2022-10-31 835 views
再造訪食過一次不斷會番啅,回頭率100%既三文治店🥪,其實老實講呢間可以話係香港食過最好食既三文治🥇,先唔講味道,淨係個賣相同埋佢既用料絕對已經值回票價👏🏻所有三文治都係勁厚勁大份勁吸精,女仔食半份, 男仔食一份都一定夠晒飽,份量超足有多無少,CP值極為高🏆 地點係油麻地方便到係一出地鐵站出口B2上黎就係正門口🤗🧀香蔥芝士咸牛肉滑蛋治 $32🐮咸牛肉炒蛋三文治 $25白麵包🍞超級厚身而且非常之軟熟,呢到用既香蔥🌿食得出係好新鮮因為香蔥味特別濃同鮮味,鹹牛肉炒蛋味唔會過鹹牛肉🐮份量多,同蛋炒埋一樣keep住濕潤,唔會似一般茶餐廳既乾爭爭,仲有夾左塊芝士,每一啖食完都有少少芝士香🧀好多層次。唔食蔥同芝士嘅朋友仔就可以揀齋咸牛肉炒蛋,一樣咁正😉🏅招牌勁芫茜炒蛋 餐肉三文治 $32炒滑蛋一樣係勁濕潤同超厚身,一束束既芫茜🍀超足超多🤭,芫茜同個蛋混埋炒到岩岩好,芫茜炒完出嚟仲係翠綠色唔過火唔老🥳 芫茜控必食!個餐肉真係有成寸厚🤤 外層煎到脆面焦香,中間就依然濕潤👅🥥芋泥肉鬆三文治 $32鍾意食甜又掛住🇹🇼台灣芋泥嘅朋友記得要叫呢一款頂一頂個癮🙈 呢個係我暫時喺香港食過嘅芋泥三文治最厚身最多料最似

🧀香蔥芝士咸牛肉滑蛋治 $32
🐮咸牛肉炒蛋三文治 $25

🏅招牌勁芫茜炒蛋 餐肉三文治 $32

🥥芋泥肉鬆三文治 $32
鍾意食甜又掛住🇹🇼台灣芋泥嘅朋友記得要叫呢一款頂一頂個癮🙈 呢個係我暫時喺香港食過嘅芋泥三文治最厚身最多料最似台灣食嘅味道🥹 佢嘅芋泥唔會太甜,有奶香又夠濕潤夠滑,仲有少少芋粒有咬口,肉鬆比例岩岩好,甜得嚟帶返少少咸香,正🤩
$34 (Lunch)
  • 芋泥肉鬆三文治
  • 香蔥芝士咸牛肉滑蛋三文治
2022-10-28 46 views
今晚買外賣番屋企食,油麻地街口大吃大喝,簡單飯菜我喜歡~而且飯餐全部跟野飲抵Deal 呢~-招牌手撕雞飯50手撕雞飯已經有麻油調過味,咸香好食而且份量多,跟飯仲有幾條菜,亦都可以用跟飯的麻醬調味,懶人最愛。-汁燒肥牛滑蛋飯 50 呢個肥牛個燒汁好惹味香口,撈飯一流而且肥牛份量都好多,食極都有滑蛋OK, 有蛋香。-跟餐叫左凍檸茶同羅漢果水,有羅漢果水無得頂啊~唔洗自己煲。另外仲叫左份三文冶牛油果碎蛋三文冶27厚身之餘配料都多,碎蛋沙律都幾好食。

