2022-08-31 57 views
近銅鑼灣世貿大廈嘅呢間漢堡包外賣店,見到佢價錢都唔算好貴而且一個set仲可以包炸蠔等小食,再加埋嘢飲,價錢都只係70幾蚊左右。嗰日我嗌咗個佢哋最經典嘅芝士牛肉漢堡,首先講吓佢嘅漢堡包皮,即是我拎咗返屋企食,麵包都唔會淋哂。同埋我自己最鍾意係佢嘅牛肉好多汁,就算凍咗都唔會好油,而佢嘅蕃茄同生菜亦都好新鮮。再講下佢嘅小食炸蠔,雖然得兩舊,但係每一嚿都好大隻,炸完之後亦都唔會好油。佢呢度嘅飲品都幾多選擇㗎,但我自己就嗌咗杯普通嘅茶,想飲得清淡啲嘅話都係一個唔錯嘅選擇!

2022-08-29 30 views
平時返工成日經過呢間手工漢堡外賣小店都好想試下今日lunch time好想食漢堡就諗起呢一間外賣小店就嚟咗試一去到見到佢嘅招牌漢堡係我鍾意而又好耐冇食過嘅肉醬醬汁我就心心眼咁叫咗黎試下喇我去嘅時候係大約四五點左右冇咩人好快就有得攞有點肚餓既關係一拎到立即快步行返去喇返到去一打開個外賣盒🤤好香丫賣相唔錯 大大塊爽脆生菜新鮮蕃茄加上香噴噴既漢堡扒仲有肉醬汁喺包邊度慢慢流出黎個包經過一段路程之後咬落去仲有點脆漢堡扒食得出係新鮮製作仲咬到有粒粒洋蔥醬汁如果可以酸小小就完美喇呢個包啱晒重口味嘅人士+$19炸香芋波波再叫左杯熱香芋奶茶5分鐘都唔洗就食哂🤤鍾意食漢堡嘅朋友可以去試吓呢間小店nana支持小店Gustoso Burger 銅鑼灣景隆街15-27號海都大廈地下1A號舖
平時返工成日經過呢間手工漢堡外賣小店都好想試下

nana支持小店

Gustoso Burger
銅鑼灣景隆街15-27號海都大廈地下1A號舖
2022-08-25 35 views
前幾日喺Cwb買完野 又怕嚟緊會落雨濕濕 所以就嗱嗱臨買個外賣返屋企做晚餐算聽朝俾我經過見到呢間又平又幾吸引嘅新burger店 於是就買咗返去試吓🙈舖頭專做外賣 而且都有好多款式揀由burger去到手搖飲品都有得揀!而且佢地個包裝仲好貼心 有啲散熱位 咁就唔怕個外賣拎到返去會林晒🫶🏻今次我就是佢哋嘅芝士牛肉漢堡配吉列蠔•熱溶芝士和牛堡🍔•-漢堡嘅份量都幾大 而且拎到返去都冇影響食物嘅質素而入邊嘅漢堡肉質彈牙 而且都做到好juice 唔會乾爭爭👍🏻加上入邊仲配有肉醬 成個口感好豐富!另外吉列蠔就炸得相當酥脆 但咬落入面嘅蠔就好肥美😆•特濃朱古力脆脆🧋•-最後配埋杯手搖就係Perfect ending啦!呢杯朱古力嘅味道同個名一樣好濃郁! 而且配埋少少Oreo碎 仲多一重口感👍🏻

舖頭專做外賣 而且都有好多款式揀

由burger去到手搖飲品都有得揀!

今次我就是佢哋嘅芝士牛肉漢堡配吉列蠔

•熱溶芝士和牛堡🍔•
漢堡嘅份量都幾大 而且拎到返去都冇影響食物嘅質素

加上入邊仲配有肉醬 成個口感好豐富!
另外吉列蠔就炸得相當酥脆 但咬落入面嘅蠔就好肥美😆

•特濃朱古力脆脆🧋•
最後配埋杯手搖就係Perfect ending啦!

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2022-08-25 24 views
熱日熱辣辣, 成34度, 想食BURGER, 又想係屋企慢慢享受, 就決定搵間BURGER外賣店經麻甩大叔推介後, 就幫襯左呢間係銅鑼灣既一間小店,雖然鋪頭唔算大, 不過種類非常多, 而且出邊已經聞到超香同要排隊買. 熱熔芝士和牛堡 $68和牛漢堡唔會太實都唔會散 食得出濃郁牛味 都唔會乾身 咬落去係juicy嘅 加埋肉醬 配搭上都算穩陣肉醬有微微黑椒味 係惹味配搭👍🏻👍🏻裏面都有洋蔥嘅 甜甜地 整體不過不失如果加多塊生菜就PERFERT啦香芋地瓜圓 $22炸得好香口, 而且唔會食落好痴牙,拎到番屋企都唔會淋哂.配埋杯好Fresh既柚子蜜梳打, 解渴一流!,中和番漢堡既油膩感, 好滿意!

