日式燒肉少不了要一碗飯黎搭配。
另一款就係超多紫菜配淋上牛肉汁嘅米飯,呢個更好味!
有紫菜嘅香脆口感,牛肉汁甜甜嘅味道都好惹味。

飲品選擇都好豐富!
除左有各款酒類飲品啤酒、梅酒等等外,仲有好多特飲。
水果茶唔錯!感覺好足料,果香十足。
最有驚喜係手打香水檸檬益力多梳打,有清香嘅獨有香水檸檬香氣,同益力多嘅酸甜味道,好清爽又解渴嘅配搭!
$400 (Dinner)
2024-11-20 176 views
想搵間晚上9點後都可以入座嘅餐廳發現呢間開到11:30pm,仲有五九折,就去試吓!.《和牛多士》 $248雖然係厚切,但肉質嫩滑,又有牛味加上有少少wasabi嘅烘麵包夾住,好食.《和牛壽喜燒》 $98非常啱打卡!喺你面前將塊薄切和牛燒到8成熟點埋自家製嘅壽喜燒汁同啖白飯一齊食,好夾剩落嚟個汁仲可以用來點其他肉類添!抵叫!.《上·九宮格 燒牛盛合》 $388每款有2至4片,可以試到9款唔同嘅燒肉全部唔同口感唔同味道,好新鮮我怕啲肉太肥膩,所以叫「上」,感覺剛剛好。.飲品叫咗杯《桂圓紅棗茶》同《桂花紅棗蜜》雖然係日式燒肉店,但有中式飲品,幾新奇!味道少少偏甜。.總括呢間燒肉店味道很好,價錢適中加上午市同晚上9點後入座有五九折就超抵!好值得再去
想搵間晚上9點後都可以入座嘅餐廳
發現呢間開到11:30pm,仲有五九折,就去試吓!
《和牛多士》 $248
雖然係厚切,但肉質嫩滑,又有牛味
加上有少少wasabi嘅烘麵包夾住,好食

《和牛壽喜燒》 $98
非常啱打卡!
喺你面前將塊薄切和牛燒到8成熟
點埋自家製嘅壽喜燒汁
同啖白飯一齊食,好夾

剩落嚟個汁仲可以用來點其他肉類添!抵叫!
《上·九宮格 燒牛盛合》 $388
每款有2至4片,可以試到9款唔同嘅燒肉
全部唔同口感唔同味道,好新鮮

我怕啲肉太肥膩,所以叫「上」,感覺剛剛好。
飲品叫咗杯《桂圓紅棗茶》同《桂花紅棗蜜》
雖然係日式燒肉店,但有中式飲品,幾新奇!
味道少少偏甜。
總括呢間燒肉店味道很好,價錢適中
加上午市同晚上9點後入座有五九折就超抵!
好值得再去
和牛多士
上·九宮格燒牛盛合
2024-11-14
$300 (Last Night Supper)
和牛多士
上·九宮格燒牛盛合
  • 上·九宮格
2024-11-19 115 views
這間尖沙咀嘅燒肉店可品嘗到多款和牛燒肉 超高質素啊😍 最近仲做緊優惠😘 午市時段12點至4點和宵夜時段9點半後入座🪑 全單會有59折優惠💰 真你係超抵‼️🤎 上• 九宮格 $388這個九宮格的性價比很高😍 包羅萬有 一次過滿足你吃和牛的慾望💕 有和牛三角| 和牛五花| 和牛赤生| 極黑和牛| 和牛三筋| 一口和牛| 厚切牛舌心🤩 每款也油脂豐腴 肉汁香濃✨ 大推這個高質素的和牛盛宴❤️🤎 A4和牛壽喜燒 $148和牛色澤粉嫩 大理石紋分佈平均🥩 店員會在席前炙燒🐮 配上秘製壽喜燒汁和一口珍珠米飯🍚 入口即溶的口感 令人沒齒難忘🫦🤎 蔥香月見飯 $28 | 紫菜月見飯 $28兩款月見飯也很惹味😋 小蔥和洋蔥帶有辛口感🧅 襯上甘甜的生蛋黃 配埋燒肉食一流🤭 紫菜很香口 令人吃得很滿足😌🤎 SAPPORO生啤 $48食燒肉當然要配啤酒🍻 SAPPORO生啤做緊買一送一優惠💢 絕對不能錯過🥳
🤎 上• 九宮格 $388

