2024-02-02 99 views
韓式炸雞興起多年食過咁多間石門呢間炸雞嘅口味都算係最多選擇足足有十幾款我地揀咗 二人套餐店員即叫即炸,忍唔住趁熱即刻食✨10 件炸雞可以選擇兩款唔同口味▫️蒜香蜂蜜牛油▫️雪山芝士外層炸粉唔厚夠香脆雞肉依然保留豐富肉汁✨卡巴Kebab 炸肉卷好有份量裡面包著大量蔬菜.烤肉口感爽口豐富✨釀手羽接連翼尖嘅手羽裡面釀入豐富飽滿嘅餡料令味道同口感更✨自選飲品食炸雞點少得配汽水套餐仲可以任選兩罐$159食到肚子滿滿性價比好高
韓式炸雞興起多年
食過咁多間
石門呢間炸雞嘅口味都算係最多選擇

足足有十幾款

我地揀咗 二人套餐
店員即叫即炸,忍唔住趁熱即刻食

✨10 件炸雞

性價比好高
2024-02-01
Type of Meal
Dinner
呢排慣咗叫外賣 發掘到一間由一班90後一手一腳經營,真心想推介&支持一吓!佢哋嘅炸雞係用韓國出品嘅炸雞,醬汁亦都食得出絕對唔係用平野。小店用心經營,主打外賣,堂食只有兩個座位,住沙田區嘅朋友不妨打電話叫外賣,支持呢間小店有質素嘅炸雞二人餐 $159 (自取價錢)雞肉沙律/卡巴芋泥丸拼地瓜球/香草肉丸/釀手羽/自選薯條/蕃薯條/芝士波自選飲品10件炸雞 (自選兩款味道)🍖蒜香蜂蜜牛油炸雞炸雞唔會炸到好乾身,肉質依然好嫩滑,食落口完全有脆炸嘅口感,蜂蜜醬香甜而唔膩口🍗黑松露蛋黃醬炸雞醬同炸雞分開上。黑松露醬好香濃黑松露味,配上微甜嘅蛋黃醬,完全係絕配。醬份量好多,炸雞可以瘋狂點醬食,值得推介👍🏻🥗雞肉沙律 - 我諗住炸雞好夠飽,所以揀左沙律而冇揀卡巴。點知個沙律一上菜,好有驚喜,冇諗過雞肉又足料,沙律又多,因為平時其他餐廳沙律份量好少🍟紫菜薯條 - 係我最喜愛嘅厚炸薯條,熱辣辣仲要配埋海量嘅紫菜粉,十分滿足😋

二人餐 $159 (自取價錢)

雞肉沙律/卡巴
芋泥丸拼地瓜球/香草肉丸/釀手羽/自選薯條/蕃薯條/芝士波
自選飲品

10件炸雞 (自選兩款味道)

🍖蒜香蜂蜜牛油炸雞

🍗黑松露蛋黃醬炸雞

🥗雞肉沙律

🍟紫菜薯條
2023-12-16 889 views
#pb食在沙田 沙田「叫雞」好地方🐣今次想介紹一個沙田「叫雞」好地方🤪 呢間位於沙田石門嘅炸雞店主打外賣 堂食只有兩個座位😍 佢採用Open Kitchen 環境幾乾淨 一路堂食可以見住兩位店主好熟練咁炸雞👍🏻 佢仲開到凌晨一點半 好方便住附近嘅朋友仔想開Party、食宵夜🥰.主打嘅炸雞有16款醬選擇 份量有細(6件)、中(9件)、大(16件)價錢分別係$56、$88、$138😋 另外佢有幾款多人套餐 二人餐($159)、五、六人餐($399)、八至十人餐($628)👍🏻🔹二人餐 ($159) 🍽️二人餐包左10件炸雞(自選2款)、一份雞肉沙律 / 卡巴(轉其他款式另加$15)、芋泥丸拼地瓜球 / 香草肉丸 / 釀手羽 / 自選薯條 / 蕃薯條 / 芝士波、2杯自選飲品😋🔸雞肉沙律🥗推介❤️ 超大份沙律 一上枱真係嚇一嚇🤪 沙律菜好新鮮 配埋自家製沙律醬食 感覺幾健康😍🔸10件炸雞(蒜香蜂蜜牛油 + 港式沙嗲)🐣推介❤️ 炸雞唔會炸到好乾身 肉質依然好嫩滑 炸皮亦唔會好厚😋 蒜香蜂蜜牛油幾香 食到蜂蜜號甜味、牛油香😍 而我更加欣賞港式沙嗲 幾香花生味 會忍不住狂點黎食👍🏻🔸釀手羽🐣係明太子釀
#pb食在沙田
沙田「叫雞」好地方🐣

