2022-12-13 1383 views
今日約咗個好耐冇見嘅朋友嚟旺角食嘢,想搵間餐廳舒服咁坐吓慢慢同朋友聚下舊,朋友推介左登打士街嘅樓上咖啡店呢間咖啡店其實已經好多年,細細個啱啱出嚟做嘢成日嚟呢度食,係一間充滿童年回憶嘅咖啡店!咖啡店設計簡約,空間都幾大,無限時任坐,係一個傾偈嘅好地方!除咗傾偈仲有一系列嘅旅遊書和多款桌上遊戲供客人玩,例如係大富翁、猜猜畫畫、象棋等,可以享用美食之餘又可以玩下遊戲,拍拖來玩就最啱啦!我哋揀咗個二人套餐,套餐包括一款小食兩個主食兩個甜品同兩杯嘢飲都只係$398炸蠔好新鮮,即叫即炸,好鮮味好好食!單點 —鹽酥雞 $68鹽酥雞份量都好大份,雞肉爽滑,雞皮炸到好脆薄,正!特色黑椒鹹豬手配薯角佢個鹹豬手超有驚喜!豬手好嫩滑,肥瘦均勻,炆到好淋,帶少少蜜糖嘅甜味,好正好好食!估唔到小店都出到呢一個水準,係個薯角就爭少少冇咩味黑松露軟殼蟹忌廉意粉店家加咗好多黑松露上去,一啲都唔吝嗇,味道好香濃,鍾意食黑松露嘅朋友唔好錯過!佢個意粉汁呢做到好杰身所以可以鎖住到個黑松露味,好食😋焦糖拿鐵香濃嘅咖啡味配上厚滑嘅奶泡,正常水準熱柚子茶甜度適中,好香柚子味既飲品

日式吉列炸蠔

炸蠔好新鮮,即叫即炸,好鮮味好好食!

鹽酥雞

單點 —鹽酥雞 $68

鹽酥雞份量都好大份,雞肉爽滑,雞皮炸到好脆薄,正!

特色黑椒鹹豬手豬配薯角

特色黑椒鹹豬手配薯角

蕉糖拿鐵

焦糖拿鐵

香濃嘅咖啡味配上厚滑嘅奶泡,正常水準

熱柚子蜜

熱柚子茶

甜度適中,好香柚子味既飲品

榛子朱古力牛角包窩夫
2022-12-13
$250 (Dinner)
日式吉列炸蠔
  • 黑松露軟殼蟹意粉
  • 榛子朱古力比利時窩夫
  • 德國咸豬手配薯角
2022-12-13 55 views
去親旺角都總係諗到有好多餐廳選擇,今次既緣份就簡中佢啦😍👏🏻經典芝心安格斯牛肉漢堡配薯條 $92Stuffed Cheese Angus Beef Burger with French Fries個包好鬆軟,再配埋美味的安格斯牛肉,肉汁依然keep得好,再夾埋其他配菜,整個包咬一大啖,好大滿足感😋😋😋,仲有粗款又熱乎乎既薯條👍😋👍更滿足😌自家製芝心雞柳長通粉 $108Penne in Cream Cheese Sauce with Bacon and Cheese Filled Chicken Breast講到明自家製既芝心雞柳,呢個都幾多功夫,中間加左芝士火腿粒,加完再炸,炸完再切開,完全唔會乾身,prefect 👍👏🏻配搭埋長通粉,正😋唐揚魷魚$68Squid Karaage炸到表層好脆,又唔會乾身,調味又夠,不可不試,非常好味😋😋😋朱古力流心心太軟配雪糕 $68Molten Chocolate Cake with Ice Cream熱辣辣嘅朱古力流心心太軟再加埋朱古力雪糕,濃上加濃既朱古力😍,好配吖👍Latte 拿鐵咖啡 $48 / Mocha 摩卡咖啡 $45唔止賣相ok,連味

