電話預約訂枱,去到酒樓,安排了近電視那邊,因為有小朋友不想他們太近看電視,所以要求轉枱,但藍色衫應該係經理嘅男職員走過來話:另一張枱無咁大。佢知我地因為部電視嘅問題而轉枱,佢主動就話可以熄電視。跟住職員幫我地搬位(因為當時已轉了枱開左茶,洗緊杯和碗)仲有,家人覺得凍,又即時去調教冷氣溫度,服務非常好首先嚟這碟鮮菠蘿拔絲咕嚕肉個咕嚕肉真係好拔絲,拉到絲好脆口,好惹味,啖啖肉(平時食嘅好多骨)出邊好少食到呢種感覺,仲有個新鮮菠蘿好鮮甜,唔會係浸糖水個隻甜,亦無酸味。再上嘅係龍蝦晚飯四寶(1)上湯西澳洲龍蝦伊麵底(加左芝士,$30)龍蝦啖咪肉,伊麵同芝士汁好夾,多人唔夠食添呀加錢轉芝士,係明智,因為超好味(2)海南文昌雞半隻有啲淡口,無乜特別,薑蓉好咸,唔點薑蓉又無乜味(3)海皇雜菜煲有幾款菜,任君選擇,排得好靚好齊正,加埋中間嘅海鮮:帶子,珊瑚蚌,蝦(少少雪藏味未僻好)(4)清蒸游水藍瓜子魚肉魚甜,size唔算大,因為有其他餸,大家都唔太好魚,所以夠食(淺嚐)繼續散叫小菜:雲耳白合炒蓮藕呢一碟全部都好啱大人細路食,正常味道,好快俾我地食清光紅燒雜菌豆腐呢一碟個豆腐燒得好滑,好惹味仲要大大碟
仲有,家人覺得凍,又即時去調教冷氣溫度,服務非常好

首先嚟這碟鮮菠蘿拔絲咕嚕肉
個咕嚕肉真係好拔絲,拉到絲
好脆口,好惹味,啖啖肉(平時食嘅好多骨)

再上嘅係龍蝦晚飯四寶
(1)上湯西澳洲龍蝦伊麵底(加左芝士,$30)
龍蝦啖咪肉,伊麵同芝士汁好夾,多人唔夠食添呀
加錢轉芝士,係明智
,因為超好味

(2)海南文昌雞半隻
有啲淡口,無乜特別,薑蓉好咸,唔點薑蓉又無乜味

(3)海皇雜菜煲

(4)清蒸游水藍瓜子

繼續散叫小菜:雲耳白合炒蓮藕
呢一碟全部都好啱大人細路食,正常味道,好快俾我地食清光

紅燒雜菌豆腐
呢一碟個豆腐燒得好滑,好惹味
仲要大大碟咁多件,我自己都食左3件豆腐

脆皮燒鵝半隻
一入門口已經見到好多未燒嘅燒鵝掛住係廚房(透明玻璃見到,都幾有氣勢

今次叫半隻試下,都食唔晒,啖啖肉,燒得好香好惹味

即叫即蒸蟠桃一打
大人細路都鍾意食,裡面蛋黃好新鮮,漏晒油(平時食嘅蛋黃係實的的,又硬,好似放左好耐咁)蓮蓉餡又多又唔算太甜到漏個款,好味
食剩就打包

職員最後送上免費紅豆沙,有啲酒樓,送嘅糖水係唔好食,一係太水,一係太杰(好似煲乾左嘅感覺),但呢一碗紅豆沙,唔會太水&太杰,真係超好食,唔太甜

是晚我地叫左8餸1打蟠桃,另外叫了2支雪花啤酒1罐可樂,職員最後送糖水,要左3個外賣盒裝蟠桃拎走,8個人都食得好飽,好啱食,全部熱辣辣咁送上,上菜速度啱啱好

走剩我地最後一枱客,時間大約晚上9:40,職員無催我地埋單,價錢仲要好合理,可以話抵食(平時係貴格唔飽,但今餐真係夠食又唔貴,仲要職員都好好人,走過來吹下水問下啱唔啱食,又送左汽球俾小朋友,真心推介

2024-10-23
$230 (Dinner)
Celebration
Birthday
2024-07-25 1983 views
2024年7月13日 (星期六) 6:00pm 32°C 環境光亮整潔,餐具乾淨。 瓷杯、瓷碟均印有藍色蓮花圖案,秀麗典雅,散發一種高貴淑女氣質 ❤_❤ 人數:5人 HK$782 家人提早一天電話預訂 不用等位 上湯焗西澳洲龍蝦伊麵 - 味道比上湯更濃郁,好像芝士汁,龍蝦肉質鮮嫩,滋味無窮,頂級之作!【推介之選】❤❤❤ 晚爐脆皮燒鵝 - 外皮脆卜卜,內層肉香,肥瘦適中,肉汁豐盈。【推介之選】❤❤❤ 薑蔥鮑魚滑雞煲 - 鮑魚完全不靱,容易咀嚼,雞肉滑嫩,茨汁十分濃厚,相信拌白飯會一流。【推介之選】❤❤❤ 清蒸沙巴龍躉 - 蒸熟度恰到好處,魚肉滑溜,塗上少許豉油,立即提昇鮮味。 冰糖紅棗杞子燉雪耳 - 滋潤美味,清甜不膩。《 餐 牌 》:【 溫 馨 提 示 】:❶ 接受電話訂座❷ 另收加一服務費
『13-7-2024』家庭晚餐