今晚買外賣番屋企食,
油麻地街口大吃大喝,
簡單飯菜我喜歡~
而且飯餐全部跟野飲
抵Deal 呢~

招牌手撕雞飯50

手撕雞飯已經有麻油調過味,咸香好食而且份量多,

跟飯仲有幾條菜,
亦都可以用跟飯的麻醬調味,懶人最愛。

汁燒肥牛滑蛋飯 50

呢個肥牛個燒汁好惹味香口,撈飯一流

而且肥牛份量都好多,食極都有
滑蛋OK, 有蛋香。

跟餐叫左凍檸茶同羅漢果水,

有羅漢果水無得頂啊~唔洗自己煲。

另外仲叫左份三文冶

牛油果碎蛋三文冶27

厚身之餘配料都多,碎蛋沙律都幾好食。
2022-10-28 30 views
香蔥芝士咸牛肉滑蛋治~雞蛋濕濕哋仲有蛋漿,入面咬中蔥粒頭,爽口又夠香,再加上鹹牛肉,厚底麵包🥪三文治都好大份台式香酥蛋餅~餡料叫咗芝士火腿粟米,我覺得蛋餅一定要加芝士先好食😋強烈建議,入邊仲見到蛋黃椒鹽炸燒賣~估計應該係魚肉燒賣,外脆,燒賣表面灑上椒鹽☺️愛食燒賣嘅人要試炸紫蕃薯餅~香甜嘅蕃薯蓉,自己鍾意食番薯🥰所以點樣整都覺得好味一口鹽酥雞~新鮮炸起熱辣辣,又熱又辣😂好彩買咗支薏米水解熱氣薏米水~解膩解熱氣👍

薏米水~解膩解熱氣👍
2022-10-25 32 views
好多人推介呢間嘅厚切三文治🥪雖然呢度只係做外賣,但係晏晝都好多人幫襯啊除咗有招牌厚切三文治之外,仲有台式飯餐同小食等等香濃沙嗲牛肉滑蛋三文治🥪可以再encore超好味呀🤤即叫即整,大概等10分鐘左右三文治好厚身啊!一啖咬落去,沙嗲牛肉漏晒出嚟,好足料沙嗲牛肉味道香好濃味,沙嗲醬伴花生,好惹味啊😋另外嘅黑椒磨菇滑蛋三文治🥪炒蛋口感嫩滑,包住黑椒磨菇,簡直係perfect match 黑椒磨菇唔會蓋過蛋嘅香味一啖食落去,軟淋淋!好滿足啊另外加7蚊 樽仔奶茶同紅茶奶茶茶味香濃,口感順滑小食即叫即炸一口鹽酥雞,啖啖肉,外皮香脆唔會柴皮,肉質都幾滑上面撒上七味粉,有少少微辣椒鹽燒賣,撒上椒鹽粉去炸,啖啖椒鹽香味比起魚肉燒賣,多咗一份香口嘅口感
好多人推介呢間嘅厚切三文治🥪
雖然呢度只係做外賣,但係晏晝都好多人幫襯啊

除咗有招牌厚切三文治之外,仲有台式飯餐同小食等等

香濃沙嗲牛肉滑蛋三文治🥪
可以再encore超好味呀🤤
即叫即整,大概等10分鐘左右
三文治好厚身啊!
一啖咬落去,沙嗲牛肉漏晒出嚟,好足料
沙嗲牛肉味道香好濃味,沙嗲醬伴花生,好惹味啊😋

另外嘅黑椒磨菇滑蛋三文治🥪
黑椒磨菇唔會蓋過蛋嘅香味
一啖食落去,軟淋淋!好滿足啊

另外加7蚊 樽仔奶茶同紅茶

奶茶茶味香濃,口感順滑

小食即叫即炸
一口鹽酥雞,啖啖肉,外皮香脆
唔會柴皮,肉質都幾滑
上面撒上七味粉,有少少微辣

椒鹽燒賣,撒上椒鹽粉去炸,啖啖椒鹽香味
比起魚肉燒賣,多咗一份香口嘅口感

一直見到油麻地呢間啲三文治 @guzzlehk 勁吸引,終於買咗嚟試下!小店主打外賣爆餡三文治,仲有唔同嘅台港小食選擇!🍭招牌勁芫荽炒蛋餐肉($32)人氣之選,芫荽控請入😆 見到實物真係o嘴,芫荽份量幾乎多過炒蛋😆 真係成口都係芫荽味😂 午餐肉厚身,煎得香脆,全部夾埋一齊食真係唔錯!🍭香蔥芝士鹹牛肉滑蛋($32)另一人氣款式,白方包鬆軟,滑蛋炒得半熟,夾埋充滿鹹香嘅鹹牛肉同埋蔥花,仲有半融嘅芝士,真係好滋味!個人認為方包較厚身,會想餡料再多啲,同埋會揀無芝士嗰款~ 🍭炸燒賣(6粒,$10)😋😋😋估唔到咁好食😳 熱辣辣新鮮炸起,粒粒都好飽滿!炸得外脆內軟,魚肉煙煙韌韌,整體唔會話好乾身,好鬼好食!🍭手撕雞(例牌,$50)雞肉幾嫩滑,仲有啲菜做伴碟~ 落咗芝麻同芫荽去調味,仲有辣辣地嘅醬汁可以點~

