位於啟德❣︎浪谷❣︎係一間食泰國🇹🇭印尼🇮🇩菜餐廳,呢到有個室內衝浪🏄場,有興趣可以上網預約試堂架,仲有教練一對一教學。餐廳好大座得好舒服,設有寵物戶外外賣用餐區,酒吧區同用餐區,喺到一邊食飯,一邊睇人沖浪,相當有趣🤗❣︎巴東牛肉配白飯❣︎午餐$138用雜錦香料製成嘅燴牛肉,口感相當淋滑鬆軟👍🏻面頭再落左椰奶,味道好夾,相當濃郁。❣︎迷你木瓜沙律❣︎套餐附送木瓜沙律味道酸酸甜甜😋做餐前小食一流。❣︎泰式大蝦炒金邊粉❣︎午餐$108即叫即炒熱辣辣👍🏻金邊粉酸酸甜甜,一啲都唔油膩,旁邊仲有青檸,花生碎,辣椒粉,等等配料,撈埋一齊食好惹味。❣︎炸素菜春卷❣︎套餐附送春卷上枱時仲熱架😋👍🏻炸得超香脆,仲跟埋碟泰式醬比你。❣︎蝶豆花椰子特飲❣︎套餐+18蝶豆花隻紫色沖出來杯飲品超靚😍入口有淡淡椰子🥥水味,唔會太甜。❣︎凍龍眼冰茶❣︎套餐+18龍眼肉大大粒,冰茶清甜。

❣︎巴東牛肉配白飯❣︎午餐$138

❣︎迷你木瓜沙律❣︎套餐附送
木瓜沙律味道酸酸甜甜😋做餐前小食一流。

❣︎泰式大蝦炒金邊粉❣︎午餐$108

❣︎炸素菜春卷❣︎套餐附送
春卷上枱時仲熱架😋👍🏻炸得超香脆,仲跟埋碟泰式醬比你。

❣︎蝶豆花椰子特飲❣︎套餐+18

❣︎凍龍眼冰茶❣︎套餐+18
龍眼肉大大粒,冰茶清甜。

2024-12-11
$155 (Lunch)
  • 炸素菜春卷
  • 蝶豆花椰子特飲
2024-11-27 1728 views
上一次朋友介紹 airside有個室內玩滑板衝浪好可惜嗰日玩得太夜 今次早少少去主要食嘢同飲嘢 環境好好一路聽住歌 燈光效果 加上極高樓底在市區真的好少見到!亦都有半露天的位置 好適合同朋友飲返兩杯餐牌主打東南亞菜式感覺更加有度假feel 加埋滑浪場地恍如置身小島度假-頭盤選了 沙嗲雞肉串沙嗲汁好惹味 雞肉燒得好香!加多加多沙律 🥗加多加多是一種印尼爪哇島料理,混合生菜,豆角、蝦餅、雞蛋、加上沙嗲都係素食嘅一種 好有東南亞特色 !Gado Gado,代表雜錦的意思,真係幾豐富當日真係勁肚餓 唔少得 泰式金邊粉炒得幾有鑊氣 真係有驚喜 甚至好食過泰國餐廳味道唔會太濃 份量亦都比較較多仲有大蝦好有口感🍤呢度除咗泰國菜之外其實集合咗唔少東南亞人氣菜式仲有巴東牛肉都係心水之選味道唔會太辣 送飯一流牛肉炆得好腍 呢樣好加分飲品方面Mango Lassi沒有酒精 平時食印度菜都會飲到芒果味好清新 。-Surfers Colada,椰子香味好出,酒味唔算好勁,比較適合女仔,好有夏日feel朋友抵讚book枱 消費滿$500仲送甜品送的甜品 都勁有heart 椰絲斑斕卷 仲有雪糕感覺有少少似panc
上一次朋友介紹 airside有個室內玩滑板衝浪
好可惜嗰日玩得太夜 今次早少少去
主要食嘢同飲嘢 環境好好
一路聽住歌 燈光效果 加上極高樓底
在市區真的好少見到!
亦都有半露天的位置 好適合同朋友飲返兩杯

餐牌主打東南亞菜式
感覺更加有度假feel 加埋滑浪場地
恍如置身小島度假
頭盤選了 沙嗲雞肉串

沙嗲汁好惹味 雞肉燒得好香!

