2024-03-23 35 views
><咗正常晚飯高峰時間 仲見有人排隊諗住兩個人易有位 行咗個圈就差唔多到泰式海南雞飯(82)已經去晒骨 轉咗雞髀位+10冇咩脂肪層啖啖肉附送嘅雞腳湯亦有誠意泰式船湯河(78)豬皮香脆嗦湯 牛丸爽腍船湯湯底濃厚 食完幾飽泰式冬陰功湯(98)有隻大頭蝦跟很多秀珍菇每人都分到兩碗湯泰式炸蝦餅(58)新鮮炸起 冇理由唔ok泰式椰子刨冰(38)刨冰都係椰汁底 原汁原味所以溶嗰陣唔會溝淡咗><><><><><><><><><><泰國婆屯門屯門鄉事會路83號V City 1樓L1-2B號舖
咗正常晚飯高峰時間 仲見有人排隊
諗住兩個人易有位 行咗個圈就差唔多到
泰式海南雞飯(82)
已經去晒骨 轉咗雞髀位+10
冇咩脂肪層啖啖肉
附送嘅雞腳湯亦有誠意
泰式船湯河(78)
豬皮香脆嗦湯 牛丸爽腍
船湯湯底濃厚 食完幾飽
泰式冬陰功湯(98)
有隻大頭蝦跟很多秀珍菇
每人都分到兩碗湯
泰式炸蝦餅(58)
新鮮炸起 冇理由唔ok
泰式椰子刨冰(38)
刨冰都係椰汁底 原汁原味
所以溶嗰陣唔會溝淡咗
><><><><><><><><><><
泰國婆
屯門屯門鄉事會路83號V City 1樓L1-2B號舖
[✨屯門泰國婆•風味十足泰國菜❤️‍🔥]🔥泰式豬肉丸串燒 ( 3串 ) $48大大粒嘅豬肉丸串燒,燒至金黃香口惹味💯🔥泰式冬蔭公湯 $98湯頭色澤好靚,味道濃郁,配料好豐富,有好多菇類同配菜,大蝦新鮮鮮甜,好出色好正宗嘅冬蔭公湯😊💗🔥鳳尾蝦炒金邊粉 $88招牌菜之一,蝦肉彈牙爽脆,金邊粉比較幼身,不過食落都好爽滑有口感,甜甜酸酸嘅味道好開胃😍💕🔥鮮菠蘿海鮮炒飯 $88配料豐富,有大量新鮮菠蘿粒、蝦、肉鬆同提子乾等等。飯底炒得乾身,粒粒分明,水準高👍🏻🍹菠蘿梳打 $38勁多菠蘿粒,開胃又解膩,亦唔會太甜,唔錯☺️————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結餐廳整體以暖色系為主,食物質素唔錯,價格亦合理,地段位於V city商場內交通都好方便,絕對值得推薦❤️‍🔥📍泰國婆🏠屯門屯門鄉事會路83號V City 1樓L1-2B號舖
[✨屯門泰國婆•風味十足泰國菜❤️‍🔥]