🍭招牌勁芫荽炒蛋餐肉($32)

🍭香蔥芝士鹹牛肉滑蛋($32)

🍭炸燒賣(6粒,$10)😋😋😋

🍭手撕雞(例牌,$50)
嗰日經過呢間港式三文治外賣店,上次食過覺得好好味,今次見到想食,而上次食唔到嘅芋泥肉鬆三文治,我哋問店員話有呀,不過要等15分鐘左右,咁就即刻買啦~芋泥肉鬆三文治(HK$32) x2.咁啱我哋2個都鍾意食芋泥,所以叫2份,一人一份的大滿足💜.芋泥超多,綿密口感,好濃芋頭味,但有少少甜.肉鬆也超多,一絲絲的,正!.2片麵包,好厚切,好鬆軟呀~.我覺得唔烘底好食啲😋招牌手撕雞 (例牌) (HK$50).上次食咗蛋餅,今次就試佢哋嘅手撕雞配日式芝麻醬.雞肉都幾多下,撕得細條,肉質嫩滑,淋上日式芝麻醬一齊食,好美味.伴有清甜椰菜,可以減醬的肥膩清熱羅漢果水(+HK$7/凍)祛濕薏米水 (+HK$7/凍).明明餐牌上寫有熱的,但店員話沒有,再問時,店員話依家只得凍的,不過因為餐牌未更新,所以有啲誤導,咁唯有凍飲啦~.羅漢果水,羅漢果味道幾濃郁,甜甜的,好好飲.薏米水,多料,微甜,都唔錯㗎

芋泥肉鬆三文治(HK$32) x2
.咁啱我哋2個都鍾意食芋泥,所以叫2份,一人一份的大滿足💜
.芋泥超多,綿密口感,好濃芋頭味,但有少少甜
.肉鬆也超多,一絲絲的,正!
.2片麵包,好厚切,好鬆軟呀~
.我覺得唔烘底好食啲😋

芋泥肉鬆三文治

招牌手撕雞 (例牌) (HK$50)
.上次食咗蛋餅,今次就試佢哋嘅手撕雞配日式芝麻醬
.伴有清甜椰菜,可以減醬的肥膩

招牌手撕雞

清熱羅漢果水(+HK$7/凍)
祛濕薏米水 (+HK$7/凍)
.羅漢果水,羅漢果味道幾濃郁,甜甜的,好好飲
.薏米水,多料,微甜,都唔錯㗎

2022-10-19
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$64 (Dinner)
芋泥肉鬆三文治
  • 清熱羅漢果水
  • 祛濕薏米水
2022-10-24 22 views
香港人工作繁忙 生活節奏緊湊要慳時間又要填飽個肚仔 今次介紹呢間三文治店 完全符合晒大家嘅需求👍🏻呢間三文治店位於油麻地地鐵站B2出口 一出站就見到 超方便👍🏻🔸厚切餐肉滑蛋三文治🥪餐肉名符其實厚切加上滑滑炒蛋最經典的餐蛋三文治簡直無得頂🔸香濃沙嗲牛肉三文治🥪用茶餐廳經典食品沙嗲牛肉做餡嘅三文治沙嗲牛肉分量超多 配埋滑蛋 簡直爆餡🔹樽仔奶茶(跟餐加$7)☕️奶茶香濃幼滑 茶味濃 甜度適中🔹樽仔檸檬茶(跟餐加$7)🍋茶底夠濃 檸檬香 完全做出茶餐廳味道三文治加飲品 味道很好 價錢算抵真心要推薦比大家去試吓🤩
香港人工作繁忙 生活節奏緊湊