經典芝心安格斯牛肉漢堡配薯條 $92

自家製芝心雞柳長通粉 $108

唐揚魷魚$68
Squid Karaage

朱古力流心心太軟配雪糕 $68

唔止賣相ok,連味道都啱吖😍

2022-12-12 57 views
好耐冇去旺角樓上Cafe,見到好多人推薦所以同友人上嚟,邊玩board game,邊傾計食野。呢度地方細細地,但環境夠舒服。最終揀咗個二人晚餐🌱日式吉列炸蠔(小食選1份)差唔多有20款小食可以揀。炸蠔冇6粒上枱非常熱辣辣又非脆口,食得出係剛剛新鮮炸出嚟👍🏻🌱 脆炸鹽酥雞(加配1份小食)鹽酥雞都係新鮮炸出黎,好夠熱又夠脆口,都未影得切相就已經食咗半碟了🤣🤣🌱黑松露軟殼蟹忌廉意粉 (主菜選2份)黑松露醬份量好多,整碟意粉都食到濃濃嘅味道。而忌廉醬都落咗好重手,汁醬包圍晒每條意粉。再配埋都應該係剛剛新鮮炸嘅軟殼蟹,熱辣辣得來又鬆脆,好味😋🌱特色黑椒鹹豬手配薯角豬手係預先切片上碟,有啲似韓國豬手處理方法,肉質夠滑得黎啲皮嘅比例都佔有較多,非常軟淋得黎入口仲有時會黏着🤤滿滿嘅骨膠原~ 正👍🏻🌱甜品(選2份)Oreo芝士蛋糕切餅~細細件剛剛好,唔太甜得黎又夠芝士味,正常發揮~ 另外揀咗榛子朱古力牛角包窩夫~ 牛角包形狀嘅窩夫,入面加有金莎朱古力嘅榛子醬,味道甜而不膩🌱飲品兩杯揀咗焦糖咖啡同柚子茶,正正常常,唔錯~

🌱日式吉列炸蠔(小食選1份)

🌱 脆炸鹽酥雞(加配1份小食)

🌱黑松露軟殼蟹忌廉意粉 (主菜選2份)

🌱特色黑椒鹹豬手配薯角

🌱甜品(選2份)

🌱飲品兩杯
揀咗焦糖咖啡同柚子茶,正正常常,唔錯~
2022-12-09
$230 (Dinner)
前幾日,同媽咪去旺角行街,之後佢都有d攰,所以便想搵一間café講下,又可以食下晚餐,所以就去左登打士廣場個邊,個到比較多餐廳揀,所以我地就去左10樓的GO DUTCH Café了,餐廳氣氛唔錯又舒服,岩晒我同媽咪可以好好咁坐下。 餐廳有好多野食比人揀,我地最後決定食2人餐,一個前菜、兩個主食、兩個甜品,再加上有兩杯飲品,不過就係呢個套餐,可以揀的野都已經好多了,我地最好揀左一個煙三文魚沙律,黑松露軟殼蟹意粉,燒雞配薯菜,飲品就揀了一杯柑桔檸檬綠荼同熱情果紅荼,甜品就揀左是日蛋糕同埋朱古力牛角酥窩夫。 我地休息一陣,先傾下計,之後便飲品到了,柑桔檸檬綠荼就有少少酸酸地,會令人幾開胃,加上有清熱潤喉的作用,而至於熱情果紅荼,就甜甜地,有d似台式的水果茶,天氣凍,飲返杯熱飲,暖笠笠真係人生一大享受。 煙三文魚沙律份量都不少,套餐前菜來說都叫幾大份,三文魚砌成的玫瑰花都真係好靚,令人食欲大增,加上食d菜蔬,感覺都會好好多,當然佢仲有好多選擇,大家都可以揀的。 黑松露軟殼蟹意粉個擺盤都好靚,而且佢配以黑松露醬自己撈勻佢,可以更加啖啖有黑松露味,加上除左軟殼蟹之外,仲有d雜菌,令到件事無咁單調,