加多加多沙律 🥗
都係素食嘅一種 好有東南亞特色 !
Gado Gado,代表雜錦的意思,真係幾豐富

當日真係勁肚餓 唔少得 泰式金邊粉

牛肉炆得好腍 呢樣好加分

飲品方面
Mango Lassi
沒有酒精 平時食印度菜都會飲到
芒果味好清新 。

朋友抵讚book枱 消費滿$500仲送甜品

送的甜品 都勁有heart 椰絲斑斕卷 仲有雪糕
感覺有少少似pancake 包住香甜的椰絲
  • 椰絲斑斕卷
  • 巴東牛肉
  • 泰式大蝦炒金邊粉
6 day(s) ago 0 views
今日去到Airside, 見六樓外面有間餐廳,環境寬敞,入內才發現原來有室內滑浪塲,可一邊吃東西一邊欣賞滑浪。而且在波浪的響聲和音樂下,與朋友談天說地也不怕影響他人。這店晚餐的款式份量不少,適合二人享用。印尼吞拿魚沙律 ($188)酸味十足的沙律材料豐富:吞拿魚、椰子油、柚子、酸橙、櫻桃番茄、青蘋果。還有兩片如手掌般大的脆蝦片,很有印尼風味。泰式大蝦粉絲煲($168)這粉絲煲是我全餐的至愛。粉絲熱辣辣配以不同的香菜炮製,十分惹味。再加上兩隻已除殼的大蝦,鮮味又彈牙,冇得彈。印尼鴨肉炒飯($168)這炒飯色香味俱全,鴨肉與炒飯完全混合在一起,容易入口。這炒飯味道帶甜和香辣,加上幾塊小蝦片拌碟,是印尼的標記。自家製印尼素菜卷 ($108)十分香脆的外皮包着不同的素菜,十分香口。班蘭椰絲卷($88)翠綠的外皮加上啡色的饀料,賣相吸引。軟綿綿的外皮充滿班蘭的香味,加上裏面甜甜的椰絲,味道豐富。薩拜薩拜 ($68)紅紅的mocktail以火龍果為主,飲一口感到味道很豐富、特別,原來是加入了Yakult。芒果拉西 ($58)這杯芒果mocktail也混合了其他元素,包括乳酪、肉桂糖槳,很清新美味。

印尼吞拿魚沙律 ($188)

泰式大蝦粉絲煲($168)

印尼鴨肉炒飯($168)

自家製印尼素菜卷 ($108)
十分香脆的外皮包着不同的素菜,十分香口。

班蘭椰絲卷($88)

薩拜薩拜 ($68)

芒果拉西 ($58)

(另收加一服務費)
啟德airside有間用衝浪做主題嘅餐廳,喺空中花園嗰層,餐廳嘅空間感好大,室內室外都可以坐,室內仲有一個室內衝浪場,食飯嘅時候可以睇到有人喺度衝浪,而且仲會有衝浪嘅音樂播放,我自己第一次嚟呢類型嘅餐廳就覺得都幾新奇🔸芒果拉西 $58呢杯飲品係芒果奶昔加肉桂,飲落去會先飲到芒果嘅甜味,然後就會慢慢滲出肉桂味,飲落去幾清新特別🔸印尼吞拿魚沙律 $188成個沙律嘅材料有生醃吞拿魚、椰子油、青檸、蕃茄、青蘋果、柚子、火箭菜、薄荷葉等,用咗好多款食材,味道係帶天然果酸,清新開胃🔸沙嗲雞肉串(5串) $125沙嗲雞肉串燒得好香,雞肉肉質都仲好嫩滑,配咗一個沙嗲汁,沙嗲味道好濃郁🔸泰式大蝦粉絲煲 $168粉絲煲個份量都幾大,有兩大隻大蝦,食落去好爽彈,好新鮮,另外粉絲夠晒入味,份量都幾多下建議share食🔸印尼鴨肉炒飯 $168炒飯份量好大,炒得夠乾身,材料亦都夠多,特別係鴨肉,調味做得唔錯,而且帶少少辣更加惹味🔸斑蘭椰絲卷 $88斑蘭椰絲卷擺盤做得幾吸引,係一款,我平時好少食嘅甜品,食落好香椰絲味,有住淡淡斑蘭香,另外可以配埋個雲呢拿雪糕食,味道幾特別

