其實我唔係特別鍾意食韓燒,因為幾熱氣,但一班朋友話要食就下佢地,冇諗過依間野除左燒肉仲有其他野可以食,而且都可以揀下。有壽司,但又唔只係極頹既乜乜卷,蟹柳玉子之類,都有爽脆既熟蝦壽司,燒汁炙過的鰻魚壽司等,仲有任食唔嬲既三文魚刺身。 作為刺身迷我梗係拎左大量三文魚刺身黎食,雖然唔算好高質,但都新鮮。仲有其他熟食,我見到有炒年糕,炒飯,煮青口,三文魚骨,秋刀魚,鯖魚等,我就拎左個豉椒炒花甲同魚蛋。 鑊氣就冇乜,但炒得幾入味。仲見到有春卷,薯餅,紅豆煎堆,但因為怕熱氣就冇食。 但反而飲左唔少湯。 佢個人蔘雞湯還好,飲左幾碗。食到甘上下就食甜品,有大量慕絲,布甸,啫哩,奶凍,西米露,瑞士卷左,朱古力泡芙等等可以揀,個慕絲微伏,但泡芙非常唔錯,食左好多個泡芙同奶凍。 之後又食雪糕,係dreyer’s雪糕有啲驚喜,因為原本以為係雀巢水準。結果好神奇,去食韓燒我冇食燒肉都竟然食得好飽。 而且啲野食都算好味。 : )
2016-05-06 678 views
😅嘻嘻最近食多左燒肉放題體重都有啲放肆左🙍🏻遲下要努力瘦返😤入正題啦餐廳位於旺角西洋菜街地段食物種類都算多肉類基本例如豬、牛、雞都好齊每樣都有辣同唔辣任君選擇推介大家食佢個一口牛粒咬落夠多汁另外五花腩脂肪同肉嘅比例好啱口味每一塊係真係有五層嘅肉肥豬膏係就肥啲啦不過又好似惡魔咁擺脫唔到一個人淨係五花腩都食左十幾塊唯一有啲唔抵嘅係$158只係屬於7點前埋單其他時段就要$178起另加一不過好在近旺角餐廳亦好應景播大量好hit嘅韓文歌啱晒後生仔女一邊食一邊傾計價錢:7點前結帳$158 / 11點後$138 (另加一)抵食:4好食:3.5(1最低 5**最高)💥指數:💥💥💥
😅

嘻嘻

最近食多左燒肉放題

體重都有啲放肆左🙍🏻

遲下要努力瘦返😤

入正題啦

餐廳位於旺角西洋菜街地段

食物種類都算多

肉類基本例如豬、牛、雞都好齊

每樣都有辣同唔辣任君選擇

其他時段就要$178起另加一

不過好在近旺角

餐廳亦好應景播大量好hit嘅韓文歌

啱晒後生仔女一邊食一邊傾計

價錢:7點前結帳$158 / 11點後$138 (另加一)

抵食:4

好食:3.5

(1最低 5**最高)