黑松露軟殼蟹意粉個擺盤都好靚,而且佢配以黑松露醬自己撈勻佢,可以更加啖啖有黑松露味,加上除左軟殼蟹之外,仲有d雜菌,令到件事無咁單調,兩個人份都食到唔少。

燒雞需要40分鐘以上去製作,証明幾咁新鮮熱辣,但係你唔會覺得等得好耐,因為食食下就已經過左3-40分鐘,再坐多緊,傾下計或者玩下手機,都好快就已經有了,上枱時都o晒咀,因為真係好大份,成隻大雞,加上薯蓉都唔少,仲有埋沙律添,個餐真係超抵食wor,而且雞皮烤得脆脆,但入面d肉又好嫩滑,味道適中,因為我本身就好驚個d好鹹的食物,但佢地唔係,睇得出好用心機去做每一道菜式,呢間café真係唔錯。

其實食左咁多野都已經好飽ga la,但呢個餐最抵係仲有甜品,蛋糕今日係oreo cheese cake,唔會話太過甜,所以都唔錯,加上凍凍地又唔會話太凍,軟硬度適中。榛子朱古力牛角酥窩夫都好正,首先,牛角酥窩夫本身已經係人氣食品,加上熱熱地,好鬆脆,配埋朱古力,好有幸福的感覺。
2022-12-10 38 views
今日約了朋友聚舊,去一間旺角cafe,位於一棟食肆的商廈。這間cafe已開了十幾年,裝修簡潔雅致,座位寬敞,所有玻璃枱面下都擺設了不同的乾花,非常特別。我們點了:-蒜蓉牛油藍青口配蒜蓉吐司用了法國的藍青口,藍青口體積不大,但肉細質挻,鮮甜多汁,味道較濃。再用白酒忌廉烹調,更加提升味道。另配有2塊蒜蓉吐司,用了自己調配的蒜蓉和牛油焙烘,非常香脆。-煙三文魚牛油果班尼迪鬆餅烘得香脆,上面鋪滿煙三文魚和牛油果,再加了隻流心蛋,非常配夾,味道出色。-金沙蝦鹹蛋意粉很多爽口鮮美的蝦肉,意粉上加了鹹蛋黃碎,多了甘香味,非常惹味。-忌廉曲奇芝士蛋糕蛋糕香滑,上面還有很多曲奇餅碎,增加口感。-凍意大利咖啡配夏威夷果仁咖啡上加了夏威夷果仁碎,非常突出。-熱檸檬茶
今日約了朋友聚舊,去一間旺角cafe,位於一棟食肆的商廈。

我們點了:
-蒜蓉牛油藍青口配蒜蓉吐司

-煙三文魚牛油果班尼迪

-金沙蝦鹹蛋意粉

-忌廉曲奇芝士蛋糕
蛋糕香滑,上面還有很多曲奇餅碎,增加口感。

-凍意大利咖啡配夏威夷果仁
咖啡上加了夏威夷果仁碎,非常突出。
-熱檸檬茶
2022-12-08
2022-12-10 39 views
今日出開旺角拎野~就約友人去樓上cafe~之前登打士廣場係樓上cafe地標~所以我都去返呢度😆我地選了Go Dutch~上到去坐一陣就叫野食~黑松露薯條薯條剛炸好熱㷫㷫~黑松露醬好多好濃郁😋瑪格麗特薄餅加了香濃茄醬同羅勒~好濃郁既莫扎里拉芝士🧀仲有車厘茄酸酸甜甜好胃口~煙三文魚牛油果班尼迪水煮蛋整得剛剛好有流心👍🏻加上煙三文魚同牛油果既配搭更好味~SWEET COMBO 是日蛋糕🍰今日係Oreo cheesecake 好濃芝士但有點膩🙈荷蘭小鬆餅🥞有驚喜💖小鬆餅煙煙韌韌~好濃蛋香~士多啤梨牛角包窩夫🥐濃濃士多啤梨醬~牛角包好鬆脆👍🏻P.S.總結坐得舒服😌食物都唔錯👍🏻
今日出開旺角拎野~
就約友人去樓上cafe~
之前登打士廣場係樓上cafe地標~
所以我都去返呢度😆
我地選了Go Dutch~
上到去坐一陣就叫野食~