🔹二人餐 ($159) 🍽️
🔸雞肉沙律🥗

🔸10件炸雞(蒜香蜂蜜牛油 + 港式沙嗲)🐣

🔸釀手羽🐣
係明太子釀雞翼 釀到漲卜卜😋 不過佢嘅明太子冇咩鹹香 食落唔太似明太子🤪

🔸汽水x2🥤
整體✨ 沙田石門向來都好多野食😋 今次呢間炸雞店主打外賣 堂食只有兩個座位🤪 店舖雖小 但食物好高質素 而且份量超多 二人餐份量足夠3人食👍🏻 大家快d去試下啦🥰

雞吧 (沙田) · 🤝🏻🤪
沙田石門安群街3號京瑞廣場1期2樓235B號舖
#pb支持黃店💛
Type of Meal
Lunch
2023-12-15 171 views
雞吧價錢💲: $159好味程度😋: 3.7/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: /性價比🥢: 4/5回頭率😚: 3.4/5-石門好多小店可以幫襯,今次呢間係主要食韓式炸雞的外賣店,有套餐選擇啱晒開party。佢地的炸雞好多口味,有成15種,有啲都幾特別。唔想諗之下就叫左佢哋的2人餐,望落唔多,但食完都好飽啦!-✅麻辣蜂蜜炸雞。炸雞係冇骨的,好少冇骨都咁滑🤩個脆皮就好似連鎖炸雞店個d質地,但呢間就比較薄,同埋入面的雞肉都唔係好肥!沾上呢個醬首先係食到蜂蜜的香味,麻辣係後勁到上來,都有小小辣的,可以中和甜味的膩🤓-✅黑松露蛋黃醬炸雞。呢個醬都唔錯,但比較膩d。係好正常平時沾🍟的個d醬,同雞都幾夾,唔會冇咩黑松露感覺😋-✅雞肉卡巴。呢個卡巴超大舊!個皮軟熟小小韌,有麵粉香。入面的主角係大量的菜😯真係超多,啖啖咬落都係好爽脆,仲有啲生洋葱,加埋美乃滋唔覺得好草青味。雞肉有調味,一齊食都唔乾,但食到一半就冇晒,多啲就好🫣-✅釀手羽。應該係平時現成個d,入面有啲明太子鹹鹹辣辣幾惹味☺️-呢個餐都ok吧。佢地都開到好夜的,做宵夜都冇問題😂
雞吧
價錢💲: $159
好味程度😋: 3.7/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: /
性價比🥢: 4/5
回頭率😚: 3.4/5

✅麻辣蜂蜜炸雞炸雞係冇骨的,好少冇骨都咁滑🤩個脆皮就好似連鎖炸雞店個d質地,但呢間就比較薄,同埋入面的雞肉都唔係好肥!沾上呢個醬首先係食到蜂蜜的香味,麻辣係後勁到上來,都有小小辣的,可以中和甜味的膩🤓