💥指數:💥💥💥
$158 (Dinner)
Group-buy
2016-04-29 1017 views
老友聚舊今次㨂選左韓燒放題當然要搵間坐得舒服食得開心嘅餐廳啦金甲係友人介紹嘅 唔限時喎!早兩日預約 準時6點半到達 未算太多人但準備嘅食物卻好多!!!燒烤嘅食物多到影唔晒😂護心肉 牛仔骨 金菇肥牛完全要不停encore護心肉<葉>得非常入味 而且入口軟林牛仔骨 牛味濃 牛魔王們大愛😍出乎意料之外 大蝦竟然係鮮甜彈牙的👍🏼食到咁上下 又轉戰一下熟食先又係勁多選擇 一啲都唔馬虎白酒煮蜆 肉甜無沙👍🏼連清腸胃嘅沙律都有咁多選擇媽啊 我好亂啊 食咩好啊😂😂😂最後要用另一個胃去食埋嘅甜品呢度只係其中一少部份 已經無到詞窮啫喱 奶凍 蛋糕 雪糕都有 驚你食唔飽咁款😂埋單唔洗$250左右 抵食到喊左重點係老友們個個都搞到大晒肚😂😂好開心嘅一餐飯😙😙
老友聚舊今次㨂選左韓燒放題
當然要搵間坐得舒服食得開心嘅餐廳啦
金甲係友人介紹嘅 唔限時喎!
早兩日預約 準時6點半到達 未算太多人
但準備嘅食物卻好多!!!
燒烤嘅食物多到影唔晒😂
埋單唔洗$250左右 抵食到喊左
重點係老友們個個都搞到大晒肚😂😂
好開心嘅一餐飯😙😙
2016-04-28 868 views
今天晚上要參加一個健康講座(7:30pm開始)。但早在5點已來到旺角,不如先晚餐,後聽講座。想找家餐廳慢慢坐慢慢食,又唔想坐得太擠迫。看到街道上的易拉架<優惠時段158元>7點離場,都OK喎。上去看一看食物和環境吧!餐廳入口左方就是食物區,都是很大路的各款生肉,熱盤,泡菜,醬菜,小食,糖水汽水甜品任食。這些都是最正常不過的韓式自助燒烤。由於晚市早場剛開始,客人不多,食物都排列整整齊齊。食物吧枱没有出現人潮,可以輕鬆地選擇喜愛的食物。不用迫!不用爭!不用搶!很喜歡這種優哉悠哉的感覺,於是馬上入座。枱面都是傳統的烤爐,基本的用具俱備。有生肉專用的銀色筷子,有熟食專用的膠筷子,有油。現在輪到重點了:取食物。很久未有如此輕鬆的夾食物了!通常在黃金時段,是几位客人輪候使用夾子,如今是夾子在等著客人使用!    首輪取了前菜:泡菜,酸蘿蔔,菠菜,白菜,二款豆芽。   洋蔥和鮮菇 先選這些,扮健康。  再來是生肉了!朋友教我如何不會燒燶鐡板的技巧了。大塊肉要固定燒熟,小巧薄片的肉類要以快炒方式。         牛舌 本身很喜歡牛舌,但平常買不到這種薄片狀牛舌,所以到自助燒烤餐廳,就會盡量多吃。然而
今天晚上要參加一個健康講座(7:30pm開始)。
但早在5點已來到旺角,不如先晚餐,後聽講座。
想找家餐廳慢慢坐慢慢食,又唔想坐得太擠迫。
看到街道上的易拉架<優惠時段158元>7點離場,都OK喎。
上去看一看食物和環境吧!
餐廳入口左方就是食物區,
這些都是最正常不過的韓式自助燒烤。
由於晚市早場剛開始,客人不多,食物都排列整整齊齊。
食物吧枱没有出現人潮,可以輕鬆地選擇喜愛的食物。
不用迫!不用爭!不用搶!
很喜歡這種優哉悠哉的感覺,於是馬上入座。
枱面都是傳統的烤爐,基本的用具俱備。
有生肉專用的銀色筷子,有熟食專用的膠筷子,有油。

現在輪到重點了:取食物。很久未有如此輕鬆的夾食物了!

通常在黃金時段,是几位客人輪候使用夾子,
如今是夾子在等著客人使用!

首輪取了前菜:泡菜,酸蘿蔔,菠菜,白菜,二款豆芽。
首輪取了前菜:

泡菜,酸蘿蔔,菠菜,白菜,二款豆芽。
洋蔥和鮮菇 先選這些,扮健康。
再來是生肉了!
朋友教我如何不會燒燶鐡板的技巧了。
大塊肉要固定燒熟,
小巧薄片的肉類要以快炒方式。

本身很喜歡牛舌,
但平常買不到這種薄片狀牛舌,
所以到自助燒烤餐廳,就會盡量多吃。
然而同一批牛舌,不同火力,出來效果也不同。
牛舌
大塊牛舌是中小火烤出來,
細件的牛舌是以大火燒出來。
不同火力對牛舌收縮率有很大影響呢!

南瓜配牛肉
南瓜配牛肉,是我喜歡的配搭。

牛仔骨燒好後,仍然熱烘烘,不停滲油。
把牛仔骨放在洋蔥上
朋友示範韓國當地的做法,
牛仔骨放在洋蔥上
洋蔥會吸收多出的油份
亦可保持牛仔骨的溫度
牛的油脂亦令洋蔥變鮮甜

南瓜肉變軟了
南瓜片
放在爐邊烘熟,
南瓜收乾水,轉為深色時,南瓜肉變軟,
這就是甜甜的南瓜肉了。

金菇肥牛巻

一卷的慢慢轉慢慢煎,待中間都變熟了,就成事。肥牛當然有牛味啦!
五花腩夾泡菜
韓燒怎能缺少五花腩呢!
取了一叠五花腩,夠震撼吧!
雖然餐廳有提供生菜及大醬,
但今晚不想用手食用,夾著泡菜品嚐皆一流。
如果是厚切五花腩會更好味。