熱熔芝士和牛堡 $68
加埋肉醬 配搭上都算穩陣
肉醬有微微黑椒味 係惹味配搭👍🏻👍🏻
裏面都有洋蔥嘅 甜甜地 整體不過不失
如果加多塊生菜就PERFERT啦

香芋地瓜圓 $22
炸得好香口, 而且唔會食落好痴牙,拎到番屋企都唔會淋哂.

2022-08-23
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2022-08-22 22 views
好多時食高質burger都幾貴下,但呢間性價比真係幾高! GUSTOSO 義大利文原來係「好食、美味」既意思,果然真係好味!叫左個推薦既GUSTOSO 牛堡 ($48),升級左($19) 要左個香芋地瓜丸同飲品。香芋地瓜丸外層金黃香脆,內層煙煙韌韌咁好好味,裡面嘅香芋/地瓜蓉就甜甜地,好滋味。Burger 有4oz 美國牛、車打芝士、生菜蕃茄,但我覺得呢款好味更在於個肉醬! 令到個burger 好香好惹味! 當然塊牛都有香濃牛味,厚度有一定口感,非常不錯! 返排有夏日特飲,試左荔枝流打,非常大杯之外唔算太甜,好香荔枝味,夏日食呢個set 非常爽!除左牛,仲有和牛,豬雞海鮮同素食burger選擇! 薯條、小食、飲品亦有好多款選擇,細細間店應有盡有! 餐牌仲有中英文版!
好多時食高質burger都幾貴下,但呢間性價比真係幾高!

2022-08-22 28 views
🕰️購買時間:18:15   用餐時間:19:45   👥人數:1人由於中途有事耽誤了,所以未能在取餐後即時吃第一口,不過還是挺不錯的喲~起碼食物還是暖暖的、脆脆的 A8. 黃金煙芝脆牛堡 Crispy Bacon Burger ($68) 4oz牛、車打芝士、黃金煙芝脆、蕃茄、紫洋蔥、生菜黃金煙芝脆的味很出一煙肉(是一整片的!!)和芝士經典配搭,外有脆皮、內有切粒洋蔥及軟芝士,口感豐富;下面還有芝士+牛,所以呢,份量很大又厚身,只能堪堪放進口內(笑~)這個質數可謂超出其價錢了!+$19 下列為優惠套餐香芋地瓜丸 (3件) Purple Sweet Potato 地瓜丸的皮脆又薄,香芋溶很濃很足伯爵鮮奶茶 (冷 - 只限少冰) Earl Grey Milk Tea伯爵茶味很濃,絲絲涼意,完美解膩~

黃金煙芝脆牛堡
香芋地瓜丸
伯爵鮮奶茶

4oz牛、車打芝士、黃金煙芝脆、蕃茄、紫洋蔥、生菜

+$19 下列為優惠套餐

地瓜丸的皮脆又薄,香芋溶很濃很足

伯爵茶味很濃,絲絲涼意,完美解膩~
2022-08-19
黃金煙芝脆牛堡
香芋地瓜丸
一個人喺銅鑼灣,肚仔餓😅,但係趕時間返屋企🏠收貨😅,咁就打算買外賣,行咗1分鐘,見到呢間漢堡包店🍔,似乎幾適合呢日嘅需要,咁就決定試吓😆要咗 Gustoso 牛堡🍔、紫薯餅,鳳梨綠茶🧋,三樣嘢加埋一共係 $80 😆- Gustoso牛肉漢堡包🍔:牛肉漢堡幾 juicy,仲有熱溶咗嘅芝士🧀,幾惹味😋- 紫薯餅:真係紫色㗎🤩,攞到返屋企外邊仲脆脆哋😆,裏邊嘅紫薯微甜,幾啱我嘅胃口😋- 鳳梨🍍綠茶🍵:有淡淡嘅菠蘿🍍香味,幾清新,仲超級大杯😆

