餐廳雖則位於內街,但完全被門口可愛綠色小怪獸公仔所吸引!一人主理大廚更大有名堂,曾任多間五星級酒店總廚並有超過40年意大利菜及西餐經驗.由門面到焗爐都幻化成綠魔小天地,而且食物即叫即做而非預製品,可見小店對各方面都一絲不苟,非常認真~🔸超值二人餐($288): 9吋Pizza +意粉+小食+汽水/餐湯▪️脆炸棒棒雞鎚配燒烤醬拎起單骨一口口咬, 好方便!雞肉嫩滑,外皮脆香,調味香濃,就算單食不用燒烤醬巳經夠惹味🤭一人都可食晒3隻▪️綠魔Pizza內裡有辣肉腸,西班牙黑毛豬腸,並鋪滿酸忌廉及牛油果醬,再配合雙色車打芝士及墨西哥粟米脆片.看似簡單但口感與味道都好豐富,既脆口亦無油膩感.牛油果控必試!▪️卡邦尼蛋汁意大利粉意粉口感Creamy,面層舖滿大量新鮮蘑菇及大量煙肉,味道濃郁.就算外賣到家,醬汁並唔會水油分離,值得一讚!▪️精選餐湯 /汽水套餐可選擇汽水或餐湯.而每日餐湯都不同.是日精選餐湯為粟米忌廉湯及蕃茄湯,兩款同樣甜甜地而濃郁

🔸超值二人餐($288)
: 9吋Pizza +意粉+小食+汽水/餐湯

▪️脆炸棒棒雞鎚配燒烤醬

▪️綠魔Pizza

▪️卡邦尼蛋汁意大利粉

▪️精選餐湯 /汽水

2024-03-03 40 views
Green Monzter地址 灣仔交加里22-30號華都樓地下15A號舖星期六日宅到盡頭,對於唔想出街食,買外賣是懶人法則之一。行下望望心水,入了近灣仔vtc 那邊的橫街小巷,見到pizza 外賣店,門口綠色引起我好奇心店舖哥哥好nice ,講了邊樣多人點的pizza 同食物比第一次幫襯架我知,點了$139 店家推薦的9吋pizza, 因預兩個人食,細size 適合不過。topping 材料有pepperoni,chorizo,牛油果醬,nacho (mexico 風味)cheddar cheese.加了nacho 食時有脆口湯是carrot cream soup $168 蟹肉海蝦白松露意粉,男朋友喜歡食,所以為佢order ,一絲絲蟹肉加上蝦牙蝦仁肉,汁充滿海鮮香均勻撈好沾在意粉身上,男朋友讚好好食$48小食反骨雞槌3隻炸過很香口惹味,個bbq sauce值得一試。設計包裝好潮,green monster 卡通設計很搶眼,女生最易被得意野吸引。而pizza 口味topping 創新獨特,有些味我下次來再試先。
Green Monzter
地址 灣仔交加里22-30號華都樓地下15A號舖

星期六日宅到盡頭,對於唔想出街食,買外賣是懶人法則之一。

湯是carrot cream soup

最近喺灣仔發現呢間主打Pizza嘅小店Menu上嘅Pizza種類多有唔同口味店舖雖小.但食物都是即叫即製熱辣辣焗製Pizza 嘅焗爐.都係綠色嘅招牌Monster💥超值2人套餐有9 吋Pizza + 意粉 + 小食 + 汽水✨芒果阿德批底厚薄適中面層堆上芒果莎莎,再加上火箭菜圍住賣相同Menu上圖片一樣精緻加上雙色車打芝士,果然係世一Pizza✨卡邦尼蛋汁意大利粉加入蛋汁嘅卡邦尼意粉口感Creamy襯熱食真係好正面層舖滿大量洋蔥 同 芝士碎仲有羅勒作點綴✨煙三文魚芝士春卷裡面饀料係三文魚同芝士添加少量黑椒令味道更香沾上青芥末蛋黃醬,味道幾夾✨鮮奶粟米忌廉湯✨南瓜湯好少飲到咁足料嘅忌廉湯仲添加忌廉,更香更好味以後想食Pizza.又多個選擇喇