呢個餐都ok吧。佢地都開到好夜的,做宵夜都冇問題😂
2023-12-11 109 views
超抵食沙田石門外賣炸雞店🐥~—————之前食過已經覺得好抵食好大份!今次開party試埋5-6人餐!炸雞外脆內軟夠juicy,而且每件都係雞扒啖啖肉😋 最中意係韓式甜辣味,唔算好辣但好惹味!沙律🥗兩大盒都有好多件雞肉,醬汁好夠味😌 仲有炸魷魚鬚同薯條夠哂鬆脆,香辣味薯條比想像中辣,建議食得辣先嗌呢隻味😝 再加埋肉丸同汽水真係好豐富~-5-6人餐 ( $399 )自選炸雞x24件(甜辣、原味、青檸、蒜香蜂蜜牛油)沙律:雞肉沙律x2炸魷魚鬚+紫菜薯條+香辣薯條香草肉丸汽水x6-啱啱先留意到原來佢哋出咗聖誕大餐,有新奧爾良烤雞全翼,一樣性價比極高!
超抵食沙田石門外賣炸雞店🐥~
—————
沙律🥗兩大盒都有好多件雞肉,醬汁好夠味😌
5-6人餐 ( $399 )
自選炸雞x24件(甜辣、原味、青檸、蒜香蜂蜜牛油)
沙律:雞肉沙律x2
炸魷魚鬚+紫菜薯條+香辣薯條
香草肉丸
汽水x6
📍GG Chicken Bro @Shek Mun, Hong Kong 🖤好食 (quality):😋😋😋😋🤍環境 (environment): ⭐️⭐️⭐️⭐️🤎服務 (service): 💗💗💗💗💗-Craving for some delicious fried chicken? Wanna try them in some unique flavours as well? 👌🏻I got chu! GG Chicken Bro is the spot for you! They open to quite late at night so you can satisfy your fried chicken cravings anytime hehe. 🥰They have flavours like, spicy seaweed, satay, truffle mayo, etc. Other than fried chicken, they also serve many other yummy items like fries and kebab. 😎This time, w

🖤好食 (quality):😋😋😋😋
🤍環境 (environment): ⭐️⭐️⭐️⭐️
🤎服務 (service): 💗💗💗💗💗
Craving for some delicious fried chicken? Wanna try them in some unique flavours as well? 👌🏻I got chu! GG Chicken Bro is the spot for you! They open to quite late at night so you can satisfy your fried chicken cravings anytime hehe. 🥰They have flavours like, spicy seaweed, satay, truffle mayo, etc. Other than fried chicken, they also serve many other yummy items like fries and kebab. 😎This time, we got to try:

🍗Spicy Seaweed Fried Chicken 🍗
The spiciness overpowers the seaweed flavours of the fried chicken. 😅Foodies who love spicy should totally get this! It is very satisfying to eat as it is very flavourful and savoury. Their chicken was perfect, I totally loved it! ☺️

🍗Satay Fried Chicken 🍗
This turned out very different from how I imagined it to be, I thought it was fried chicken topped with satay sauce or powder. 😅However, the chicken was served with a satay sauce dip on the side. This keeps the chicken crispy in satay flavour hehe. ☺️

🥙Chicken Kebab 🥙
They have a lot of veggies and meat inside the kebab which I absolutely loved! Along with the sauce, it was quite comforting to eat! 😋

🍟Seaweed Fries 🍟
It was covered with lots of seaweed powder on top and I was loving it! It resembled shake shake fries from McDonald’s but less salty. 🙃

🦑Deep Fried Squid Tender 🦑
This is a must get along with the chicken! It is very crispy on the outside and the squid itself was chewy.