🔸芒果拉西 $58

🔸印尼吞拿魚沙律 $188

🔸沙嗲雞肉串(5串) $125

🔸泰式大蝦粉絲煲 $168

🔸印尼鴨肉炒飯 $168

🔸斑蘭椰絲卷 $88
香港餐廳一直座位密質質,但呢間餐廳竟然放個衝浪池? 唔嚟都對唔住自己😜以為最吸引嘅係可以一路食飯😋一路睇沖浪🌊🏄🏄‍♀️🏄‍♂️🏄? 我太年輕啦,呢度成個餐廳裝修都非常之靚,好有氣派嘅燈💡,酒吧方面有特色amazing 😍食物以印尼餐物為主,我哋點咗:🍢沙嗲雞肉串(5件)好中意個醬汁好濃味,雞肉嫩嫩的🐟印尼吞拿魚沙律勁多粒粒吞拿魚刺身,好抵食🐮巴東牛肉 牛肉炆得好軟好入味🦆印尼鴨肉炒飯(走辣)本身嚟錯咗辣版本,超香超好食,可惜我仔食唔到要轉番無辣🍦🍨班蘭椰絲卷開心死我仔啦,有個大大個雪糕,我就好欣賞個班蘭椰絲卷,裡面一絲絲椰絲齒甲留香🥭Mango Lassi抵抵抵! $58/杯🥥Surfers Colada呢個超好飲,有酒精,無出面的咁濃,好啱飲嚟飲野真係好抵,咁靚嘅景,都係$5x-$8x/杯。食物都好有水準👏🏻可以做我哋飯堂😆

食物以印尼餐物為主,我哋點咗:

🍢沙嗲雞肉串(5件)
好中意個醬汁好濃味,雞肉嫩嫩的

🐟印尼吞拿魚沙律
勁多粒粒吞拿魚刺身,好抵食

🐮巴東牛肉
牛肉炆得好軟好入味

🦆印尼鴨肉炒飯(走辣)
本身嚟錯咗辣版本,超香超好食,可惜我仔食唔到要轉番無辣

🍦🍨班蘭椰絲卷

🥭Mango Lassi
抵抵抵! $58/杯

🥥Surfers Colada
呢個超好飲,有酒精,無出面的咁濃,好啱飲

2025-01-09
$300 (Dinner)
2025-01-10 0 views
第一次見餐廳同滑水mix埋呀幾有新意🏄🏻~ 餐廳位置都幾多又闊落,仲可以睇住人地滑浪😂沙嗲雞肉串 ($125)有驚喜嘅雞肉串,唔單只燒得好香,肉質仲好juicy同嫩🤤。最出色係旁邊嘅花生醬,又香濃仲食到花生香味,配搭一流呀🤩加多加多沙律 ($138)我都係第一次食呢款沙律,有唔同嘅蔬菜之外仲有花生醬味嘅醬汁😯,幾有東南亞嘅風味,配搭埋香脆蝦片一齊食口感仲豐富😋印尼鴨肉炒飯 ($168)炒飯都幾大碟,米係粒粒分明架,入面有一絲絲嘅鴨肉同其他配菜,仲有粒粒辣椒都真係有啲辣架😆泰式大蝦粉絲煲 ($168)2隻蝦真係超級大呀🤩! 啖啖肉仲要爽口彈牙,粉絲亦都好入味,每條都滑嘟嘟好惹味,超滿足!👍🏼👍🏼斑蘭椰絲卷 ($88)外面係斑蘭pancake皮,入面包住椰絲同肉鬆,鹹鹹甜甜都幾得意🤭,旁邊仲有糖漿同水果,鍾意甜啲嘅朋友可以加埋🤤Surfers Colada ($88)呢杯cocktail都幾香果味,個杯仲好有熱帶風味,不過酒精味都唔算好輕架🧉Mango Lassi ($58)呢杯芒果味都幾香,配搭以上食物都幾夾🍹