最近喺灣仔發現呢間主打Pizza嘅小店

💥超值2人套餐
有9 吋Pizza + 意粉 + 小食 + 汽水

✨芒果阿德
批底厚薄適中

面層堆上芒果莎莎,再加上火箭菜圍住
賣相同Menu上圖片一樣精緻

加上雙色車打芝士,果然係世一Pizza

✨卡邦尼蛋汁意大利粉
仲有羅勒作點綴

✨煙三文魚芝士春卷
裡面饀料係三文魚同芝士
添加少量黑椒令味道更香
沾上青芥末蛋黃醬,味道幾夾

✨鮮奶粟米忌廉湯✨南瓜湯
好少飲到咁足料嘅忌廉湯
仲添加忌廉,更香更好味

以後想食Pizza.又多個選擇喇
2024-03-01
Type of Meal
Lunch
2024-02-25 46 views
二人套餐包一個小食、一個9”pizza、一個意粉、兩個汽水/餐湯 $288-🍴忌廉粟米湯好多粟米🌽粒😆-🍴煙三文魚芝士春卷配青芥末蛋黃醬推介‼️春卷炸到好香脆,內餡芝士鹹香配埋煙三文魚好好味😍最貼心係店員將每個外賣盒都開窿,所以就算外賣返到屋企d食物仲keep到好脆🫶-🍴卡邦尼蛋汁意大利粉意粉即叫即整☺️煙肉🥓份量一啲都唔吝嗇,而且炸到好香脆😉卡邦尼蛋汁食落充滿美味的蛋香,但略嫌有少少咸🤣-🍴食肉怪獸材料有辣肉腸、西班牙黑毛豬腸、火腿、肉醬、蘑菇、紅洋蔥、雙色車打芝士🧀薄餅係新鮮搓粉焗製,焗到餅底薄脆香口😋口感豐富-🍴脆炸棒棒雞鎚 配燒烤醬

🍴忌廉粟米湯
好多粟米🌽粒😆

🍴煙三文魚芝士春卷配青芥末蛋黃醬

🍴卡邦尼蛋汁意大利粉

🍴食肉怪獸

🍴脆炸棒棒雞鎚 配燒烤醬
TakeAway
今日陪契家姐帶砵砵仔去灣仔動物醫院,因為個到地方唔大,所以我係條街仔兜下…係深色調嘅街,有間綠色嘅鋪頭😳好自然就過去𥄫下😂正!新店開幕有8折!我幾鐘意呢個😂好串!但同個monster 形象好夾,個串樣好似有聲咁食物5式芝士pizza 🩷 GM Choice 2兄弟係要食唔同嘅pizza🤧今次就當係哥哥生日party🎁食外賣pizza🤫所以單嗌pizza有8折,因為預嗌2個,所以要2個細批。呢個焗起真係超香!佢哋嘅批底係薄底,所以好脆口🥰佢哋就係鐘意呢啲手工批。佢真係有好多芝士,有粒、有咸、有拉絲、有熔岩~~呢個係哥哥至愛🤡岀走德國🇩🇪上次同弟弟係中環樓梯街個邊食過一次uncle pizza 🍕 佢就一直話要去食🤧但耐何個到實在唔就我腳…仲要行樓梯🤔️真係去拍野先會去不過真係好好食,估唔到原來呢間同佢個到有關連🥰水準一樣🤭仲要冇加一,仲要平啲添🥳開心仔其他唔識路就會覺得好遠,但其實真係地鐵站一岀,向銅鑼灣方向,直行轉彎就到,都係5分鐘嘅事🩷可以encore🥳🥳

