2025-04-03 140 views
今天同女朋友慶祝紀念日,係朋友推薦下黎左呢間cafe試下,一入座員工都好有禮貌好nice,我地叫左一個二人set,首先就係小食青口,非常好食啊,青口肉非常入味,跟著就叫左朋友推薦我地食既豬仔骨,簡直完美,肉質非常好,彈牙,然後再叫左明太子煙肉意粉,亦都非常好食啊,係我食過咁多間明太子意粉入面算係最好食既一間,最後我地加左錢將二人set 甜品轉左雪糕多士盒,雪糕加料加得好重,非常好食,入面仲有烤過既麵包粒粒,但係食晤曬,有小小好惜,下次都一定會再黎,而且book 台仲有85折,一次好好既體驗
2025-03-27 134 views
呢間餐廳野食真係美味又唔貴,賣相精緻又吸引,已經係我第六次幫襯。每次嚟我都會嗌豬手,份量十足,肉質嫩滑,味道濃郁一流,性價比高,真係好抵食!另外,佢哋所有意大利飯都可以自由轉成意粉,選擇多樣化,啲汁料濃郁可口,味道非常好,令人回味無窮,絕對值得一試!
2025-03-25
$200 (Lunch)
  • 蜜糖雞翼
  • 金沙大蝦咸蛋意粉
  • 夏威夷果仁朱古力
2025-03-09 366 views
同男朋友放假唔知去邊好 上網睇到呢間氣氛好似唔錯 上到嚟更加有驚喜 服務簡直係冇得頂 梳化又夠闊落 氣氛又夠安靜 嘢食超乎意料地出色 唔單止同男朋友同一班朋友嚟更加好 下次一定會再嚟
2025-03-08 425 views
自從朋友介紹呢個地方畀我之後 我每一次去旺角 都係去呢一間度食。 座位舒適 無時限而家已經係 奢侈嘅要求。 食物有前菜 刀甜品 及飲品 都有一定水準, 我帶咗唔同嘅朋友嚟食佢哋都係高評價。已經係第3次到訪。應該會成為固定飯聚地點
第一次嚟呢間cafe我地6點到,係第一枱客。老闆娘好客氣招呼我哋,就算我哋冇訂位都叫我哋自己揀想坐邊張枱!門口位置張圓枱個裝飾好靚一睇就知道枱上盤植物有被悉心照顧!場地好闊落,枱與枱之間有足夠位置,令人好自在,坐得好舒服燈光亦都好柔和,配埋輕快嘅音樂同三五知己敘吓舊同吹吓水就啱晒老闆娘超nice員工亦都好有禮食物飲品有樣有質素我同朋友都覺得呢間Cafe性價比好高我哋坐咗四個鐘都冇俾人趕,太難得了大家都話下次要帶自己嘅朋友再幫襯
第一次嚟呢間cafe
門口位置張圓枱個裝飾好靚
燈光亦都好柔和,配埋輕快嘅音樂
同三五知己敘吓舊同吹吓水就啱晒

老闆娘超nice
員工亦都好有禮
食物飲品有樣有質素
我同朋友都覺得呢間Cafe性價比好高
我哋坐咗四個鐘都冇俾人趕,太難得了
大家都話下次要帶自己嘅朋友再幫襯

Iced  Mocha,  Iced  Latte
黑松露薯條
芝士蛋糕
焦糖布甸
2025-03-05
$100 (Dinner)
Iced  Mocha,  Iced  Latte
黑松露薯條
芝士蛋糕
焦糖布甸
2025-02-17 513 views
食物同嘢飲質素幾好 地點都好方便嘢飲比我想像中靚 適合打卡龍蝦汁海鮮意大利飯好濃郁烤雞份量好足 皮脆 薯角好好食個人更加鍾意個意粉🤣金沙蝦意粉味道濃郁 蝦比得好多 好重手卡邦尼意粉都好出色
食物同嘢飲質素幾好 地點都好方便
龍蝦味海鮮意粉
  • 卡邦尼意粉
  • 金沙大蝦咸蛋意粉
2024-12-15 1154 views
其實本身係冇乜期望,只係想搵一間可以不限時的Cafe與朋友聚聚,估唔到所有食物都好好味,朋友都讚賞。侍應哥哥好有禮貌,招呼周到,會介紹朋友再來食過。另外,餐廳環境好Chill, 坐得好舒服👍