多春魚

平時不會特地買多春魚,所以又是目標食物之一。多春魚放在爐邊慢慢烘乾至全熟,魚春卜卜脆呀!
飲品:汽水櫃有大量汽水,豆漿,酸梅湯
雪糕無食到
甜品:豆腐花和糕點,也有小杯甜品。
終於等到豆腐花出場了
先來一碗頭啖豆腐花,加上黃糖,平常就是這樣吃豆花了。
可能豆腐花是剛撞好的,較滑,入口没有酸味。

這次真是一塊鐡板燒到尾,没有更換鐡板呢!
朋友的方法,真係得。
雖然優惠時段是没有三文魚刺身
但都算抵食。

$174 (Dinner)
把牛仔骨放在洋蔥上
南瓜肉變軟了
五花腩夾泡菜
2016-04-25 816 views
再一次黎包羅萬有既金甲,當然要食我最欣賞呢到既無限refill 生菜夾肉,又要講多次...好多時d韓燒幾塊生菜都要收你幾十蚊,但呢到任食之餘仲好新鮮!金菇牛肉卷,牛仔骨同雞翼都係我再黎呢到食既原因!!雞翼醃得好好味 !! 好好味呢仲有大蝦真係好大隻所有野都係自己拎, 唔怕叫左會漏單,太方便啦very nice!!!! 今次我不停拎前菜同泡菜夾肉食,好正!puff, ice-cream, jelly, puddling, 豆腐花, 涼粉...etc我當然都唔執輸食齊哂啦2百幾蚊, 食到你飽, 又唔洗不停repeat ! 真係好抵食 !
再一次黎包羅萬有既金甲

仲有大蝦真係好大隻

所有野都係自己拎, 唔怕叫左會漏單,太方便啦
very nice!!!!
今次我不停拎前菜同泡菜夾肉食,好正

我當然都唔執輸食齊哂啦

2016-04-24 690 views
韓國菜或韓燒每一碟的份量頗多,通常都是大夥兒去吃才可嚐到多款食物。happy friday night與朋友二人忽然想吃韓燒,便選擇了任食韓燒,即使人少少也可貪心的吃多款食物。金甲韓國料理星期五晚上收費$198一位,食物款式包羅萬有,單是可以燒的海鮮和肉類便多達接近30款。我們先在芸芸前菜中選一些淺嚐。韓式前菜的味道都不錯呢,尤其是小魚乾和泡菜,後來我們還用泡菜做韓式烤肉生菜包。吃過前菜,便到主菜烤肉了。花多眼亂下第一輪選擇了牛舌、一口牛、牛肋骨、牛肉、雞腎、護心肉等。肉類的質素不俗,牛舌薄薄的很容易熟,很柔軟,而牛肋骨則啖啖肉,帶甜甜的牛肉味。烤護心肉又怎能沒有生菜包,餐廳有生菜、韓式烤肉醬和生蒜讓顧客自助取用,烤好護心肉,放些泡菜,用生菜包著全部材料一口吃下,充滿韓式滋味。接下來烤海鮮:魷魚、魚柳、多春魚,烤海鮮很容易會黏著鐵板,可以向店員反映,他們會幫忙更換鐵板。期間,我們嚐了一些熟食。人蔘雞湯帶清淡的人蔘味,吃韓燒後喝暖暖的湯正好。另外,這裡竟然有豬腳薑,很腍很入味,可補充骨膠源。怕只吃肉不夠飽的話,這裡還有很多澱粉質熟食。不只食物多樣化,飲品也有驚喜。有數款韓國飲品:樂天的七