黑松露薯條
薯條剛炸好熱㷫㷫~
黑松露醬好多好濃郁😋

瑪格麗特
薄餅加了香濃茄醬同羅勒~
好濃郁既莫扎里拉芝士🧀
仲有車厘茄酸酸甜甜好胃口~

煙三文魚牛油果班尼迪
水煮蛋整得剛剛好有流心👍🏻
加上煙三文魚同牛油果既配搭更好味~

SWEET COMBO
是日蛋糕🍰
今日係Oreo cheesecake 好濃芝士但有點膩🙈
荷蘭小鬆餅🥞
有驚喜💖小鬆餅煙煙韌韌~好濃蛋香~
士多啤梨牛角包窩夫🥐
濃濃士多啤梨醬~牛角包好鬆脆👍🏻

P.S.
總結坐得舒服😌
食物都唔錯👍🏻
2022-12-07 75 views
難得今日見完客,又約唔到朋友仔,自己一個孤獨chill都幾好吖。搵左呢間樓上cafe,自己靜靜地食下野。好,坐低睇下有咩好食先。呢度坐位闊落,都坐得幾舒服。海蝦沙律,估唔到都幾有份量,抵食。海蝦隻隻肥大圓碌碌,沙律菜新鮮,可以選凱撒醬或者黑醋。拿破崙意式香草肉丸意粉,意粉掛滿茄醬,上面有芝士粉同香草,汁量剛剛好,好好味。肉丸好爽彈,而且有肉味。香芋奶昔,見到都已經開心仔,大大杯,有薄脆係cream上面,個cream又薄又滑。奶昔好有香芋味,好似食緊香芋雪糕咁,係幸福呀!

好,坐低睇下有咩好食先。

呢度坐位闊落,都坐得幾舒服。

肉丸好爽彈,而且有肉味。

奶昔好有香芋味,好似食緊香芋雪糕咁,係幸福呀!
2022-12-07 78 views
因為工作關係經過旺角附近,我同朋友就到Go Dutch Cafe 晚飯,位於旺角登打士街43H號登打士廣場,好近油麻地地鐵站A2出口,交通好方便。餐廳裝潢以原木色調為主,設計簡約,門口亦擺放了充滿聖誕節氣息嘅佈置,周邊仲有我好鍾意嘅芒草。一入去就會見到中心位置好有藝術感,燈光好柔和,高低設計的圓形燈色文錯裝飾下,有不色旅行書籍,環境舒適,好寬敞,打卡或聚餐亦是不錯之選!我地兩個人點算了:特濃龍蝦汁海鮮意粉,牛肝菌雜菌芝心安格斯牛肉漢堡配薯條,朱古力流心心太軟配雪糕、🔸三文魚沙律🥗沙律菜好新鮮,而且菜款亦多,配三文魚及黑醋,口感更豐富,開胃不錯之選。🔸牛肝菌雜菌芝心安格斯牛肉漢堡配薯條🍔牛肝菌味道好濃郁,牛肉粉嫩軟腍,肉味濃郁帶油份,加上芝士, 好Creamy,配菜有薯條,好好味😋🔸特濃龍蝦汁海鮮意粉🍝青口及蜆都好鮮甜可口,份量十足,配以龍蝦汁,提升味道的層次感, 美味可口,價錢亦實惠,可謂高質又抵食✨🔸朱古力流心心太軟配雪糕🍮賣相好靚,酥脆鬆軟的心太軟, 配上香軟的忌廉和朱古力雪糕, 做得出色,好滋味!🔸飲品口感微甜,帶有少少迷迭香的清香,風味不錯。整體餐廳食物質素幾好, 環境舒適,