🤎 A4和牛壽喜燒 $148

🤎 蔥香月見飯 $28 | 紫菜月見飯 $28

🤎 SAPPORO生啤 $48
2024-11-18 243 views
這次和朋友來到位於尖沙咀金馬倫道的「驚安燒肉商店」,地方闊落舒適👥🔎 上·九宮格 ($388)九宮格包含九個不同的牛肉部位,包括:和牛三角腩、和牛五花、和牛赤身、極黑和牛、和牛三筋、一口和牛、厚切牛舌芯、韓式護心肉和壺漬牛肋肉~牛肉質素不錯,各具特色🌟最喜歡和牛三角腩和壺漬牛肋肉,前者油脂分布均勻,肉味香濃。後者肉類經醃製,味道鮮甜,肉質彈牙。🔎 極黑和牛牛小排 ($150)牛小排肉質鮮嫩,外層燒到微微焦脆,內裡肉汁十足。🔎 和牛壽喜燒 ($98)職員即場以火槍將和牛炙燒至六成熟,沾上秘製黑松露蛋汁,配上一口白飯,別有風味🙌🏻🔎 柚子漬雞肉山($48)雞肉嫩滑,吃起來會有柚子的香味,味道清爽🙌🏻🔎 紫菜月見飯 ($28)米飯表面佈滿紫菜,配上生蛋黃,攪拌後一起食用,好吃😋🔎 菠蘿 ($28)每次燒肉都必點的菠蘿🍍菠蘿酸甜多汁,開胃解膩~🔎 手打香水檸檬茶 ($28)吃燒肉當然少不了飲料🥤手打檸檬茶,甜度適中,清新解渴~🔱另收加一服務費

🔎 上·九宮格 ($388)
九宮格包含九個不同的牛肉部位,
包括:和牛三角腩、和牛五花、和牛赤身、
極黑和牛、和牛三筋、一口和牛、
厚切牛舌芯、韓式護心肉和壺漬牛肋肉~

牛肉質素不錯,各具特色🌟
最喜歡和牛三角腩和壺漬牛肋肉,
前者油脂分布均勻,肉味香濃。
後者肉類經醃製,味道鮮甜,肉質彈牙。

🔎 極黑和牛牛小排 ($150)
牛小排肉質鮮嫩,
外層燒到微微焦脆,
內裡肉汁十足。

🔎 和牛壽喜燒 ($98)
職員即場以火槍將和牛炙燒至六成熟,
沾上秘製黑松露蛋汁,
配上一口白飯,別有風味🙌🏻

🔎 柚子漬雞肉山($48)
雞肉嫩滑,
吃起來會有柚子的香味,
味道清爽🙌🏻

🔎 紫菜月見飯 ($28)
米飯表面佈滿紫菜,配上生蛋黃,
攪拌後一起食用,好吃😋

🔎 菠蘿 ($28)
每次燒肉都必點的菠蘿🍍
菠蘿酸甜多汁,開胃解膩~

🔎 手打香水檸檬茶 ($28)
吃燒肉當然少不了飲料🥤
手打檸檬茶,甜度適中,
清新解渴~

🔱另收加一服務費
今日同朋友黎到尖沙咀食燒肉,環境乾淨舒適,我地點左個招牌和牛九宮格,一次過可以試晒不同既部位,岩晒有選擇困難症既我呀。上。九宮格:九宮格上枱吸大睛,有和牛三角腩、和牛五花、和牛赤身、極黑和牛、和牛三筋、一口和牛、厚切牛舌芯、韓式護心肉、壺漬牛筋肉。每款牛都各有特色,其中最欣賞和牛三角腩,入口即化,好juicy。和牛壽喜燒:和牛壽喜燒和牛油花均勻,店員會即場炙燒,配埋黑松露蛋汁令口感食更順滑,和牛牛味濃郁。紫菜月見飯:選用九州產熔岩蛋,食落蛋香濃郁,用黎同和牛一齊食最夾。柚子漬雞肉(全份):份量好足,雞肉肉質嫩滑,食落啖啖肉帶點柚子甘甜味,唔錯。宇治抹茶最中餅:抹茶味香濃配埋紅豆一齊食,味道好夾。柚子檸檬芝士蛋糕:食落酸酸甜甜,芝士蛋糕入口即化,好creamy。焦糖菠蘿乳酸:菠蘿食落鮮甜,外層既焦糖微脆,乳酸飲落好fresh 。手打香水檸檬益力多梳打:手打香水檸檬清甜,飲落爽口解渴。🔎驚安燒肉商店 (尖沙咀)📍尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖

上。九宮格:

和牛壽喜燒:

紫菜月見飯:
選用九州產熔岩蛋,食落蛋香濃郁,用黎同和牛一齊食最夾。

柚子漬雞肉(全份):
份量好足,雞肉肉質嫩滑,食落啖啖肉帶點柚子甘甜味,唔錯。

宇治抹茶最中餅:
抹茶味香濃配埋紅豆一齊食,味道好夾。

柚子檸檬芝士蛋糕:
食落酸酸甜甜,芝士蛋糕入口即化,好creamy。

焦糖菠蘿乳酸:
菠蘿食落鮮甜,外層既焦糖微脆,乳酸飲落好fresh 。

手打香水檸檬益力多梳打:
手打香水檸檬清甜,飲落爽口解渴。

🔎驚安燒肉商店 (尖沙咀)
📍尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖
今日去咗尖沙咀試咗間燒肉餐廳,真係冇諗過質素咁高,份量啱啱好,環境又舒服,超級推介!✨#### 日式味噌黑豚五花肉肉質超嫩,味噌醬香氣四溢,燒到外脆內滑,真係非常好味😍#### 蝴蝶切和牛牛頸脊再來嘅蝴蝶切和牛牛頸脊,肉質鮮嫩,口感滑溜,每一口都有濃郁嘅牛肉味😋#### 上•九富格 $388呢個包括和牛三角腩、和牛五花、和牛赤身、極黑和牛、和牛三筋、一口和牛、厚切牛舌芯、韓式護心肉及壺漬牛肋肉。,油脂分佈得咁靚,口感一流,肉味香濃,每一口都令人驚喜!✨厚切牛舌芯外脆內嫩,真係唔好錯過!👌#### 紫菜月見飯「紫菜月見飯」就更加正啦!充滿紫菜,撈埋雞蛋,蛋香同紫菜香融合,真係好味到飛起!🌊#### 葱香月見飯(微辛)另外仲有「葱香月見飯」,小蔥同洋蔥嘅搭配,撈埋甘甜嘅生蛋黃,配上燒肉,真係特別夾!🌟### 牛油蜜糖日本蕃薯條 🍠唔好錯過呢個「牛油蜜糖日本蕃薯條」!外脆內軟,牛油同蜜糖嘅搭配真係無敵,咬一口就停唔到!每一根薯條都吸收咗牛油嘅香氣,甜中帶鹹💖#### 冷泡白桃鳥龍茶🍹飲咗「冷泡白桃鳥龍茶」,無糖又清新,桃香撲鼻,真係好解渴,夏天必飲!☀️#### 手打香水檸檬益力多梳打我仲試咗

#### 日式味噌黑豚五花肉
肉質超嫩,味噌醬香氣四溢,燒到外脆內滑,真係非常好味😍

#### 蝴蝶切和牛牛頸脊

#### 上•九富格 $388

#### 紫菜月見飯

#### 葱香月見飯(微辛)

### 牛油蜜糖日本蕃薯條 🍠

#### 冷泡白桃鳥龍茶🍹

#### 手打香水檸檬益力多梳打
我仲試咗「手打香水檸檬益力多梳打」,清新怡人,檸檬味香濃,唔會太甜又唔會太酸,啖啖都好爽口!🥤

呢間燒肉餐廳真係值得一試,食物質素高,環境舒適!午市同宵夜仲有唔同優惠,簡直係食肉獸福音🥰
2024-11-18 157 views
天氣涼返啲就特別想食烤肉,心動不如行動,即刻捉朋友去食日式燒肉😍餐廳肉類部位款式豐富,仲有燒海鮮等~我今次就主打食肉,實行嚟個全牛宴🤤🔸和牛沙巴當🔸沙巴當即係上肩里脊肉,切割面嘅雪花好似大理石紋,霜降美感度極高❤️輕輕一燒油脂香氣四溢,食落口感細嫩,加少少鹽或醬油已經好突顯肉味🤤🔸蝴蝶切牛頸脊🔸牛頸脊肉厚實,油花分佈均勻,肉嫩又juicy😋搭配蒜蓉、燒牛肉汁或者青檸辣椒汁都有唔同風味~🔸原條手切牛舌(半條)🔸半條牛舌都大大條,既抵食又適合打卡😆由店員幫手燒,火喉控制得剛好,外層微焦,口感彈牙,加少少檸檬汁已經非常美味👍🔸和牛多士🔸用牛油烤過嘅酥脆多士,夾住厚切和牛,每啖都有肉汁同油香,回味無窮😋🔸月見和牛棒🔸和牛棒外皮焦脆,內𥚃肉味香濃,真正外脆內軟😋搭配生蛋黃醬油,惹味之餘,口感更滑順,層次感更豐富✨呢度嘅和牛品質出色,最重要係價格唔算貴,令人想一再encore🤤