怕只吃肉不夠飽的話,這裡還有很多澱粉質熟食。
不只食物多樣化,飲品也有驚喜。有數款韓國飲品:樂天的七星cider(原味和提子味)、c&c果汁汽水(蘋果味和提子味)。
由於之前吃得太多,在眾多甜點中我們只試了香芋布甸和呍呢拿雪糕,為這餐作結。
約一大班朋友在旺角區食晚飯, 有人想食BBQ , 有人想食刺身, 有人想食熟食及韓式食物, 所以就決定來金甲韓國料理食韓燒放題.食店環境潔淨舒服,而且坐位闊落.全食物及飲品都是自助的.當然取韓式前菜先啦!前菜有泡菜、蘿蔔、芽菜、泡青瓜、泡菜、萵頭、魚仔、中華沙律等, 有D酸酸地, 有D辣辣地,是開胃必選. 另外有韓式食物有韓式煎餅、韓式炒粉、炸春卷、炸薯條、炸雞冀、秋多魚等等,全都是香脆可口.另有多款熟食野食豬腳薑 豬腳口感幼嫩軟稔,又入味,非常好吃,急不住食了很多.另一邊有刺身及壽司選擇.用來烤的食物有很多選擇,有肉類、海鮮、蔬菜類等.多春魚要慢慢的烤,加多點油才烤才不易散.新鮮蔬菜類烤後,都好鮮甜.雞翼就一般,護心肉,口感一流好味,而五花腩烤一烤,令外皮微微香脆,味道香濃.牛肋骨都幾好味,夠入味軟稔身.有提供多款式飲品任飲.當然少不了甜品多款甜品選擇.甜品味道都可以,不太甜呢!
約一大班朋友在旺角區食晚飯, 有人想食BBQ ,

有人想食刺身, 有人想食熟食及韓式食物,

所以就決定來金甲韓國料理食韓燒放題.
食店環境潔淨舒服,而且坐位闊落.

全食物及飲品都是自助的.

當然取韓式前菜先啦!
前菜有泡菜、蘿蔔、芽菜、泡青瓜、泡菜、萵頭、魚仔、

中華沙律等, 有D酸酸地, 有D辣辣地,是開胃必選.

另外有韓式食物
有韓式煎餅、韓式炒粉、炸春卷、

炸薯條、炸雞冀、秋多魚等等,

全都是香脆可口.

另有多款熟食野食

豬腳薑
豬腳口感幼嫩軟稔,又入味,

非常好吃,急不住食了很多.

另一邊
刺身壽司選擇.

用來烤的食物有很多選擇,

有肉類、海鮮、蔬菜類等.
多春魚要慢慢的烤,加多點油才烤才不易散.
新鮮蔬菜類烤後,都好鮮甜.
雞翼就一般,

護心肉,口感一流好味,

而五花腩烤一烤,令外皮微微香脆,味道香濃.
牛肋骨都幾好味,夠入味軟稔身.
有提供多款式飲品任飲.

當然少不了甜品
多款甜品選擇.
甜品味道都可以,不太甜呢!

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
  • 護心肉
  • 牛肋骨
  • 五花腩
2016-04-13 800 views
旺角愈開愈多韓燒店,今日決定去試下呢間金甲韓國料理 餐廳位置方便,係旺角區嘅中心。一入去就見到好多韓國前菜比你揀,而我就揀左泡菜、大豆芽菜同醃白蘿蔔絲。泡菜:醃得好入味,但唔算太辣。 大豆芽菜:味道不過不失,有較重嘅麻油香 醃白蘿蔔絲:酸酸地又爽口,係開胃之選  食完前菜,就係時候開始燒肉喇!係自助吧有好多選擇,有海鮮,又有雞肉、牛肉、豬肉同羊肉。當然,除左啲要自己燒嘅肉之外,都仲有唔少熟食,而且有少量魚生同壽司。我見到有人蔘雞湯,所以就裝左碗試下,不過人蔘味較少  事不而遲,我要開始燒肉喇!先黎燒雞翼、五花腩同煙鴨胸。雞翼要燒得比較耐,為避免燒燶,我就放埋左一邊,等佢慢慢燒。而五花腩同煙鴨胸就好快熟,所以要用黎醫下肚先!五花腩:薄砌,成落口感唔會韌,不過脂肪同肉比例各一半,真係好heavy 煙鴨胸:味道咸左啲啲,而且口感有少少實。之後我就開始燒魚柳、茄子同護心肉。魚柳都係要花心思去燒,唔係好容易就會燒到散哂,到最後無得食!茄子好快食得,只要燒到腍身,就無問題,不過都係啲比較普通嘅燒物。魚柳:只要慢慢燒,就可以燒到皮焦脆,肉滑滑,呢個好食到我refill左三次  護心肉
旺角愈開愈多韓燒店,今日決定去試下呢間金甲韓國料理
餐廳位置方便,係旺角區嘅中心。