沙嗲雞肉串 ($125)

加多加多沙律 ($138)

印尼鴨肉炒飯 ($168)

泰式大蝦粉絲煲 ($168)

斑蘭椰絲卷 ($88)

Surfers Colada ($88)

Mango Lassi ($58)
呢杯芒果味都幾香,配搭以上食物都幾夾🍹
啟德Airsdie 6樓,餐廳橫裝充滿度假風夏日嘅氣息,樓底高感舒適主打滑板衝浪及各國傳統東南亞菜式咗就可以邊食邊睇衝浪或嘗試新穎體驗一年四季都啱玩沙嗲雞肉$128/5串燒烤散發出誘人嘅色澤沙嗲與自家製花生醬,惹味香濃印尼吞拿魚沙律 $188生醃吞拿魚、椰子油、青檸、蕃茄、青蘋果、柚子、火箭菜、薄荷葉等多款食材,天然果酸清新開胃,同米片一齊食夠哂特別巴東牛肉 $188係第一次試,味道超讚~牛肉大大嚿燴得軟腍,椰奶與香料混合Sauce微辣點綴紫薯片,令味蕾漫遊✨必食✨泰式大蝦炒金邊粉 $128材料大蝦、韭菜、芽菜、豆干🥚好適合蛋白素食者,啲好爽彈,又飽肚斑蘭椰絲卷 $88斑斕皮裏面包住飽滿嘅椰絲口感軟腍鹹鹹甜甜 配雪糕和水果🧉Surfers Colada $88🍸Lemon Grass & Elderflower Collins $88衝浪者可樂達 $88 |香茅接骨木花柯林$88
叫咗兩杯Cocktail,調配花心思📸打卡美一杯清新爽脷,令一杯好sweet 嘅果莓椰香,微醺…

啟德Airsdie 6樓,餐廳橫裝充滿度假風
夏日嘅氣息,樓底高感舒適
主打滑板衝浪及各國傳統東南亞菜式
咗就可以邊食邊睇衝浪或嘗試新穎體驗
一年四季都啱玩

沙嗲雞肉$128/5串
燒烤散發出誘人嘅色澤
沙嗲與自家製花生醬,惹味香濃

印尼吞拿魚沙律 $188

巴東牛肉 $188
係第一次試,味道超讚~

泰式大蝦炒金邊粉 $128

斑蘭椰絲卷 $88
斑斕皮裏面包住飽滿嘅椰絲
口感軟腍鹹鹹甜甜 配雪糕和水果

🧉Surfers Colada $88
衝浪者可樂達 $88 |香茅接骨木花柯林$88
叫咗兩杯Cocktail,調配花心思📸打卡美
一杯清新爽脷,令一杯好sweet 嘅果莓椰香,微醺…
2025-01-03
Dinner
早幾日要同朋友去啟德,就順便喺Airside搵間餐廳,見呢間餐廳樓底好高,個場好大,價錢OK,又唔使等位,就入咗去試吓~原來入面有好大個衝浪嘅area😵仲有衝浪課程,真係估唔到商場入面竟然有個咁嘅地方⋯佢嘅裝修環境感覺真係好似去咗泰國咁!🔹印尼吞拿魚沙律有大量嘅吞拿魚同埋柚子肉,酸酸甜甜,有特色,好開胃!🔹沙嗲雞肉串雞肉燒得唔錯,加上佢嘅沙嗲醬調味非常好,好味!🔹泰式大蝦粉絲煲有兩隻大蝦同埋粉絲份量都唔少,粉絲爽口,唔會好難咬,非常入味🔹印尼鴨肉炒飯第一次食呢個味嘅炒飯,甜甜辣辣,而且炒得好乾身,值得一試!🔹班蘭椰絲卷賣相好靚,個斑斕卷包住爽脆嘅椰絲,口感好特別,配埋雪糕一齊食,非常滿足~~🔹Mango Lassi 酸酸哋唔會太甜,幾好飲!🔹Surfers Colada用Rum做base, 加入菠蘿,芒果汁,同埋紅桑莓汁,味道還好~