🔸三文魚沙律🥗

🔸牛肝菌雜菌芝心安格斯牛肉漢堡配薯條🍔

🔸特濃龍蝦汁海鮮意粉🍝

🔸朱古力流心心太軟配雪糕🍮

🔸飲品
口感微甜,帶有少少迷迭香的清香,風味不錯。

整體餐廳食物質素幾好, 環境舒適, 價錢實惠, 服務亦親切有禮,有機會再來食,一定要再試佢其他甜品,見到好多客人都話好食😍
三文魚沙律
Dinner
三文魚沙律
牛肝菌雜菌芝心安格斯牛肉漢堡配薯條
朱古力流心心太軟配雪糕
  • 素食,健康,沙律,意粉,西餐、甜品,打卡,海鮮,牛扒,YUMMY,Café 點心,素食,米飯,麵食,甜點,開胃菜,飲茶,打卡,中西共融,新鮮食材
2022-12-06 45 views
香港人口密度高鬧市中許多樓上鋪都被忽略都市中讓人悠閒放鬆的地方其實 也不少位於旺角的Go Dutch Cafe除了裝潢令人感到愜意餐廳亦提供board game遊玩予人一種偷得浮生半日閒的感覺-煙三文角牛油果班尼迪Benedict Egg處理得剛剛好~打卡一流之餘整個配搭亦十分平衡而且配搭健康!! 女士們!! 健康與美味的可以兼得!!黑松露薯條即炸薯條 上台時亦熱氣騰騰炸薯條炸得十分乾身粗薯亦比幼薯口感更好而且亦更容易掛醬黑松露醬香味亦足夠薯條愛好者絕對會喜歡~香辣海蝦玫瑰奶油長通粉早前韓國大熱玫瑰奶油第一次嘗試 十分新奇的組合味道十分開胃 奶油的質地與意粉亦十分相配~曲奇奶昔份量之大我認為大部分女士一杯已夠飽肚但若然來閒聊放鬆玩桌遊它能伴你渡過一個下午熱薄荷朱古力暖心暖胃之選 朱古力味濃 表面有一大顆棉花糖融化後會令整體略甜~
香港人口密度高鬧市中許多樓上鋪都被忽略
都市中讓人悠閒放鬆的地方
其實 也不少
位於旺角的Go Dutch Cafe
除了裝潢令人感到愜意餐廳亦提供board game遊玩
予人一種偷得浮生半日閒的感覺
煙三文角牛油果班尼迪
Benedict Egg處理得剛剛好~
打卡一流之餘整個配搭亦十分平衡而且配搭健康!!
女士們!! 健康與美味的可以兼得!!
黑松露薯條即炸薯條
上台時亦熱氣騰騰
炸薯條炸得十分乾身
粗薯亦比幼薯口感更好
而且亦更容易掛醬
黑松露醬香味亦足夠薯條愛好者絕對會喜歡~
香辣海蝦玫瑰奶油長通粉
早前韓國大熱玫瑰奶油第一次嘗試
十分新奇的組合
味道十分開胃
奶油的質地與意粉亦十分相配~
曲奇奶昔
份量之大我認為大部分女士一杯已夠飽肚
但若然來閒聊放鬆玩桌遊它能伴你渡過一個下午
熱薄荷朱古力
暖心暖胃之選
朱古力味濃
表面有一大顆棉花糖融化後會令整體略甜~
2022-11-30
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
2022-12-05 39 views
好耐冇嚟樓上cafe啦~~最近約左幾個朋友黎到呢間Go Dutch Cafe☺️空間非常之寬闊,每個位嘅間隔都好大,私隱度極高🙌🏻出面仲擺放咗唔少嘅旅游書同埋board/card games😝😝真係童年回憶都返哂嚟到😍好啱同朋友嚟呢到hea足全日😉🥢台式鹽酥雞 $65鹽酥雞真係我由細到大最鐘意食嘅小食之一😚 一出爐香味隨即撲鼻😌食落去又唔會有太多油膩感,加上全無骨~口感仲外酥內嫩🤤🤤🥢蒜蓉牛油藍青口配蒜蓉吐司 $88作為小食,青口數量超多~~真係有成煲咁多🙈唔使就住食,青口仲好新鮮,隻隻都開晒口🥺輕輕用叉撩起青口肉🤤食得超方便🙌🏻沾沾上蒜蓉同牛油,味道濃郁入味🥰🥢經典芝士安格斯牛肉漢堡配薯條 $78平時漢堡都要100up~呢到嘅牛堡100蚊都唔洗😝仲配有我最愛嘅薯條添呀😚😚漢堡份量啱啱好🤤啱哂同朋友share🥰麵包皮仲經過烘爐烘過,有種香脆嘅感覺😆牛肉仲好厚身,咬落去好有口感又好食😋🥢經典溫泉蛋卡邦尼意粉 $118溫泉蛋攪拌後,同濃厚忌廉白汁融合一體🙈呢個卡邦尼意粉相當掛汁仲好有彈性🤤🤤煙韌有嚼勁🙈仲保留到香濃軟滑creamy嘅湯汁😌😌🥛水蜜桃乳酸 (跟餐+$8)