三文治加飲品 味道很好 價錢算抵
真心要推薦比大家去試吓🤩
  • 香濃沙嗲牛肉滑蛋三文治
2022-10-23 20 views
真係好鐘意油麻地呢間人氣爆餡三文治外賣店🥰 地點方便,油麻地地鐵站一出就係😎三文治超好食性價比仲勁高🫶🏻🌟香蔥芝士鹹牛肉滑蛋三文治 $32 (烘底 +$2)一諗起平時喺便利店買嘅凍冰冰三文治都要成二三十蚊,呢一個真係超值到一個點😆 呢個配搭真係冇得輸,勁香蔥味,鹹牛肉又惹味,再加埋爆曬出嚟嘅滑蛋,唔買對唔住自己🤣🌟芋泥肉鬆三文治 $32 (烘底+$2)食完個鹹嘅當然要食個甜㗎喇😆 芋泥好綿密,甜度適中,配上鹹香肉鬆,鹹鹹甜甜味道好夾🫶🏻芋泥控必試😎🌟炸紫番薯餅 $10$10 有兩件好抵👍 熱辣辣炸起,入口外脆內軟,紫番薯好甜,好食😋🌟鹽酥脆薯條 $18我哋揀咗千島醬,薯條都係新鮮炸起,非常厚切,外脆內軟,薯味好濃🫶🏻🌟樽仔咖啡 跟餐$7🌟樽仔奶茶 跟餐$7跟餐價錢真係好抵,$7可以飲到咁高質嘅咖啡奶茶,建議大家一定要加👍

🌟香蔥芝士鹹牛肉滑蛋三文治 $32 (烘底 +$2)

🌟芋泥肉鬆三文治 $32 (烘底+$2)

🌟炸紫番薯餅 $10

🌟鹽酥脆薯條 $18

🌟樽仔咖啡 跟餐$7
🌟樽仔奶茶 跟餐$7

2022-10-20
$40 (Breakfast)
  • 芋泥肉鬆三文治
  • 台式香酥蛋餅
  • 香蔥芝士咸牛肉滑蛋三文治
成日食都唔會厭嘅三文治店 ,食過無數次,夜晚放工唔想食飯就會諗起呢度,買個外賣返屋企,平靚正又好味,地點又方便,油麻地地鐵站一出就即刻見到,每次去到都人龍滿滿,超級多人幫襯,最掛住都係佢哋嘅勁芫荽三文治同埋皇牌奶茶😋😋😋🍀🥪▪️勁芫荽滑蛋餐肉三文治 每次必食,因為我係芫荽控,爆多芫荽炒滑蛋,厚厚嘅午餐肉外脆內軟,唔會乾身,配上即叫即控嘅麵包,芫荽芫荽真係太好食🍄🥪▪️黑椒蘑菇滑蛋三文治 試吓新嘢先,超厚嘅滑蛋包住好多新鮮蘑菇,蘑菇口感多汁爽口,有濃濃嘅黑椒味,估唔到呢個配搭原來都好好味🥑🥪▪️牛油果碎蛋三文治麵包超級鬆軟,碎蛋加上牛油果,好清新,碎蛋沙律醬料唔會太多剛剛好,和牛油果好夾,健康之選🐔▪️一口鹽酥雞之前幾次佢都話賣晒,今次終於食到,鹽酥雞我外層酥脆,啖啖肉,而且肉質好滑,鹹鹹香香,好香口,一粒一口啱啱好🧋▪️皇牌奶茶奶茶粉絲必飲推介,茶味香濃,少甜,原枝雪涷冇加冰,原汁原味,好正,每次必飲🍹▪️鮮檸紅茶自家製,紅茶味香濃,飲到好多新鮮檸檬渣,唔太甜,充滿檸檬香,好好飲✨不停會回訪再回訪,成日都心思思想食,用心製作,真心好食又抵食,大家行過路過都可以幫襯下

成日食都唔會厭嘅三文治店 [大吃大喝] ,食過無數次,夜晚放工唔想食飯就會諗起呢度,買個外賣返屋企,平靚正又好味,地點又方便,油麻地地鐵站一出就即刻見到,每次去到都人龍滿滿,超級多人幫襯,最掛住都係佢哋嘅勁芫荽三文治同埋皇牌奶茶😋😋😋