🔹印尼吞拿魚沙律
有大量嘅吞拿魚同埋柚子肉,酸酸甜甜,有特色,好開胃!

🔹沙嗲雞肉串
雞肉燒得唔錯,加上佢嘅沙嗲醬調味非常好,好味!

🔹泰式大蝦粉絲煲

🔹印尼鴨肉炒飯
第一次食呢個味嘅炒飯,甜甜辣辣,而且炒得好乾身,值得一試!

🔹班蘭椰絲卷

🔹Mango Lassi
酸酸哋唔會太甜,幾好飲!

🔹Surfers Colada

2025-01-07 0 views
✨衝浪主題餐廳✨.餐廳樓底超高,空間感十足,仲有好大個室內衝浪場地,食飯之餘玩埋衝浪都得!.✨沙嗲雞肉串雞肉串燒得非常香口,沙嗲醬可以話係呢款串燒嘅靈魂,味道好濃郁又惹味🥰✨加多加多沙律✨泰式大蝦粉絲煲粉絲夠乾身又入味,大蝦食得出幾新鮮,肉質結實~✨泰式大蝦炒金邊粉金邊粉味道偏酸,不過勝在夠乾身唔油膩✨斑斕椰絲卷賣相好吸引,食落好香椰絲味,再夾埋雲呢拿雪糕食味道唔錯😋✨芒果拉西呢杯飲品其實係芒果奶昔再加入肉桂嘅香味,呢種配搭比較少見,不過都幾match.📍 浪谷 (AIRSIDE) (九龍城)九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 6樓L601號舖
✨衝浪主題餐廳✨
✨沙嗲雞肉串
✨加多加多沙律
✨泰式大蝦粉絲煲
粉絲夠乾身又入味,大蝦食得出幾新鮮,肉質結實~
✨泰式大蝦炒金邊粉
金邊粉味道偏酸,不過勝在夠乾身唔油膩
✨斑斕椰絲卷
賣相好吸引,食落好香椰絲味,再夾埋雲呢拿雪糕食味道唔錯😋
✨芒果拉西
📍 浪谷 (AIRSIDE) (九龍城)
2024-12-29 350 views
呢間餐廳真係好靚,環境寬敞又舒適,仲可以滑浪🌊🌊🤩🤩餐廳主打泰式同清真料理,無論係食物嘅味道定擺盤,都令人感到驚喜🥰加多加多沙律色彩繽紛,配料新鮮,食落去清爽可口,真係好適合開胃👍沙嗲雞肉串雞肉串烤得剛剛好,外焦內嫩,搭配特製沙嗲醬,味道香濃😊大蝦粉絲煲蝦肉鮮嫩,粉絲吸收咗湯汁嘅精華,味道非常入味,食落去好滿足😋泰式大蝦炒金邊粉金邊粉滑順,熱辣辣香噴噴,配上大蝦,味道獨特,令人回味無窮🤤斑斕椰絲卷呢道甜品係一款清新嘅小食,椰絲香甜,搭配斑斕味道,口感非常好👍芒果拉西一杯清涼嘅飲品,芒果味濃郁,飲落去好消暑😍榴槤美樂係榴槤愛好者嘅最愛,味道濃厚,仲有淡淡的咖啡香,香氣四溢,真係好正🥰總括來講,呢間餐廳唔單止環境靚,食物亦好味,真係值得一試!下次再嚟一定會再光顧❤️📍 浪谷 (AIRSIDE) (九龍城)九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 6樓L601號舖
呢間餐廳真係好靚,環境寬敞又舒適,仲可以滑浪🌊🌊🤩🤩