All the items on their menu are relatively cheap and they even have some combos for two, only for $159 HKD! They have limited seatings in store as many customers usually grab and go. I am definitely coming back to try other flavours for fried chicken! 💗
2023-09-29 246 views
這一家專做外賣,即叫即炸,所以拿到回家也夠熱。🔅半半炸雞($9️⃣8️⃣)他家的炸雞是自己點醬料的,款式很多,有超過十款醬料,我選了青檸蒜香和港式沙嗲味。沙嗲味是可以想像到的口味,不過略為偏甜少少和很杰身。個人更喜歡青檸蒜香,比較清新,食起不會太漏。🔅燒汁洋蔥蘑菇意粉($4️⃣2️⃣)意粉用了扁意粉,很大一盒,意粉很掛汁。味道上黑椒味比較濃郁,亦有少許燒汁的甜味,一個人吃很足夠。🔅炸魷魚鬚($2️⃣8️⃣)這個是加配的小食,雖然才28元,但很大一盒,很划算。個人很喜歡吃魷魚鬚,這個炸得超香脆,醃得夠入味,又不會太韌,必食之選。🔅炸番薯條($4️⃣2️⃣)這個也是超大一盒.....個人建議一定要點茄汁,因為番薯條本身沒有調味,點了茄汁後吃起來咸咸甜甜的,忍不住一條接一條。建議大家日後來這裏點外賣的話,也可以叫小食試試,味道也很不錯。
這一家專做外賣,即叫即炸,所以拿到回家也夠熱。

🔅半半炸雞($9️⃣8️⃣)

🔅燒汁洋蔥蘑菇意粉($4️⃣2️⃣)

🔅炸魷魚鬚($2️⃣8️⃣)

🔅炸番薯條($4️⃣2️⃣)

2023-09-24 1022 views
沙田石門京瑞廣場真係美食天堂,差唔多乜式美食都有😍😍突然想食熱氣嘢就嚟咗食我最愛嘅炸雞!🐣💛嗌咗個二人套餐 ,坐喺bar枱堂食👅✨10件炸雞 (自選2款口味)炸雞有雞翼&無骨雞肉。佢係有12款口味,選擇困難嘅我確實揀咗好耐🙈🙈最後揀咗:👉🏻5件雪山芝士炸雞就係大大舊炸雞表面灑上芝士粉,咬落去食得出外脆內嫩嘅口感,外皮好酥脆😋雞肉食得出好fresh 好嫩滑 一啲都唔硬,同芝士粉幾配😚😚我地鍾意呢款多啲👅👉🏻5件韓式GG炸雞就係原味炸雞 仍然都係大大塊雞塊,不過呢款雞有得配醬食💛佢呢一款嘅外皮相對厚少少,不過都做到我鍾意嘅酥脆口感,配上甜甜嘅醬感覺上冇咁乾~🐣🐣小結: 我地被炸雞嘅肉質驚喜到😳😳真係同普通快餐店炸雞唔同,肉質唔硬 食得出冇雜嘢加入肉裏面。-✨雞肉沙律 / 卡巴 (x1)聽講卡巴裡面嘅餡就有沙律菜🙈最後揀咗卡巴~仲有得自款一款口味…當然揀雞肉🫔🤪呢間餐廳係open kitchen,完全睇到曬製作過程,見到佢加咗巨量沙律菜、適量雞肉揸咗唔少千島醬😋😝而卷皮嘅厚度唔會勁厚,唔洗怕食完就飽!✨芋泥丸拼地瓜球 / 香草肉丸 / 釀手羽 (x2)純粹唔知手羽係咩嚟而叫咗釀手羽😙😙原來係

✨10件炸雞 (自選2款口味)

👉🏻5件雪山芝士炸雞

👉🏻5件韓式GG炸雞

✨雞肉沙律 / 卡巴 (x1)

✨芋泥丸拼地瓜球 / 香草肉丸 / 釀手羽 (x2)
純粹唔知手羽係咩嚟而叫咗釀手羽😙😙原來係日式料理嚟,經過調味同釀製之後,再烤製而成😯無骨嘅,成舊肉辣辣地,唔會好油膩嘅🐽