🔥泰式豬肉丸串燒 ( 3串 ) $48
大大粒嘅豬肉丸串燒,燒至金黃香口惹味💯

🔥泰式冬蔭公湯 $98

🔥鳳尾蝦炒金邊粉 $88

🔥鮮菠蘿海鮮炒飯 $88

🍹菠蘿梳打 $38
勁多菠蘿粒,開胃又解膩,亦唔會太甜,唔錯☺️

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結

📍泰國婆
🏠屯門屯門鄉事會路83號V City 1樓L1-2B號舖
最近心思思想食泰國菜見到屯門V city泰國婆每次都好多人食啊一於去試下👀泰國菜式種類都好多~有串燒、泰式小食、咖喱、炒飯炒麵、湯麵、芒果糯米飯等等見到🍜泰北清邁雞髀咖喱湯麵 覺得好吸引咖喱湯底非常濃郁,口感較濃稠,帶咖喱香甜少辣麵條有蛋香味,非常掛汁啖啖都食到咖哩湯精華!😽雞髀浸系咖哩湯入面都好入味🍗而泰式蟹肉炒飯比預期中更有鑊氣炒飯底唔油膩,啖啖蟹肉十分滋味,加入蛋絲香蔥,口感豐富👍🏻鳳尾蝦炒金邊粉同樣出色~即叫即炒非常有鑊氣,啖啖肉鳳尾蝦 , 爽口鮮甜配上肥大芽菜、蛋絲、酸酸甜甜金邊粉,乾身又好味🤤泰式小食 泰式燒豬頸肉🐖肉質嫩滑, 帶有香茅香味可沾泰式酸辣蘸,好有泰式風味食泰國茶唔少得一杯正宗泰式奶茶😏奶味夠濃郁~
最近心思思想食泰國菜

見到屯門V city泰國婆每次都好多人食啊
一於去試下👀

泰國菜式種類都好多~

有串燒、泰式小食、咖喱、炒飯炒麵、湯麵、芒果糯米飯等等

見到🍜泰北清邁雞髀咖喱湯麵 覺得好吸引

咖喱湯底非常濃郁,口感較濃稠,帶咖喱香甜少辣
麵條有蛋香味,非常掛汁
啖啖都食到咖哩湯精華!😽
雞髀浸系咖哩湯入面都好入味🍗

而泰式蟹肉炒飯比預期中更有鑊氣

炒飯底唔油膩,啖啖蟹肉十分滋味,
加入蛋絲香蔥,口感豐富👍🏻

鳳尾蝦炒金邊粉同樣出色~

即叫即炒非常有鑊氣,
啖啖肉鳳尾蝦 , 爽口鮮甜
配上肥大芽菜、蛋絲、酸酸甜甜金邊粉,
乾身又好味🤤

泰式小食 泰式燒豬頸肉🐖

肉質嫩滑, 帶有香茅香味
可沾泰式酸辣蘸,好有泰式風味

食泰國茶唔少得一杯正宗泰式奶茶😏
奶味夠濃郁~
2024-03-16 26 views
屯門v city 這間泰式小店, 面積不算大, 但是座位安排得幾整齊。食物款式都幾多, 很有泰式風味泰式炒金邊粉賣相幾精緻, 幾隻大蝦球, 蝦肉彈牙爽脆, 幼條金邊粉好爽滑, 甜甜酸酸口感, 醒胃又彈牙。泰式船湯河 真係好大碗, 湯底鮮甜惹味, 牛丸爽口彈牙, 牛肉片幾嫩滑, 湯河面上有啲炸豬皮, 口感幾得意, 煙韌有嚼口, 蘿蔔好夠腍身, 清甜可口。泰式炸蝦餅蝦餅炸得香脆, 蝦肉爽脆, 點埋泰式甜醬更惹味。香茅雞翼 雞翼脆香肉滑, 帶有陣陣香茅香味, 肉質調味得宜。芒果糯米飯糯米飯軟糯香滑, 加上清香嘅椰汁, 口感順滑, 芒果好清甜。凍泰式檸檬茶泰式茶底口感好特別, 青檸清香, 甜度啱啱好。