食物

5式芝士pizza 🩷 GM Choice

佢真係有好多芝士,有粒、有咸、有拉絲、有熔岩~~
呢個係哥哥至愛🤡

岀走德國🇩🇪

不過真係好好食,估唔到原來呢間同佢個到有關連🥰

水準一樣🤭仲要冇加一,仲要平啲添🥳開心仔

其他

• 岀走德國
  • 5式芝士
灣仔開咗無耐嘅pizza外賣店,係中環Uncle Pizza副線特別在多款式,足足16款,有鹹有甜甜嘅有蕉蕉泰正🍌芒果阿德🥭一日一蘋果🍎 (啲名好搞鬼)另外仲有意大利粉、香炸小食同健康沙律二人套餐包一個小食、一個9”pizza、一個意粉、兩個汽水/餐湯▶️ 暴走三文魚 RUNNING SALMONPizza即整即烘,放入green monzter大焗爐,新鮮熱辣辣Pizza底薄身,搽上蕃茄醬,再放上雙色車打芝士🧀面頭放上捲起嘅挪威煙三文魚,夾住酸忌廉同水瓜榴估唔到成個組合咁夾!挪威煙三文魚足料大片🐠整返開足以鋪滿成個pizza材料新鮮 (店主話係前一日入貨),肉質肥美,充滿三文魚油香又帶鹹味配上酸酸地嘅忌廉同水瓜榴更美味Pizza底似雪藏嗰隻🫓唔可以話好好食因為唔算有嚼口,但邊邊位香脆,凍咗都唔變硬雙色車打芝士份量多,味道香濃,芝士控會鍾意,只係凍咗口感會差少少🤏🏻中間嘅火箭菜fresh中帶少少辛辣回甘,中和煙三文魚嘅鹹味🥬整體成個pizza好食😋鹹香惹味,感覺唔heavy或油膩▶️ 脆炸棒棒雞鎚 配燒烤醬 Chicken lollipops啱啱炸起好香脆三隻雞鎚每條附上一支骨,食嘅時候可
[FEED YOU PIZZA, FEEL SO HYPER]

特別在多款式,足足16款,有鹹有甜
甜嘅有蕉蕉泰正🍌芒果阿德🥭一日一蘋果🍎 (啲名好搞鬼)
另外仲有意大利粉、香炸小食同健康沙律

▶️ 暴走三文魚 RUNNING SALMON
Pizza底薄身,搽上蕃茄醬,再放上雙色車打芝士🧀
面頭放上捲起嘅挪威煙三文魚,夾住酸忌廉同水瓜榴

估唔到成個組合咁夾!
挪威煙三文魚足料大片🐠整返開足以鋪滿成個pizza
配上酸酸地嘅忌廉同水瓜榴更美味
整體成個pizza好食😋鹹香惹味,感覺唔heavy或油膩
暴走三文魚 RUNNING SALMON

啱啱炸起好香脆
三隻雞鎚每條附上一支骨,食嘅時候可以揸住,好方便
咬落雞肉嫩滑juicy🐔
有啲似鹽酥雞味,唔太需要點燒烤醬已經夠惹味
男朋友最鍾意呢個👦🏻
脆炸棒棒雞鎚 配燒烤醬

▶️ 意大利肉醬伴溫泉蛋意大利粉Spaghetti bolognese with hotspring egg
意粉都係即叫即炒🍝上枱熱辣辣冒煙
賣相差少少,望落比較水汪汪
溫泉蛋流心,一切即爆漿
意粉質感還可以,不算al dente但唔會易斷
欣賞佢肉醬夠多又有牛肉味,肉粒唔韌
醬汁溝勻之後稀杰度啱啱好,食得出用新鮮蕃茄嘅甜酸味🍅係好典型嘅肉醬意粉味道
意大利肉醬伴溫泉蛋意大利粉

Pizza配搭特別,味道創新,俾人一種新鮮感🍕我自己好鍾意煙三文魚pizza呢個配搭!推介大家試試
其他Pizza都好吸引,見唔少人叫「綠摩」或「食肉怪獸」
意粉小食亦唔錯,最欣賞係所有嘢即叫即做而唔係預製👍🏻

連包裝都零舍可愛同細心💚搞到我好想keep番個留念🤣
成間店由一人打理,又要接keeta單,又要整Pizza、炸小食、炒意粉,multi-tasking非常忙碌
但店員依然好友善有禮貌☺️好值得敬佩同欣賞👏🏻

然而佢做嘢快手,唔需要等好耐已經整好晒成個套餐
因為係外賣店,不設堂食座位,但門口有張枱,讓客人可以立食

只係店舖地理位置唔太好,「交加里」人流較少,旁邊又係廁所同垃圾站
性價比高,呢個二人套餐$288,另外有一人$88意粉/pizza套餐,附送一個小食同餐湯/沙律
份量足,一定食得飽~