2024年7月13日 (星期六) 6:00pm 32°C

環境光亮整潔,餐具乾淨。

人數:5人 HK$782

晚爐脆皮燒鵝

薑蔥鮑魚滑雞煲

清蒸沙巴龍躉

冰糖紅棗杞子燉雪耳

冰糖紅棗杞子燉雪耳 - 滋潤美味,清甜不膩。

《 餐 牌 》:

【 溫 馨 提 示 】:

接受電話訂座

另收加一服務費
2024-07-13
$156 (Dinner)
『13-7-2024』家庭晚餐
上湯焗西澳洲龍蝦伊麵
薑蔥鮑魚滑雞煲 + 晚爐脆皮燒鵝
晚爐脆皮燒鵝
薑蔥鮑魚滑雞煲
清蒸沙巴龍躉
冰糖紅棗杞子燉雪耳
一開頭我哋挑選咗六個餸菜而且有個男服務員亦主動介紹優惠上菜速度第一轉非常快食到中段,因為覺得嘢食OK 所以加咗兩道菜 然後我們一邊食一邊等等咗20分鐘 見到仲未嚟 感覺唔對路之後就問左一個服務員 問吓係咪打漏單?佢話幫我哋check吓 check check吓我哋再等多15分鐘都冇嚟到之後我哋等到好飽 就同佢講如果冇落單其中一樣澱粉質我哋就唔要另外一樣繼續要 點知佢話等多10分鐘薑蔥焗蠔就會嚟於是我哋再等 等咗成20分鐘都未嚟 兩樣餸菜前前後後足足等咗一個鐘等都唔緊要 服務員的面色態度,完全表示不滿我心諗一個鐘頭等兩樣餸菜是正常嗎?我有不滿係我的錯嗎? 幾好食都冇用,服務態度太差感覺佢哋只照顧一啲order阿拉斯加蟹的餐枱大家如果想服務好就記得嗌個阿拉斯加蟹
一開頭我哋挑選咗六個餸菜
而且有個男服務員亦主動介紹優惠
上菜速度第一轉非常快
食到中段,因為覺得嘢食OK
所以加咗兩道菜 然後我們一邊食一邊等
等咗20分鐘 見到仲未嚟 感覺唔對路
之後就問左一個服務員 問吓係咪打漏單?
佢話幫我哋check吓 check check吓
我哋再等多15分鐘都冇嚟到
另外一樣繼續要 點知佢話等多10分鐘薑蔥焗蠔就會嚟
於是我哋再等 等咗成20分鐘都未嚟
兩樣餸菜前前後後足足等咗一個鐘
等都唔緊要 服務員的面色態度,完全表示不滿
我心諗一個鐘頭等兩樣餸菜是正常嗎?
我有不滿係我的錯嗎?
幾好食都冇用,服務態度太差
感覺佢哋只照顧一啲order阿拉斯加蟹的餐枱
大家如果想服務好就記得嗌個阿拉斯加蟹
Celebration
Birthday
2024-10-28 328 views
今日到翠湖海鮮酒家試了一些點心,整體感覺不錯。($250)抵食好食😋。假日唔洗北上👌👌🦐鮮蝦白米腸米腸皮薄而柔軟,裹著鮮甜的蝦仁,口感滑溜,每一口都能感受到蝦的鮮味,搭配醬油更添風味。🍲豬腳薑薑味濃郁,湯汁香甜,豬腳煮得軟糯入味,每一口都讓人感到溫暖,是一道非常適合寒冷天氣的佳品。🍚豬雜粥粥底綿密,豬雜處理得當,沒有腥味,反而帶著一絲豬雜獨有的香味,讓這碗粥更加豐富。✅✅🥮流沙包,包子外皮柔軟而不黏牙,內餡的鹹蛋黃流沙香甜而不過膩,輕輕咬開,內餡流出,十分滿足。😊😊菜品雖然不算花俏,但每一道都能品味出用心,值得推薦給喜歡港式點心的朋友。✨👍👍📍翠湖海鮮酒家翠湖海鮮酒家 (將軍澳)將軍澳唐俊街12號天晉匯1樓102號舖#將軍澳美食 #酒樓 #點心 🥟 #腸粉 #豬腳薑 #粥粥