加多加多沙律
色彩繽紛,配料新鮮,食落去清爽可口,真係好適合開胃👍

沙嗲雞肉串
雞肉串烤得剛剛好,外焦內嫩,搭配特製沙嗲醬,味道香濃😊

大蝦粉絲煲

泰式大蝦炒金邊粉

斑斕椰絲卷

芒果拉西
一杯清涼嘅飲品,芒果味濃郁,飲落去好消暑😍

榴槤美樂

📍 浪谷 (AIRSIDE) (九龍城)

2024-12-16
  • 加多加多沙律
  • 泰式大蝦炒金邊粉
呢間係Airside近萬四呎既特色餐廳,集衝浪同美食於一身🤩臨近聖誕推出既節日限定晚市二人套餐,只係$638就食到8道印尼菜式!包括三道前菜五道主菜,好抵食!前菜最深刻既一定係炸餛飩🥟餛飩外皮酥脆,內餡混合左大蝦同鯖魚,粒粒飽滿又好彈牙,特別鍾意伴碟既花生醬,好濃郁🥹🥹 雞絲沙律酸酸地好開胃,光速清盤😋🥗 蔬菜薄餅卷包住蔬菜同蛋絲,好鍾意個皮好軟熟😋主菜最吸晴既一定係呢條長過手掌既巨型八爪魚🐙😍口感彈牙又入味😚 大蝦咖喱好香口,入面勁多秋葵🥘 第一次食烤雞配印尼辣醬,原來都唔會好辣👍🏻 炒飯幾有鑊氣又多蟹肉,重口味既我地加埋咖喱一齊食好惹味🥰 最驚喜既係黃豆醬炒椰菜,估唔到可以炒得咁入味咁好食,清曬😚🔸 大蝦鯖魚炸餛飩 🔸 越式鷄絲沙律🔸 蔬菜薄餅卷🔸 汁燒八爪魚🔸 亞齊風味大蝦咖喱🔸 塔里旺烤鷄🔸 香辣蟹肉炒飯🔸 黃豆醬炒椰菜仔另外我仲叫左個甜品慶祝朋友生日,班蘭椰絲卷餅皮好軟熟,包住滿滿既椰絲,對甜品嘅最高讚賞就係唔係好甜😆好特別好好食,大推!😍兩杯mocktail 最鍾意招牌Colada,椰奶base比另一杯更香,果然係招牌🤩🔸班蘭椰絲卷🔸🍸招牌無酒精可樂達🔸🍹東南亞清涼飲品📍

