2024-11-09
難得一大班人聚會,緊係搵大排檔成班柴娃娃最開心🤩朋友推薦去呢間有冷氣嘅 翠林餐廳,環境乾淨企理,服務仲好好👍 我哋叫咗勁多嘢食,前菜有蒜泥白肉,涼拌雲耳青瓜。主菜有椒鹽鮮魷🦑,芝士焗龍蝦伊麵🦞,炸子雞🐔,秘製麻辣韭菜鴨血,鍋貼小棠菜,秘製薯香黑椒牛柳粒🐮,金牌翠林小炒皇,煎蠔餅,豉油王大蝦🦐特別推薦:傳統經典菜式-鍋貼小棠菜坊間已絕少見到嘅傳統手工菜式,大廚親自手打蝦膠🦐,混合小棠菜粒🥬,再用腐皮包住,先蒸後炸,口感分明,外脆口內彈牙嘅口感😋‼️炸子雞一放落口充滿雞油香😍皮脆肉嫩,就算掛住影相已經放咗一陣先食都仲好脆口😋依度氣氛好好,好似大家庭咁,齊齊飲飲食食咁就過左個開心嘅晚上,餐廳喺平台上面,仲有室外座位,環境勁chill, 下次要再嚟,想食埋佢嘅煲仔飯😍評分:最高為5分治癒度:👩⚕️👩⚕️👩⚕️👩⚕️👩⚕️抵食度:💉💉💉💉💉翻兜指數:🩺🩺🩺🩺🩺翠林餐廳乙明邨街7號1樓📍沙田圍港鐵站B出口6分鐘路程#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #Shatin #沙田 #留港消費 #鑊氣 #大排檔 #茶餐廳 #鍋貼小棠菜 #手工菜式
特別推薦:
翻兜指數:🩺🩺🩺🩺🩺
翠林餐廳
乙明邨街7號1樓
📍沙田圍港鐵站B出口6分鐘路程
#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #Shatin #沙田 #留港消費 #鑊氣 #大排檔 #茶餐廳 #鍋貼小棠菜 #手工菜式 #翠林餐廳