🍀🥪▪️勁芫荽滑蛋餐肉三文治

🍄🥪▪️黑椒蘑菇滑蛋三文治

🥑🥪▪️牛油果碎蛋三文治

🐔▪️一口鹽酥雞
好香口,一粒一口啱啱好

🧋▪️皇牌奶茶

🍹▪️鮮檸紅茶

• 牛油果碎蛋三文治
2022-10-22 711 views
每次係油麻地站B2出口一出就見到呢間人氣三文治小店,今次行過附近就買份返屋企食😋招牌勁芫茜炒蛋餐肉三文治 ($32 +$2烘底)超級香濃既芫茜味🫶🏼大大份,餐肉好厚切,煎得外脆內軟,芫茜炒蛋幾滑而且份量好多,加左烘底食落更香口,食半個都飽飽地,食哂覺得好滿足😋大推🙌必叫!性價比高!士林台式香酥蛋餅 ($37)(拉絲芝士、肉鬆、培根)蛋餅皮厚薄適中,煎得幾脆,仲有半熟蛋,配料很足,有邪惡既芝士、肉鬆、半肥瘦培根,口感很好,味道咸咸地,係水準之上👍🏼一口鹽酥雞 ($22)炸粉唔厚但每粒都炸得好酥脆,食落外脆內嫩,微辣,味道很好👍🏼樽仔奶茶 (跟餐 +$7) 正常發揮,奶味都重,茶都幾醇,可能比茶記更好飲。鮮檸茶 (跟餐 +$7) 正常發揮,味道偏酸一點,唔會好甜🫶🏼店員服務態度良好,提點返即叫即整要等十分鐘先有得拎,最後都唔係等左好耐👍🏼店舖環境都企理乾淨。.味道 ★ ★ ★ ★ ☆環境 ★ ★ ★ ★ ☆服務 ★ ★ ★ ★ ☆性價比★ ★ ★ ★ ☆

招牌勁芫茜炒蛋餐肉三文治 ($32 +$2烘底)
招牌勁芫茜炒蛋餐肉三文治

士林台式香酥蛋餅 ($37)
(拉絲芝士、肉鬆、培根)
士林台式香酥蛋餅

一口鹽酥雞 ($22)

味道 ★ ★ ★ ★ ☆
Type of Meal
Tea
招牌勁芫茜炒蛋餐肉三文治
  • 士林台式蛋餅
其實之前已來過兩三次,本來想試下其他款式三文治,但芫荽餐肉實在太吸引,次次都係點返呢款。份三文治有別於茶餐廳的蛋治,我最鍾意佢嘅蛋好滑,芫荽量多,餐肉又夠厚,食完真心飽肚。
2022-10-22 20 views
.#哈比四圍食 #油麻地 #油麻地美食 港式爆餡三文治🥪成日行過都見好多人等外賣,今日涼涼地 我又湊熱鬧一齊等吓外界先😆🐮香濃沙嗲牛肉滑蛋三文治 $32🥑 牛油果碎蛋三文治 $27🧀 香蔥芝士鹹牛肉滑蛋三文治 $32🫔 士林台式香酥蛋餅 $32勁多款式味道揀,真係心大心細唔知揀咩好🙈咁就叫哂佢啦😆私心推介沙嗲牛肉滑蛋三文治👍🏻牛肉好香好淋配埋滑蛋一齊入口,就好似溶埋咗咁,沙爹汁又好濃郁,鐘意重口味嘅朋友真係可以一試😎👍🏻.📍 大吃大喝 (油麻地)油麻地窩打老道9-11號榮德大厦西翼地下A2-A3號舖
#哈比四圍食 #油麻地 #油麻地美食
🐮香濃沙嗲牛肉滑蛋三文治 $32
🥑 牛油果碎蛋三文治 $27
🧀 香蔥芝士鹹牛肉滑蛋三文治 $32
🫔 士林台式香酥蛋餅 $32
📍 大吃大喝 (油麻地)
油麻地窩打老道9-11號榮德大厦西翼地下A2-A3號舖
2022-10-20 45 views
早前終於試到佢哋嘅芋泥肉鬆。芋泥唔甜,懷疑佢哋冇乜落糖(咁咪健康囉)除此之外,真係幾正。今日再嚟試埋佢哋嘅芫茜蛋,加五蚊有熱奶茶好抵。不過有啲投訴:外賣膠袋原來穿窿的,入油麻地站已經跌咗支攪棍, 跟住全程雙手捧住好驚啲嘢食/飲品跌落地。奶茶我叫咗少奶。打開個蓋發現冇咗五份一左右,心諗可能佢本身啲奶真係有五分一咁多所以少咗好合理吖。點知一飲喺平時嗰啲仲更加多奶。所以本人覺得都幾難飲。。。好彩個芫茜蛋啲芫茜真係好新鮮,冇失望~加油呀