炒飯幾有鑊氣又多蟹肉,重口味既我地加埋咖喱一齊食好惹味🥰
最驚喜既係黃豆醬炒椰菜,估唔到可以炒得咁入味咁好食,清曬😚

🔸 大蝦鯖魚炸餛飩

🔸班蘭椰絲卷
🔸🍸招牌無酒精可樂達
🔸🍹東南亞清涼飲品

📍 浪谷 Groundswell
浪谷 (AIRSIDE) (九龍城)
@groundswellhk

#浪谷 #Groundswell #啟德美食
浪谷在啟德AIRSIDE 6樓,是香港⾸間衝浪主題餐廳,主打泰式印尼的東南亞菜式.入內空間廣闊,由酒吧區域到用膳地方都放滿大量植物與藤椅,加上柔和燈光及輕快音樂,感覺猶如置身在峇里,滿有渡假感!近來推出節日限定的二人聖誕菜單.從前菜,小食到主菜共八款,質素高既價格合理.今年不妨捨棄傳統西餐,來享受一下室內滑浪的特色氛圍!喜歡滑浪的可落場一展身手!新手的亦可預約教練指導,既可放鬆身心又可來一晚不一樣的聖誕氣氛🔸浪谷二人限定聖誕菜單($638)(或可以$758 額外搭配一瓶紅酒/白酒)日期:2024年12月23日至2025年1月1日▪️前菜▫️大蝦鯖魚炸餛飩一客三件,金黃色餛飩炸得酥香,內裏塞滿彈牙蝦肉及鯖魚配香甜花生醬,香口滋味▫️越式鷄絲沙律配上椰菜、紅蘿蔔、黃瓜、芫荽、薄荷及香蒜.入口清新帶微酸又開胃▫️蔬菜薄餅卷 薄餅卷內包含紅蘿蔔、椰菜、竹筍、蛋絲及芽菜.入口毫無草青味,而且薄餅質地有驚喜,極軟熟!不愛蔬菜的朋友都會喜歡!▪️主菜▫️汁燒八爪魚 ▫️塔里旺烤鷄最具特色及最吸睛的,必定是這兩款主菜.八爪魚極具份量,粗身又大條,外層加上醬汁再炭燒,質地仍然軟熟且充滿炭香味!再配四季橘辣椒醬及椰絲沙

🔸浪谷二人限定聖誕菜單($638)
(或可以$758 額外搭配一瓶紅酒/白酒)
日期:2024年12月23日至2025年1月1日

▪️前菜
▫️大蝦鯖魚炸餛飩

▫️越式鷄絲沙律

▫️蔬菜薄餅卷

▪️主菜
▫️汁燒八爪魚 ▫️塔里旺烤鷄

最具特色及最吸睛的,必定是這兩款主菜.八爪魚極具份量,粗身又大條,外層加上醬汁再炭燒,質地仍然軟熟且充滿炭香味!再配四季橘辣椒醬及椰絲沙律,完全是值回票價!
塔里旺烤鷄肉質嫩滑,同時燒得香口,單吃已很惹味,再配印尼辣醬及黄瓜更添層次!

▫️魚露亞齊風味大蝦咖喱
咖喱辣度不強,香濃並帶椰子香氣,爽口大蝦配車厘茄及秋葵,送飯一流!

▪️主食
▫️香辣蟹肉炒飯▫️黃豆醬炒椰菜仔
炒飯炒得惹味又乾身加上滿滿蟹肉並帶鮮味.炒椰菜仔看似簡單,但加入黃豆醬更顯椰菜天然甜度.套餐豐富又飽肚,按捺不住把所有清光光~

2024-12-26 185 views
咁呢度呢嘅特色呢就係呢可以一路食嘢一路睇人哋玩滑浪串燒睇落好似好正但食落個人覺得就一般(朋友話好食)野飲飲幾好飲呀粉絲幾好食👍🏻最後個甜品係斑蘭椰絲卷都幾重斑蘭味
2024-12-11
  • 泰式大蝦粉絲煲
🇭🇰 Kai Tak 啟德|Groundswell 浪谷For those who like or want to try surfing, this place is definitely for you! 🏄 This restaurant has a huge wave machine indoor for surfing! Even during such freezing cold 🥶 weather, you can enjoy surfing without worrying about the temperature! As for the food, here are what I’ve tried: •𝐆𝐚𝐝𝐨-𝐠𝐚𝐝𝐨 𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝Vegetables tossed in peanut butter sauce with garlic crackers surrounded on the side, definitely a great starter to enhance your appetite 😌•𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐒𝐚𝐭𝐚𝐲The chicken is pe
🇭🇰 Kai Tak 啟德|Groundswell 浪谷

•𝐆𝐚𝐝𝐨-𝐠𝐚𝐝𝐨 𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝

•𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐒𝐚𝐭𝐚𝐲

The chicken is perfectly grilled, and you can smell it from afar! 😍 The satay further elevated the flavour to another next level!