食厭咗pizza連鎖店,不妨幫襯呢啲小店,試吓新式pizza!
TakeAway
$150 (Lunch)
暴走三文魚 RUNNING SALMON
脆炸棒棒雞鎚 配燒烤醬
  • 脆炸棒棒雞膇
  • 暴走三文魚
  • Running  salmon
  • Chicken  lollipop
2024-02-19 45 views
呢間green monzter 出名手工pizza, 大廚曾任多間五星級酒店總廚,Uncle Pizza系佢地嘅姊妹店,有哂信心保證👍🏻今次見到佢地d set 都幾抵食,意粉set 只系$88咁抵就試下😋卡邦尼蛋汁意大利粉🍝好濃郁嘅香味,仲滿佈香脆嘅煙肉碎,意粉份量亦不少~呢set 就仲得揀餐湯/沙律,當日餐湯系鮮奶忌廉粟米湯,仲要系岩岩煮起,香氣撲鼻,綿綿嘅粟米湯🌽 小食就送左一件春卷, 可以順道試多一款小食👏🏻我仲另外追加左份脆炸棒棒雞膇(配燒烤醬)🍗 雞膇食落勁方便,啖啖肉😋 外皮炸到好香口,沾埋BBQ醬就更加惹味!

2024-02-15 71 views
是日同同事去灣仔搵外賣,遠處就聞到Pizza香味。搵到了呢間🟢Green Monzter🟢,被正宗的Pizza爐所吸引。他們的4 Courses二人餐只需$288!🥣餐湯(或飲品)- 甘筍湯兩碗🍽️小食拼盤- 三文魚春卷(加$10黑松露醬)🍝意粉- 卡邦尼意粉🍕披薩- 綠魔Pizza餐湯口感綿綿,暖胃效果十分出色 。三文魚春卷帶來了新奇的味道 。意粉creamy又夠味,份量仲要好充足!Pizza上加左牛油果和脆片,配搭相當出色。🟢Green Monzter🟢既lunch set 非常抵食,一人餐$80有交易,下次再試試其他口味!

🥣餐湯(或飲品)- 甘筍湯兩碗
🍽️小食拼盤- 三文魚春卷(加$10黑松露醬)
🍝意粉- 卡邦尼意粉
🍕披薩- 綠魔Pizza

餐湯口感綿綿,暖胃效果十分出色 。
三文魚春卷帶來了新奇的味道 。
意粉creamy又夠味,份量仲要好充足!
Pizza上加左牛油果和脆片,配搭相當出色。

2024-02-13 92 views
位於灣仔嘅綠摩pizza店,主要做外賣,以綠色怪物主題,非常吸睛。這裡pizza款式多樣化,配搭獨特,除了有16款pizza外,還有意粉、前菜、小食、湯、沙律和套餐等選擇這次點了超值2人餐($288), 選擇了9吋薄餅夏威夷辣妹(+$10),薄餅上有黑森林火腿、菠蘿和雙色車打芝士,Pizza係手工製作,經過高溫烤製,邊緣酥脆,中間柔軟。雙色車打芝士美味誘人,配搭火腿和菠蘿粒鹹甜味,辣椒辣味為pizza增添熱情和刺激意粉選擇卡邦尼蛋汁意大利粉,有煙肉、芝士、蘑菇、洋葱和蛋汁等。煙肉碎香味十足,醬汁濃郁,口感豐富小食選擇脆炸棒棒雞膇(配燒烤醬),雞鎚炸得香脆,肉質juicy跟醬汁好match套餐可選餐湯或汽水黑松露野菌忌廉湯,味道濃郁,香氣四溢
套餐可選餐湯或汽水
黑松露野菌忌廉湯,味道濃郁,香氣四溢
2024-02-06
$150 (Dinner)
脆炸棒棒雞膇
灣仔新開外賣Pizza店,多達16款Pizza超多花款🍕🔻食肉怪獸 💰149 (9寸) 🌟顧名思義成塊Pizza都係肉肉🥩有辣肉腸、西班牙黑毛豬腸同火腿,Pizza面頭仲有一大塊肉醬,食到每一啖都係肉肉,滿足曬食肉獸 😍🔻綠魔 💰129 (9寸) 🌟我特別鍾意呢款Pizza,牛油果控必試🥑‼️ 基地都有辣肉腸同西班牙黑毛豬腸,但係Pizza上仲鋪滿酸忌廉,牛油果醬,雙色車打芝士同墨西哥栗米脆片,無論係口感定係味道都好豐富,好驚喜👍🏻🔻黑松露野菌忌廉湯 💰32蘑菇湯好濃郁,一粒粒攪碎嘅野菌同黑松露好夾😍🔻每日精選餐湯 💰29每日餐湯都唔同,今日嘅餐湯係甘筍湯,有啲甜甜地又食到新鮮嘅甘筍味🥕呢度嘅Pizza都令我好驚喜,估唔到普通嘅pizza都可以有咁多combination👍🏻唔使次次都係食夏威夷Margarita果啲啦😝
灣仔新開外賣Pizza店,多達16款Pizza超多花款🍕