泰式炒金邊粉

泰式炸蝦餅

蝦餅炸得香脆, 蝦肉爽脆, 點埋泰式甜醬更惹味。
香茅雞翼

雞翼脆香肉滑, 帶有陣陣香茅香味, 肉質調味得宜。
芒果糯米飯

凍泰式檸檬茶

泰式茶底口感好特別, 青檸清香, 甜度啱啱好。
2024-03-13 35 views
位於屯門V city這間(泰國婆)泰國餐廳朋友介紹覺得不錯所以黎試下。入到餐廳地方雖然不大,但環境幾舒服,入座後就用QR code落單非常方便。鮮菠蘿海鮮炒飯菠蘿炒飯賣相不錯,炒得好有鑊氣,材料十足,飯粒粒粒分明,菠蘿好鮮甜。泰式肉碎生菜包這碟食泰國菜必點的菜式,生菜細細棵好新鮮又容易入口,豬肉帶有少少微辣又多汁,夾埋生菜食味道一流。泰式炸蝦餅蝦餅炸至金黃色,外皮香脆蝦肉鮮甜又爽口,配搭泰式甜酸醬食,口感不錯。泰式奶茶奶茶味道濃郁,甜甜地又香又滑。青檸梳打酸酸甜甜,解油膩一流!
鮮菠蘿海鮮炒飯
泰式肉碎生菜包
泰式奶茶
奶茶味道濃郁,甜甜地又香又滑。
青檸梳打
酸酸甜甜,解油膩一流!
2024-03-05 41 views
今晚同黃金姊妹小聚,簡左價格親民既泰國野,雖然餐廳舖頭唔大,但到飯點都坐滿晒人😗🔸泰式柚子鮮蝦沙律酸甜爽脆,開胃醒神。柚子清香,鮮蝦彈牙,非常開胃。🔸泰式燒鮮魷魚炭燒風味十足,魷魚鮮甜彈牙,搭配泰式醬汁,香辣惹味。🔸泰式蟹肉炒飯蟹肉鮮甜,飯粒分明,每口都吃得到蟹肉的鮮味。🔸泰式冬陰功湯泰國經典湯品,酸辣濃郁,香氣四溢。蝦、菇、魷魚等海鮮料多實在🔸半隻海南雞雞肉鮮嫩,皮滑肉滑,搭配薑蓉醬和油雞醬,非常美味。🔸泰式黃咖喱牛腩牛腩軟腍,咖喱香濃,泰式香料的風味獨特,讓人回味,如果餐廳有得配買薄餅或者蒜蓉包就好啦😌🔸芒果糯米飯芒果香甜,糯米軟糯,椰奶香濃,甜而不膩。🔸泰式奶茶茶香濃郁,奶滑順口🔸泰式椰子刨冰清涼消暑,椰子清香🔸泰式菠蘿刨冰菠蘿香甜,非常適合食泰國野享用

🔸泰式柚子鮮蝦沙律
酸甜爽脆,開胃醒神。柚子清香,鮮蝦彈牙,非常開胃。

🔸泰式燒鮮魷魚
炭燒風味十足,魷魚鮮甜彈牙,搭配泰式醬汁,香辣惹味。

🔸泰式蟹肉炒飯
蟹肉鮮甜,飯粒分明,每口都吃得到蟹肉的鮮味。

🔸泰式冬陰功湯

🔸半隻海南雞
雞肉鮮嫩,皮滑肉滑,搭配薑蓉醬和油雞醬,非常美味。

🔸泰式黃咖喱牛腩

🔸芒果糯米飯
芒果香甜,糯米軟糯,椰奶香濃,甜而不膩。

🔸泰式奶茶
茶香濃郁,奶滑順口
🔸泰式椰子刨冰
清涼消暑,椰子清香
🔸泰式菠蘿刨冰
菠蘿香甜,非常適合食泰國野享用

$250 (Dinner)
2024-03-05 37 views
我們仨,久久沒有聚,由閨蜜帶我試屯門區人氣滿場的泰國菜-「泰國婆」,餐廳位於屯門站旁的V City,交通方便,出站步行5分鐘可達;泰式鮮蝦碌柚沙律 $88-大蝦肉質新鮮彈牙,配鮮柚、腰果、花生碎、乾葱、蒜片,微酸帶甜,醒胃滋味;泰式燒魷魚 $98-一上桌被濃濃魷魚香所吸引,魷魚質感柔軟,不乾身,沾上泰式酸辣醬,酸辣惹味泰式冬陰功湯 $98-湯底酸酸辣辣帶咸鮮,配上新鮮大頭蝦、蕃茄、秀珍菇,而且份量足,每人可享兩碗,滋味無窮;半隻海南雞 $118-雞皮Q彈,肉質滑嫩多汁;泰式黃咖喱牛腩 $88-咖哩香濃不辣,牛腩軟滑惹味;泰式蟹肉炒飯 $88芒果糯米飯 $68用餐尾聲時,其實已經9分半滿足,但閨蜜好想食甜點,再追加了一客糯米飯,清甜芒果配濃醇椰奶,糯米飯軟糯有咬口,幸好沒有錯過,今晚真的十分滿足🍹泰式奶茶 $25🍹泰式椰子刨冰 $38-特濃椰子汁冰,口感綿密,超級喜歡總結:「泰國婆」食品高質美味,平日晚上到訪,全店爆滿,可見人氣滿分,閨蜜真的無介紹錯,列入「收藏」泰菜系列