一入去就見到好多韓國前菜比你揀,而我就揀左泡菜大豆芽菜醃白蘿蔔絲
泡菜、大豆芽菜、醃白蘿蔔絲
泡菜:醃得好入味,但唔算太辣。
大豆芽菜:味道不過不失,有較重嘅麻油香

醃白蘿蔔絲:酸酸地又爽口,係開胃之選

人蔘雞湯
事不而遲,我要開始燒肉喇!先黎燒雞翼五花腩煙鴨胸。雞翼要燒得比較耐,為避免燒燶,我就放埋左一邊,等佢慢慢燒。而五花腩同煙鴨胸就好快熟,所以要用黎醫下肚先!

五花腩薄砌,成落口感唔會韌,不過脂肪同肉比例各一半,真係好heavy

煙鴨胸味道咸左啲啲,而且口感有少少實。
之後我就開始燒魚柳茄子護心肉。魚柳都係要花心思去燒,唔係好容易就會燒到散哂,到最後無得食!茄子好快食得,只要燒到腍身,就無問題,不過都係啲比較普通嘅燒物。
魚柳只要慢慢燒,就可以燒到皮焦脆,肉滑滑,呢個好食到我refill左三次

護心肉店員係咁sell嘅韓國護心肉味道濃郁,而且非常有咬感,仲帶有少少爽口

之後就到燒魷魚,魷魚一放落去,就會好快縮少。魷魚尚算新鮮,燒完仲係爽口嘅。
由於我朋友唔食牛,唯有我自己一個獨享喇
我每樣要左少少,有金菇肥牛、牛肋骨、牛舌同牛肉。全牛宴啊
牛肉種類款式多,而且新鮮,肉質粉嫩,油脂分佈又正常。
金菇肥牛無咩特別,但燒時要反開燒,唔係就會有啲位會燒唔熟。
牛肋骨 & 牛肉兩者都醃得入味,牛肉肉質嫩滑,而牛肋骨就比較少肉

牛舌薄砌,牛味比較重。但燒耐少少,牛舌邊會變得焦脆!

最後黎到食甜品,雪糕有好多味道比你揀,有綠茶、雲呢拿、朱古力同曲奇
另外,仲有一個雪櫃放左好多啫喱杯、糕點同布丁
我就要左朱古力、綠茶同木槺布丁
全部都係細細杯。朱古力布丁就有好香濃嘅朱古力味,所以我仲拎多左兩個食
但綠茶布丁味道就有少少奇怪,唔係咁岩我口味
朱古力、綠茶同木槺布丁
之後我仲食埋豆腐花
韓燒完咁熱氣,點都要食返碗中和下!最好係可以加薑汁做底,無咁甜膩

呢間韓燒店食物款式多,而且用料新鮮,價錢又便宜,睇黎又多左一個平食韓燒嘅地方!
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$210 (Dinner)
泡菜、大豆芽菜、醃白蘿蔔絲
朱古力、綠茶同木槺布丁
飲料部: 韓國飲料、汽水及啤酒任飲... 即食部: 有三文魚剌身及壽司任食...三文魚刺身: 很厚身, 很肥美, 供應源源不絕... 壽司: 只吃了鰻魚壽司, 鰻魚不錯, 但飯卻是暖暖的... 鰻魚與飯的比例 = 1:2泡菜/ 涼拌菜: 超過十種款式供選擇, 泡菜酸辣平均, 中華沙律爽脆且微酸辣, 它們都不錯... 生菜很新鮮!!!卜卜脆!!!... 燒烤肉類: 選擇不少, "掩"料也很入味!!! 意想不到有蝦供應, 雖然只是冰鮮蝦... 甜品: 也有十多款供應, 雖然不好吃... 店員們是不會主動更換燒肉鐵板的!!! 可能全場滿座的關係, 幾乎沒有店員會服務我們的... 全場幾乎70%以上都是big6people...
飲料部: 韓國飲料、汽水及啤酒任飲...
即食部: 有三文魚剌身及壽司任食...
三文魚刺身: 很厚身, 很肥美, 供應源源不絕...

壽司: 只吃了鰻魚壽司, 鰻魚不錯, 但飯卻是暖暖的...

鰻魚與飯的比例 = 1:2
泡菜/ 涼拌菜: 超過十種款式供選擇,
泡菜酸辣平均, 中華沙律爽脆且微酸辣, 它們都不錯...