✨自選飲品(x2): 可樂🥤
最鍾意食炸雞配汽水或啤酒😝

Overall 食得幾滿足,每樣食物都好大份量 幾獨特。二人套餐真係大份到拎走,留返喺下午茶時段再食(喺旺中扮掃街😂😂🙈
2023-07-04
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$80 (Tea)
  • 二人餐
2023-08-21 242 views
上年已經食過一次,今年再去食😊😋包裝好緊致,完全無滴過汁出來🤩🤔🐓鷄肉卡巴 $46一打開盒就見到兩大件卡巴🌯就算食一半都好夠飽😬wrap裏面包左好多沙拉菜🥗,仲有洋葱同烤過的鷄肉好多料😎😍,多到跌曬出來,一路食一路跌😂😂洋葱是生洋葱,唔太中意食洋葱的朋友要記得走🤐佢地有好幾款醬汁,我揀墨西哥番茄醬🍅食落有少少辣,但係係可接受範圍🌶微微的辣搭配上鷄肉真係好食🤤🤤🤤經過一定會再隘黎食,勝價比好高❣評分:💙💙💙💙💙
上年已經食過一次,今年再去食😊😋
包裝好緊致,完全無滴過汁出來🤩🤔
🐓鷄肉卡巴 $46
一打開盒就見到兩大件卡巴🌯
就算食一半都好夠飽😬
wrap裏面包左好多沙拉菜🥗,仲有洋葱同烤過的鷄肉
好多料😎😍,多到跌曬出來,一路食一路跌😂😂
洋葱是生洋葱,唔太中意食洋葱的朋友要記得走🤐
佢地有好幾款醬汁,我揀墨西哥番茄醬🍅
食落有少少辣,但係係可接受範圍🌶
微微的辣搭配上鷄肉真係好食🤤🤤🤤
經過一定會再隘黎食,勝價比好高❣
評分:💙💙💙💙💙
2023-08-21
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$46 (Lunch)
  • 鷄肉卡巴
2023-08-08 235 views
石門最近附近開咗兩個新商場,周圍都開咗好多本地小店~ GG Chicken Bro主打炸雞都係其中一間~ 😍我地order 咗✅一個二人套餐,包括自選兩隻味嘅10件炸雞、雞肉卡巴、一份小食同埋兩款飲品~ 😚 炸雞我地order 咗韓式GG同黑松露蛋黃醬,炸雞香脆而肉質嫩滑多汁~😉 佢地嘅炸雞除咗雞翼之外其他都係冇骨嘅,食落都幾方便~ 😆雞肉卡巴都幾大份,夠曬兩個人share 黎食~ 入面有大量嘅蔬菜、雞肉同埋沙律醬,感覺幾fresh 又健康~ 🥳 我地揀咗肉丸做小食,肉味香濃而配埋蘑菇醬汁,味道唔錯~ 🥰

2023-08-06 188 views
原來石門有間韓式炸雞店,呢日就去咗買個二人餐嚟試吓🐥二人餐$159,有10件炸雞(可以自選2款口味)、一份雞肉沙律/卡巴、一份小食同兩杯飲品~韓式甜辣炸雞🐥🍗經典韓國風味嘅甜辣醬汁包裹住每塊酥脆嘅炸雞,咬開裡面仍然嫩滑juicy,甜甜地、唔太辣😋韓式GG🍯🐥外酥內嫩嘅原味炸雞,點蜜糖芥末醬一齊食,別有一番風味~芝士肉丸卡巴 (+$15)香濃嘅咸香芝士、肉丸,同蔬菜由薄餅卷住,口感豐富🥬🍖🧀芋泥丸地瓜球🍠估唔到喺呢度食到傳統嘅台灣小食,芋泥丸外脆內裡好煙韌,地瓜球由地瓜泥,外皮酥脆,內裡滑嫩香甜,下次要會再食🤤
原來石門有間韓式炸雞店,呢日就去咗買個二人餐嚟試吓🐥