泰式鮮蝦碌柚沙律 $88
泰式燒魷魚 $98

泰式冬陰功湯 $98

半隻海南雞 $118
-雞皮Q彈,肉質滑嫩多汁;
泰式黃咖喱牛腩 $88
-咖哩香濃不辣,牛腩軟滑惹味;
泰式蟹肉炒飯 $88
芒果糯米飯 $68

🍹泰式奶茶 $25
🍹泰式椰子刨冰 $38
-特濃椰子汁冰,口感綿密,超級喜歡

泰式燒魷魚
椰子刨冰、泰式奶茶
泰式芒果糯米飯
2024-03-04
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$270 (Dinner)
泰式燒魷魚
椰子刨冰、泰式奶茶
泰式芒果糯米飯
  • 泰式椰子刨冰
2024-03-04 34 views
Vcity 一樓多左好唔同既餐廳, 屯門人又多左選擇。呢間泰國婆係地方唔大, 但裝修好有泰國風格, 夜晚去到都幾多人食。 泰式紅咖哩魚餅 $78第一次食紅咖哩魚餅, 裡面有豆角, 魚露, 紅咖哩醬,再炸係有種特別既香料味,我係幾中意, 點埋甜酸醬食更好。 清邁雞脾咖哩湯麵 $78面頭有炸過既麵,炸魚仔 , 咸菜, 洋蔥粒, 小青檸,係配料之下就係一隻大雞脾,雞脾都係整到好腍,肉質嫩滑, 雞皮同雞肉吸左咖哩甜辣既香味更好。呢度用既麵係幼麵, 幼麵仲會吸湯汁, 所以覺得愈食愈多。 泰式菠蘿刨冰 $38食完湯麵再飲啖菠蘿刨冰, 清爽解膩, 菠蘿刨冰微甜, 唔會死甜。
Vcity 一樓多左好唔同既餐廳, 屯門人又多左選擇。

泰式紅咖哩魚餅 $78

我係幾中意, 點埋甜酸醬食更好。

清邁雞脾咖哩湯麵 $78
面頭有炸過既麵,炸魚仔 , 咸菜, 洋蔥粒, 小青檸,
係配料之下就係一隻大雞脾,

呢度用既麵係幼麵, 幼麵仲會吸湯汁, 所以覺得愈食愈多。

泰式菠蘿刨冰 $38
2024-02-26 35 views
同老公約朋友去呢間新開泰國菜,價錢合理食物份量ok質素又有意外驚喜。香茅雞翼(4隻)甘香脆口,「泰」好味。泰式燒豬頸肉軟滑,爽口彈牙,香口又惹味,食完一件又一件,難以抗拒。泰式南京椰汁雞湯我一向怕飲雞湯,覺得好肥膩,意外地雞湯濃郁唔算肥又好香椰汁味,好飲又滋潤。泰式鳳瓜沙律口感爽脆,味道酸辣,非常開胃。泰式海南雞飯雞肉肥美,超嫩滑,食出雞味。鳳尾蝦炒金邊粉金邊粉炒得夠鑊氣,味道酸甜開胃,金邊粉軟硬度適中。泰式船湯河(牛肉片+牛丸5粒+炸豬皮)湯底頗濃,牛丸彈牙。泰式菠蘿创冰朋友讚好好飲,下次要試。黑糖龍眼冰(少冰)好多龍眼,清涼又解膩。泰式街頭椰子粟米雪糕朋友話呢個甜品係必食,果然冇介紹錯。椰子味好濃,裏面有椰子肉,粟米,味道好夾,甜度適中,食完煎炸濃味嘢,食返呢個啱啱好,好清新。