今日再嚟試埋佢哋嘅芫茜蛋,加五蚊有熱奶茶好抵。

不過有啲投訴:

好彩個芫茜蛋啲芫茜真係好新鮮,冇失望~

加油呀
  • 勁芫茜滑蛋三文治
這一晚在附近下班,所以到來這裡買外賣。店舖是以三文治為招徠,筆者就是被餐牌的圖片吸引而來。可惜當晚三文治已售罄,唯有先試試其他食物。待下次有機會再過去一嚐他們的招牌三文治吧!蛋餅皮口感酥化,除了夾了雞蛋,還可以自選配料。筆者分別點了拉絲芝士、火腿和肉鬆,餡量蠻多的,3款食材配起來也很搭。蛋餅上還擠上美奶滋,整體都幾好味。到店時,飯餐也只剩下很少選擇,招牌的手撕雞飯同樣賣光,唯有點了這個邪惡的厚切餐肉雙蛋飯。飯量很多!厚厚餐肉煎香,灑了少許芝麻。煎雙蛋的蛋黃半熟,蛋汁垂垂欲滴,用來撈飯一流。鹽酥雞一口一粒,炸得香口。入喉後再有一股辣感湧出,頗為惹味。跟飯餐會有飲品贈送。自家製的金牌奶茶奶香中帶少許茶甘味,不錯呢。
這一晚在附近下班,所以到來這裡買外賣

蛋餅皮口感酥化

厚切餐肉雙蛋飯

,用來撈飯一流。

一口鹽酥雞

鹽酥雞一口一粒,炸得香口。入喉後再有一股辣感湧出,頗為惹味

2022-10-14
Type of Meal
Dinner
厚切餐肉雙蛋飯
一口鹽酥雞
小編極度建議大家一定要日頭黎🥲呢日小編只係平日既8點後去到,好多野都售罄了🥲 包括當日想食既三文治!冇計啦,唯有下次再去🥰🍚 招牌手撕雞飯(秘製麻辣) $50稱得上招牌,小編就叫左黎試下😎手撕雞本身個味已經好好食!再加埋店員推介既麻辣醬(都幾辣下🤪)將成個飯既味道昇華左!要encore 😍跟餐仲送野飲,超抵啦😍🔎評分:值得一試💯🧋樽仔奶茶 $7呢個小編再讚應該比人話打手😂每次去都必叫既樽仔奶茶😎茶同奶既比例超好,而且唔甜!未試過一定唔好錯過!🔎評分:值得一試💯🍳 士林台式香酥蛋餅(拉絲芝士、肉鬆) $32雖然拎到番屋企已經一段時間,蛋餅唔算好脆🥹不過拉絲芝士份量好多,同肉鬆既配搭絕對冇得輸❤️🔎評分:可以一試👍🏼🍢 椒鹽炸燒賣 $22個晚去到小食得番燒賣🥹趁熱食左粒,即叫即炸,好香脆😁🔎評分:可以一試👍🏼
小編極度建議大家一定要日頭黎🥲
冇計啦,唯有下次再去🥰

🍚 招牌手撕雞飯(秘製麻辣) $50
稱得上招牌,小編就叫左黎試下😎
手撕雞本身個味已經好好食!
再加埋店員推介既麻辣醬(都幾辣下🤪)
將成個飯既味道昇華左!要encore 😍
跟餐仲送野飲,超抵啦😍
🔎評分:值得一試💯

🧋樽仔奶茶 $7
呢個小編再讚應該比人話打手😂
每次去都必叫既樽仔奶茶😎
茶同奶既比例超好,而且唔甜!
未試過一定唔好錯過!
🔎評分:值得一試💯

🍳 士林台式香酥蛋餅(拉絲芝士、肉鬆) $32
雖然拎到番屋企已經一段時間,蛋餅唔算好脆🥹
不過拉絲芝士份量好多,同肉鬆既配搭絕對冇得輸❤️
🔎評分:可以一試👍🏼

🍢 椒鹽炸燒賣 $22
個晚去到小食得番燒賣🥹
趁熱食左粒,即叫即炸,好香脆😁
🔎評分:可以一試👍🏼