🔸和牛沙巴當🔸

🔸蝴蝶切牛頸脊🔸

🔸原條手切牛舌(半條)🔸

🔸和牛多士🔸

🔸月見和牛棒🔸

2024-11-18 135 views
前幾日放工後同朋友嚟到尖沙咀的「驚安燒肉商店」食燒肉😍😍原來佢地而家做緊午市(12pm-4pm)同宵夜時段(9:30pm後入座) 5️⃣9️⃣優惠,咁抵當然要嚟支持下!!🍱上.九宮格 $388✨一共有九款牛肉,包括和牛三角腩、和牛五花、和牛赤身、極黑和牛、厚切牛舌芯、一口和牛等~打卡一流!!全部味道都唔錯,當中至愛和牛五花🐂!肉質軟腍有口感,油脂香豐富🤤🤤👅特大薄切牛舌 $88✨薄切牛舌肉質嫩滑、重牛味,燒到邊邊位微焦就最正!夠香口🔥!!🍗柚子漬雞肉山 $48✨每次嚟都必點!雞肉肉質嫩滑,入口帶點柚子香🍊~份量好多好抵食❤️❤️🐂和牛壽喜燒 $98✨店員會先用火槍將和牛燒至半熟,然後搭配珍珠米同黑松露壽喜燒醬汁一齊食~和牛入口即溶,口感好豐富!!🍝火炙和牛拌冷麵 $68✨冷麵爽滑彈牙,配上火炙和牛同酸酸甜甜的冷麵醬汁,撈勻後食好開胃😋😋🥟雞皮餃子 $48✨用雞皮取代餃子皮,外皮炸得金黃酥脆 ,內餡軟嫩多汁~係邪惡之選!!飲品方面,我地就叫咗百香果梳打($28)同芒果乳酸($32)~~兩杯都大大杯,我就鍾意百香果梳打多啲!百香果梳打口感清爽🍹,飲完可以解解膩👍🏻👍🏻
前幾日放工後同朋友嚟到尖沙咀的「驚安燒肉商店」食燒肉😍😍

🍱上.九宮格 $388✨

👅特大薄切牛舌 $88✨

🍗柚子漬雞肉山 $48✨

🐂和牛壽喜燒 $98✨

🍝火炙和牛拌冷麵 $68✨

🥟雞皮餃子 $48✨

《📍尖沙咀超抵食燒肉GEKIYASU_YAKINIKU🫶🏻》平時對日式燒肉情有獨鍾 🇯🇵 相對之下冇咁鍾意韓式燒肉 比較鍾意食原汁原味嘅肉🤣之前幾年前已經嚟過呢間尖沙咀既「驚安燒肉商店」慶祝生日 🎈隔咗咁落嚟餐廳環境仲係好乾淨 店員都好好😌👍🏻餐廳單點為主 選擇都幾多元化!近日仲推出午餐宵夜全單59折優惠 性價比超高!🙀🙀🙀1️⃣🐮💕 $198 和牛三角腩(10/10)呢個係我同朋友最鍾意食嘅!NO.1!!!‼️💯‼️💯💯 一上枱已經見到佢肉面布滿清晰的網狀油花 😬🤍🤍條紋好靚 望落去亦好新鮮!燒幾下已經熟熟地 口感鮮嫩柔滑 肉質有彈力 口感有咬勁🩵😧每一口都擁有濃郁的牛肉香氣 配上佢三個醬汁 非常滋味!🤤🤤2️⃣👐🏻🐮 上九宮格 $388 (10/10)🔆🔆🔆🔆💯💯每枱都必叫嘅九宮格有分三個level選擇🩵🤤我哋就揀咗個最平嘅🩷 超超超超好味!🥰🥰💯💯💯💯可以試晒唔同嘅和牛同部位🤤✔️店員仲會好貼心咁比張九宮格嘅紙仔你 上面寫清楚每一隻牛嘅部位包括和牛三角腩🐮和牛五花 和牛赤身🐄極黑和牛 和牛三筋🐮一口和牛 厚切牛舌芯🐄韓式護心肉🐮壺漬牛肋肉🤣每款肉都新鮮厚切‼️最鍾意就係三角腩 入口油脂爆發 雖

1️⃣🐮💕 $198 和牛三角腩(10/10)

包括和牛三角腩🐮和牛五花 和牛赤身🐄極黑和牛 和牛三筋🐮一口和牛 厚切牛舌芯🐄韓式護心肉🐮壺漬牛肋肉🤣每款肉都新鮮厚切‼️最鍾意就係三角腩 入口油脂爆發 雖然食落去好Heavy但係肉香濃郁😬 一口和牛都好好味 細細舊冇乜負擔 而且有咬口✔️😽但唔會有筋