另外,餐廳環境好Chill, 坐得好舒服👍
2024-12-15
2024-11-27 1623 views
今日女朋友生日,係網上見到間cafe,所以book左位打算同女朋友係度慶祝生日,一到鋪頭老闆娘非常熱情且有禮貌,係香港好耐無見到咁有禮貌既waiter了🥹,一坐低就同我低介紹menu,佢同我低講最低消費每人係一杯飲品,跟著建議我低可以叫二人餐,非常抵食,跟著我地叫左一個大蘑菇,老闆娘仲送左一串串燒比我低,非常有人情味啊!,豬頸肉串非常好食,可惜得返最後一串,其次就係大蘑菇,黑松露比得好多,味道都啱啱好非常好食,跟著就係主食龍蝦汁意粉,龍蝦汁特別入味,意粉煮得啱啱好,我覺得比出面大部分既龍蝦汁意粉都好食,雞雖然等左好耐,但係結果都無令我地失望,雞焗得啱啱好,一剪開有煙出黎,仲有好多汁,一放入口汁既味道係口腔入面爆出黎,薯條都非常好食,跟著最後既甜品!,老闆娘話我女朋友生日所以免費update左,送多個心太軟比我地,太好人了🥹,仲要插埋生日牌,下次一定仲要再黎,而且book位仲有85折👈🏻🤓總之對我黎講係一次非常好既體驗😁
2024-11-19
Type of Meal
Dinner
Celebration
Birthday
  • 特濃龍蝦汁帶子蟹肉意粉
  • 自家製黑松露燒春雞配薯蓉
呢間旺角樓上cafe真係唔錯!首先餐廳環境舒適,員工態度良好,有唔同board game遊戲,最緊要係啲野食唔錯👍🏻而且坐幾耐都唔會趕你,好適合三五知己閒聊嘆下tea!我最喜歡係個德國鹹豬手,同埋甜品Chock(朱古力三重奏),味道真係一流!🤤🤤

金沙蝦鹹蛋意粉
龍蝦汁海鮮意大利飯
避風塘軟殼蟹意粉
德國鹹豬手
Chock朱古力三重奏
2024-10-11
$148 (Lunch)
金沙蝦鹹蛋意粉
避風塘軟殼蟹意粉
德國鹹豬手
Chock朱古力三重奏
  • 德國鹹豬手配薯角
  • Chock (朱古力心三重奏)
2024-10-11 1234 views
店舖環境乾淨簡潔,嘢好食,而且唔會嘈雜。😉😉😉一班朋友坐埋一枱,傾吓計、飲嘢食嘢,大家都覺得好舒服。意大利燉飯味道唔錯,凍朱古力仲好襟飲添!飲住傾吓計就一晚嘞!
店舖環境乾淨簡潔,嘢好食,而且唔會嘈雜。😉😉😉

一班朋友坐埋一枱,傾吓計、飲嘢食嘢,大家都覺得好舒服。

$170 (Dinner)
2024-09-22 953 views
食完lunch後想繼續搵個地方坐下,同朋友傾下計,就嚟咗呢間cafe!坐位嚟講都幾寬敞,而且又有唔同board game玩下,都幾岩成班frd嚟!玫瑰花茶玫瑰花茶一開頭聞落有淡淡花香,令人覺得幾舒服同放鬆。但飲落玫瑰花味比較淡,唔知係咪要放耐啲先再飲。西班牙咖啡西班牙咖啡同一般美式咖啡比起嚟,味道會更加濃郁,同埋通常會加啲牛奶或奶泡,令口感更柔和同埋帶點甜味,呢杯咖啡飲落去幾香幾濃,有提神作用,特別適合朝早飲返杯😂

玫瑰花茶
玫瑰花茶

西班牙咖啡

西班牙咖啡

2024-08-16 1138 views
因要陪媽媽看醫生,所以在open rice 內看食評找到此家樓上餐廳。原本從未上過登打士廣場,但今次吃過午餐後,定會再來光顧。餐廳佈置簡約,但感覺溫暖,適合與親朋好友聊天Hea吓。最重要係食物很不錯,我點了大蝦明太子意粉和三文魚牛油果egg Benedict, 媽媽和我都覺得很好味。而且老闆娘人很好,她也陪我們聊了好一輪天,大家都差不多成朋友了。個人覺得可以的話,盡量多些光顧這些本地優質local cafe, 為好品質的小店加油。
2024-07-13 1632 views
幫襯咗好多年,通常約三兩知己上嚟食住傾,眨吓眼就兩三個鐘。有時約咗人未夠鐘都自己上去坐吓唔駛戇居居周圍行,坐位闊確舒適。試過豬手,餐廳及水準,個皮脆卜卜,價錢亦都唔貴。一個人上嚟me time就通常簡單啲黑松露意粉加杯咖啡,值得推介。

• 黑松露軟殼蟹意粉
  • 金沙大蝦鹹蛋意粉
2024-07-07 1583 views
諗住同屋企人搵間餐廳食個生日飯上網見到環境同嘢食都唔錯所以膽粗粗嚟試吓完全超出預料,野食質素同價錢都好好完全物有所值食完飯,仲可以慢慢同屋企人玩下game 值得再帶朋友嚟試下手
諗住同屋企人搵間餐廳食個生日飯
上網見到環境同嘢食都唔錯
所以膽粗粗嚟試吓
完全超出預料,野食質素同價錢都好好
完全物有所值
食完飯,仲可以慢慢同屋企人玩下game
值得再帶朋友嚟試下
2024-06-27 1189 views
沙律好清好大份 意大利飯好腍好入味 豬仔骨甜甜地好好食今日心情好好 我哋仲叫咗薰衣草茶同埋士多啤梨茶覺得個人好放鬆 甜品都好有誠意 唔算好甜 個芝士蛋糕好滑 賣相超級無敵吸引