生菜很新鮮!!!卜卜脆!!!...

燒烤肉類: 選擇不少, "掩"料也很入味!!!
意想不到有蝦供應, 雖然只是冰鮮蝦...
甜品: 也有十多款供應, 雖然不好吃...
店員們是不會主動更換燒肉鐵板的!!!
可能全場滿座的關係, 幾乎沒有店員會服務我們的...

全場幾乎70%以上都是big6people...

2016-03-25
Tasting Event
2016-04-13 642 views
雖然係任食,但出奇地食物款式幾多,而且質素比一般試食好喎。泡菜醃得幾好,食落帶少少辣,包生菜一齊食唔錯。熟食都有好多選擇,驚唔飽可以食啲飯麵。不過重點都係燒肉,最中意護心肉,有得任食!食落肉味濃,肉質彈牙,而且好juicy,唔醃都已經好好食。另外既五花腩都唔錯,唔會太肥,肥瘦相間,最岩包生菜。
雖然係任食,但出奇地食物款式幾多,而且質素比一般試食好喎。

2016-04-12 580 views
好耐無食韓燒, 今次同一班朋友黎到旺角金甲食韓燒放題,諗住擦餐勁。呢間餐廳好易搵,係旺角站一出就係。可能因為太早嘅關係,上到去冇乜人,唔使等就可以入去坐啦。間餐廳都幾闊落,坐得好舒服。不過燈光唔係好夠,搞到我唔係好自在。Settle好之後就出去攞野食啦。呢度啲野食好多,基本野好似豬牛雞羊同海鮮都有齊,啱晒我呢個食肉獸。攞完野食返去坐低諗住燒嘅時候,發現多左3碟野。原來每枱都送一碟大蝦,一碟蒜蓉生蠔同一碟牛仔骨,望落好似幾正咁。好啦,開始燒野食。因為太肚餓,先燒左啲快熟嘅豬牛雞。食落味道唔錯, 醃料做得幾好, 唔會太咸,中規中矩。不過佢啲一口牛肉切得太大粒,燒熟之後食落好韌。之後開始燒雞翼,大蝦同生蠔。雞翼呢啲大路野好難出事,只要唔燶就好安全。大蝦啖啖肉,都幾彈牙,不過就無乜蝦味。蒜蓉生蠔令我最失望,唔知係咪我唔識燒,食落去啲味完全唔夾,蒜蓉還蒜蓉,蠔還蠔,一啲都唔夾。不過牛仔骨反而最驚喜,佢醃得好好味,燒起黎好香,食落一啲都唔韌,所以呢碟好快清晒。其實呢度除左生野之外,仲有好多熟食同日本野,仲有甜品。熟食有炒飯同好多泰式野,仲有人參雞湯,味道都ok。日本野有壽司,魚生。魚生好新鮮,仲要

其實呢度除左生野之外,仲有好多熟食同日本野,仲有甜品。熟食有炒飯同好多泰式野,仲有人參雞湯,味道都ok。日本野有壽司,魚生。魚生好新鮮,仲要厚切,排得住出面嘅質素。甜品我唔係幾好,不同種類繁多,啱晒嗜甜嘅女士。

呢度野食味道屬中上程度,但勝在種類夠多。野飲方面基本嘅都有齊,啤酒汽水果汁都有。最喜出望外竟然係熟食同魚生。總括黎講都係一個唔錯選擇。

P.S. 一開始燒個陣先發現冇鐵鉗提供,要用筷子夾啲生野去燒,好唔方便
2016-03-12
2016-04-12 110 views
金甲,可以用包羅萬有來形容!$2xx, 野食不段refill, 仲有我最鐘意既生菜夾肉,好多時d韓燒幾塊生菜都要收你幾十蚊,但呢到任食之餘仲好新鮮!肉食放面種類都係超多!我覺得金菇牛肉卷,牛仔骨同雞翼最好味!雞翼醃得好好味 !! 仲有大蝦拎tim ...雖然大蝦一出就好快比人拎唒...但, 都會拎到的 ! 真係好大隻除左野食, 仲有汽水啤酒, 豆漿, 五花茶任飲 !!!!!! 真係好誇張 ! 所有野都係自己拎, 唔怕叫左會漏單very nice!!!! 我老公比較鐘意佢既前菜, 種類都好多 ! kimchi very good !! 唔會太spicy , 較酸, 夾肉最好!last but not least ...女士最愛...甜品 ~~~~~~~甜品既choice 同肉食有得比 ! 多到好誇張 !!! puff, ice-cream, jelly, puddling, 豆腐花, 涼粉...etc你講得出既都有咁濟 !! 2百幾蚊, 食到你飽, 又唔洗不停repeat ! 真係好抵食 !

very nice!!!!