🔻食肉怪獸 💰149 (9寸) 🌟

🔻綠魔 💰129 (9寸) 🌟

🔻黑松露野菌忌廉湯 💰32
蘑菇湯好濃郁,一粒粒攪碎嘅野菌同黑松露好夾😍

🔻每日精選餐湯 💰29

$100 (Dinner)
  • 綠摩
  • 食肉怪獸
2024-02-09 49 views
綠摩 Green Monzter灣仔交加里22至30號華都樓地下15A號舗經開灣仔,老友介紹一間特色薄餅外賣專門店,多款新派薄餅好過瘾,即刻叫返個超值二人套餐試下先。😋綠摩 Pizza 🍕嚟到梗係要試下招牌嘅綠摩薄餅啦,配料有辣肉腸、西班牙黑毛豬腸、牛油果醬、酸忌廉、墨西哥脆片、番茄醬、雙色車打芝士。呢個爆炸性的組合好邪惡,面層有牛油果醬、酸忌廉、番茄醬加墨西哥脆片刺激味覺,雙色車打芝士溶入薄餅中,餅底夠煙韌,必食!😻意大利肉醬伴溫泉蛋意大利粉肉醬調味處理得恰到好處,意粉夠煙韌,吃到中段我將溫泉蛋撈勻一齊食,好有層次,推薦!😍脆炸棒棒雞槌配燒烤醬外層香脆,雞肉鮮嫩,烹調得恰到好處,試咗原味一口一件雞槌,大滿足,試咗原味,再點BBQ醬更加惹味。🤤甘筍湯 甘香鮮甜,原汁原味,好smooth。😉綠摩 食材新鮮高質,款式夠多,還會再來。😎🤘🏻
綠摩 Green Monzter

灣仔交加里22至30號華都樓地下15A號舗

綠摩 Pizza 🍕

意大利肉醬伴溫泉蛋意大利粉

脆炸棒棒雞槌配燒烤醬

甘筍湯

甘香鮮甜,原汁原味,好smooth。😉

綠摩 食材新鮮高質,款式夠多,還會再來。😎🤘🏻

2024-02-06
2024-02-08 29 views
之前食過蘇豪嘅Uncle Pizza,原來佢哋新開咗條副線喺灣仔做外賣創新pizza。大廚Chef Jimmy大有來頭,之前做過多間5星級酒店總廚,所以一定要嚟試下🤌🏿 估唔到連外賣店都有咁大個 "Monzter" 焗爐,果然認真呀!雖然係外賣店,但舖頭都有個戶外位。我就揀咗即場食,企起度食pizza原來都都chill~🤭Menu嘅午市套餐最抵食,$88包pizza或意粉,湯或沙律及小食。黑松露忌廉蘑菇湯好真材實料,除咗有濃郁嘅黑松露味,仲飲到蘑菇粒👍🏿脆炸棒棒雞膇棒棒雞膇食起上嚟好方便,啖啖肉又juicy,配上BBQ醬更惹味煙三文魚芝士春卷呢個有驚喜,咬落去竟然係拉絲架!😍 仲每啖都食到煙三文魚,一定要試下。覺得dry嘅可以點青芥未蛋黃醬,但我覺得唔點都好夠味~Green Monzter 綠摩登登登登,主角登場喇!呢個以店舖為名嘅pizza點都要試下。透過玻璃窗睇住店員焗已經好期待,一岀爐已經急不及待放入口。呢個pizza有勁多辣肉腸、黑毛豬腸同海量芝士🤩 上面再放咗Nachos、牛油果醬、酸忌廉。脆底薄而香脆,加咗nachos嘅後咬落去更脆卜卜,口感超正!而牛油果醬同酸忌廉更係絕配