- 鳳梨🍍綠茶🍵:有淡淡嘅菠蘿🍍香味,幾清新,仲超級大杯😆
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$80 (Lunch)
2022-08-14 22 views
高質漢堡包外賣店🍔銅鑼灣有間外賣專賣店,有很多款不同漢堡包和很多炸物,連素食漢堡都有。有別於一般漢堡店,只有汽水的選擇,有很多台式茶類飲品,朱古力特飲,沙冰和梳打特飲。Gustoso 牛堡🐂漢堡的麵包有種油香味,內有生菜,肉醬,牛肉和芝士。肉醬是特別調配,比一般肉醬偏少少甜,口味增添不少層次之外,整個漢堡仲多一份濕潤感。紫薯餅🍠麵包糠炸成的炸衣都幾香脆,內裏的紫薯蓉十分甜,好好味!芒芒綠茶🥭綠茶味夠,芒果的調味可能會沉底,記得搖一搖先飲!
高質漢堡包外賣店🍔

Gustoso  牛堡套餐

Gustoso 牛堡🐂
紫薯餅

紫薯餅🍠
麵包糠炸成的炸衣都幾香脆,內裏的紫薯蓉十分甜,好好味!
芒芒綠茶

芒芒綠茶🥭
綠茶味夠,芒果的調味可能會沉底,記得搖一搖先飲!
Gustoso  牛堡套餐
1K
2022-08-13 26 views
Gustoso Burger (海都大廈) (銅鑼灣)銅鑼灣景隆街15-27號海都大廈地下1A號舖銅鑼灣搵好嘢食一啲都唔難,但要搵大眾化嘅價錢,又要好味呢咁今日就試咗呢一間burger。外賣質素都唔錯,攞到返屋企都仲係新鮮嘅。芝士煙肉牛堡 48芝士煙肉牛堡就最啱我個仔食啦,牛肉非常厚身,肉質Juicy,外脆內嫩,煙肉味非常濃郁,車打芝士,蕃茄生菜🥬茄汁芥末,惹味。白土梳打 18透明搵一口氣即可感受到甜甜的蜜桃香氣在你口中蔓延,有炭酸感和果實感。吉列蠔兩隻+29吉列蠔都要用猛火炸,皮脆內Creamy,甜而且唔膩。

Gustoso Burger (海都大廈) (銅鑼灣)

銅鑼灣景隆街15-27號海都大廈地下1A號舖

芝士煙肉牛堡 48

白土梳打 18

吉列蠔兩隻+29
吉列蠔都要用猛火炸,皮脆內Creamy,甜而且唔膩。
2022-08-12 23 views
今晚自己一個食飯,經過一間外賣漢堡店,聞到香噴噴,即刻忍唔住去落個order😙外賣包裝都非常乾淨企理,凍熱分離盒子上四角有洞口,以免炸物受潮牛油果脆雞堡,小食同漢堡分隔開,明顯盒子係經過設計,賣相非常吸引,麵包係屬於結實型,非常有咬口及飽肚,加上香滑牛油果及香脆厚肉炸雞,多重口感,令人非常回味!+$18就可以配埋香芋地瓜丸及白桃梳打,香芋地瓜丸外層酥脆、內餡綿密,兩款食材都係令人齒頰留香,三粒既份量剛好😊原來小店都好歡迎用WhatsApp下單,咁就可以快捷方便地攞外賣啦😃

外賣包裝都非常乾淨企理,凍熱分離

盒子上四角有洞口,以免炸物受潮

2022-08-07 35 views
今日收早就決定黎買個burger返歸做下午茶漢堡同小食既選擇有好多!!單係漢堡都分左牛、雞同海鮮,牛堡仲分左牛肉同和牛兩大類~聽左店員介紹之後,我就決定左要A8既黃金煙芝脆牛堡之加配雞翼做小食嗰款套餐飲品就要左新口味既巨峰梳打,依家仲可以免費配埋QQ晶球添食物同飲品都係即叫即整既,所以大概等左5-10分鐘後就可以拎佢地返歸啦先食雞翼,蜜糖味都幾出,調味不錯之後個牛堡係超有驚喜!!!!塊煙芝脆係吉列外層,外面香脆,內含軟心芝士同煙肉,超正超邪惡而塊牛肉漢堡都好出色,厚身肉嫩,調味適中加左晶球既巨峰梳打都好爽,呢個下午茶真係滿足到我晚餐都食少左XDD
今日收早就決定黎買個burger返歸做下午茶

漢堡同小食既選擇有好多!!

單係漢堡都分左牛、雞同海鮮,牛堡仲分左牛肉同和牛兩大類~

聽左店員介紹之後,我就決定左要A8既黃金煙芝脆牛堡

之加配雞翼做小食嗰款套餐

飲品就要左新口味既巨峰梳打,依家仲可以免費配埋QQ晶球添

先食雞翼,蜜糖味都幾出,調味不錯

之後個牛堡係超有驚喜!!!!