🥢台式鹽酥雞 $65

🥢蒜蓉牛油藍青口配蒜蓉吐司 $88

🥢經典芝士安格斯牛肉漢堡配薯條 $78

🥢經典溫泉蛋卡邦尼意粉 $118

🥛水蜜桃乳酸 (跟餐+$8)
2022-12-04 60 views
😛最近成日都要返學考試,放學成日同朋友一齊食飯,🐷真係試多咗好多樓上嘅餐廳。🤪今次我哋又去咗旺角食飯,💕🙈菜式嘅味道特別得來仲幾好食,一定要分享俾大家!.#金沙蝦鹹蛋意粉 (set menu) $138 👅9/10🍳鹹蛋黃味嘅意粉好特別,💛意粉汁好香鹹蛋黃味仲要起沙。🦐意粉同埋蝦嘅份量都好多,🤣我哋數過一碟有成八隻蝦㗎。.#特濃龍蝦汁海鮮意粉 (set menu) $148 👅8/10🦞意粉汁好似平時飲龍蝦湯嘅味道再濃多少少,幾香幾好味。🐙上面嘅海鮮都俾得好足料,有大大隻嘅青口、蝦同埋蜆。😋.#sweetcombo $98 👅8.5/10🧁甜品set入邊有oreo芝士蛋糕、🥐牛角包窩夫同埋比較少有嘅荷蘭小鬆餅。💕全部味道都好食。🐷我哋特別鍾意荷蘭小鬆餅同埋🍰Oreo芝士蛋糕。🥞鬆餅嘅外皮係脆脆地加埋朱古力泡沫一齊食幾正,🧀至於芝士蛋糕就好香奶味同軟滑。🤣 $98有咁多嘢食都真係唔錯!.#榛子果仁奶昔 $+32 👅7/10#特濃Oreo碎碎朱古力 (阿華田味)$+22 👅7.5/10🍦兩杯嘢飲嘅份量都好足料好大杯,💗上面仲有好多toppings 可以不嚟食。🤣真係飲完杯嘢都飽。.🙆🏻‍♀️