香茅雞翼(4隻)
甘香脆口,「泰」好味。

泰式燒豬頸肉
軟滑,爽口彈牙,香口又惹味,食完一件又一件,難以抗拒。

泰式南京椰汁雞湯

泰式鳳瓜沙律
口感爽脆,味道酸辣,非常開胃。

泰式海南雞飯
雞肉肥美,超嫩滑,食出雞味。

鳳尾蝦炒金邊粉
金邊粉炒得夠鑊氣,味道酸甜開胃,金邊粉軟硬度適中。

泰式船湯河(牛肉片+牛丸5粒+炸豬皮)
湯底頗濃,牛丸彈牙。

泰式菠蘿创冰
朋友讚好好飲,下次要試。

黑糖龍眼冰(少冰)
好多龍眼,清涼又解膩。

泰式街頭椰子粟米雪糕
2024-02-24 30 views
雖然泰國婆剛開業沒多久,水準卻超乎意料之外,憑藉著大份量且泰式味道道地,泰國婆迅速在屯門打響名號,一到用餐時間店裡一下子就客滿,喜愛泰國菜的不妨來試試看,體驗不一樣的泰式美食。泰式青木瓜沙律無論咬感、香味都跟我們在泰國吃到的相差不遠,青木瓜清爽、充滿果香的酸度,微甜香醇,辣度是比較溫和的那種,泰式青木瓜沙律吃上來格外開胃。泰式乾炒豬肉片河粉炒到色澤均勻,裡頭的豬肉片份量十足,既充斥著醬香,卻又不死鹹,炒出鑊氣來。每一口都是河粉的彈性與醬汁的香氣,配上嫩彈的豬肉片、甜鮮的紅蘿蔔片、粟米仔和菜心,十分美味,一大碟泰式乾炒豬肉片河粉吃得飽飽的。太陽蛋炒香葉肉碎飯的太陽蛋煎得漂亮,橘黃的流心蛋黃份外誘人,蛋白邊微微焦脆,多麼可口。香葉肉碎口味地道,充滿辣香香料氣息,白飯殺手無誤。白飯上的太陽蛋蛋黃可以一起拌入香葉肉碎中,香葉肉碎嚐起來更濕潤,且具層次風味。泰式炸蝦餅不管從哪個角度看都誘人極致,重點是色澤金黃香脆的泰式炸蝦餅嚐起來不會油油的,口口吃出紮實的蝦肉,內餡真材實料,滿滿蝦仁,醮點泰式酸甜醬更是對味。泰國婆的炸物處理得很好,不會讓人覺得有任何油膩感,真的很加分。香茅雞翼雞皮炸得酥酥脆脆,

泰國婆的炸物處理得很好,不會讓人覺得有任何油膩感,真的很加分。香茅雞翼雞皮炸得酥酥脆脆,顏色焦黃,雞肉多汁,而且軟嫩無比,香茅飄香,光是單吃就很夠味,讓人吮指回味。

泰國菜口味重,總是會想來點清甜的飲品,家人推薦泰國婆的黑糖龍眼冰,渾圓的龍眼給得不手軟,黑糖甜度恰如其分,黑糖龍眼冰冰涼清爽,老少咸宜。

青檸梳打喝入的瞬間會有清新的青檸酸美,薄荷的陣陣清香,個人覺得可以達致解膩的功能,特別是吃完一道料理後,喝上一口青檸梳打可以讓口腔回復清爽,下一道菜入口時,菜餚之味能立體呈現。