而塊牛肉漢堡都好出色,厚身肉嫩,調味適中

2022-07-30 38 views
🎈Gustoso Burger銅鑼灣景隆街小店Gustoso Burger周末周日買份漢堡包去維園野餐首選呢~餐廳嘅burger有多款 配搭🥗🥩熱溶芝士,雞扒,牛油果,當然仲有牛肉漢堡任君選擇-Gustoso 牛堡🍔揀左最 Classic 的牛堡漢堡唔會煎得太老,仲有陣陣牛香肉汁當然爆晒汁吧~可埋芝士同蕃茄,以肉醬為醬汁簡單好食😙-跟餐配左吉列蠔炸得嫰嫰的。最正係可以加配各種台式飲品🧋珍珠奶茶配漢堡包,夢幻組合🥰依家買滿50蚊仲送 香芋地瓜頭三粒即叫即炸卜卜脆又軟綿綿開心~

🎈Gustoso Burger
銅鑼灣景隆街小店Gustoso Burger

周末周日買份漢堡包去維園野餐首選呢~
餐廳嘅burger有多款 配搭🥗🥩
熱溶芝士,雞扒,牛油果,當然仲有牛肉漢堡
任君選擇
Gustoso 牛堡🍔

揀左最 Classic 的牛堡
漢堡唔會煎得太老,仲有陣陣牛香

肉汁當然爆晒汁吧~
可埋芝士同蕃茄,以肉醬為醬汁

簡單好食😙

跟餐配左吉列蠔
炸得嫰嫰的。

最正係可以加配各種台式飲品🧋
珍珠奶茶配漢堡包,夢幻組合🥰

依家買滿50蚊仲送 香芋地瓜頭三粒

即叫即炸卜卜脆又軟綿綿
開心~
2022-07-28 24 views
同朋友book 左銅鑼灣酒店staycation 玩兩晚,天氣咁熱大家都唔想出街食,就決定行完街睇下附近有咩外賣買番酒店hotel食,見到呢間賣漢堡包既小店幾吸引,我地買左黃金煙芝脆牛堡 $68,大大件既漢堡扒係用4zo美國牛打成,咬落口肉汁豐富,夾住溶溶地既車打芝士、仲有爽口新鮮既生菜和洋蔥,咬左第一啖就停唔到口啦,另外+29 加左兩隻吉列蠔,炸得鬆脆可口,蠔唔會好乾勁多汁,呢啲咁熱既天氣,真係要叫杯青檸薄荷梳打(+4), 大大杯好抵飲,夏日必備之選。
另外+29 加左兩隻吉列蠔
2022-07-27 23 views
今日係銅鑼灣見到間外賣burger 店,咁岩趕住食lunch 所以買個takeout番公司食😆落左單10分鐘就拎得,即叫即整好抵讚👍👍黑椒脆圈牛堡 跟餐total $78 個漢堡扒好juicy又大塊, 而且有啲脆圈係入邊,口感好豐富😋😋個包好大個又高質,而且唔係街邊貨,好抵食😆紫薯餅 x2 (+$24.0)加咗個小食紫薯餅,都係即炸嘅,拎到番公司仲好脆,外脆內軟👍😆荔枝烏龍茶加QQ晶球 (+$8.0)呢排咁熱一定要叫杯凍嘢飲,叫咗佢限時新出嘅荔枝烏龍茶,加埋QQ晶球。強烈建議大家一家要加,比珍珠彈牙,好好咬😆😆

落左單10分鐘就拎得,即叫即整好抵讚👍👍

黑椒脆圈牛堡 跟餐total $78
個包好大個又高質,而且唔係街邊貨,好抵食😆

紫薯餅 x2 (+$24.0)

荔枝烏龍茶加QQ晶球 (+$8.0)
  • QQ晶球
2022-07-22 26 views
今日在銅鑼灣工作,想在附近買個外賣。這家小店只有外賣,即叫即做,夠新鮮。⭐️Gustoso burger$48這份漢堡用了4oz Meat和Cheddar Cheese、生菜、番茄 、肉醬。大量的番茄肉醬,入口酸酸甜甜,增加漢堡的濕潤度,漢堡肉味也很濃郁。番茄肉醬味道不會覺得油膩,味道不俗。漢堡還配了炸芋頭球,外脆內軟,熱辣辣很煙韌。⭐️特濃朱古力脆脆$34特濃朱古力入口香甜,朱古力味道的確很濃郁,適合喜歡喝甜飲品的朋友,我還加了珍珠,入口QQ軟軟,口感很好。
今日在銅鑼灣工作,想在附近買個外賣。

這家小店只有外賣,即叫即做,夠新鮮。

⭐️Gustoso burger$48
Gustoso burger

漢堡還配了炸芋頭球,外脆內軟,熱辣辣很煙韌。

⭐️特濃朱古力脆脆$34
特濃朱古力脆脆