#sweetcombo $98 👅8.5/10
#榛子果仁奶昔 $+32 👅7/10
🙆🏻‍♀️整體來講,我哋都呢間餐廳嘢食嘅份量都好足料同好味,🐷以Cafe來講都算性價比幾高。🥰尤其是鹹蛋意粉真係特別得嚟味道又好食。☀️餐廳嘅環境坐得都幾闊落同舒服,😛上面嘅姐姐仲要好鬼死nice。💕
味道👅:8.5/10
賣相👀:9/10
扺食💰:8.5/10
榛子果仁奶昔
榛子果仁奶昔
2022-12-04 35 views
1️⃣金沙蝦鹹蛋意粉 (set menu) $138 (5/5⭐️)本身我就超級鍾意食鹹蛋黃味 見到呢隻味嘅意粉咁得意就去試下佢 個汁有好香鹹蛋味 同埋有啲鹹蛋粒👍🏻 成碟嘢仲有八隻蝦咁多🍤🍤🍤🍤🍤🍤🍤🍤👍🏻 認真好味🤣🤣 份量亦都幾多🥹 絕對唔係某啲Cafe大大個碟 中間細細兜意粉…😂😂😳2️⃣特濃龍蝦汁海鮮意粉 (set menu) $148 (4.5/5)龍蝦汁聽落幾好食 🦞個汁幾濃下 香噴噴🙆🏻‍♀️🐙青口大大隻 仲有幾隻蜆👍🏻👍🏻 非常足料 意粉份量都係好多.3️⃣Sweet Combo $98 (4.5/5⭐️)包左: Oreo芝士蛋糕+牛角包窩夫+荷蘭小鬆餅 整體來講幾好食 最鍾意就係個荷蘭小鬆餅 因為整得好香🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️仲可以撈一個朱古力醬(似係一啲忌廉)一齊食 Oreo芝士蛋糕亦都好香濃 真心唔錯👍🏻👍🏻 幾大份 開頭以為係好細份 冇諗過咁足料 食到超飽😮😂😂4️⃣榛子果仁奶昔 $+32 (4/5⭐️)大大杯 又靚又好飲 第一次飲呢隻味嘅milkshake 覺得唔錯👍🏻 值得一試 同埋跟餐+三十幾蚊就有啦🙆🏻‍♀️5️⃣特濃Oreo碎碎朱古力 (揀左阿華田味)$+22 (4.5/5⭐️)杯嘢上面

3️⃣Sweet Combo $98 (4.5/5⭐️)

4️⃣榛子果仁奶昔 $+32 (4/5⭐️)

杯嘢上面好多脆脆 超好食 又飲又食好似食緊另一個甜品咁😂 同埋好濃朱古力味🍫 都係跟餐+廿幾蚊就有得飲 真心唔貴又好飲又大杯🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️

我同朋友都覺得cafe個靚女姐姐好nice超好招呼🤣🤣 之後有機會都想去試吓其他意粉 (覺得真係好抵 好大份😳😂😂) 或者拉其他朋友上去慶祝吓生日都好👍🏻👍🏻推薦大家慶生可以嚟呢一度