相對之下冇咁鍾意韓式護心肉🙉同埋🐮牛肋肉 因為佢嘅調味比較重 稍微掩蓋過咗肉本身嘅鮮味

3️⃣🖤🐮 和牛沙巴當 $198 (8/10)

呢個相對之下牛味比較濃🙉而且肉質比較結實 屬於和牛嘅上肩里脊肉 係稀有部位嚟㗎!💕

4️⃣🍚💕 蔥香月見飯 $28 (10/10)

小蔥同洋蔥帶有辛口感🩵配上甘甜嘅生蛋黃🤍加埋飯同埋燒肉一齊食一流❗️

5️⃣ 🐄🤍 厚切牛舌心 $88 (10/10)💕💕💕

呢個都係我數一數二鍾意嘅!不嬲都已經好鍾意牛舌 呢度嘅牛舌比出邊好多燒肉店都厚身!而且上面有啲都紋令到佢燒得更加均衡入味🙉一食落口 ✔️ 咀嚼感 有六大嚿 份量好足🩷😽😽😽

6️⃣🐮🍚 和牛壽喜燒 $98 (10/10)💕💕💕💕

店員會親自過嚟幫你燒🩵💕兩大片和牛幫你用火槍炙燒完之 呈半熟狀態😧六七成熟 油脂四溢 然後淋上佢嘅黑松露燒肉汁同埋蛋黃😬🍳加埋嚿飯一齊擺落口 超大滿足感🤤🤤不過如果佢個飯更加大嚿就好 因為個醬汁有啲鹹!

7️⃣🧀🧀 炸芝士年糕 $32 (8/10)

略嫌佢上枱有少少凍咗🥴不過都係外脆內軟 流心🧀🧀

8️⃣🐖🐖 豬頸肉 $48 (10/10)

每一次燒肉一定會叫埋豬頸肉🩵 $48但係份量好多 有超多舊😽油脂豐富 爽口彈牙!點埋燒肉汁好惹味!

Sapporo生啤仲買一送一🍻🍻都係$48咋🍺計返淨係24蚊一杯!同行個friend亦都嗌咗雞爽肉💕🐣爽口滑嫩 加上清爽感加乘的柚子檸檬🍋醬汁一齊食特別好味💯

食咗咁多嘢食都唔過$1000好抵食💯💯下次一定會再encore‼️
————————————————————————
📍 驚安燒肉商店 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖

𝓛𝓸𝓬𝓪𝓽𝓲𝓸𝓷
#eateateat_tst

🔆整體味道:9/10
🔆服務態度:9/10
🔆性價比:8/10
🔆會唔會encore: maybe

#hkfoodie #hkfoods #hkfoodlover #foodporn #food #foodie #foodblogger #hkfoodblogger
#eating #foodiesinternationalchat #hkig #hkfoodlovers #hongkong #hongkongfoodie #hongkongfood #hongkongfoodblogger #香港 #香港美食 #美食 #吃貨 #hkdessert #香港旅行
#香港探店 #香港美食 #尖沙咀 #尖沙咀美食
2024-11-18 36 views
我真係超愛肉肉肉呀🤤🤤又俾我搵到間正嘢~係尖沙咀上樓嘅”驚安”日式燒肉🥩地方大夠舒適,好喜歡職員們熱情有禮🥰大推👍🏻👍🏻👍🏻💜驚安手切牛肉他他生牛肉fans必點‼️肉質新鮮爽口份量多~仲可以配埋薯片一齊食有脆脆口感~💜牛油蜜糖日本蕃薯條超邪惡超愛爆🤤同d fd爭住食到要叫多碟🤣牛油蜜糖呢個組合冇得輸~一上菜睇住舊牛油溶落d薯條到好治癒~💜上•九宮格和牛九格賣相好靚好有儀式感~會跟埋個表俾你知道食緊咩部位😌睇得出食得出肉質非常好~對上仲有兩個level,下次試埋先~💜和牛壽星燒職員會親自幫客人燒確保質素👍🏻熟成度恰到好處~配埋黑松露蛋汁一齊食goodgood🥚係粒飯細粒咗少少🤏🏻😆💜驚安水果茶💜柚子梳打

💜驚安手切牛肉他他

牛油蜜糖日本蕃薯條
上•九宮格
驚安水果茶  /  柚子梳打
2024-11-06
$400 (Dinner)
驚安手切牛肉他他
牛油蜜糖日本蕃薯條