黑松露忌廉蘑菇湯
好真材實料,除咗有濃郁嘅黑松露味,仲飲到蘑菇粒👍🏿
煙三文魚芝士春卷
Green Monzter 綠摩
登登登登,主角登場喇!呢個以店舖為名嘅pizza點都要試下。透過玻璃窗睇住店員焗已經好期待,一岀爐已經急不及待放入口。呢個pizza有勁多辣肉腸、黑毛豬腸同海量芝士🤩 上面再放咗Nachos、牛油果醬、酸忌廉。脆底薄而香脆,加咗nachos嘅後咬落去更脆卜卜,口感超正!而牛油果醬同酸忌廉更係絕配。本身仲以為份量好少,點知食落勁飽🤭
2024-02-08 18 views
鍾意食pizza 🍕 意粉🍝既朋友仔,知道大家都試過好多唔同既餐廳🍴唔知綠色怪獸又食過未呢。呢間位於灣仔既外賣🥡薄餅🍕店——Green Monzter,主打薄餅🍕意粉🍝及套餐,薄餅款式多,仲有唔同既小食可以揀,過來買外賣一次過搞掂曬。兩個人既話,就點個二人套餐夠超值:1. 9寸薄餅🍕一份 特別試下餐廳招牌的綠魔,有辣肉腸,西班牙🇪🇸黑毛豬腸,牛油果🥑醬,酸忌廉,墨西哥🇲🇽脆片,番茄醬,雙色車打芝士🧀,大大份真心豐富❤️2. 意粉一份,就試下義大利🇮🇹肉醬拌溫泉蛋意粉🍝,一切個溫泉蛋即爆蛋黃,撈埋意粉超正。3. 小食一份 就點左煙三文魚芝士春捲,好特別的口味4. 湯/飲品 2份 ,我們就飲湯,係忌廉湯,熱辣辣好好飲。
兩個人既話,就點個二人套餐夠超值:
3. 小食一份 就點左煙三文魚芝士春捲,好特別的口味
2024-01-30
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
2024-02-07 19 views
晨運行公園,出來就見到間pizza店。店名好得意叫做green monster(綠摩),睇落好吸引🤩於是叫佐一款9吋披薩🍕➕五件棒棒雞槌小食➕凱撒沙律🥗➕可樂外賣。披薩種類好多,而且啲名起得好得意😎我地點嘅叫做「食肉怪獸」,其他有「火爆女友」、「工程師日常」,哈哈全部都想試。而且個烤爐係佢地鋪頭嘅公仔樣張開口嘅造型,又Q又個性。烤出來嘅披薩特別香,正宗風味。應該係啱開張無幾耐,我係見門口有新張優惠做緊八折吖。兩個人食,大概三百蚊。

應該係啱開張無幾耐,我係見門口有新張優惠做緊八折吖。

兩個人食,大概三百蚊。
2024-02-07 18 views
Green Monzter地址 灣仔交加里22-30號華都樓地下15A號舖門口宣傳板好得意,個卡通公仔是隻線色怪獸,創眼。拎了門口張單張,見pizza 口味創新又多款,pizza定價都合理外賣店,order $288 二人餐,包括了有一個9吋pizza, (有些口味要額外加錢)、意份、小食, 湯/drink x2 Meat Monzter Pizza 9吋 材料豐富有pepperoni,ham,肉醬,mushroom,red onion, 食肉獸呀!卡邦尼意粉個白汁好香 ,個白汁掛在意粉上,質素味道好,一d 都唔似快餐質素,有驚喜。小食選吹襲鵬鵬雞鎚,雞槌反起肉食lollipop ,炸過很香口惹味,值得一試,比埋個bbq sauce 架可要湯或汽水,健康d 要了甘筍湯 蘑菇湯。個爐都是綠魔怪獸仔,設計包裝很用心,正中年青人路線
Green Monzter
地址 灣仔交加里22-30號華都樓地下15A號舖

可要湯或汽水,健康d 要了甘筍湯 蘑菇湯。

個爐都是綠魔怪獸仔,設計包裝很用心,正中年青人路線