你講得出既都有咁濟 !!

2016-04-15
  • 雞翼
  • 金菇肥牛
  • 前菜
2016-04-10 602 views
和男友8:30PM來到旺角這間燒肉放題,位置很方便,地鐵站一出行幾步,兩間百老匯中間就是了。放題1.5HR時限,7-9:30PM正價場成人$188, 小童$148,價錢合理。如果7PM之前離座或9:30PM後入座,都可享用優惠。因為肚子餓,爐還未熱,我就先急攻刺身和壽司。刺身和壽司種類不算特別多,始終不是主角,約有6款,特別驚喜的是有厚切三文魚刺身,雖然一拿出來就很快被清碟,但REFILL速度都很快。三文魚新鮮肥美,毫不吝嗇。壽司有鰻魚、腐皮、蟹柳,蝦壽司和卷物,質素尚可,勝在大量供應,男友表示工作完一整天最緊要食得飽肚。很快,我就轉戰 韓燒區,食物種類非常多,有30款之多!我差不多樣樣都有嘗試, 特別推薦:極上牛肋骨、護心肉、和風一口牛、海蝦、牛舌及墨魚仔!以上肉類本身已醃味,調味不錯,入味之餘又不會太鹹,食到肉的原味。 肉質普遍都十分腍身。海蝦尚算大隻有肉。熱盤都有不少,例如有:薑醋豬手、韓式煎薄餅、泡菜薄餅、豉油雞翼、三文魚扒、白酒煮蜆、人蔘雞湯等,賣相不俗,不過我就沒有去試。反而留肚食甜品!甜品比我想像中多、單是奶凍和啫喱就有8款之多,裝滿整個櫃。因為實在顏色太鮮豔繽紛,我
因為肚子餓,爐還未熱,我就先急攻刺身壽司刺身壽司種類不算特別多,始終不是主角,約有6款,特別驚喜的是有厚切三文魚刺身,雖然一拿出來就很快被清碟,但REFILL速度都很快。三文魚新鮮肥美,毫不吝嗇。
刺身壽司
很快,我就轉戰
韓燒區,食物種類非常多,有30款之多
種類很多樣化
我差不多樣樣都有嘗試,
熱食
鹵水雞翼
其他熱盤
甜品比我想像中多、單是奶凍和啫喱就有8款之多,裝滿整個櫃。
因為實在顏色太鮮豔繽紛,我每隻味都拿了一杯試。啫喱味道預期之中,但想不到入面竟有爆珠,加添口感。奶凍我覺得芒果和香芋味比較好,味道突出,入口滑溜。反而朱古力味就太假,綠茶味就太甜。其甜品包括有豆腐花、朱古力BROWNIE、桂花杞子糕、LAMINGTON CAKE等等,質素就一般,不要求太多,但種類確實多樣化,另外雪糕都有8款之多。
甜品
豆腐花
飲品方面,餐廳同樣慷慨。不但啤酒汽水任飲,連韓國飲品都不用另外加錢,可以任飲
!這兒還有豆漿和五花茶提供,十分貼心。
餐廳通風挺好,食完都沒有一身味,只是燒肉時,職員把爐調教得很細火,結果燒很久才能煮熟食物。我們自己把火爐較大了一點,職員就會過來把爐又較返小火=___= 這點有點難明。。。。
整體來說,都算抵食,以種類取勝!
2016-04-10 451 views
位於旺角城市中心既金甲韓國料理,係新之城行過去五分鐘都唔洗,非常方便,星期六晚市要$198一位,價錢唔算太貴。呢到食物既種類都好多,除左有生野有熟食之外,仲有飲品同埋甜品,都幾豐富。飲品除左一般汽水之外,仲有豆漿同五花茶,唯一失望既係無coke zero,怕肥既我真係無咩選擇。燒物都有好多選擇,器皿都好衛生,每款同有寫明係咩肉,唔合口味既話就唔洗浪費。肉類基本例如豬、牛、雞都好齊,仲有辣同唔辣揀。魚柳無咩雪味,燒起黎唔會散開,唔洗點醬都已經好好味。五花腩唔算太肥,但都幾好味,脆口又香口。雞肉算幾滑同醃得幾入味又不會太鹹。豬肉肉質同調味都好好,入口鬆軟。雞翼都幾大隻, 好夠味,肉質又嫩,肉汁又香, 燒起都香噴噴。魷魚好快熟,咬落幾彈牙,味道微辣,唔錯。青口味道OK,但係如果可以入返D 大隻少少既貨就更加好啦。護心肉醃得比較濃,但係食落都幾咬口,唔差。牛肋骨入味夠淋,一口牛粒肉汁夠多,仲有韓燒最愛既牛脷菇方面燒完比較乾,唔係韓燒既第一選擇。熟食方面選擇都唔少,有薯條,麥樂雞,炸饅頭,雞翼,前菜,壽司,三文魚,韓式炒粉絲,泡菜煎餅等等。韓式炒粉絲用左蘿蔔絲,冬菇,洋葱同埋黑木耳,再加返個汁,
魚柳無咩雪味,燒起黎唔會散開,唔洗點醬都已經好好味。