•𝐒𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐑𝐞𝐧𝐝𝐚𝐧𝐠

The beef reading is so soft with some fat in it! I love that beef is submerged into the sauce fully, the sauce was heavy in coconut flavour too 😆✨

•𝐏𝐚𝐝 𝐓𝐡𝐚𝐢 𝐍𝐨𝐨𝐝𝐥𝐞𝐬

The pad Thai tastes fantastic with the peanuts mixed! The size of those prawns are massive as well! 🍤 There are some tofu shreds in it as well which I adored 🥰 I really like that they put the spices on the side so you could control the spiciness of this dish 😃

•𝐊𝐮𝐞 𝐃𝐚𝐝𝐚𝐫 𝐆𝐮𝐥𝐮𝐧𝐠

As for dessert, I highly recommend this traditional Thai dessert! The pandan flavoured crepes are sweet and remember to try it along with the ice cream too! 🍦inside the crepes were filled with coconut shreds 🥥

•𝐓𝐡𝐞 𝐂𝐨𝐜𝐨𝐧𝐮𝐭 𝐒𝐡𝐚𝐤𝐞 & 𝐌𝐚𝐧𝐠𝐨 𝐋𝐚𝐬𝐬𝐢
Both drinks are very satisfying to have and I especially love the coconut 🥥 shake since it has a lot of toppings inside, including corn, jellies, beans and more! Mango Lassi on the other hand was more refreshing!

📍Shop L601, 6/F, AIRSIDE, 2 Concorde Road, Kai Tak, Kowloon City
💲Price per person: $397 + 10% service charge
2024-12-23
$397 (Breakfast)
2024-12-26 161 views
Airside愈嚟愈多嘢食,呢日去咗全港第一間室內衝浪餐廳🏄‍♀️邊食邊睇住其他人衝浪,氣氛好好,自己都想玩埋一份,好特別👍🏻適逢聖誕就到,今次品嘗咗🎄Christmas Set Menu🎅🏻🍴大蝦鯖魚炸餛飩配香甜花生醬炸得香脆,入面餡料滿滿,蝦肉札實彈牙,花生醬香甜惹味🍴越式鷄絲沙律除咗鷄絲,仲有紅蘿蔔、椰菜、竹筍、蛋絲、芽菜,爽口清新🍴亞齊風味大蝦咖喱咖喱幾香唔辣,入面除咗大蝦,仲有椰菜、紅蘿蔔、黃瓜、芫荽,有啲薄荷、魚露味,好香,呢個汁點其他嘢食一樣好正👍🏻🍴蔬菜薄餅卷呢款薄餅卷係軟身嘅,入面有大量蔬菜,爽脆清新🍴汁燒八爪魚配椰絲沙律八爪魚彈牙入味,好大條👍🏻🍴塔里旺烤鷄配印尼辣醬及黃瓜烤雞香口,香料醃得入味,整體好食🍴黃豆醬炒椰菜仔配香炒番茄呢款好食,黃豆醬微甜惹味,椰菜仔有口感🍴香辣蟹肉炒飯蟹肉又多又大粒,幾足料,炒飯粒粒分明,仲有各種香料,調味足幾好食💰$638💰$758 附餐酒(紅/白)一瓶🚩浪谷 Groundswell (AIRSIDE) (九龍城)📍九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 6樓L601號舖

🍴大蝦鯖魚炸餛飩配香甜花生醬
炸得香脆,入面餡料滿滿,蝦肉札實彈牙,花生醬香甜惹味

🍴越式鷄絲沙律
除咗鷄絲,仲有紅蘿蔔、椰菜、竹筍、蛋絲、芽菜,爽口清新

🍴亞齊風味大蝦咖喱

🍴蔬菜薄餅卷
呢款薄餅卷係軟身嘅,入面有大量蔬菜,爽脆清新

🍴汁燒八爪魚配椰絲沙律
八爪魚彈牙入味,好大條👍🏻

🍴塔里旺烤鷄配印尼辣醬及黃瓜
烤雞香口,香料醃得入味,整體好食

🍴黃豆醬炒椰菜仔配香炒番茄
呢款好食,黃豆醬微甜惹味,椰菜仔有口感

🍴香辣蟹肉炒飯

💰$638