2023-10-01 264 views
呢到係大本型入面嘅food court.入面都有幾多選擇,有兩三間日本野食。呢間主打就唔係烏冬拉麵,而係蛋餅章魚燒。佢有幾個set揀, 揀左個最大嘅,有齊章魚燒,蛋餅同烏冬。蛋餅好大塊,味道ok la, 唔算有咩驚喜,入面料都足,不過都係蔬菜之類。略嫌上面太多沙律醬。大阪燒麵粉都係太多,好濟嘅感覺,不過入面粒章魚都算大大粒嘅。築地銀炒麵啲牛肉真係太少,數埋都係四五塊,其他配料都無乜,純麵咁,最後都係食唔曬..抹茶牛奶都係抹茶粉開啦,唔差嘅,要攪下佢,好多粉沉底。發覺成個餐其實兩個人食都ok,因為好多蛋,麵粉,同埋太多沙律醬係面。不過價錢都唔算太貴嘅。

呢間主打就唔係烏冬拉麵,而係蛋餅章魚燒。
佢有幾個set揀, 揀左個最大嘅,有齊章魚燒,蛋餅同烏冬。

蛋餅

大阪燒
麵粉都係太多,好濟嘅感覺,不過入面粒章魚都算大大粒嘅。

築地銀炒麵

抹茶牛奶
都係抹茶粉開啦,唔差嘅,要攪下佢,好多粉沉底。

2023-10-01
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
2023-03-11 337 views
上周在此買過章魚丸,味道不錯,只買四粒章魚丸年輕女店員也沒有白眼,熊度普普通通。今天再來光顧,打算買50元的套餐,包括四粒章魚丸、大阪燒和飲品,問店員大阪燒的份量,因圖片顯示不清楚,中年男店員不友善地叫我看店內廚房的大阪燒份量,問飲品還有沒有其他選擇,店員不大客氣地說只有MENU上五款。當時身後沒有其他顧客,不明白店員為何不耐煩。落單時更說要等十八分鐘,原來店內已沒有章魚丸,模具空空如也,有幾個人手也沒有事先準備。真不明白為何不準備好食物。幾經艱辛問了,卻原來食物要久等,後悔浪費時間問。以後也不光顧了,可惜油塘的魚尚沒有售賣燒章魚丸,日後要吃燒章魚丸會在調景嶺的魚尚買。
TakeAway