菠蘿梳打蠻有熱帶風情,甜絲絲的菠蘿味帶果香,喝前稍稍攪拌均勻菠蘿梳打,喝時可以品嚐到梳打中的果肉感,菠蘿結合梳打氣泡十級爽口,菠蘿梳打蠻解飽膩。

泰式料理的結尾一定要來份芒果糯米飯,就算吃飽飽也要吃的美味,我蠻愛椰汁糯米飯,也喜歡香甜的芒果,芒果和椰汁糯米飯一起送進口中真是太幸福了。

2024-02-19 39 views
又到左打工仔嘅惡夢星期一啦🥲又係一星期嘅開始😬同老婆開始懶啦😂係屋企附近搵好嘢食先,今次比我哋係Vcity搵到呢間「泰國婆」泰國菜😋開業不算太長日子,要試一試先😊泰式炸蝦餅 $58炸到熱辣辣脆卜卜嘅蝦餅上枱啦🤤口感爽口彈牙☺️好多蝦肉係入面😋材料十足👍泰式燒豬頸肉 $78呢個燒豬頸肉又香口又爽口,點埋醬汁一齊食,味道昇華😋鮮菠蘿海鮮炒飯 $88每日新鮮運到嘅菠蘿🍍加上非常之足料嘅海鮮 再配上炒飯,一碟又新鮮又美味嘅菠蘿炒飯就完成啦🤤泰式乾炒豬肉片河粉 $78呢個炒河粉炒得十分之乾身!果然係冇改錯名呀👍豬肉炒得岩岩好,唔會好韌😋菠蘿梳打 $38泰式檸檬茶 $25

泰式炸蝦餅 $58

泰式燒豬頸肉 $78

呢個燒豬頸肉又香口又爽口,點埋醬汁一齊食,味道昇華😋

鮮菠蘿海鮮炒飯 $88

泰式乾炒豬肉片河粉 $78

菠蘿梳打 $38
泰式檸檬茶 $25
2024-02-16 38 views
今晚同朋友去咗屯門嘅新開泰國餐廳,真係一個令人驚喜既體驗!佢地嘅菜式充滿咗正宗泰國風味,每一道都令人垂涎欲滴!😋✔️鳳尾蝦炒金邊粉🦐金邊粉炒得乾身香口,鳳尾蝦新鮮彈牙,配合獨特嘅泰式調味料,帶嚟一陣酸酸辣辣甜甜嘅風味。✔️泰式燒鮮魷魚🦑魷魚燒得恰到好處,外層燒得香口,內裡鮮嫩多汁。味道鮮美,配上泰式的香料和醬汁,帶嚟一陣獨特而濃郁嘅口感,真係一道令人回味無窮嘅海鮮佳餚!😍✔️泰式南京椰汁雞湯🥥湯底🍲以椰汁為基礎,椰香味勁重,再搭配上泰國香草同香料,帶泥一陣清新芳香嘅味道。內裡重有不少雞肉,肉質鮮嫩美味,好滑嫩👍✔️泰式燒豬頸肉🐖豬頸肉外層有著美味嘅炭燒焦香🔥,內裡肉質鮮嫩。配上泰式辣椒醬,味道更加突出,帶嚟一陣酸辣嘅風味。服務員態度親切,令整個用餐體驗更愉快。如果鍾意泰國菜同獨特風味,呢度絕對係一個值得一試嘅地方!🤩