五花腩唔算太肥,但都幾好味,脆口又香口。

魷魚好快熟,咬落幾彈牙,味道微辣,唔錯。

青口味道OK,但係如果可以入返D 大隻少少既貨就更加好啦。

護心肉醃得比較濃,但係食落都幾咬口,唔差。

牛肋骨入味夠淋,一口牛粒肉汁夠多,仲有韓燒最愛既牛脷

菇方面燒完比較乾,唔係韓燒既第一選擇。

韓式炒粉絲用左蘿蔔絲,冬菇,洋葱同埋黑木耳,再加返個汁,味道好,又唔會太鹹。

泡菜煎餅辣味夠濃郁,可惜唔夠香脆,有進步空間。

雞翼好大隻,仲要係雞全翼,可惜炸雞翼本人麻麻地。

前菜方面有沙律,泡菜,中華沙律,青瓜,酸蘿白絲等等,泡菜辣辣食落都幾開胃。
甜品方面,有雪榚,各式蛋糕,橙,泡芙同埋各式各樣既啫喱同奶凍。啫喱味道唔錯,如果可以整返唏返少少會好D。泡芙好鬆化,沐上面既朱古力醬分量剛剛好, 一啖就食哂,真係令人不停咁食。至於奶凍就真係好一般。
最後就輪到食雪榚啦,呢到供應既雪榚既維記,味道有3種,分別係雲呢拿,綠茶,同埋朱古力,綠茶味夠濃又唔苦,朱古力味都幾濃,唯一美中不足既就係無沐上面既朱古力碎同醬,如果有既就靚晒啦。

食完咁多野之後真係捧住個肚走,好滿足呀。
$218 (Dinner)
2016-04-08 561 views
今晚成肉獸上身 突然想食大量肉類身處旺角 隨意選了間韓燒怎料有意外驚喜 $188一位 好多野食生既燒物選擇非常多 而且器皿很衛生 每款食物都放得滿滿 肉類 各種豬牛雞都不缺 海鮮 魚柳 多春魚 蝦 墨魚等等仲有健康蔬菜類 粟米 洋蔥 茄子 之類每款肉都葉得唔錯 味道不會款款一樣每款都有不同味道既葉料 味道岩岩好唔會過咸或唔夠味道牛助骨同辣豬扒係我的最愛牛助骨好惹味 醬汁帶有少少甜 味道十分討人喜愛 辣豬扒 微辣岩嗮我 豬扒很林身 很入味 好吃另外 雞翼都不錯 煎到個皮脆卜卜 味道有點蒜香 可惜雞翼只得一種味道選另外 仲有熱食 小食 冷盤 甜品選擇非常之多韓式炒粉絲 配料多 色澤同味道都夠泡菜煎餅 落足泡菜 辣辣地 煎餅軟綿有蛋味甜品有曲奇 布朗尼 朱古力撻 芝士蛋糕等等水果只得一款 酸既橙晚市飲品亦是任飲 可自取熟食仲有大受歡迎既港式小食 豬腳薑同咖喱魚蛋總結 200元左右 熟食甜品飲品既任食韓燒款式多 衛生 味道唔錯 抵食
今晚成肉獸上身 突然想食大量肉類

身處旺角 隨意選了間韓燒