整體推薦指數: 4.5/5⭐️⭐️

餐廳資訊:
Go Dutch Cafe (旺角)
旺角登打士街43H號登打士廣場10樓
2022-12-04 45 views
二訪呢間旺角cafe,好耐之前來過已經覺得食物唔錯又坐得舒服,今次再訪仍然感覺良好😊 今次我地就叫左二人餐,包一款小食、兩款主食、兩款甜品同兩杯飲品! .🥓Parma Ham配黑松露醋沙律 (小食)呢個真心正! Parma Ham幾多下又好食,充滿鹹香,又有大量沙律菜,配黑松露醋好香好清新!.🦐金沙蝦咸蛋汁意粉呢個要叫! 好好食! 金黃色既賣相,極多蝦,仲要大大隻又爽口,意粉吸收哂咸蛋汁好入味,好正!!!.🦞特濃龍蝦汁帶子蟹肉意粉呢個龍蝦汁真係超濃郁! 而且帶子好新鮮好彈牙,蟹肉多又鮮,意粉勁入味! 真係超濃! 好惹味! 記得食左其他比較淡味既先最後食呢款🤣 .🍰是日精選蛋糕 - 曲奇忌廉芝士蛋糕是日精選每日唔同,我地今晚呢個曲奇忌廉芝士蛋糕好好食,質地軟又唔會好膩,曲奇味好香濃,好食!.🥐榛子朱古力牛角包窩夫其實就係以牛角包整成既窩夫咁,質地係牛角包既鬆脆酥軟,加埋朱古力醬同榛子,好味!.☕️凍維也納咖啡 及 🍵熱柚子茶咖啡無甜味,上邊有一大團忌廉可溝埋,亦可以問店員拎糖漿;熱柚子蜜好香好暖
🥓Parma Ham配黑松露醋沙律 (小食)
🦐金沙蝦咸蛋汁意粉
Type of Meal
Dinner
  • 金沙大蝦鹹蛋意粉
2022-12-04 26 views
今次黎旺角登打士街呢間樓上Cafe😚入大厦答升降機一出就係。成間cafe裝修好靚,而且好有氣氛,同朋友或者屋企人黎食都好適合👍🏻👍🏻餐牌選擇好多,有串燒、意粉、漢堡、甜品等等,仲有2人餐可以揀🤤🤤🧡避風塘軟殼蟹蟹肉意粉 $148好好食👍🏻👍🏻啲意粉好香味道好濃,而且軟硬啱啱好😋軟殼蟹好大隻,配搭埋一齊好夾🧡熱情果梳打 $42🧡牛肝菌雜菌芝心安格斯牛肉漢堡配薯條 $88個漢堡好足料🤤🤤未食已經聞到好香芝士香味,切開個漢堡包入面啲牛肝菌同芝士好多好正,牛肉煎得啱啱好,好juicy 👍🏻👍🏻👍🏻🧡玫瑰花茶 $65🧡串燒(雞脾肉&雞胸肉)$78好大串!!!燒得好均勻同好香,仲有青椒紅椒,配埋肉食超夾

🧡避風塘軟殼蟹蟹肉意粉 $148

🧡熱情果梳打 $42

🧡牛肝菌雜菌芝心安格斯牛肉漢堡配薯條 $88

🧡玫瑰花茶 $65

🧡串燒(雞脾肉&雞胸肉)$78
好大串!!!燒得好均勻同好香,仲有青椒紅椒,配埋肉食超夾

2022-12-04 14 views
大家都知登打士廣場有好多酒吧、餐廳、cafe。通常冇乜特別,但係呢一間cafe有啲驚喜😍 一打開lift門已經感覺到歐美風格。有好靚嘅波波燈做裝飾,仲有唔同國家個旅遊書比客人睇。飾物選擇好豐富,價錢好合理。除咗大餐牌之外佢哋有一人同二人餐。搵一個選擇都好吸引 🤤蜜糖雞翼 (6件)雞皮好香脆,不會太乾 黃金蝦鹹蛋汁意粉 蝦仁嘅份量多到你唔信加調得啱啱好嘅鹹蛋汁 上邊仲有鹹蛋黃碎Go Dutch 特色黑椒鹹豬手配薯角唔使擔心食豬手咁麻煩 因為幫你切好一件件 肉質一啲都唔乾,仲好Juicy。陳皮仲搽咗蜜糖汁甜甜地!熱帶果茶笠笠嘅果茶入邊有好多種新鮮生果 例如蘋果橙熱情果,酸酸甜甜好開胃😋西班牙咖啡凍齋啡加一球雪糕聽落好似冇乜特別 但係飲落味道啱啱好呢間Cafe 除咗環境好舒適之外 食物個方便好有驚喜 每一樣嘢都好好食好吸引。好適合同成班朋友上去傾吓計 計劃下,下次去邊度旅行 😜

蜜糖雞翼 (6件)
雞皮好香脆,不會太乾

黃金蝦鹹蛋汁意粉
蝦仁嘅份量多到你唔信加調得啱啱好嘅鹹蛋汁 上邊仲有鹹蛋黃碎

Go Dutch 特色黑椒鹹豬手配薯角

熱帶果茶

西班牙咖啡
凍齋啡加一球雪糕聽落好似冇乜特別 但係飲落味道啱啱好

2022-12-03
$200 (Lunch)
  • 德國鹹豬手配薯角
  • 蜜糖雞翼