🦐鮮蝦白米腸

🍲豬腳薑

🍚豬雜粥

📍翠湖海鮮酒家
翠湖海鮮酒家 (將軍澳)
將軍澳唐俊街12號天晉匯1樓102號舖

#將軍澳美食 #酒樓 #點心 🥟 #腸粉 #豬腳薑 #粥粥
2024-10-27 285 views
{飲個茶食個包 - $300}將軍澳有唔少酒樓,但好味嘅真係勁少,翠湖真心算係價錢合理又好味嘅代表,不過假日搭正2點拎飛仔,都要等成粒鐘!下午茶時間點心都有幾多特價,燒腩仔米粉孖寶可以加埋鮮蝦腐皮卷,牛肉球有成4粒!菜苗餃除左有菜苗仲有蝦同肉,同一般有啲唔同但好好味!流心奶王包做形一流!金錢肚份量亦好好,每一樣點心都食得出係即叫即做,非常好味!炸物仲做得特別出色!一定要嘅仲有68蚊2隻乳鴿,俾埋手套你大大啖咁食,兩個人叫咗咁鬼多嘢真心有啲飽飽!美味程度:😋😋😋😋環境指數:🎇🎇🎇🎇番食機會:🦍🦍🦍🦍📍 #翠湖海鮮酒家 (將軍澳)將軍澳唐俊街12號天晉匯1樓102號舖
{飲個茶食個包 - $300}

美味程度:😋😋😋😋
環境指數:🎇🎇🎇🎇
番食機會:🦍🦍🦍🦍

📍 #翠湖海鮮酒家 (將軍澳)
將軍澳唐俊街12號天晉匯1樓102號舖
2024-09-08 1207 views
真係嬲嬲地,野都未食,先打50大板,全部台比哂熟客,等到差1張台既時候,諗住好快入得啦,結果不停比人插隊,最後又等多30分鐘。等從來都真係唔係問題,但係公平d好唔好,下下比哂d吉台熟客,就搞到著火。大佬呀,唔洗下下都比哂熟客,隔住比唔得既,真係將酒樓文化演繹到極致🤡。你d垃圾月餅我就無諗住買喇,留返比d熟客買黎做VIP,我亦都無諗住再黎幫襯👋。野食我就唔評論喇,等左成粒鐘,比龍肉我食都無味。祝 早日結業🫶

野食我就唔評論喇,等左成粒鐘,比龍肉我食都無味。

祝 早日結業🫶
2024-09-08
Waiting Time
70 Minutes (Dine In)
$100 (Breakfast)
2024-06-07 1768 views
開住宅區,但淨係接大枱,細枱唔搭枱就係咁等,如果你淨係想做地產鋪生意,唔想做街坊客,我肯定你做唔住!人地下畫來食都唔開心邊有人想去食夜晚你地淨係想賺一水錢根住接埋?

人地下畫來食都唔開心
邊有人想去食夜晚
你地淨係想賺一水錢根住接埋?
2024-02-29 2635 views
來將軍澳探望朋友,直接在天晉屋苑樓下食晚餐⋯⋯脆皮乳豬外脆內嫩,啖啖脆波波⋯⋯燒鵝也不柴嫩滑,鵝肉入味,味道ok!斑腩兩味份量很大,斑腩居然有煎過的痕跡,所以吃起來比較香!
來將軍澳探望朋友,直接在天晉屋苑樓下食晚餐⋯⋯
脆皮乳豬外脆內嫩,啖啖脆波波⋯⋯
燒鵝也不柴嫩滑,鵝肉入味,味道ok!
斑腩兩味份量很大,斑腩居然有煎過的痕跡,所以吃起來比較香!

蒜茸蒸頭腩
西蘭花炒球
燒鵝
乳豬
2024-02-29
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
蒜茸蒸頭腩
西蘭花炒球
燒鵝
乳豬
2024-02-11 1980 views
年初一晚與屋企人到該洒家訂了一圍約4千元晚飯,當晚生意十分好,我們要食第二輪(即晚上八時),職員安排入座有點混亂,但由於考慮到顧客眾多,出現此情況惟勉強接受,然而職員清理枱面時令餸汁及食剩食物横飛而沾污大部分坐椅,之前客人食剩的一大個魚頭跌落地上竟然無職員自覺處理,大部分餐具留下污漬,必須小心揀選並自行用熱水清洗才可使用,此等衛生問題在任何情況下皆屬不能接受,儘管食物份量及味道唔錯,但前枱衛生情況之差劣難免令人懷疑㕑房之衛生情況!
2024-01-31 1704 views
見到有新開酒樓去試吓(之前都係酒樓不過執咗),寫咗兩張點心紙落單,寫埋枱號,俾左個男部長,點知等咗半個鐘都未有野食,之後再問下個女部長,佢竟然話我哋冇落過單,有冇搞錯…你話口嗌唔記得就話啫,白紙黑字寫都可以冇落到,唔通丟咗落垃圾筒?最搞笑係,隔離枱有對兩公婆又係咁,等咗好耐都未有野食,原來又係冇落到單,我真係笑而不語。啲嘢食一般質素,價錢都係普普通通,環境又唔係得別好坐,樓底矮,啲枱又迫,試過一次怕怕,唔會再嚟。
2024-01-14
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$134 (Lunch)