✔️鳳尾蝦炒金邊粉🦐

✔️泰式燒鮮魷魚🦑

✔️泰式南京椰汁雞湯🥥

✔️泰式燒豬頸肉🐖

2024-02-10 231 views
屯門友既老公買我去食好野, 而家我屯門多左好好野食。今次見到間泰菜, 感覺好特別, 於是入去試下😍。(5⭐️最高)泰式船湯河(5⭐️)河粉好入味, 而且當中有牛肉片,牛丸5粒及炸豬皮。炸豬皮咬落脆卜卜, 一d都不油膩, 牛丸爽口彈牙😌, 而牛肉十分足料, 份量好大, 勝價比好足✌🏻。 鳳尾蝦炒金邊粉(5⭐️)入口爽口彈牙嘅鳳尾蝦配上炒得剛剛好的金邊粉,一d都唔油膩, 花生粒好多, 撈勻再配上青檸汁,酸酸美味好開胃🫶🏻芭堤雅雞肉卷(6粒)(5⭐️)剛剛炸起的雞肉卷,咬落一啲都唔油膩。而且當中餡料包括雞肉🍗粒當中餡料包括雞肉粒椰菜絲同埋粉絲、椰菜絲和粉絲。 好滋味🥰泰式炸蝦餅(5⭐️)眼見到有蝦肉在當中,咬落十分鮮甜、彈牙。 so yummy 🤤 泰式檸檬茶(5⭐️)茶底好香濃, 一d都無澀味, 利用青檸取代檸檬,令檸檬茶鮮味更突出🤓。 泰式奶茶(5⭐️)利用傳統的泰茶做茶底, 加入花奶🤭, 真係好滋味🥰。

泰式船湯河(5⭐️)
泰式船湯河

鳳尾蝦炒金邊粉(5⭐️)

芭堤雅雞肉卷(6粒)(5⭐️)
芭堤雅雞肉卷(6粒)

泰式炸蝦餅(5⭐️)
泰式炸蝦餅

泰式檸檬茶(5⭐️)
泰式檸檬茶

泰式奶茶(5⭐️)
泰式奶茶

利用傳統的泰茶做茶底, 加入花奶🤭, 真係好滋味🥰。
泰式船湯河
芭堤雅雞肉卷(6粒)
泰式檸檬茶
2024-02-10 1821 views
呢一間泰國婆位於屯門V City 、整間店舖係以木系裝置🤔、同時以木紋蘺芭作裝飾、望著有D似開放式風格、係外面完全望到整間店舖!.海南雞飯 $82 呢一款海南雞飯望著整份雞皮潤澤、肉質嫩滑腍口味道鮮味、同時用咗兩款不同醬汁、沾吓D醬汁味道特別🤔又美味😋、同時配埋呢碗美味嘅湯都幾好飲、又有消膩口感!.泰式乾炒豬肉片河粉 $78呢一碟乾炒豬肉片河粉份量十足😮、整碟好有泰式風味😚、河粉軟綿口感軟滑味道美味、配埋豬肉片腍嫩又有口感都幾好!.泰式燒鮮魷魚 $98呢一款燒鮮魷魚賣相吸引🤤、整條鮮魷魚原條上枱😯、色澤味道香口😚惹味、入口香烤味道口感煙韌又有咬口、配埋店家泰式醬汁更加正😋又好食!.香茅雞翼 (4隻) $48呢一碟香茅雞翼散發香茅味😙、色澤金黃惹味入口香脆肉質入哂味、尤其是佢嘅自家製醬汁美味、雞翼再沾吓令到味道好又正😚!.凍泰式奶茶 +$10泰式椰子刨冰 $38呢幾款泰式飲品好有泰式味道🤔、奶茶色澤比較濃香滑口、椰子刨冰白叨叨入口好香椰子味😚、高高刨冰香甜美味😋、檸檬茶茶味濃厚、味道特別比起一般口感味道都唔同!
呢一間泰國婆位於屯門V City 、

海南雞飯 $82

泰式乾炒豬肉片河粉 $78

泰式燒鮮魷魚 $98

配埋店家泰式醬汁更加正😋又好食!
香茅雞翼 (4隻) $48
凍泰式奶茶 +$10
泰式椰子刨冰 $38

2024-02-06
Type of Meal
Lunch
2024-02-03 63 views
泰式金邊粉很好食,水準中上。泰式奶茶值得一讚,入口滑順,香味濃厚。眼看這間餐廳每道菜式都做得很足料,出色美味的。因為屯門都有好幾間平價的泰國店。這間的性價比不高。一個lunch 一碟粉+飲品埋單每人$100。