二人餐

韓式甜辣炸雞🐥🍗

韓式GG🍯🐥

韓式GG

外酥內嫩嘅原味炸雞,點蜜糖芥末醬一齊食,別有一番風味~

芝士肉丸卡巴 (+$15)
芝士肉丸卡巴

香濃嘅咸香芝士、肉丸,同蔬菜由薄餅卷住,口感豐富🥬🍖🧀

芋泥丸地瓜球🍠

芝士肉丸卡巴
芋泥丸地瓜球
無論係韓式日式台式甚至乎港式既炸雞 一律我地都好喜歡🥰所以每次到有炸雞出沒既地方 好多時都敵不過引誘🙈石門呢一帶似乎好多野食 不過要揀到岩我地食既都好似唔易走到入去商場行個圈望吓 又真係搵到啲令人心心眼既食物😍一間以炸雞為主打既外賣小店🍗係門口已經聞到炸雞既味道除咗炸雞之外 佢仲有多款小食同飯類選擇🌯不過既然緣份已經黎到喇 就叫個二人餐 滿足吓我地既願望😆➷🪐 自選10件炸雞呢個二人餐 非常之抵玩 炸雞份量有成10件😲而佢地既炸雞口味超過10款咁 可以自選其中兩款口味✌🏼咁我地就揀咗黑松露蛋黃醬同蜂蜜牛油🍯睇住佢熱辣辣新鮮炸出黎既雞真係特別吸引 聞到都想食🤤味道方面 蜂蜜牛油會較為出色 整舊雞件都可以沾滿醬汁😋而因為黑松露蛋黃醬比較’杰’身 未必會咁容易沾得均勻不過黑松露既香味就會突出啲😶‍🌫️兩者都各有不同之處➷🪐 雞肉卡巴卡巴係偏向帶有土耳其風格既食物 同卷餅會有啲相似🌯雞肉混合大量沙律菜🥗加上醬汁捲成 飽滿豐富既一大卷軟熟既外皮食起上黎特別有質感 會帶點咬口👍🏼而蔬菜亦唔會有多餘既水份去影響外皮 所以滋味感十足😋➷🪐 釀手羽釀出黎既雞翼可以見到佢脹卜卜既肉身🤩雞翼做到黃金比例 一啖
無論係韓式日式台式甚至乎港式既炸雞 一律我地都好喜歡🥰

最好既係 只要嗌滿指定金額 佢都可以安排外送服務🛵
即係話 以後開party就可以預埋佢一份喇🥳

🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 👉🏼👉🏼9️⃣🌟
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
釀手羽
舖頭主要做外賣 嗌外賣可以坐住凳仔等😗 不過都有吧枱可以俾2個人堂食~雖然對住廚房 但坐落都唔會熱 亦唔覺得有油煙味😆-👩🏻‍🍳Idiots翻兜之選❤️‍🔥二人餐 $159二人餐有10件炸雞 (可以揀2隻味) 雞肉kebab/沙律 小食同嘢飲~Idiot揀咗雪山芝士味同柚蜜檸檬味炸雞芝士味唔會太濃 仲食得到雞味🥰柚蜜檸檬味就酸酸甜甜咁 好開胃!😋雞肉肉質嫩滑 炸粉唔會太厚而又唔會同雞肉分離~雞肉kebeb好足料 入面有大量蔬菜 配埋沙律醬~雞肉有燒過 好香口👍小食揀咗芋泥丸拼地瓜球芋泥丸入面係流心奶黃 idiot食到爆漿成手都係😂地瓜球入面都有芋泥餡 而且煙煙韌韌 大推!🫶
舖頭主要做外賣 嗌外賣可以坐住凳仔等😗
不過都有吧枱可以俾2個人堂食~
雖然對住廚房 但坐落都唔會熱 亦唔覺得有油煙味😆

👩🏻‍🍳Idiots翻兜之選

❤️‍🔥二人餐 $159

Idiot揀咗雪山芝士味同柚蜜檸檬味炸雞
芝士味唔會太濃 仲食得到雞味🥰
柚蜜檸檬味就酸酸甜甜咁 好開胃!😋
雞肉肉質嫩滑 炸粉唔會太厚而又唔會同雞肉分離~
柚蜜檸檬
雪山芝士

雞肉kebeb好足料 入面有大量蔬菜 配埋沙律醬~
雞肉有燒過 好香口👍

小食揀咗芋泥丸拼地瓜球
芋泥丸入面係流心奶黃 idiot食到爆漿成手都係😂
地瓜球入面都有芋泥餡 而且煙煙韌韌 大推!🫶
芋泥球拼地瓜球
2023-07-15
$80 (Dinner)
柚蜜檸檬
雪山芝士
芋泥球拼地瓜球
2023-07-16 191 views
識我嘅朋友都知道我有幾鍾意食炸雞 😂 所以我成日都會留意下有無好味嘅炸雞店 🤤 跟住比我發現石門呢度有間炸雞小店,年輕人認真親切又有禮貌 👍🏻 重點係味道好,價錢又唔貴,二人餐都只係 $159,有炸雞、雞卷或者沙律,仲有小食同飲品,CP 值高到一個點 😍炸雞(10 件):自選二款 - 青檸蒜香、黑松露蛋黃醬炸雞即叫即炸,炸到超級脆(咬果下 d 聲超治癒 🤤),炸粉唔厚又唔會好油 👍🏻 青檸蒜香味醬酸酸地,蒜味唔算重,令到個炸雞感覺好 fresh 😋 黑松露蛋黃醬就屬於濃厚嘅口味,超香黑松露味,成舊雞沾滿晒醬好滿足 😍 炸雞有雞翼同埋雞胸,有骨無骨一次過嘆曬!而且本身啲雞都有用少少香草醃過,係用心製作 🤩雞肉卡巴卡巴超大個,實的的好足料 👍🏻 除左雞肉仲有好多菜同埋醬,一 d 都唔會乾,大量嘅菜令到個卡巴唔會漏,而且都令到個餐 balance d,有返 d 菜食開心好多 😍芋泥丸拼地瓜丸呢個真係超驚喜超好食 🤤 皮脆,入面煙靭 👍🏻 芋泥丸充滿芋香,然後入面係爆醬奶皇 😍 地瓜丸入面就係芋泥餡,香香糯糯好似食緊糯米糍咁 👍🏻 男友就鍾意芋泥丸夠香甜,我就鍾意地瓜丸個口感同香味,呢個真係大

炸雞(10 件):自選二款 - 青檸蒜香、黑松露蛋黃醬

芋泥丸拼地瓜丸
呢個真係超驚喜超好食 🤤 皮脆,入面煙靭 👍🏻 芋泥丸充滿芋香,然後入面係爆醬奶皇 😍 地瓜丸入面就係芋泥餡,香香糯糯好似食緊糯米糍咁 👍🏻 男友就鍾意芋泥丸夠香甜,我就鍾意地瓜丸個口感同香味,呢個真係大推 🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️

開放式廚房即叫即製,環境乾淨企理,睇住佢地好用心咁整每一樣嘢,仲要出到黎咁有驚喜 🤤 完全係信心之選 👍🏻 炸雞口味多達 12 款,包括芝士,韓式甜辣,蜂蜜牛油同麻辣蜂蜜等等,真係食幾多次都唔會悶,而且好近我,以後可以 mark 住黎做炸雞飯堂,支持一下用心努力嘅年輕人 💪🏻
2023-07-15 185 views
以前成日幫襯 多數經app叫外送 外賣嚟到都仲熱辣辣 炸雞份量多又抵食今日再叫 叫咗2人餐 有2小食+10件雞 揀咗柚子蜜糖同青檸蒜香炸雞 仲有雞沙律同香草肉丸 沙律啲醬太甜 香草肉丸都幾好食嘅 份量都合理但主角炸雞就出晒事 啲炸雞無味 又乾身 又細件晒 以前大部份都係雞鎚 雞件 依家變咗雞翼 不過重點係 真係 完 全 無 味 ! 好失望 啲醬無味 雞肉又無味 成口粉 熱就熱嘅 都仲脆嘅 經過今次 真係唔會再幫襯 退步得太多 沙田區炸雞又少咗個選擇今次嘅體驗 簡單講 衰過某連鎖炸雞店

沙律啲醬太甜 香草肉丸都幾好食嘅 份量都合理

但主角炸雞就出晒事
啲醬無味 雞肉又無味 成口粉 熱就熱嘅 都仲脆嘅

今次嘅體驗 簡單講 衰過某連鎖炸雞
Waiting Time
20 Minutes (Delivery)
$120 (Dinner)